-
Amazon λέω πλέον!
Μπαίνω στο amazon.co.uk για να αγοράσω ένα καινούριο βιβλίο 'The broken road' του P.L. Fermor. 13,42 GBP. Προχωράω την παραγγελία και ζητάω εκτίμηση κόστους και μου βγάζει τιμή 14,29 GBP + 5,98 P&P, σύνολο 25+ σε ευρώ. Γιατί μου αλλάζει την τιμή όταν κάνω την παραγγελία; Μπαίνω στον Ελευθερουδάκη, 31€ και 4-6 εβδομάδες παράδοση . Μπάινω στο public, και το βρίσκω άμεση παράδοση 17,99€. Και μετά θυμάμαι ότι το public συνεργάζεται πλέον με το amazon και έχουν λέει ίδιες τιμές. Κι έτσι γλιτώνω και τα μεταφορικά!
-
Από έξω ψωνίζουμε όταν είναι πιο ακριβά εδώ
τι είναι το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS; περιμένω κάτι και έχει κολλήσει από 20/11 σ'αυτό το status. Μάλλον δε θα το ενημερώνουν ε;
-
Μια χαρά το ενημερώνουν. Μέσα στην εβδομάδα θα σου αλλάξει το status λογικά.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Amazon λέω πλέον!Μπαίνω στο amazon.co.uk για να αγοράσω ένα καινούριο βιβλίο 'The broken road' του P.L. Fermor. 13,42 GBP. Προχωράω την παραγγελία και ζητάω εκτίμηση κόστους και μου βγάζει τιμή 14,29 GBP + 5,98 P&P, σύνολο 25+ σε ευρώ. Γιατί μου αλλάζει την τιμή όταν κάνω την παραγγελία; Μπαίνω στον Ελευθερουδάκη, 31€ και 4-6 εβδομάδες παράδοση . Μπάινω στο public, και το βρίσκω άμεση παράδοση 17,99€. Και μετά θυμάμαι ότι το public συνεργάζεται πλέον με το amazon και έχουν λέει ίδιες τιμές. Κι έτσι γλιτώνω και τα μεταφορικά!
Το αμαζον αποδίδει τον ΦΠΑ εδώ για τις πωλήσεις του στην Ελλάδα, και οι αγγλικές τιμές είναι με 20% ΦΠΑ. Όταν πας να κάνεις checkout υπολογίζει την τιμή με 23% ΦΠΑ και σε χρεώνει ανάλογα.
-
Δεν υπαρχει καν αναγκη να φτασεις στο τελευταιο βημα του checkout. Στη σελιδα του basket υπαρχει δεξια επιλογη Estimate VAT, Postage and Packaging που σου δειχνει με τη μια το τελικο κοστος.
-
Εντωμεταξύ προχθές το Amazon μου έκανε το εξής κουφό. Επειδή έχω δηλώσει επαγγελματικό ΑΦΜ, δεν μου χρεώνει τον ΦΠΑ.
Αγοράζω κάτι από Black Friday, και μου βγάζει την τιμή της προσφοράς, κανονικά με τον ΦΠΑ.
Αγοράζω την επόμενη ημέρα κάτι ακόμη από Black Friday, και αυτή την φορά αντί να μου βγάλει την τιμή Black Friday, μου βγάζει την κανονική, μείον τον ΦΠΑ (η οποία φυσικά ήταν πάνω από την τιμή Black Friday). -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Εντωμεταξύ προχθές το Amazon μου έκανε το εξής κουφό. Επειδή έχω δηλώσει επαγγελματικό ΑΦΜ, δεν μου χρεώνει τον ΦΠΑ.
Αγοράζω κάτι απόBlack F riday, και μου βγάζει την τιμή της προσφοράς, κανονικά με τον ΦΠΑ.
Αγοράζω την επόμενη ημέρα κάτι ακόμη από Black Friday, και αυτή την φορά αντί να μου βγάλει την τιμή Black Friday, μου βγάζει την κανονική, μείον τον ΦΠΑ (η οποία φυσικά ήταν πάνω από την τιμή Black Friday).Μήπως την επόμενη μέρα ήταν Simply Saturday ?
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Amazon λέω πλέον!
Μπαίνω στο amazon.co.uk για να αγοράσω ένα καινούριο βιβλίο 'The broken road' του P.L. Fermor. 13,42 GBP. Προχωράω την παραγγελία και ζητάω εκτίμηση κόστους και μου βγάζει τιμή 14,29 GBP + 5,98 P&P, σύνολο 25+ σε ευρώ. Γιατί μου αλλάζει την τιμή όταν κάνω την παραγγελία; Μπαίνω στον Ελευθερουδάκη, 31€ και 4-6 εβδομάδες παράδοση . Μπάινω στο public, και το βρίσκω άμεση παράδοση 17,99€. Και μετά θυμάμαι ότι το public συνεργάζεται πλέον με το amazon και έχουν λέει ίδιες τιμές. Κι έτσι γλιτώνω και τα μεταφορικά!
