-
Ναι μωρέ... θα τρέξουμε να πάρουμε Γερμανικό αμάξι ενώ τα κ...παιδα της Μέρκελ εξακολουθούν να μας βρίζουν δημόσια...
-
αυτο τωρα ειναι επιχειρημα?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτο τωρα ειναι επιχειρημα?Εξαρτάται.Αν είσαι ολίγον ευπατρίδης(εγώ είμαι ας πούμε)με την δεδομένη κατάσταση ούτε που τα κοιτάς
-
Πωλήσεις στην γείτονα όταν λέμε, νόμιζα την Ιταλία.
Εκτός κι αν το πρότυπό μας είναι οι Τουρκαλάδες.
Και Ιταλία τα συμπεράσματα είναι εντελώς διαφορετικά.http://bestsellingcars.wordpress.com/2010/10/30/italy-september-2010/
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
http://bestsellingcars.wordpress.com/20 ... mber-2010/
Έλεος, πουλάει ακόμα το Y... τι να πεις.
Πάμε όμως εντός θέματος
Χθες βράδυ είδα στο παρμπρίζ (ελληνική λέξη;) του R7 μου ένα διαφημιστικό της 'Renault Euro Center, συνεργείο-βαφείο-φανοποιείο' και δε συμμαζεύεται! Με σούπερ-ντούπερ εγκαταστάσεις, λέει, εγγυήσεις και τιμές ...αδελφικές
Υποθέτω είδαν έτσι ταλαίπωρο το 7αράκι μου και είπαν να προσφέρουν ένα χέρι βοηθείας.
Στο δρόμο Χαριλάου-Θέρμη, σχεδόν απέναντι από τα κοιμητήρια της περιοχής. Για Θεσσαλονίκη μιλλλαώ, ε...**Το έχει δοκιμάσει κανείς, έχει ιδία γνώση; **
Είναι να κάνω ένα τσεκ-άπ αυτό τον καιρό και παρότι είμαι σούπερ ευχαριστημένος με τον Βασίλη πίσω από το Hyatt Hotel, δεν είναι κακό να πάρω κι άλλη μια γνώμη. -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
στο παρμπρίζ (ελληνική λέξη;).Αλεξηνέμιο, ανεμοθώρακας ή ανεμοθραύστης.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
http://bestsellingcars.wordpress.com/20 ... mber-2010/
Έλεος, πουλάει ακόμα το Y... τι να πεις.
Πάμε όμως εντός θέματος
Χθες βράδυ είδα στο παρμπρίζ (ελληνική λέξη;) του R7 μου ένα διαφημιστικό της 'Renault Euro Center, συνεργείο-βαφείο-φανοποιείο' και δε συμμαζεύεται! Με σούπερ-ντούπερ εγκαταστάσεις, λέει, εγγυήσεις και τιμές ...αδελφικές
Υποθέτω είδαν έτσι ταλαίπωρο το 7αράκι μου και είπαν να προσφέρουν ένα χέρι βοηθείας.
Στο δρόμο Χαριλάου-Θέρμη, σχεδόν απέναντι από τα κοιμητήρια της περιοχής. Για Θεσσαλονίκη μιλλλαώ, ε...**Το έχει δοκιμάσει κανείς, έχει ιδία γνώση; **
Είναι να κάνω ένα τσεκ-άπ αυτό τον καιρό και παρότι είμαι σούπερ ευχαριστημένος με τον Βασίλη πίσω από το Hyatt Hotel, δεν είναι κακό να πάρω κι άλλη μια γνώμη.Εγώ δεν είμαι από Θεσσαλονίκη, αλλά τα σούπερ-ντούπερ να τα φοβάσαι. Να προτιμάς τον 'Βασίλη'!
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εξαρτάται.Αν είσαι ολίγον ευπατρίδης(εγώ είμαι ας πούμε)με την δεδομένη κατάσταση ούτε που τα κοιτάς
με τη δεδομενη , γιατι αν το δουμε διαχρονια δε θα πρεπει να αγοραζουμε κανενα αυτοκινητο και καμια ηλεκτρικη και ηλεκτρονικη συσκευη
κοιταζουμε τι καλυπτει τις αναγκες μας και τι μας συμφερει ως καταναλωτες (οπως κανουν σε ολες τις χωρες, ακομα και στις ηπα που ειναι εθνικια , παρολα αυτα αγοραζουν ιαπωνικα) , τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους
αμα σου ελεγα οτι δεν αγοραζω γαλλικα λογω της μικρασιατικης καταστροφης πώς θα σου φαινοταν?
