-
Ο χρήστης pvnrt έγραψε:
Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο κατάλληλο τόπικ μιας και είμαι καινούργιος στο φόρουμ, αλλά το είδα, μου άρεσε και είπα να το κάνω μια ανάρτηση μην τυχόν και δεν το έχετε δει όλοι τις τελευταίες μέρες που κυκλοφορεί στο ίντερνετ.
Renault wind: http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=10809
YΓ: Το μόνο κακό είναι ότι όταν ακούς το όνομα το μυαλό σου πάει σε κινητάΥπάρχει ήδη ολόκληρο θέμα, αλλά λόγω ...νεότητος δικαιολογείσαι ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Υπάρχει ήδη ολόκληρο θέμα, αλλά λόγω ...νεότητος δικαιολογείσαι ...Μου έκανε εντύπωση που δεν είχε αναρτηθεί τίποτα στην ενότητα αυτή και υποψιαζόμουν ότι υπάρχει κάτι που αγνοώ... Ευτυχώς όμως δικαιολογούμαι λόγω νεότητας.
-
Στην νεα λαγκουνα την ατμοσφαιρικη τη διλιτρη ειναι αληθεια οτι δεν εχει τον διλιτρο κινητηρα της RENAULT αλλα διλιτρο νεο μοτερ της nissan .Κατι τετοιο βρηκα στο wikipedia οταν εψαχνα για τους κινητηρες της renault. ο παλιος κινητηρας διλιτρος της renault ηταν ο F4R Τωρα ο κινητηρας εχει τον κωδικο M4R ενω η nissan τον ονομαζει MR20. Eιναι κινητηρας της νισσαν που πρωτοπαρουσιαστηκε το 2005 στα nissan serena και lafesta ενω απο το 2006 μπηκε στο κλιο III και την λαγκουνα III.Ακομα ο ιδιος κινητηρας wikipedia αναφερει οτι εχουν και στα παρακατω αυτοκινητα
Nissan Cube Nissan Versa Nissan Teana J32 Nissan Bluebird Sylphy Nissan Qashqai Nissan Wingroad clio III megane και Laguna IIIMαλιστα μπαινοντας στα site και των δυο εταιρειων ειδα οτι ο διλιτρος κινητηρας που ειναι στα οχηματα των δυο εταιρειων εχει ακριβως την ιδια διαμετρο και την ιδια διαδρομη.Εαν ξερει κατι κανενας περισοτερο ας πει. Ειναι αληθεια αυτα που διαβασα;
-
Ο χρήστης georgefoto έγραψε:
Στην νεα λαγκουνα την ατμοσφαιρικη τη διλιτρη ειναι αληθεια οτι δεν εχει τον διλιτρο κινητηρα της RENAULT αλλα διλιτρο νεο μοτερ της nissan .Κατι τετοιο βρηκα στο wikipedia οταν εψαχνα για τους κινητηρες της renault. ο παλιος κινητηρας διλιτρος της renault ηταν ο F4R Τωρα ο κινητηρας εχει τον κωδικο M4R ενω η nissan τον ονομαζει MR20. Eιναι κινητηρας της νισσαν που πρωτοπαρουσιαστηκε το 2005 στα nissan serena και lafesta ενω απο το 2006 μπηκε στο κλιο III και την λαγκουνα III.Ακομα ο ιδιος κινητηρας wikipedia αναφερει οτι εχουν και στα παρακατω αυτοκινητα
Nissan Cube Nissan Versa Nissan Teana J32 Nissan Bluebird Sylphy Nissan Qashqai Nissan Wingroad clio III megane και Laguna IIIMαλιστα μπαινοντας στα site και των δυο εταιρειων ειδα οτι ο διλιτρος κινητηρας που ειναι στα οχηματα των δυο εταιρειων εχει ακριβως την ιδια διαμετρο και την ιδια διαδρομη.Εαν ξερει κατι κανενας περισοτερο ας πει. Ειναι αληθεια αυτα που διαβασα;
ωραια πληροφορια αλλα και ο F4R στην ατμοσφαιρικη εκδοχη του 140 δεν εβγαζε..?