Το αμαζον αποδίδει τον ΦΠΑ εδώ για τις πωλήσεις του στην Ελλάδα, και οι αγγλικές τιμές είναι με 20% ΦΠΑ. Όταν πας να κάνεις checkout υπολογίζει την τιμή με 23% ΦΠΑ και σε χρεώνει ανάλογα.
Ευχαριστώ για την εξήγηση αλλά και πάλι δεν βγαίνει, είτε υπολογίσω την τιμή προ Αγγλικού ΦΠΑ και προσθέτω 23%, είτε βάλω απλώς 3% επιπλέον πάνω στην Αγγλική τιμή. Και στις δύο περιπτώσεις η τιμή θα έπρεπε να είναι 13.75 ή 13.82 GBP.
Τέλος πάντων το πήρα σήμερα από το public.....
-
Γιατί νομίζω οτι το φπα στο βιβλίο είναι 13% ;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Γιατί νομίζω οτι το φπα στο βιβλίο είναι 13% ;Πάντως στην σημερινή απόδειξη αγοράς από το public ο ΦΠΑ ήταν 6,5%.
23% νομιζω είναι στα e-books
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μια χαρά το ενημερώνουν. Μέσα στην εβδομάδα θα σου αλλάξει το status λογικά.έπρεπε να γκρινιάξω για ν'αλλάξει ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 02-12-2013
τι σκατά έκανε τόσες μέρες στον αέρα -
Παρέλαβα σήμερα
-
http://www.dutycalculator.com/
αυτό υπολογίζει σωστά;;
-
για το πιο πανω αεροβολο που παραγγειλα , μαλλον εμπλεξα με εναν μαλακα , to truck number που μου εστειλε δεν κανει τιποτα , ειναι ενα νουμερο με 40 αριθμους.
2 φορες του ειπα να το κοιταξει και τις δυο φορες με εγραψε. μου ειπε την πρωτη φορα ενταξει και μετα ουτε φωνη μια βδομαδα τωρα .
προφανως και υπαρχει περιπτωση να μην το εχει στειλει καν. η ειναι απλα βλακας.
ποτε ανοιγουμε case ;
υπαρχει περπτωση να εχει προβλημα με το τελωνειο (αν το εχει στειλει) λογω του οτι ειναι αεροβολο πιστολι;
εδω πωλουνται ελευθεραε εδειξη ταυτοτητας. -
Έχει εξυπηρετηθεί κανείς από Walsh Western;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
για το πιο πανω αεροβολο που παραγγειλα , μαλλον εμπλεξα με εναν μαλακα , to truck number που μου εστειλε δεν κανει τιποτα , ειναι ενα νουμερο με 40 αριθμους.
2 φορες του ειπα να το κοιταξει και τις δυο φορες με εγραψε. μου ειπε την πρωτη φορα ενταξει και μετα ουτε φωνη μια βδομαδα τωρα .
προφανως και υπαρχει περιπτωση να μην το εχει στειλει καν. η ειναι απλα βλακας.
ποτε ανοιγουμε case ;
υπαρχει περπτωση να εχει προβλημα με το τελωνειο (αν το εχει στειλει) λογω του οτι ειναι αεροβολο πιστολι;
εδω πωλουνται ελευθεραε εδειξη ταυτοτητας.Αν δεν ισχυει το track no και του στελνεις μνματα και σε γραφει, ανοιξε case να δεις πως θα απαντησει.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
SOS! Υπάρχει site αξιόπιστο για εικονική διεύθυνση στις ΗΠΑ και προώθηση δεμάτων στην Ελλάδα; Π.χ. comgateway.com , shipito.com , ...
-
https://www.skroutz.gr/s/3164784/LG-29MN33D.html
Skroutzακο τι χαμπαρια; Ταξανε διαφημιση τα επισημα καναλια διανομης;
-
SOS! Υπάρχει site αξιόπιστο για εικονική διεύθυνση στις ΗΠΑ και προώθηση δεμάτων στην Ελλάδα; Π.χ. comgateway.com , shipito.com , ...
Γιατί, το shipito ή το cogateway τι πρόβλημα έχουν?
-
Απλά ήθελα μια γνώμη και για τα παραπάνω και για άλλα...
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)