οι γερμανοι τουλαχιστον μας δανειζουν και δε μας αφηνουν να ψοφησουμε τη δεδομενη στιγμη -
οι γερμανοι τουλαχιστον μας δανειζουν και δε μας αφηνουν να ψοφησουμε τη δεδομενη στιγμη
-
Εξαρτάται.Αν είσαι ολίγον ευπατρίδης(εγώ είμαι ας πούμε)με την δεδομένη κατάσταση ούτε που τα κοιτάς
με τη δεδομενη , γιατι αν το δουμε διαχρονια δε θα πρεπει να αγοραζουμε κανενα αυτοκινητο και καμια ηλεκτρικη και ηλεκτρονικη συσκευη
κοιταζουμε τι καλυπτει τις αναγκες μας και τι μας συμφερει ως καταναλωτες (οπως κανουν σε ολες τις χωρες, ακομα και στις ηπα που ειναι εθνικια , παρολα αυτα αγοραζουν ιαπωνικα) , τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους
αμα σου ελεγα οτι δεν αγοραζω γαλλικα λογω της μικρασιατικης καταστροφης πώς θα σου φαινοταν?
οι γερμανοι τουλαχιστον μας δανειζουν και δε μας αφηνουν να ψοφησουμε τη δεδομενη στιγμηΝα προσθέσω την κατάληψη της της Θεσσαλονίκης το 1916 την εποχή του Εθνικού διχασμού από τις ΓαλλοΑγγλικές δυνάμεις της Ανταντ, τον βομβαρδισμό του Πειραιά και της Αθήνας από Γαλλικά θωρηκτά και την απόβαση 3000 Γάλλων στρατιωτών στον Πειραιά και την Αθήνα την ίδια εποχή.
Παλιότερα δούλευα σε έναν εργοδότη που εκτός από την RENAULT αντιπροσώπευε και την BMW. Τον αδερφό του πατέρα του που ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ τον είχαν εκτελέσει οι Γερμανοί. Τιμούσε τον θείο του και τον είχε καμάρι, αλλά μια χαρά συνεργαζόνταν με τους Γερμανούς της BMW.
Με τούτα και με τα άλλα θέλω να πω ό,τι συμφωνώ με τον QsisVTS σε όσα λέει για το θέμα του εμπορικού εμπάργκο κατά της Γερμανίας την συγκεκριμμένη στιγμή.Ο πλανήτης έχει τόσες φορές 'ανακατευτεί' με πολέμους, που αν ο καθένας έκανε εμπάργκο στον άλλο για παλιά προηγούμενα η παγκόσμια οικονομία θα είχε κλατάρει προ πολλού. Ευτυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό.
-
Παιδιά ο καθένας όπως το αισθάνεται.
Δεν μπορεί να υπάρχει κοινή αντίληψη επί όλων των θεμάτων από όλους -
Κιουσάκο....η σωστή φράση είναι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ μας δανείζουν με μεγάλο κέρδος. Επίσης οι Γάλλοι, λόγω συμφερόντων οικονομικής φύσης φυσικά, πίεσαν και πίεσαν πολύ τους Γερμανούς για να δεχτούν να μας δανείσουν. Just my 2 cents σε μια μάλλον ανευ λόγου ύπαρξης συζήτηση
-
Πολύ ισχυρό επιχείρημα. Ονομάζεται οφθαλμόν αντί οφθαλμού ή πιο συγκεκριμένα 'δεν αγοράζω ούτε μια βίδα γερμανική μέχρι να φύγει αυτή η καρακάξα από Καγκελάριος'.
Προσέξε, με τους Γερμανούς δεν έχω τίποτε απολύτως, άλλωστε οι πλέον συντηρητικοί από αυτούς (Βαυαροί) είναι και οι πιο φιλέλληνες. Η κλίκα γύρω από την Μέρκελ, από τα κωλόπαιδα της DB (Ακερμαν κτλ) μέχρι τους διάφορους κομπλεξικούς πρώην ανατολικογερμανούς, έχει πρόβλημα μαζί μας.