-
Nαι παλι 140 εβγαζε ομως δεν ειμαι σιγουρος εαν ολα αυτα που βρηκα στο wikipedia εαν ειναι αληθεια επισης δεν θυμαμαι να ειχα διαβασει η renault να μιλαει για αλλαγη κινητηρα οταν ηρθε η νεα λαγκουνα Ρωταωμηπως κανεισ ξερει τιποτα απο πιο εγκυρη πηγη
-
Σκεφτειτε και την εκδοχη 'παντρεματος' μπλοκ Renault με κεφαλη Nissan.
Ερωτηση...
Γνωριζεις κανενας αν το Twingo RS θα βγει σε αυτο το χρωμα ή θα χρειαστει να περιμενουμε να ξαναπαρει η Renault πρωταθλημα για να δουμε το R28;
-
Περισσοτερες info για τον Μ4R...Τελικα ειναι νεο μοτερ,πιθανοτατα αλουμινενιο απο οτι καταλαβα(εκτος και αν κανω λαθος).
Μεχρι και αξονες εξισορροπισης εχει...Spotlight on Renault’s new 2.0-litre Petrol engine:
Following the 2005 launch of the Diesel 2.0-litre engine, Renault presented a new 2.0-litre petrol engine (the M4R) at the Geneva motor show in 2006.
The result of the Renault-Nissan Alliance, the M4R boasts 140 hp at 6,000 rpm and torque of 194Nm at 4,000 rpm. It provides the driving pleasure of a car with a much bigger engine with reserve torque and power starting at low speeds.
A continuously variable transmission (CVT) enables optimal fuelling and smooth running at all speeds. To obtain this level of performance and ensure fuel efficiency, the M4R was put through a major weight-optimisation programme resulting in cylinder castings made from aluminium, other parts in composite materials and lightened piston rods, valves and pistons.
The M4R has an engine weight identical to that of a 1.6-litre engine. It is also equipped with a double cooling circuit to enable a quick temperature increase, reducing friction and fuel consumption.
The engine is also fitted with balancing shafts and a double acting damper, which act to reduce vibration at all speeds.
This engine will make its debut in the Clio in the near future. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ωραια πληροφορια αλλα και ο F4R στην ατμοσφαιρικη εκδοχη του 140 δεν εβγαζε..?
F4R είναι ο δίλιτρος που φόραγαν τα CLIO SPORT π.χ. και έβγαζε 150 άλογα στην πρώτη φάση και 172 στην δεύτερη φάση του και ήταν έμμεσου ψεκασμού. 140 άλογα έβγαζε ο κινητήρας άμμεσου ψεκασμού που φορούσε μία έκδοση του Megane coupe και αν θυμάμαι καλά και της Λαγκούνα. Δεν θυμάμαι τον κωδικό του (μπορώ να ψάξω) αλλά δεν ήταν F4R.
-
F4R δεν ηταν και τα Laguna MK1 με τα 140 αλογα ή Vovlo μοτερ ηταν εκεινο;
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
F4R δεν ηταν και τα Laguna MK1 με τα 140 αλογα ή Vovlo μοτερ ηταν εκεινο;Μιλάς για δύο πράγματα. Για τον κινητήρα με τον άμμεσο ψεκασμό που μιλάω παραπάνω με τα 140 άλογα που φορούσε η Laguna Mk1 και το Megane coupe και δεν ήταν VOLVO. Η αλήθεια δεν θυμάμαι τον κωδικό του. Θυμάμαι μονο τα F4R744 KAI F4R745 που φορούσαν τα CLIO SPORT.
Τώρα ο κινητήρας που λες ότι ήταν κοινός με τα VOLVO δεν ήταν της VOLVO αλλά της RENAULT ο 1800cc με την κωδική ονομασία F4P. Και το περίεργο ήταν ότι ενώ κυκλοφορούσαν πολλά τέτοια VOLVO η αντιπροσωπεία εδώ τα είχε 'γράψει' κανονικά με αποτέλεσμα οι κάτοχοι τους να αγοράζουν ανταλλακτικά από την RENAULT με όποια δυσκολία είχε αυτό, καθότι οι κωδικοί της VOLVO ήταν διαφορετικοί από της RENAULT. Να προσθέσω ότι και τα σασμαν που χρησιμοπιούσαν αυτά τα VOLVO ήταν RENAULT.
