-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
...thvarveri αν ειναι τα ιδια προσωπα τις ιδιες λαμογιες δηλαδη θα κανουν..Εκτός και αν οντως ηταν αξιος και καλος σ αυτο που εκανε οποτε καλα κανανε και τον κρατησαν...Προφανως εσυ θα γνωριζεις αν ηταν καλος στο εργο του η οχι...Πριν από λίγο καιρό είχα γράψει ό,τι έμαθα, ό,τι ένας αριθμός παλιών στελεχών της ΜΑΒΑ δουλεύουν πια για την PGA. Έμαθα κάποια ονόματα πραγματικά διαμάντια και χάρηκα ιδιαίτερα. Για το κο. Καράπα δεν είχα μάθει ομολογώ. Δεν αφορούσε λοιπόν η καλή μου κριτική τον παραπάνω κύριο.
Με τον κο Καράπα είχα λίγα πάρε-δώσε στην διάρκεια της θητείας μου στο δίκτυο της RENAULT.
Δεν μπορώ να πω ό,τι έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις από την συνεργασία μας.
Και εξηγούμαι.
Όσο το μαγαζί που δούλευα ήταν θυγατρικό του Μανιατόπουλου (ΜΑΡΕΝ) όλοι οι εργαζόμενοι στην ΜΑΒΑ ήταν πρόθυμοι για να εξυπηρετήσουν το μαγαζί του 'αφεντικού'.
Όταν άλλαξε το καθεστώς ιδιοκτησίας του μαγαζιού, οι ίδιοι 'πρόθυμοι' συνεργάτες γίνοταν γραφειοκράτες ανάλογους με αυτούς του Ελληνικού δημοσίου με ό,τι κακό και μόνο κακό σημαίνει αυτό εν τέλει για τον πελάτη.Επίσης και το κυριότερο απ' όλα δεν μπορώ να ξεχάσω ό,τι ο κος Καράπας σαν υπεύθυνος after sale της ΜΑΒΑ ήταν ο υπεύθυνος για την πολιτική των ακριβών ανταλλακτικών και σέρβις που κυριολεκτικά βασανίζουν τους ιδιοκτήτες των RENAULT εδώ και δεκαετίες και είναι πρωτίστως υπεύθυνα για την κακή πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα.
Ο κος Καράπας ήταν που έδινε εντολή να κάνουμε απογραφή των πολλαπλασιαστών που είχε ο κάθε ντήλερ στο μαγαζί του, για να αντιπαραβάλει τα αποτελέσματα με τις πωλήσεις που είχε κάνει η ΜΑΒΑ στους αντίστοιχους κωδικούς για να διαπιστώσει ποιοι από εμάς 'τολμάγαμε' να αγοράζουμε γνησιότατους φτηνούς πολλαπλασιαστές από την ελεύθερη αγορά, για να τους πουλάμε σε λογική επιτέλους τιμή, αφού δεν αντέχαμε να πιάνουμε τον κώλο του μεροκαματιάρη και του μισθωτού (που αποτελεί το κυρίως σώμα των πελατών της RENAULT στην Ελλάδα).
'Ετσι φαίνεται εννοεί την εξυπηρέτηση πελατών ο κος Καράπας...
Επίσης από ό,τι είδα στην συνέντευξη λέει ό,τι ο αριθμός των ντήλερ καλύπτει γεωγραφικά την χώρα.
Ουδέν ανακριβέστερον.
Παράδειγμα καραμπινάτο το παρακάτω:
Επί ΜΑΒΑ υπήρχε ντήλερ στην Αργολίδα και στην Αρκαδία.
Σήμερα
Στην Αρκαδία έχει πάψει να υπάρχει εδώ και δύο χρόνια περίπου. Στην Αργολίδα έπαψε να υπάρχει εδώ και περίπου ένα μήνα και υπάρχει μόνο επισκευαστης που την στιγμή που μιλάμε μπορεί να είναι ήδη παρελθόν. Ο ντήλερ της Κορινθίας που είχε και το μαγαζί στην Αργολίδα, περνάει δύσκολες μέρες και το μέλλον του είναι χλωμό έως θεοσκότεινο. Οπότε από την Σπάρτη το επόμενο μαγαζί είναι στην Κορινθία.