Το ότι μας δανείζουν (και κερδίζουν) είναι άλλο θέμα που δεν χρειάζεται να το θίξουμε εδώ. Ύστερα όμως από την ανθελληνική υστερία στη Γερμανία, που έγινε η αιτία και απολύθηκαν Ελληνες εργαζόμενοι σε διάφορες πολυεθνικές στο εξωτερικό, εγώ κάνω μποϋκοτάζ στα Γερμανικά προιόντα μέχρι να αλλάξουν ηγεσία.
Αυτό δεν σημαίνει ότι προτρέπω κάποιον να πάρει Γαλλικό αμάξι ή ότι 'οι Γάλλοι είναι μαζί μας' και άλλα λαϊκιστικά. Σου εξήγησα την οπτική μου.
btw, η άποψη μερικών Γερμανών για εμάς:
http://www.youtube.com/watch?v=TEA8n4Tb ... -main-area
και η απάντηση κάποιων Ελλήνων:
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κιουσάκο....η σωστή φράση είναι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ μας δανείζουν με μεγάλο κέρδος. Επίσης οι Γάλλοι, λόγω συμφερόντων οικονομικής φύσης φυσικά, πίεσαν και πίεσαν πολύ τους Γερμανούς για να δεχτούν να μας δανείσουν. Just my 2 cents σε μια μάλλον ανευ λόγου ύπαρξης συζήτησημα και βεβαια μας δανειζουν για να βγαλουν λεφτα και να σωσουν και το τομαρι τους.. (χαρη σε αυτο βεβαια δεν εχουμε γινει ακομα χωρα της αφρικης, αυτο ειπα πιο πανω) αλλωστε και ο τυπος στο αβαταρ σου οταν ηρθε εδω να μας υποστηριξει, μας πουλησε στα καπακια οπλα για να εξαργυρωσει την υποστηριξη
για να μην παρεξηγουμαι, δε συμπαθω τους γερμανους περισσοτερο απο αλλους ευρωπαιους
ουτε το βλεπω σαν 'χαρη' τη συγκεκριμενη κατασταση, απο τη στιγμη που γνωριζω καποια πραγματα που συμβαινουν γυρω μουτο ιδιο αντιπαθω ολες τις 'μεγαλες δυναμεις' (γερμανους, γαλλους, αγγλους, ιταλους, αμερικανους, ιαπωνες, κινεζους) , ομως παραλληλα μου ακουγεται αστειο να μην αγοραζουμε τα προιοντα μονο των γερμανων πολυ απλα γιατι σε ολους εχουμε κατι να προσαψουμε για πολλα δεινα της πατριδας μας..
αν στη τελικη ειμασταν χωρα με @@ ( δλδ ειχαμε δικη μας βιομηχανια και ειχαμε παραγωγη μεταξυ αλλων και αυτοκινητων), να μιλουσαμε για στηριξη της πατριδας μας.. αφου δεν ειμαστε ομως , οπου και να πανε τα λεφτα μας, εμενα μου κανει το ιδιο
το να προσπαθει καποιος να προβαλλει τετοιου ειδους επιχειρηματα (οπως παλια ο ιταλοφιλος skullone , παλι με τους γερμανους του β ππ , ξεχνωντας ομως επιλεκτικα οτι οι ιταλοι ηταν συνεργατες τους ) εμενα μου φαινεται ατοπο σε ενα τετοιου ειδους φορουμ και πολλες φορες φτανει τα ορια του φαιδρου
-
αν στη τελικη ειμασταν χωρα με @@ ( δλδ ειχαμε δικη μας βιομηχανια και ειχαμε παραγωγη μεταξυ αλλων και αυτοκινητων), να μιλουσαμε για στηριξη της πατριδας μας.. αφου δεν ειμαστε ομως , οπου και να πανε τα λεφτα μας, εμενα μου κανει το ιδιο
Δες στο τοπικ ελληνικό αυτοκίνητο τι θάψιμο και χαντάκωμα πέφτει για μια έστω ελπιδοφόρα προσπάθεια παραγωγής...
Για να μην πιάσουμε τα παλιά και κατά πόσο στήριξαν κράτος και συνδικαλιστές ότι προσπάθεια είχε γίνει για δημιουργία αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας.