Να προσθέσω ακόμα ότι και παλιότερα MITSUBISHI Lancer χρησιμοποιούσαν σασμάν RENAULT και δεν τα ξέρω μόνο θεωρητικά αυτά, αλλά και πρακτικά αφού αγόραζαν ανταλλακτικά από εμάς για τις επισκευές.Επίσης για να ευλογήσουμε και λίγο την RENAULT να πούμε ότι την εποχή που η RENAULT κυκλοφορούσε κινητήρα με άμμεσο ψεκασμό, μόνο η MITSUIBISHI έκανε το ίδιο, οπότε δεν μπορώ να κατάλάβω το 'καμάρι' εταιρειών σαν την VW που υπερηφανεύεται ότι το έκανε αυτό περίπου 5 με 6 χρόνια μετά!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Αν το κοντέρ μου λέει ότι πάω με 195 πόσα πραγματικά είναι?
Η απόκλιση διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο.
Ενας 1.6 tce νομίζω χρειάζεται να καλύψει το κένο μεταξύ του 1.4 tce και 2.0 tce! Αν βγει αυτός, βγει και κάτι που είχε γραφτεί για 1.0 tce τότε θα έχει και η Renault πλήρη γκάμα turbo κινητήρων!
επισης παιζει ρολο και η ζαντα, σε golf τσι με τασια το κοντερ εκλεβε απιστευτα γιατι μαλλον θελει 17αρα να δειξει σωστα νουμερα
στο s3 το κοντερ στα 243-4 κλεβει μολις 6-7 χλμ ( 237 εγραψε το gps, το οποιο θελει και καποια ωρα να ανανεωθει, τα επιασα στιγμιαια) -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Μιλάς για δύο πράγματα. Για τον κινητήρα με τον άμμεσο ψεκασμό που μιλάω παραπάνω με τα 140 άλογα που φορούσε η Laguna Mk1 και το Megane coupe και δεν ήταν VOLVO. Η αλήθεια δεν θυμάμαι τον κωδικό του. Θυμάμαι μονο τα F4R744 KAI F4R745 που φορούσαν τα CLIO SPORT.Τώρα ο κινητήρας που λες ότι ήταν κοινός με τα VOLVO δεν ήταν της VOLVO αλλά της RENAULT ο 1800cc με την κωδική ονομασία F4P. Και το περίεργο ήταν ότι ενώ κυκλοφορούσαν πολλά τέτοια VOLVO η αντιπροσωπεία εδώ τα είχε 'γράψει' κανονικά με αποτέλεσμα οι κάτοχοι τους να αγοράζουν ανταλλακτικά από την RENAULT με όποια δυσκολία είχε αυτό, καθότι οι κωδικοί της VOLVO ήταν διαφορετικοί από της RENAULT. Να προσθέσω ότι και τα σασμαν που χρησιμοπιούσαν αυτά τα VOLVO ήταν RENAULT.
Να προσθέσω ακόμα ότι και παλιότερα MITSUBISHI Lancer χρησιμοποιούσαν σασμάν RENAULT και δεν τα ξέρω μόνο θεωρητικά αυτά, αλλά και πρακτικά αφού αγόραζαν ανταλλακτικά από εμάς για τις επισκευές.Επίσης για να ευλογήσουμε και λίγο την RENAULT να πούμε ότι την εποχή που η RENAULT κυκλοφορούσε κινητήρα με άμμεσο ψεκασμό, μόνο η MITSUIBISHI έκανε το ίδιο, οπότε δεν μπορώ να κατάλάβω το 'καμάρι' εταιρειών σαν την VW που υπερηφανεύεται ότι το έκανε αυτό περίπου 5 με 6 χρόνια μετά!
