-
+χρηση καλυτερη βενζινης
Επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις καθαριστικο κινητηρα (προσθετο στο καυσιμο)
Εγω πάντως με 97 Vpower εχω δει αρκετη βελτιωση στο μοτερ + την αύξηση της αυτονομιας σε ιδια λιτα καυσιμου -
Εμενα εχει να μου το παρουσιασει απο το χειμωνα, οπου οι συνθηκες για τον κινητηρα ειναι και ευνοικοτερες..
Απο τοτε βαζω βεβαια συνηθως σε ενα σταθερο πρατηριο με καλη βενζινη..
Εχω 59.000χλμ και αντιθετα με αλλους δεν εχει επιδεινωθει ποτε το συμπτωμα, παρα μονο εμφανιζεται σε καποιες περιπτωσεις (συνηθως συνδυασμος μπουκωματος στην κινηση και κακης βενζινης), οποτε κατεληξα οτι δε χρειαζεται κανενας καθαρισμος..@samatistas, το σερβις των 60.000 χωρις τακακια ποσο θα σου στοιχιζε..;
-
Ρε συ ποτε έφτασες 60000 ?
Καιρο έχω να σε δω μου φαινεται -
Κι εμείς στο tce 64.000 πλέον - πλήρως απροβλημάτιστα.
Για service 60.000 που ρωτάς rafi
255 με τακάκια (φίλτρα λάδια, μπουζί)
175 χωρίς τακάκια κ εργασία τους
στο εξουσιοδοτημένο που συχνάζω.Αυτό με τα σβησιμάτα μας το είχε κάνει 2-3 φορές.
Αλλά μετα από ταξίδι σε εθνική δεν το ξανάκανε.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να περιμένει κανείς να σβησει η ένδειξη oil ok για να ξεκινήσει. Αλλιώς αυξάνονται οι πιθανότητες να το κάνει σε όποιον συμβαίνει. -
Η αλήθεια είναι πως δεν έχει δημοσιευτεί κάποιο αναλυτικό τεστ για τον dci 130/1.6. Αν κρίνω από τις ροπές του πρέπει να έχει καλύτερες ρεπρίζ από τον tce 130, ίσως όχι όμως 0-100. Ρε παιδιά, τον tce δεν τον βάζουν στο coupe, τον βάζουν στο hatch
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Ρε παιδιά, τον tce δεν τον βάζουν στο coupe, τον βάζουν στο hatchYπάρχει και στο coupe.
http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/megane/megane-coupe/configurateur/index.jsp?modelKey=M3D2&stepTo=2&userPriceType=TTC -
Η ροπή στον στρόφαλο (και για περιορισμένο εύρος) δεν έχει καμία σημασία, ή μάλλον έχει μικρή σημασία. Στο τελευταίο τεύχος των 4Τ έχει συγκριτικό Focus 1.6 diesel vs Megane 1.2 TCe. 115 άλογα και τα δύο με το ντίζελ να έχει 8 κιλά παραπάνω ροπή στα χαρτιά. Το αποτέλεσμα; Το TCe ταχύτερο από στάση αλλά και στις ρεπρίζ. Το ντίζελ έβγαινε μπροστά στο 120-140 με 5η ή 6η μόνο. Όταν όμως θελήσεις μέγιστη επιτάχυνση, το TCe με 4η ήταν πολύ ταχύτερο στην ίδια μέτρηση, ενώ το ντίζελ επειδή δούλευε ψηλά ήταν πιο αργό με 4η παρά με 5.
