-
Δέμα αξίας 5€ με DHL από Αμερική χρεώνεται τελωνείο?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δέμα αξίας 5€ με DHL από Αμερική χρεώνεται τελωνείο?Ε, όχι κι έτσι!!!
-
Που θα πει όχι? Γιατί κάπου διάβασα ότι λόγω courier περνάει από το τελωνείο και κρατάν μια ''ταρίφα'' .
-
Μπορει 3 ευρω..
-
¨Οχι για τόσο μικρά ποσά!
-
Βρήκα στο ebay ένα Android set-top box σε τιμή χώμα (26 USD, ενώ το φτηνότερο ξεκινά από τα 80). Φυσικά το χτύπησα αμέσως αλλά η πληρωμή έμεινε εκκρεμής. Η paypal έχει status 'unclaimed payment' και προσφέρει δυνατότητα cancel. Ο πωλητής έχει 82 αξιολογήσεις, με μόλις 94% θετικές. Οι 5-6 τελευταίες είναι αρνητικές και περιγράφουν πρόβλημα ίδιο με το δικό μου και ότι ο πωλητής δεν απαντάει ή υπεκφεύγει κλπ.
Στην αρχή υπέθεσα ότι ο πωλητής έκανε λάθος και αντί για δημοπρασία με αρχική τιμή 26 USD έφτιαξε άμεση πώληση με την ίδι α τιμή. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν άλλες 6-7 ίδιες περιπτώσεις στην ίδια κατηγορία (πολύ χαμηλή τιμή, λίγες αξιολογήσεις και οι τελευταίες αρνητικές με τα παράπονα ότι ο πωλητής δεν αποκρίνεται).
Εγώ θα ακυρώσω άμεσα τη συναλλαγή. Έχω όμως περιέργεια γιατί το κάνουν αυτό - δεν μου φαίνεται τυχαίο. -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Μη σε τρομαζει παντως η διαδικασια μεσω e-banking,μια απλη συμπληρωση των στοιχειων που σου εδωσαν θα κανεις.
Σα να συμπληρωνεις μια αιτηση,δεν ειναι κατι Εννοειται αν εχεις ebankingΕχει ο πατερας μου e banking αλλα αν του πω οτι θα ξοδεψω 170 ευρω για το αυτοκινητο, τετοια εποχη, το πιο πιθανο ειναι να μου κλεισει το τηλεφωνο!!
Τελος παντων. Απο Δευτερα τωρα. Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις!! Ο,τι προκυψει, θα σας ενημερωσω!!Σχεδόν δέκα μέρες μετά, δε μου έχει έρθει ακόμα αυτό που παρήγγειλα. Λεω, ας στειλω ενα mail να δω σε τι φάση είμαστε. Στέλνω και μου λένε ότι ενω αυτό που πήρα κοστίζει 156 € σ αυτούς εφτασαν τα 151. Το θέμα είναι οτι τράβηξε η τράπεζα 186 €. Δηλαδή τα 156 και 30 € ως χρέωση. Τι γίνεται??
-
Αγόρασα αυτό: http://www.ebay.co.uk/itm/300569735219? ... 1497.l2649
και απ ότι με ενημερώσανε το κρατήσανε στο τελωνείο. Δέν μίλησα εγώ γιατι πήρανε τηλέφωνο στο σπίτι των γονιών μου. Αύριο θα πάρω τηλέφωνο τον τελώνη γιατι μάλλον θέλει κάτι έγγραφα.Ξέρει κανείς τί εγγραφα χρειάζεται? Απόδειξη απο paypal πχ?
Αν μου ζητήσουν κανα τρελό ποσό για εκτελωνισμό, μπορώ να το στείλω πίσω?
-
Μη σε τρομαζει παντως η διαδικασια μεσω e-banking,μια απλη συμπληρωση των στοιχειων που σου εδωσαν θα κανεις.
Σα να συμπληρωνεις μια αιτηση,δεν ειναι κατι Εννοειται αν εχεις ebankingΕχει ο πατερας μου e banking αλλα αν του πω οτι θα ξοδεψω 170 ευρω για το αυτοκινητο, τετοια εποχη, το πιο πιθανο ειναι να μου κλεισει το τηλεφωνο!!
Τελος παντων. Απο Δευτερα τωρα. Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις!! Ο,τι προκυψει, θα σας ενημερωσω!!Σχεδόν δέκα μέρες μετά, δε μου έχει έρθει ακόμα αυτό που παρήγγειλα. Λεω, ας στειλω ενα mail να δω σε τι φάση είμαστε. Στέλνω και μου λένε ότι ενω αυτό που πήρα κοστίζει 156 € σ αυτούς εφτασαν τα 151. Το θέμα είναι οτι τράβηξε η τράπεζα 186 €. Δηλαδή τα 156 και 30 € ως χρέωση. Τι γίνεται??
Μπορει η τραπεζα του δικαιουχου να κρατησε τα 5€. Αλλα και τα 30 που σου κρατησαν εσενα πολλα ειναι ρε γμτ. Εχεις κοπια του swift?
Note 3 and Tapatalk
-
18€ ειχαν κρατήσει εμένα όταν εστειλα μεσο e-banking απο ελλάδα σε άλλη χωρα της ΕΕ.
-
Λοιποοοον. Σημερα ανακαλυψα τον κοσμο του Paypal!! To δημιουργησα αλλα προσπαθησα να ενοποιησω την prepaid με το Paypal, και μου βγαζει οτι ναι μεν εγινε αλλα θελει 1-2 μερες... Εν τω μεταξυ εβαλα για δοκιμη το υπολοιπο ποσο να πληρωθει, και μου εγραψε η συναλλαγη εκτελεστηκε με επιτυχια!! Τα εχω κανει τοσο σκατα οσο φανταζομαι!?!?