Οχι βρε,δεν λεω για τον 1800αρη που φορουσαν και τα 5αρακια,για τον 2λιτρο με τα 140 που φορεσαν οι Laguna 1ης γενιας απο το 1996(καπου εκει περιπου) μεχρι και το 1999(αν θυμαμαι καλα).
Ηταν μοτερ σειρας F4 αν δεν κανω λαθος,με συμβατικο ψεκασμο και πολυ κοντο σασμαν JC5(εβαζε την 5η στον κοφτη για πλακα). -
Ακυρο,βλακεια δικια μου...
N7Q ειναι το μοτερ. -
Για τα laguna S λέει λογικά...
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Ακυρο,βλακεια δικια μου...
N7Q ειναι το μοτερ.Και νομίζω ότι το φορούσε και το Σαφράν.
-
Ναι,αυτο που λεει ο Κωστας εννοω,των Laguna 16S.
Τωρα αν εμπαινε και στο Safrane,ψεματα θα σας πω,δεν εχω ιδεα... -
χωρις να ειμαι 100% σιγουρος ο νεος διλιτρος κινητηρας της νισσαν μπαινει στην νεα λαγκουνα και στο νεο μεγκαν προσοχη μονο ομως στις ατμοσφαιρικες εκδοσεις.Οι τουρμπο διλιτρες εκδοσεις τοσο της νεας λαγκουνα οσο και τα τουρμπο διλιτρα μεγκαν πρεπει να χρησιμοποιυν την τουρμπο εκδοση του παλαιοτερου διλιτρου της renault
Το clio το sport με τα 200 και κατι αλογα ειναι το μοτερ τροποιημενο βεβαια της renault που εβγαζε τα 172 και λιγο αργοτερα 182 αλογα.
Αλλα το απλο διλιτρο κλιο με 140 αλογα που προσφατα μπηκε στην γκαμα εχει το νεο διλιτρο κινητηρα της νισσαν
Συνοψιζοντας: τουρμπο διλιτρη λαγκουνα και τουρμπο διλιτρο μεγκαν τριτης γενιας εχουν το παλιο διλιτρο κινητηρα της renault σε τουρμπο εκδοση
Ατμοσφαιρiκα διλιτρα μεγκαν λαγκουνα και κλιο τριτης γεινιας, ολα με 140 αλογα, εχουν τον νεο διλιτρο κινητηρα της νισσαν
To clio sport με τα 200 και κατι αλογα εχει τον διλιτρο κινητηρα της renault που εβγαζε παλαιοτερα 172 και 182 αλογα -
Ο ατμοσφαιρικος των 200 του Clio RS βασιζεται στο ιδιο μοτερ στο οποιο σχεδιαστηκαν και οι F4Rt των τουρμπατων μοντελων.
Ολη αυτη η σειρα ξεκινησε απο το παλιο Clio RS 172 χωρις ουσιαστικες αλλαγες οσο αφορα την δομη του μπλοκ.
Αυτα που αλλαζουν αναλογα με την περισταση ειναι στροφαλος,μπιελες,πιστονια και κεφαλη(με παρελκομενα). -
το παλιο safrane ποιον ειχε???
θυμαμαι για εναν 4κυλινδρο σε σειρα ο οποιος παρουσιαζε προβληματα ''δευτερου χρονου'' λογω κενου που δημιουργοταν μεταξυ των ζευγαριων κυλινδρων!!
καποιος που να ξερει κατι περισσοτερο??? -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
το παλιο safrane ποιον ειχε???
θυμαμαι για εναν 4κυλινδρο σε σειρα ο οποιος παρουσιαζε προβληματα ''δευτερου χρονου'' λογω κενου που δημιουργοταν μεταξυ των ζευγαριων κυλινδρων!!
καποιος που να ξερει κατι περισσοτερο???Εμένα σε μηχανικά του Safrane κάτι μου λέει για Volvo. Αν θυμάμαι ένα μεγάλο της Renault είχε κινητήρα της Volvo!
RENAULT FORUM