-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Να προσθέσω ό,τι τα πρώτα energy που ήρθαν στην Ελλάδα περίπου το 91-92 ήταν τοποθέτησης Ελληνικής.
Τι θέλω να πω.
Για λόγους φορολογικούς τα αυτοκίνητα εισάγονταν με παλιό μοτέρ 1200 cc η ΜΑΒΑ άλλαζε τα μοτέρ με τα Energy και η τιμή του έβγαινε μικρότερη απ΄ ότι αν εισάγονταν απ' την αρχή σαν 1400.
Ο αριθμός πλαισίου σε αυτά τα αυτοκίνητα ξεκίναγε αν θυμάμαι καλά με το συδνυασμό VF1B53Q.
Όλο κόλπα για να κοροϊδέψεις το παράλογο φορολογικό καθεστώς που συνεχίζει να υπάρχει στην Ελλάδα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να προσθέσω ό,τι τα πρώτα energy που ήρθαν στην Ελλάδα περίπου το 91-92 ήταν τοποθέτησης Ελληνικής.
Τι θέλω να πω.
Για λόγους φορολογικούς τα αυτοκίνητα εισάγονταν με παλιό μοτέρ 1200 cc η ΜΑΒΑ άλλαζε τα μοτέρ με τα Energy και η τιμή του έβγαινε μικρότερη απ΄ ότι αν εισάγονταν απ' την αρχή σαν 1400.
Ο αριθμός πλαισίου σε αυτά τα αυτοκίνητα ξεκίναγε αν θυμάμαι καλά με το συδνυασμό VF1B53Q.
Όλο κόλπα για να κοροϊδέψεις το παράλογο φορολογικό καθεστώς που συνεχίζει να υπάρχει στην Ελλάδα.Σου φαίνεται παράξενο Βασίλη; Με το φορολογικό σύστημα που έχει η Ελλάδα είσαι αναγκασμένος να εφευρίσκεις όλο κόλπα για να έχεις ένα αυτοκίνητο της προκοπής. Και καλά τότε γινόταν, γιατί τα τωρινά αυτοκίνητα με τα πολλά ηλεκτρονικά δεν δίνουν την δυνατότητα για τέτοια κόλπα. Τώρα κάθε μοντέλο έχει δικό του σετ απ και οπότε και δύκολες είναι οι μετατροπές και πανάκριβες.
-
To Νέο Renault Latitude αποκαλύπτεται
Η Renault παρουσιάζει το καινούργιο Latitude στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες. Επίσης παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ρωσική αγορά τα Duster ,το καινούργιο αυτόματο Logan,τα Sandero και Sandero Stepway, όπως και το Fluence και το Megane hatchback.Οι πωλήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων θ8α αρχίσουν σταδιακά μέσα στο 2010 και 2011. Δείτε κάποιες φωτογραφίες από το νέο Renault Latitude.
http://renaultnewsgr.blogspot.com/2010/08/to-renault-latitude.html -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Και επ ευκαρία πάντα έχω την απορία πως μια εταρεία που κατέχει την ημιαυτόματη μετάδοση εδώ κοντά 20 χρόνια έχει μείνει τόσο πολύ πίσω στον τομέα και έχει αφήσει την VW να αλωνίζει στον τομέα αυτό με το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο της. Πάντα αργά αντανακλαστικά από την RENAULT.
Το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο της VW δεν είναι της VW αλλά εξωτερικών προμηθευτών της, σαν αυτοκινητιστική τεχνολογία δε πρωτοεφαρμόστηκε στα αγωνιστικά Πόρσε της δεκαετίας του '80.
Στην VW όμως πιστώνουμε την μαρκετινίστικα ορμώμενη έμπνευσή της να ρισκάρει, κλείνοντας θηριώδεις παραγγελίες στους 2 διαφορετικούς προμηθευτές της για να το εισάγει μαζικά στην αγορά.Δεν είναι μόνο η Ρενώ που έχει μείνει 'πίσω' σε αυτά τα κιβώτια, είναι κυρίως οι αμερικάνοι και οι ιάπωνες που ήταν μακράν μετρ των αυτόματων μεταδόσεων εδώ και δεκαετίες.