-
Καλά, σίγουρα το βενζινοκίνητο πλεονεκτεί στην ψηλότερη περιοχή του στροφόμετρου, αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό πιστεύω πως οι καθιερωμένες μετρήσεις δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες. Πάρε για παράδειγμα τις μετρήσεις με 3η. Στο 30-50 που έχουν μεγάλη διαφορά focus με megane, όταν έχει 30χλμ το focus, αν βλέπω καλά στο διάγραμμα έχει κάτω από 2000σαλ, ενώ φτάνει οριακά στις 2000 στα 50. Που φυσικά δεν θα τραβάει. Στο 50-80 όμως η διαφορά είναι 0,2'. Στο 80-110 πάλι κάνει ικανή διαφορά το megane, όμως εκεί το diesel δουλεύει πάνω από τις 4000σαλ όπως δεν αποδίδει τόσο καλά. Επίσης η κάθε σχέση είναι εμφανώς μακρύτερη στο diesel.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η ροπή στον στρόφαλο (και για περιορισμένο εύρος) δεν έχει καμία σημασία, ή μάλλον έχει μικρή σημασία. Στο τελευταίο τεύχος των 4Τ έχει συγκριτικό Focus 1.6 diesel vs Megane 1.2 TCe. 115 άλογα και τα δύο με το ντίζελ να έχει 8 κιλά παραπάνω ροπή στα χαρτιά. Το αποτέλεσμα; Το TCe ταχύτερο από στάση αλλά και στις ρεπρίζ. Το ντίζελ έβγαινε μπροστά στο 120-140 με 5η ή 6η μόνο. Όταν όμως θελήσεις μέγιστη επιτάχυνση, το TCe με 4η ήταν πολύ ταχύτερο στην ίδια μέτρηση, ενώ το ντίζελ επειδή δούλευε ψηλά ήταν πιο αργό με 4η παρά με 5.Η σύγκριση που παραθέτεις δεν είναι μεταξύ βενζίνης και ντίζελ, αλλά μεταξύ δύο πλήρως διαφορετικών αυτοκινήτων. Συνεπώς δεν έχει καμία αξία.
Έχοντας πάντως οδηγήσει κάποια ντίζελ, θεωρώ οτι στο προσωπικό μου στυλ οδήγησης (γεμίσματα των στροφών πριν την αλλαγή πχ) δεν ταιριάζει το πετρέλαιο.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Η ροπή στον στρόφαλο (και για περιορισμένο εύρος) δεν έχει καμία σημασία, ή μάλλον έχει μικρή σημασία. Στο τελευταίο τεύχος των 4Τ έχει συγκριτικό Focus 1.6 diesel vs Megane 1.2 TCe. 115 άλογα και τα δύο με το ντίζελ να έχει 8 κιλά παραπάνω ροπή στα χαρτιά. Το αποτέλεσμα; Το TCe ταχύτερο από στάση αλλά και στις ρεπρίζ. Το ντίζελ έβγαινε μπροστά στο 120-140 με 5η ή 6η μόνο. Όταν όμως θελήσεις μέγιστη επιτάχυνση, το TCe με 4η ήταν πολύ ταχύτερο στην ίδια μέτρηση, ενώ το ντίζελ επειδή δούλευε ψηλά ήταν πιο αργό με 4η παρά με 5.
Η σύγκριση που παραθέτεις δεν είναι μεταξύ βενζίνης και ντίζελ, αλλά μεταξύ δύο πλήρως διαφορετικών αυτοκινήτων. Συνεπώς δεν έχει καμία αξία.
Έχοντας πάντως οδηγήσει κάποια ντίζελ, θεωρώ οτι στο προσωπικό μου στυλ οδήγησης (γεμίσματα των στροφών πριν την αλλαγή πχ) δεν ταιριάζει το πετρέλαιο.
Είναι δύο σύγχρονοι κινητήρες με αμαξώματα παρόμοιου βάρους. Επίσης είναι το καλύτερο που μπόρεσα να βρω.
-
Επίσης, το πιο γρήγορο από στάση που λέμε για το megane είναι σχετικό... 0,5' γρηγορότερο στα 100, τα οποία γίνονται 0,1' πιο αργό στα 140, και με αποτέλεσμα να είναι μπροστά 0,4' στο χιλιόμετρο. Για 2 αμάξια που έχουν την ίδια ιπποδύναμη, αλλά τελικά όχι και τόσο παρόμοιο βάρος. Αν διαβάζω καλά μετρήθηκε 145 κιλά παραπάνω το focus.
-
Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις από την ροπή του κινητήρα πόσο καλά θα τραβάει το αμάξι.
Πρέπει να ξέρεις την ροπή στο τροχό.Παρά την μεγάλη ροπή των πετρελαιοκινητήρων επειδή τα κιβώτια έχουν πολύ μακριές σχέσεις, μερικές φορές η ροπή στον τροχό είναι ίδια ή μικρότερη από του αντίστοιχου βενζινοκινητήρα.