-
ναι το χω δει και τα ξερω μεσες ακρες..
-
Όσες Ελληνικές προσπάθειες έγιναν για να παράγουμε κάτι ελληνικό ναυάγησαν. Αυτό φυσικά δεν έγινε επειδή τους σαμπόταρε το ΚΚΕ ή οι συνδικαλιστές. Αυτός είναι ένας Ελληνικός αστικός μύθος. Η Ελληνική παραγωγή σαμποτάρεται από τα κυκλώματα μεσαζόντων και εμπόρων εισαγωγών. Για κάθε βίδα που παράγεται στην Ελλάδα, κάποιο λαμόγιο χάνει παραδάκι επειδή θα το αγοράσει απ' τους Κινέζους και θα μας το πουλήσει σε τιμή Γιαπωνέζικου.
Στην περίπτωση μας τώρα, έχουμε υποστεί μια απέραντη πλύση εγκεφάλου, σε όλη την Ελληνική αγορά, για τα καταπληκτικά και αξιόπιστα Γερμανικά προϊόντα. Συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων τους. Επειδή άρχισαν να σκάνε μερικές φούσκες ( όπως του στεγαστικού) καιρός είναι να τους κάνουν παρέα και μερικές φούσκες πολυδιαφημισμένων και καραπουλημένων γερμανικών αυτοκινήτων. Αν τώρα αυτό χτυπάει λίγο άσχημο σε μερικούς (συμπεριλαμβανομένων εμπόρων και αντιπροσώπων), c' est la vie που λέει και το αβατάρ μου.
-
δεν αμφισβητω οτι ειναι φουσκα σε πολλες περιπτωσεις η γερμανικη αξιοπιστια, αλλα η γαλλικη ειναι ανεκδοτο
-
Για μένα δεν υπάρχει 'Γερμανική αξιοπιστία' ή αν θέλεις 'Γαλλική αναξιοπιστία'. Ισχύει το για ποιο συγκεκριμένο μοντέλο μιλάμε και ποιας φίρμας. Για παράδειγμα η Toyota έχει κερδίσει το Ελληνικό κοινό χάρις την αξιοπιστία της Corolla, αυτοκίνητο που εξελίσσεται εδώ και 44 χρόνια. Είναι φυσικό να αποτελεί το πιο αξιόπιστο μοντέλο της αγοράς, μιας και δεν ενσωματώνει εύκολα καινοτομίες και μοντερνισμούς, αλλά πατάει πάντα σε σίγουρες και ταυτόχρονα οικονομικές λύσεις. Αλλά μοντέλα της Toyota δεν έχουν φτάσει το επίπεδο της Corolla, για παράδειγμα μόνο πρόσφατα το Avensis άγγιξε κάποιες καλές θέσεις, γιατί στις αρχές είχε παρουσιάσει αρκετά προβλήματα.
Στην περίπτωση των Γάλλων τώρα, και συγκεκριμένα της Renault. Η Ρενό για δεκαετίες ήταν στην Γαλλία κάτι σαν ΔΕΚΟ, δηλαδή είχε κεφάλαια το Γαλλικό δημόσιο. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν η αιτία και η Ρενό ήταν αναγκασμένη να συνεργάζεται με διάφορους άλλους Γάλλους κρατικοδίαιτους απατεώνες σαν τη SAGEM. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει μακρά παράδοση στην αναξιοπιστία, όσοι έπεσε ποτέ στα χέρια τους sagem κινητό η router θα ξέρουν τι ενώ. Σαν κάτοχος Megane δεν αντιμετώπισα κανένα σοβαρό πρόβλημα παρά το γνωστό με τους πολλαπλασιαστές sagem. Επίσης κάποιες μονάδες παραγωγής της Ρενό στην Τουρκία πιστεύω ευθύνονται για κάποιες ελαττωματικές παρτίδες που δημιούργησαν κακό όνομα τα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα μετά την σοβαρή εμπλοκή της Nissan στα διοικητικά της Ρενό τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν, το Clio 3 μάλιστα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις αξιοπιστίας στα μικρά αυτοκίνητα. Δεν παρακολουθώ τι γίνεται στις άλλες 2 Γαλλικές φίρμες, αλλά πιστεύω πως και σε αυτές τα ακριβά μοντέλα τους είναι πιο αξιόπιστα απ' ότι στο παρελθόν. Καιρός πάντως είναι να καταρριφθούν διάφοροι μύθοι στην Ελληνική κοινωνία, και ειδικά αυτοί που σε ανάγκαζαν να πληρώνεις ένα κάρο λεφτά για αυτοκίνητα που στην Ευρώπη αγόραζαν σχεδόν στη μισή τιμή.