Επίσης τα προβλήματα που αναφέρεις στα 'ημί' της Ρενώ είναι αρκετά για να αποθαρρύνουν άπαξ και δια παντός τους νοικοκυραίους που τα προτίμησαν. Το πιθανότερο ήταν μάλιστα να πούλησαν ελάχιστα, γιατί αν πούλαγαν τον αγλέορα θα είχαν και συνέχεια.Από την άλλη τα διπλοσύμπλεκτα ενώ αγοραία είναι πιασάρικα, τεχνικώς δεν είναι πανάκεια. Έχω διαβάσει πλήθος άρθρων και αναφορών (και εδώ στο φόρουμ) ότι τα κλασσικά αυτόματα είναι πιο ραφινάτα στην λειτουργία τους, ιδιαίτερα στα πολλά άλογα και στα συνεχή σταμάτα-ξεκίνα. Στα ελαφρυντικά ότι έχουν ακόμα δρόμο εξέλιξης μπροστά τους.
Δεν με ενδιαφέρει αν είναι εξωτερικών προμηθευτών το διπλοσύμπεκτο της VW γιατί το τελικό προϊόν το υπογράφει η VW. Ούτε που νοιάζει τον πελάτη ποιος το κατασκευάζει. Άλλωστε τα αυτοκίνητα είναι μια συνισταμένη από εξαρτήματα πολλών-πολλών εξωτερικών συνεργάτων. Σημασία για μένα ότι πια προσφέρονται και στα πιο ταπεινά μοντέλα του VAG και ο καταναλωτής έχει επιλογές.
Το ίδιο και για αμερικάνους και ιάπωνες ( αν και τους πρώτους δεν ξέρω πόσο μπορεί να τους ενδιαφέρει γη τεχνολογία αυτή).Τα προβλήματα των ημιαυτόματων TWINGO ήταν τα γνωστά 'παιδικά προβλήματα' που όλες η νέες τεχνολογίες είχαν τουλάχιστον τότε μια εικοσαετία κοντά πίσω. Εξελιξη χρειαζόταν όπως σε όλες τις καινοτομίες. Επειδή δεν πουλήθηκαν πολλά TWINGO δεν σήμαινε ό,τι η τεχνολογία δεν θα πήγαινε εκεί που πήγε.
Και δεν είναι μόνο η μετάδοση της κίνησης.
Η ΡΕΝΟ μαζί με τη Μιτσουμπίσι ήταν οι πρώτες εταιρείες που έβγαλαν στην παραγωγή κινητήρες με άμμεσο ψεεκασμό εδώ και περίπου 15 χρόνια πίσω. Παρόλα αυτά η Ρενό ανέκρουσε πρύμνα και πάλι η VW πλημύρησε τον τόπο με κινητήρες άμμεσου ψεκασμού μέχρι να επανέλθει η ΡΕΝΟ αφού το είχαν κάνει ήδη πολλές εταιρείες. Πολλά πισωγυρίματα. -
To Latitude που παρουσιάζεται στη Ρωσία δεν είναι η ευρωπαική έκδοση! Η ευρωπαική στο Παρίσι!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
To Latitude που παρουσιάζεται στη Ρωσία δεν είναι η ευρωπαική έκδοση! Η ευρωπαική στο Παρίσι!H Φωτογραφίες είναι της ευρωπαϊκής έκδοσης.... εξάλλου η διαφορές θα είναι μόνο στο εσωτερικό.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
To Latitude που παρουσιάζεται στη Ρωσία δεν είναι η ευρωπαική έκδοση! Η ευρωπαική στο Παρίσι!Αν κάποιος, πάντως, του έβγαζε το σήμα από τις παραπάνω φώτο και μου ζητούσε να του πω τι αυτοκίνητο είναι, θα του έλεγα με κλειστά μάτια... Toyota Avensis.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
To Latitude που παρουσιάζεται στη Ρωσία δεν είναι η ευρωπαική έκδοση! Η ευρωπαική στο Παρίσι!