Καλύτερα να κοιτάς τις ρεπρίζ και μετά να αποφασίσεις παρά τις ροπές των κινητήρων. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η σύγκριση που παραθέτεις δεν είναι μεταξύ βενζίνης και ντίζελ, αλλά μεταξύ δύο πλήρως διαφορετικών αυτοκινήτων. Συνεπώς δεν έχει καμία αξία.
Είναι δύο σύγχρονοι κινητήρες με αμαξώματα παρόμοιου βάρους. Επίσης είναι το καλύτερο που μπόρεσα να βρω.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
οι περισσότεροι το ίδιο στυλ έχουμε, γιατί αυτό υπαγορεύουν οι ατμοσφαιρικοί βενζινοκινητήρες.
μέχρι πριν λίγο καιρό που τα βενζινοκίνητα ήταν η μεγάλη πλειοψηφία, δεν υπήρχε θέμα. τώρα που οι επιλογές επεκτείνονται έρχονται στην επιφάνεια οι διαφορές. -
realzeus το συγκεκριμένο τεστ δεν μου λέει τίποτα. Θα ήθελα να δω τεστ πχ megane tce 130 vs dci 130. Εκεί να φαινόταν αν ο βασιλιάς είναι γυμνός ή όχι.
Κύριοι... το coupe δεν έρχεται με τον tce 130 στην Ελλάδα. Αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο ας το γράψει γιατί έχω κουραστεί πια να ψάχνω και να τηλεφωνάω. Το 115 δεν μου κανεί και το dci 130 μου φαίνεται λίγο ακριβό (+τεκμήριο) . Περιμένω τέλη 12, αρχές 13 να δω τι θα γίνει από τιμές και νέους κινητήρες και εκεί θα αποφασίσω τι θα κάνω. Δεν είναι πάντως η κακή τύχη ότι το scirocco (παρότι δεν μου αρέσει) είναι στο top της κατηγορίας. -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Θα ήθελα να δω τεστ πχ megane tce 130 vs dci 130.Το μόνο που έχουμε είναι το εργοστασιακό 0-100 στο οποίο το βενζινοκίνητο είναι ταχύτερο.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
realzeus το συγκεκριμένο τεστ δεν μου λέει τίποτα. Θα ήθελα να δω τεστ πχ megane tce 130 vs dci 130. Εκεί να φαινόταν αν ο βασιλιάς είναι γυμνός ή όχι.
Κύριοι... το coupe δεν έρχεται με τον tce 130 στην Ελλάδα. Αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο ας το γράψει γιατί έχω κουραστεί πια να ψάχνω και να τηλεφωνάω. Το 115 δεν μου κανεί και το dci 130 μου φαίνεται λίγο ακριβό (+τεκμήριο) . Περιμένω τέλη 12, αρχές 13 να δω τι θα γίνει από τιμές και νέους κινητήρες και εκεί θα αποφασίσω τι θα κάνω. Δεν είναι πάντως η κακή τύχη ότι το scirocco (παρότι δεν μου αρέσει) είναι στο top της κατηγορίας.Πολύ παράξενη επιλογή...Και να πεις οτι δεν πούλησε το κουπέ σε 1,4Τ μέχρι τώρα, να πω πάει στα κομμάτια...
Όταν λες νέους κινητήρες, τι ακριβώς εννοείς;
Θα ήθελα πάντως η Ρενώ να γεφύρωνε το κενό μέχρι το RS με μια εκδοχή του κινητήρα του Juke, εκεί γύρω στα 180-185 άλογα... -
Θυμιο και με 150-160 μια χαρα ήταν
Θα πεταγε
Αλλα που χαρα που για να μπει τετοιο πραγμα ταμα θα κανουμε
edit εξω υπαρχει και 2.0Τ με 180 αλογατα -
thymios νέος συμπεριλαμβάνω και τους υπάρχοντες με προσθήκη DI και ανεβασμένη ιπποδύναμη.
-
Τωρα που είπες direct injection ο καινουριος 0.9 Tce δεν θα έχει
Ετσι φαινεται στο video της παρουσίασης τουλαχιστον
RENAULT FORUM