Αρκαδία, Αργολίδα, δεν έχουν ντήλερ (ούτε και κανένας ενδιαφέρεται απ' ό,τι ξέρω) οπότε εκτός του ό,τι μένουν ξεκρέμαστοι οι ήδη ιδιοκτητες, αποθαρύνονται για την αγορά ενός RENAULT και οι υποψήφιοι πελάτες αφού δεν υπάρχει κοντά τους μαγαζί ούτε για αγορά, ούτε και για για σέρβις.Εν κατακλείδι
Το όλο θέμα με τα παλιά στελέχη της ΜΑΒΑ που έχουν τις αντίστοιχες θέσεις και στην PGA, μου θυμίζει τα γραφειοκρατικά στελέχη των Σοβιετικών Δημοκρατιών, που σε μια νύκτα έγιναν στελέχη του νέου καθεστώτος με τραγικά όπως αποδείχτηκε στην πορεία για τις χώρες τους αποτελέσματα. Στην πλειοψηφία τους πάντα.
Το περίεργο στην δικιά μας ιστορία είναι ό,τι τα στελέχη της RENAULT που μεταπήδησαν στο καινούργιο 'καθεστώς' είχαν καλύτερα αποτελέσματα στο παλιό καθεστώς και αυτό δεν είναι αίσθηση μου αλλά προκύπτει από νούμερα. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
...για τον διευθυντη after sales, τι να πω..? μαλλον η μονη αρμοδιοτητα του ειναι να ανακοινωνει προσφορες... κατα τα αλλα δεν νομιζω οτι ελεγχουν τους αντιπροσωπους τους και τα συνεργεια σε μονιμη βαση, περα απο τα σεμιναρια που τους καλούνε...
Νομίζω ό,τι κάνει και κάτι παραπάνω, διάβασε το προηγούμενο κείμενο το παράδειγμα με τους πολλαπλασιαστές που αναφέρω.
Οι αντιπρόσωποι και τα συνεργεια ελέγχονται στενά, στενότατα θα έλεγα για όλες τους τις δραστηριότητες και συνεχώς τόσο από την ίδια την αντιπροσωπεία όσο και από εξωτερικούς συνεργάτες αυτής.
Τα σεμινάρια αφορούν κυρίως το τεχνικό κομμάτι για μηχανικούς και τεχικούς συμβούλους (ας το πω έτσι) και το εμπορικό κομμάτι για τους πωλητές και τους υπεύθυνους των καταστημάτων, όταν υπάρχουν νέα μοντέλα. -
κατανοητο!! το ακατανοητο ειναι πως αφηνουν τοσο μεγαλο μερος της Ελλαδας χωρις διανομεα/επισκευαστη..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
http://www.renault.jp/campaign/limitee.html
τπυμπανο!! αναβαθμιζμενο και με υπογραφη απο το θεο
ποιος ειναι ?
δες αυτο
Youtube VideoDrunkard
Αν δεν γνωρίζεις το Ragnotti ή Ζανό ή μυταρά είναι σαν να λες ό,τι είσαι Ολυμπιακός και δεν γνωρίζεις τον Τζόρτζεβιτς ή Παναθηναϊκός και δεν γνωρίζεις τον Βαζέχα
Οδηγός Ραλλύ αλλά και πίστας και κασκαντέρ που η καριέρα του είναι δεμένη με την RENAULT αν και έχει οδηγήσει και πολλά άλλες μάρκες αυτοκινήτων. Είχα την τύχη να τον δω και σε αγώνες και σε δοκιμές. Όταν θα έχω χρόνο θα γράψω για αυτά.
Στο φόρουμ Ελληνικοί αγώνες και WRC έχουν γραφεί πολλά και λεπτομερέστατα για αυτόν.
Αν έχεις χρόνο ψάξε.