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
18€ ειχαν κρατήσει εμένα όταν εστειλα μεσο e-banking απο ελλάδα σε άλλη χωρα της ΕΕ.Σε ποιά χώρα και από το ebanking ποιάς τράπεζας; Αυτά τα ποσά τα κρατάνε για εμβάσματα μέσω καταστήματος. Το ebanking της Alpha για Γερμανία μου κρατούσε 0.30€, ενώ της Πειραιώς ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό (12€ αν θυμάμαι καλά πριν χρόνια). Οι χρεώσεις έχουν διαφορές από τράπεζα σε τράπεζα και πρέπει να το ψάξει κανείς
-
Λοιποοοον. Σημερα ανακαλυψα τον κοσμο του Paypal!! To δημιουργησα αλλα προσπαθησα να ενοποιησω την prepaid με το Paypal, και μου βγαζει οτι ναι μεν εγινε αλλα θελει 1-2 μερες... Εν τω μεταξυ εβαλα για δοκιμη το υπολοιπο ποσο να πληρωθει, και μου εγραψε η συναλλαγη εκτελεστηκε με επιτυχια!! Τα εχω κανει τοσο σκατα οσο φανταζομαι!?!?Αν ισχύει αυτό που ίσχυε πριν χρόνια που είχα ανοίξει εγώ λογαριασμό σου δίνει τη δυνατότητα να χρεώσεις ένα ποσό γύρω στα 100€ (ή μήπως $?) πριν γίνει verified η πιστωτική σου, άρα μάλλον είσαι ΟΚ
-
Του φοκουςμαν του κρατησαν 15 € nstp charges. Θα θελα να μαθω το λογο αφου ειχε ολα τα στοιχεια (iban, bic code κλπ)
Note 3 and Tapatalk
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Λοιποοοον. Σημερα ανακαλυψα τον κοσμο του Paypal!! To δημιουργησα αλλα προσπαθησα να ενοποιησω την prepaid με το Paypal, και μου βγαζει οτι ναι μεν εγινε αλλα θελει 1-2 μερες... Εν τω μεταξυ εβαλα για δοκιμη το υπολοιπο ποσο να πληρωθει, και μου εγραψε η συναλλαγη εκτελεστηκε με επιτυχια!! Τα εχω κανει τοσο σκατα οσο φανταζομαι!?!?
Αν ισχύει αυτό που ίσχυε πριν χρόνια που είχα ανοίξει εγώ λογαριασμό σου δίνει τη δυνατότητα να χρεώσεις ένα ποσό γύρω στα 100€ (ή μήπως $?) πριν γίνει verified η πιστωτική σου, άρα μάλλον είσαι ΟΚ
Δηλαδη, αν καταλαβα καλα. Μου χρεωσαν την prepaid (στην οποια κοιταξα πριν λιγο και δεν ειδα να χει αφαιρεθει το ποσο που εστειλα) και οταν θα γινει verify, θα τραβηξουν τα χρηματα απο την prepaid?? >Του φοκουςμαν του κρατησαν 15 € nstp charges. Θα θελα να μαθω το λογο αφου ειχε ολα τα στοιχεια (iban, bic code κλπ)
Note 3 and Tapatalk
Αν δεν βρω ακρη, δεν ξαναγοραζω τιποτα απο το εξωτερικο.
-
Ερώτηση περί αγοράς συναγερμού απο την Αμερική μιας και οι τιμές είναι αρκετά φθηνότερες. Επίσης και απο Ευρώπη που προσπάθησα να τον βρώ δεν τα κατάφερα.
VIPER 5906V απο ebay.
Μεταφορικά ζητάει 30 δολάρια και φόρο εισαγωγής 80 δολάρια. Να υποθέσω οτι ο φόρος εισαγωγής είναι το τελωνείο και αυτή είναι η τελική τιμή που θα κληθώ να πληρώσω?
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
18€ ειχαν κρατήσει εμένα όταν εστειλα μεσο e-banking απο ελλάδα σε άλλη χωρα της ΕΕ.
Σε ποιά χώρα και από το ebanking ποιάς τράπεζας; Αυτά τα ποσά τα κρατάνε για εμβάσματα μέσω καταστήματος. Το ebanking της Alpha για Γερμανία μου κρατούσε 0.30€, ενώ της Πειραιώς ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό (12€ αν θυμάμαι καλά πριν χρόνια). Οι χρεώσεις έχουν διαφορές από τράπεζα σε τράπεζα και πρέπει να το ψάξει κανείς
Eurobank Ελλάδος προς δεν_θυμάμαι_ποιά_τράπεζα Ολλανδίας.
-
Αν δεμα απο εξωτερικο (εκτος Ευρωπαικης ενωσης) ερθει με κουριερ (ups, FEDEx , DHL, EMSetc) τοτε θα πληρωσετε 99% καμια 100Ευρω ταριφα (αποθηκη, διαχειριση κτλ) + λεφτα για να σας το φερουν απο το τελωνειο σπιτι .
Κι ας κανει 0.5 ΕΥΡΩ
-
Βαση ευρωπαικης ενωσης απαγορευεται να σου χρεωσουν κατι παραπανω απο οτι αν το εστελνες σε τραπεζα εντος ελλαδος
Ισως να επελεγες λαθος επιλογη (πχ εμβασμα προς εκτος ευρωπαικης ενωσης και σου χρεωσε τοσο πολυ) -
Οχι ολα κανονικά τα έκανα και πέρα απο αυτό είχα μιλήσει μέσο τηλεφώνου με το τμήμα πελατών της eurobank για αυτό το θέμα και εκεί μου είχαν πει οτι το ποσό θα είναι μέχρι 18€, όσα δηλαδή ήταν και τελικά.
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)