-
το οτι πληρωνεις διπλασια λεφτα στο ελλαντα ειναι θεμα φορολογιας
επισης δεν θεωρω οτι τα ακριβα μοντελα μονο πρεπει να ειναι αξιοπιστα και τα αλλα να τα ριχνουμε στον καιαδα..
κοστιζουν ενα σημαντικο ποσο και αυτα στο κατω κατω
(παρολα αυτα αν πιασουμε σχετικα προσφατα μοντελα που εκαναν καμποσα λεφτα, βλεπε megane cc , laguna, τα προβληματα υπηρχαν)οσο για τους πολλαπλασιαστες εμενα προσωπικα μου χουν τυχει και απο γαλλια και απο γερμανια πλευρα
αλλα στη δευτερη περιπτωση ηταν το μονο που μου τυχε και αυτο επηρεαζει τη κριση μου οπως και να το κανουμετελος σε ο,τι αφορα τους μυθους..
καταλαβαινω γιατι το βρισκετε αδικο ο κοσμος να αγοραζει τους 'μυθους' κι εγω αλλωστε το βρισκω αδιανοητο να αγοραζει καποιος toyota τα οποια πλεον δεν ειναι καν αυτοκινητα , αλλα ανθρωπομεταφορεις, ομως απο την αλλη το δικαιολογω απολυτα
ο αλλος που θα σκασει μια μικρη περιουσια δε μπορει να 'παιζει' να καθεται να το ψαχνει το θεμα σε διαφορα φορα και να καθεται να δινει ευκαιριες στην εκαστοτε αυτοκινητοβιομηχανια με την ελπιδα οτι εβαλε μυαλο..
θελει ενα αμαξακι να κανει τη δουλεια του το οποιο να μην φοβαται οτι θα τον τρεχει στα συνεργεια.πολλοι λοιπον το παιζουν 'εκ του ασφαλους' , το αν εκαναν σωστη επιλογη ή οχι ο χρονος το δειχνει και μην νομιζετε οτι οι μυθοι διατηρουνται αν οι ιδιοι οι κατασκευαστες δεν συνεχιζουν να δινουν καλα δειγματα.
η γερμανικη αξιοπιστια στην τελικη δικαιως εχει δεχτει πληγματα τα τελευταια χρονια (βλεπε twincharger) , για αυτο και κανεις δε λεει πλεον με το χερι στη καρδια οτι αν παρεις γερμανικο θα χεις ησυχο το κεφαλι σουπαρολα αυτα εχεις μια α ποιοτητα που δεν την εχουν οι περισσοτεροι, εχεις πιο πολλες επιλογες (σε μοτερ κιβωτια εξοπλισμο, ακομα και μοντελα, ειδικα αν μιλαμε για το group) και λογω των κινητηρων μεχρι προσφατα ειχες και τις καλυτερες επιδοσεις, οι αλλοι απλα ακολουθησαν.
εγω λοιπον δεν ερχομαι να σου πω να παρεις γερμανικο για να βρεις την υγεια σου (ασχετως αν στη περιπτωση μου αυτο θεωρω οτι εγινε).
το μονο που σου λεω ειναι οτι καποια πραγματα δεν εγιναν τυχαια και δεν οφειλονται μονο στο μαρκετινγκ και τα αρθρα του 'ειδικου τυπου' , τα οποια στο κατω κατω εχουν ζμπρωξει κατα καιρους και αλλους εκτος των γερμανων (που σιγουρα δεν το αξιζαν).
και αν καποιοι αυτη τη στιγμη απολαμβανουν εναν 'ονομα' χαρη στη φημη που δημιουργησαν κατα το παρελθον, να εισαι βεβαιος οτι καποια στιγμη θα το χασουν αν συνεχισουν να κανουν μ@λακιεςφιλικα παντα , Γιωργος
RENAULT FORUM