Από τους ελάχιστους οδηγούς αγώνων (μαζί με το τον Carlos Sainz) που είδε το όνομα του να γίνεται και όνομα μοντέλου αυτοκίνήτου (το γνωστό CLIO Ragnotti).
Σήμερα είναι διευθυντής του μουσείου της RENAULT και πάντα βάζει τις τελευταίες πινελιές στα γρήγορα RENAULT εμπορίου.
Κάνει δε συχνά-πυκνά τον πλοηγό σε ραλλυ, φυσικά με RENAULT ακόμα και με κάμπριο ξεσηκώνοντας τους φανατικούς οπαδούς του: http://www.youtube.com/watch?v=shpp2_82iREΥπάρχουν φυσικά για αυτόν πάμπολλα βίντεο στο ιντερνέτ για αυτόν αμιγώς αγωνιστικά http://www.youtube.com/watch?v=R4V0DJLw ... re=related
και όχι μόνό:
http://www.youtube.com/watch?v=n-1uW2a6 ... re=relatedΜεταξύ σοβαρού και αστείου λένε ό,τι αγαπημένη του συνήθεια σαν διευθυντής του μουσείου της RENAULT, είναι να προτείνει μια γρήγορη βόλτα με κάποιο γρήγορο RENAULT στους επίσημους καλεσμένους της εταιρείας που επισκέπτονται το μουσείο της εταιρείας, αφού πρώτα τους τραπεζώσει.
Τα 'θεαματικά' αποτελέσματα αυτού του συνδυασμού τα φαντάζεσαι νομίζω... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Από τους ελάχιστους οδηγούς αγώνων (μαζί με το τον Carlos Sainz) που είδε το όνομα του να γίνεται και όνομα μοντέλου αυτοκίνήτου (το γνωστό CLIO Ragnotti).
Γρήγορα-γρήγορα θυμάμαι και τον Makinen, αλλά πράγματι ελάχιστοι είναι.
Θα χαρούμε να ακούσουμε κανένα όμορφο στόρυ, όποτε έχεις διάθεση.
ΥΓ: τι χρειάζεται για να κάνω το R7 μου σε έκδοση ragnotti?
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
+Richard Burns.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
κατανοητο!! το ακατανοητο ειναι πως αφηνουν τοσο μεγαλο μερος της Ελλαδας χωρις διανομεα/επισκευαστη..Το αναφέρω παραπάνω. Η αγορά αυτοκινήτου έχει τα μαύρα της τα χάλια. Την περίπτωση Παζαρόπουλου την γνωρίζεις προφανώς. Υπάρχουν και δεκάδες άλλες περιπτώσεις ανάλογες. Από την άλλη οι κεντρικές αντιπροσωπείες από την στιγμή που σε βάζουν στο δίκτυο τους σου αλλάζουν τα φώτα. Κάθε μέρα σου παρουσιάζουν και κάτι καινούργιο σαν υποχρέωση σου για να σου τα παίρνουν.
Η επένδυση που χρειάζεται να κάνει ένας επιχειρηματίας που θέλει να γίνει ντήλερ μιας φίρμας αυτοκινήτου είναι πολύ μεγάλη.
Μεγάλη αιμοραγία είναι η υπόθεση με τις ανταλλαγές με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Οι περισσσότεροι που έριξαν κανόνι στην εμπορία αυτοκινήτου την πάτησαν από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που στοκάρησαν και τους έμεναν για καιρό αμανάτι.
Από την άλλη από εκεί που περιμένουν να κονομήσουν δηλαδή από τα συνεργεία , βαράνε μύγες όλη μέρα.
Μου λένε παλιοί συνάδελφοι ό,τι όλη μέρα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να απαντούν σε ερωτήσεις από τηλεφώνου για το κοστος των εργασιών σέρβις. Ο κόσμος ψάχνει πως να γλυτώσει κανά φράγκο και ψάχνει τα πιο φτηνά.