Αν κάποιος, πάντως, του έβγαζε το σήμα από τις παραπάνω φώτο και μου ζητούσε να του πω τι αυτοκίνητο είναι, θα του έλεγα με κλειστά μάτια... Toyota Avensis.
+1
-
Δεν με ενδιαφέρει αν είναι εξωτερικών προμηθευτών το διπλοσύμπεκτο της VW γιατί το τελικό προϊόν το υπογράφει η VW.
Τα προβλήματα των ημιαυτόματων TWINGO ήταν τα γνωστά 'παιδικά προβλήματα' που όλες η νέες τεχνολογίες είχαν τουλάχιστον τότε μια εικοσαετία κοντά πίσω. Εξελιξη χρειαζόταν όπως σε όλες τις καινοτομίες.
Και στις δύο περιπτώσεις η ευθύνη είναι 100% της Ρενώ, και εξηγούμαι.
Τα ημί του Λαικού είναι από εξωτερικούς προμηθευτές. Γιατί δεν πήγε να κλείσει και αυτή μια παραγγελία? Π.χ. το καινούργιο οκτάρι της Τσεντέφ το οποίο αντικαθιστά το μπεστ σέλλερ εξάρι της, το έχουν κλείσει μέχρι στιγμής 3 διαφορετικοί όμιλοι, Λαικό, Μπεμβέ και Μερσεντέ, άπαντες ανερυθριάστως. Οι όποιες αλλαγούλες είναι σε κάτι τσιμουχάκια και βιδούλες στήριξης και όλοι παίζουν μετά με τις σχέσεις μετάδοσης για να βγάλουν τα χαω που θέλουν.Και στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει πρόβλημα Ρενώ , το οποίο και προανέφερα. Εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ ένα ημί το οποίο είναι χαρακτηριστικά αργό στις αλλαγές, παρουσιάζει προβλήματα, και ουκ ολίγοι αγανακτισμένοι ιδιοκτήτες εκ τωγ υστέρων και με πατέντες το κάνουν δια χειρός Βαράγκη μόλις ακούσουν το κοστολόγιο αποκατάστασης.
Με άλλα λόγια όπως στρώσεις, θα κοιμηθείς και ναι ο πελάτης βλέπει μόνο τη φίρμα και βρίζει αναλόγως. -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
RAFI πάντως πάει πολύ καλά στον δρόμο έχει κάλο στήσιμο..αν και είναι τέρας απο θέμα απόστασής με το έδαφος (το είχε ψηλώσει ο πρώην κάτοχος -θείος μ ).. είναι κόκκινο με 207000χλμ.. πάντως ρωτάω γτ ειχε τον πάπα απο πάνω κ αναρωτιόμουν αν είναι karbyrater ?? πάντως για 80 άλογά πάει καλαα...
απο βλάβες τι να προσέχω ??αν πηγαινει καλα, ειναι σιγουρα 80αρι .. εγω με αυτο ανδρωθηκα οδηγικα απο τα 18 μεχρι τα 23 μου...φοβερη αναρτηση, ισοπεδωνει τα παντα... και σε στροφες δεν τρομαζει καθολου με επικινδυνες υπερστροφες και παντα πληροφορει το παλιο καλο τιμονι(με τις δεκαδες στροφες).. υδραυλικο ειναι το δικο σου..? εμενα μου ειχε βγει η πιστη...το δωσαμε για αποσυρση με 230.000 πληρως απροβληματιστα χλμ
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
εχει και πισο diskofrena δεν ξερω αν αυτη ειναι η βελτιοση που λες...απλα τα μπροστινα δεν ειναι αεριζομενα.... άλλα για την χρήση που κάνω είναι jet , επαρχιακοί δρόμοι-χωματόδρομοι αρκετοί μέχρι και 'ανάβασή'στα βουνά του χωρίου!!α και μια ερώτησή ένα πορτοκάλι λαμπάκι που ανάβει δίπλα από τον δείκτη βενζίνης είναι λογικό??Πίσω δισκόφρενα το 19 στα 1400 cc δεν είχε. Προφανώς ο θείος σου έχει βάλει άξονα από 1800 cc.