Οι πιο 'πονηρεμέμοι' παλιοί ντήλερς την κοπάνησαν από το επίσημο δίκτυο κράτησαν την δραστηριότητα ανεπίσημα, κατέβασαν το κόστος και την τιμή του προϊόντος για τον πελάτη και έχουν δουλίτσα και δεν έχουν και τον βραχνά του αντιπρόσωπου.Από την άλλη και οι κεντρικές αντιπροσωπείες υποφέρουν από κακοπληρωτές συνεργάτες. Παίρνουν αυτοκίνητα, ανταλλακτικά κόβουν επιταγές που είναι πατσαβούρια.
Να ξέρεις ό,τι σχεδόν όλες οι περιπτώσεις διακοπής συνεργασίας ντήλερ με κεντρική αντιπροσωπεία έχουν να κάνουν με κακοπληρωτή ντήλερ.
Δηλαδή, έχει βρωμίσει τόσο η αγορά που ή κάποιοι δεν θέλουν να μπουν στην δοκιμασία να γίνουν ντήλερ μιας μάρκας ή κάποιοι ενδιαφέρονται αλλά είναι αεριτζήδες και τους ξέρουνε και φυσικά τσουλάει η συνεργασία.
Όπως σε όλη την αγορά έτσι και στα αυτοκίνητα ή δουλειά είναι χέσε μέσα.
Στην Αργολίδα που ζω τον τελευταίο μήνα έκλεισαν οι αντιπροσωπείες RENAULT, BMW (του ιδίου ντήλερ) και είναι έτοιμες άλλες δύο που τους έχουν πνίξει τα δάνεια των τραπεζώ και οι τοκογλύφοι.
Θα δούμε πολλά στο εγγύς αλλά και στο απότερο μέλλον στον χώρο... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
+Richard Burns.
Ποια εταιρεία έχει Burns; Πραγματικά δεν το ξέρω.
-
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Κατ' αρχή να του κόψεις τον κώλο για να γίνει 5αρι
Υπάρχει στο φόρουμ Ελληνικοί αγώνες αν δεν κάνω λάθος και τεχνική ανάλυση για το πως ήταν στημένα από ανάρτηση και γεωμετρία τα αυτοκίνητα που οδηγούσε ο Ζανό, για να οδηγούνται όπως γούσταρε σαν πισωκίνητα. Νομίζω ό,τι το έχει γράψει ο APR. Άμα το βρώ θα το βάλω.
Στα γρήγορα
Μια παλιά ιστορία που δεν έχω ζήσει εγώ αλλά είναι πασίγνωστη στον χώρο είναι ό,τι κάποια στιγμή σε κάποιο ραλλυ στην Γαλλία το αυτοκίνητο που οδηγούσε έμεινε. Κατέβηκε λοιπόν με τον συνοδηγό του να το σπρώξουν μέχρι την κατηφόρα που ακολουθούσε με σκοπό να προσπαθήσουν εκεί να το βάλουν μπρος.
Το αυτοκίνητο όμως τους έφυγε και άρχισε να τσουλάει όλο και πιο γρήγορα στην κατηφόρα και ο Ζανό με το Τιμονιέ που ήταν συνοδηγός του έτρεχαν από πίσω για να το προλάβουν ενώ ο κόσμος ουρλιαζε!
Τα κατάφερε, έφτασε το αυτοκίνητο το έβαλε μπροστά και συνέχισε και φαντάζεστε τι γινόταν με τους θεατές.Επίσης διάβασε εδώ για μια πατέντα του στο στρίψιμο δεξιάς φουρκέτας από τα αριστερά!
viewtopic.php?f=1&t=5883&p=551593&hilit=ragnotti#p551593 -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πραγματικά δεν το ήξερα...
-
μπραβο ρε thvarveri που καποια πραγματα που ξερεις τα λες και δεν ακολουθεις τη τακτικη ξερω αλλα δεν μπορω να πω...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
μπραβο ρε thvarveri που καποια πραγματα που ξερεις τα λες και δεν ακολουθεις τη τακτικη ξερω αλλα δεν μπορω να πω...Αγαπητέ bibendum. Αυτοί που 'ξέρουν αλλά δεν μπορούν να πουν' στην πραγματικότητα απλώς δεν ξέρουν...
-
http://www.renault.jp/campaign/limitee.html
τπυμπανο!! αναβαθμιζμενο και με υπογραφη απο το θεο
ποιος ειναι ?
δες αυτο
Youtube VideoDrunkard
Αν δεν γνωρίζεις το Ragnotti ή Ζανό ή μυταρά είναι σαν να λες ό,τι είσαι Ολυμπιακός και δεν γνωρίζεις τον Τζόρτζεβιτς ή Παναθηναϊκός και δεν γνωρίζεις τον Βαζέχα
Οδηγός Ραλλύ αλλά και πίστας και κασκαντέρ που η καριέρα του είναι δεμένη με την RENAULT αν και έχει οδηγήσει και πολλά άλλες μάρκες αυτοκινήτων. Είχα την τύχη να τον δω και σε αγώνες και σε δοκιμές. Όταν θα έχω χρόνο θα γράψω για αυτά.
Στο φόρουμ Ελληνικοί αγώνες και WRC έχουν γραφεί πολλά και λεπτομερέστατα για αυτόν.
Αν έχεις χρόνο ψάξε.
Σήμερα είναι διευθυντής του μουσείου της RENAULT και πάντα βάζει τις τελευταίες πινελιές στα γρήγορα RENAULT εμπορίου.
Κάνει δε συχνά-πυκνά τον πλοηγό σε ραλλυ, φυσικά με RENAULT ακόμα και με κάμπριο ξεσηκώνοντας τους φανατικούς οπαδούς του: http://www.youtube.com/watch?v=shpp2_82iREΥπάρχουν φυσικά για αυτόν πάμπολλα βίντεο στο ιντερνέτ για αυτόν αμιγώς αγωνιστικά http://www.youtube.com/watch?v=R4V0DJLw ... re=related
και όχι μόνό:
http://www.youtube.com/watch?v=n-1uW2a6 ... re=relatedΜεταξύ σοβαρού και αστείου λένε ό,τι αγαπημένη του συνήθεια σαν διευθυντής του μουσείου της RENAULT, είναι να προτείνει μια γρήγορη βόλτα με κάποιο γρήγορο RENAULT στους επίσημους καλεσμένους της εταιρείας που επισκέπτονται το μουσείο της εταιρείας, αφού πρώτα τους τραπεζώσει.
Τα 'θεαματικά' αποτελέσματα αυτού του συνδυασμού τα φαντάζεσαι νομίζω...Ειλικρινα δεν τον ηξερα
,ευχαριστω για τις πληροφοριες -
..............
Στην Αργολίδα που ζω τον τελευταίο μήνα έκλεισαν οι αντιπροσωπείες RENAULT, BMW (του ιδίου ντήλερ) και είναι έτοιμες άλλες δύο που τους έχουν πνίξει τα δάνεια των τραπεζώ και οι τοκογλύφοι.
Θα δούμε πολλά στο εγγύς αλλά και στο απότερο μέλλον στον χώρο...Του Μωραίτη;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
..............
Θα δούμε πολλά στο εγγύς αλλά και στο απότερο μέλλον στον χώρο...Του Μωραίτη;
Ναι.
-
Οι πιο 'πονηρεμέμοι' παλιοί ντήλερς την κοπάνησαν από το επίσημο δίκτυο κράτησαν την δραστηριότητα ανεπίσημα, κατέβασαν το κόστος και την τιμή του προϊόντος για τον πελάτη και έχουν δουλίτσα και δεν έχουν και τον βραχνά του αντιπρόσωπου.Βλέπε Χατζητσοπάνης στη Λαμία.... Απλά σαρώνει σε σχέση με το εξουσιοδοτημένο!
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Youtube Videoδις λαστ γιαρ
-
http://www.youtube.com/watch?v=tj5r8eNO ... re=related
έχει κανείς το twingo rs να μας πεί εντυπώσεις??
RENAULT FORUM