Ο κωδικός του energy στα 1400 είναι E7J και στα 1200 είναι E7F οπότε ρίξε μια ματιά στο μοτέρ για να βεβαιωθείς. -
rafi: qui υδραυλικό είναι το τιμόνι μου.με αερόσακο παρακαλώ!
thvarveris:απ ότι θυμαμε άρχιζε με e7j δυστυχώς δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω τώρα καθώς το αμάξι βρίσκετε 380 χλμ μακριά μου!!
αν μπορείτε να απαντήσετε για το πορτοκάλι λαμπάκι που αναφέρω πιο πάνω θα σας ευγνωμονούσα!! -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
thvarveris:απ ότι θυμαμε άρχιζε με e7j δυστυχώς δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω τώρα καθώς το αμάξι βρίσκετε 380 χλμ μακριά μου!!
αν μπορείτε να απαντήσετε για το πορτοκάλι λαμπάκι που αναφέρω πιο πάνω θα σας ευγνωμονούσα!!Στρογγιλό είναι?
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
αν μπορείτε να απαντήσετε για το πορτοκάλι λαμπάκι που αναφέρω πιο πάνω θα σας ευγνωμονούσα!!Στρογγιλό είναι?
Το πορτοκαλί λαμπάκι εννοώ.
-
ναι στρογγυλό είναι.... ακριβός δίπλα απο τον δείκτη καυσίμου...με το ντεπόζιτο σχεδόν γεμάτο...
-
πορτοκαλι, ειναι το λαμπακι της βενζινης.. αναβει ενω ειναι φουλ το ντεποζιτο..? αν ναι, τοτε εχει προβλημα..
-
rafi: ενταξ γαλικο είναι, το περιμένω να εχει προβληματα με τα ηλεκτικα
μάλλον θα κολισω λίγο μονωτική στο καντράν να μην μ σπάει τα νεύρα λες κ θα εκραγεί!! -
ρε παίδες σορρυ αλλά πρέπει να το γράψω μιας και το χετε πάει στο 19αρι το θέμα.. χθες στην διαδρομή γίαννενα - καλαμπάκα το 19αρι μας των 80 αλόγων και των 353.000 km έκαψε στα χέρια μου κάτι λιγότερο απο 5 λίτρα (στο βεντζιναδικο) με ταχύτητες γύρω στα 130 στην εγνατία .. Δηλαδή έμεινα.. Πωτς γκενεν αυτό? για να μην πω για την άνεση.. δεν καταλάβαινες τίποτα.. πρώτη φορά το έπαιρνα σε ταξιδάκι και πραγματικά τώρα καταλαβαίνω γιατί ο πατερ αποφεύγει με κάθε τρόπο να το δώσει
edit: ξέχασα να πω πως κουβαλούσε και 2 άτομα με 4 βαλίτσες
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
rafi: ενταξ γαλικο είναι, το περιμένω να εχει προβληματα με τα ηλεκτικα
μάλλον θα κολισω λίγο μονωτική στο καντράν να μην μ σπάει τα νεύρα λες κ θα εκραγεί!!Ναι στο 19 του πατέρα μου ήταν το μόνο πρόβλημα ου είχε εμφανιστεί κι αυτό μετά από 365000 χιλιόμετρα εντελώς απροβλημάτιστα.Να φανταστείς είχε τόσα χιλιόμετρα και από λάδι σταγόνα δεν κατέβαζε.Βέβαια με το 1.4 Energy. .Εχω κάνει ταξίδια ως επιβάτης με αυτό ατέλειωτα.Βέβαια ο στο συνεργείο ξέχασε να αλλάξει ιμάντες κι έγινε το σώσε(έσπασαν)ο πατέρας αφού στεναχωρήθηκε το έδωσε σε έναν γείτονα (ο οποίος το έφτιαξε) μόνο για να το βλέπει .(γιατί βλέπετε η επισκευή ήταν ακριβότερη από όλο το αυτοκίνητο και δεν μας συναίφερε)
-
Νέα αντιπροσωπεία στο Πειραιά από τη Στακόρ.
Πειραιώς 83 και Καστανίστης, Πειραιάς
http://www.renault.com.gr/dealerlocator7Columns.html
RENAULT FORUM