-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σήμερα PayPal έπαιξε κανονικά με κάρτα eurobankΑπό τις αρχές Σεπτέμβρη εγώ πάντως κάνω κανονικά συναλλαγές ebay/paypal με American Express (Alpha Bank)
-
Εγώ ακόμη τρώω άκυρο με WeBuy από Πειραιώς για ebay με PayPal...
-
Κανονικά δεν θα έπρεπε γιατί θεωρείται Mastercard και πλέον έχει επιτραπεί η χρήση για ηλεκτρονικές αγορές.
-
εχει αγορασει κανεις απο eBay με δημοπρασία;
τι κανουμε;
βαζουμε ενα χτυπημα και μετα περιμενουμε στη λήξη για το τελικο (αν μας συμφερει η τιμη); -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχει αγορασει κανεις απο eBay με δημοπρασία;τι κανουμε;
βαζουμε ενα χτυπημα και μετα περιμενουμε στη λήξη για το τελικο (αν μας συμφερει η τιμη);Ναι βαζεις μια τιμη και αν ξεπεραστει σου ερχεται αμεσως email για αν θες να πονταρεις παραπανω.
-
Σε κινεζομάγαδα πάντως τρως ακόμα ακυρο!
Σήμερα με την κάρτα που έκανα χθες αγορά έφαγα άκυρο για 2 ψιλοπράγματα τα οποια αναγκαστικά χρειάστηκε να βάλω balance για να τα πάρω! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σε κινεζομάγαδα πάντως τρως ακόμα ακυρο!Αυτό ισχύει. Σίγουρα εκτός η Κίνα. Από Ευρώπη λειτουργεί κανονικά.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
να ρωτησω κατι ακομα για e-bay:
αν θελησω να παρω πχ ενα κινητο, εχει την τιμη, εχει τα μεταφορικα (οκ μεχρι εδω), αλλα στον τελικο λογαριασμο (οταν το τηλεφωνο ειναι εκτος ΕΕ, ειδικα απο Αμερικη) βαζουν και το τελωνειο μεσα!
Import charges:$122.23 (amount confirmed at checkout)
No additional import charges on deliveryΥπαρχει τροπος να το αποφυγω αυτο;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
να ρωτησω κατι ακομα για e-bay:αν θελησω να παρω πχ ενα κινητο, εχει την τιμη, εχει τα μεταφορικα (οκ μεχρι εδω), αλλα στον τελικο λογαριασμο (οταν το τηλεφωνο ειναι εκτος ΕΕ, ειδικα απο Αμερικη) βαζουν και το τελωνειο μεσα!
Import charges:$122.23 (amount confirmed at checkout)
No additional import charges on deliveryΥπαρχει τροπος να το αποφυγω αυτο;
Επεσες σε πωλητη που θα το δωσει σε ιδιωτικη μεταφορικη και θα το περασει απο το τελωνειο. Εχει και πωλητες που στο στελνουν με το αμερικανικο ταχυδρομειο (σαν τα εδω κρατικα). Αν παραγγειλεις απο Αμερικη προτιμας να ερθει το αντικειμενο με τα αμερικανικα ταχυδρομεια usps γιατι θεωρητικα δεν τα ελεγχουν στο τελωνειο. Αν ερθει με ups ή αλλη μεταφορικη, μπορει να σε τσιμπησουν στο τελωνειο ή η μεταφορικη να το παει για εκτελωνισμο. Επισης αν ερθει με usps λες στον πωλητη να βαλει αξια κατω απο 50 δολαρια γιατι πανω απο αυτα οι τελωνειακοι μπορει να το ανοιξουν. Δεν ειναι ομως και κανονας. Ο τελωνειακος επειδη ξερει ολα αυτα τα κολπα μπορει να ανοιξει και πακετα με τιμολογιο κατω απο 50 ευρω και να βαλει φορο.
Οποτε εχε τα παραπανω υποψην. Πες στον πωλητη αν μπορει να στο στειλει με USPS με τιμη στα 50 δολαρια και το ρισκαρεις για το τελωνειο. Δεν ξερω επισης με την εγγυηση τι γινεται. Εγω με casio ρολοι που εχω απο εκει αγορασμενο η εγγυηση δεν ισχυει στην Ευρωπη. -
Και κάτι για 'δώρο' να γράφει το πακέτο νομίζω τους ξεγελουσε.
Σίγουρα υποψιασμενοι είναι πάντως ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
ευχαριστω για τις απαντησεις
Αυτα τα εκανα οταν επαιρνα πακετακια απο Κινα...
σκεφτομαι να βαλω σαν διευθυνση τη διευθυνση μιας ξαδερφης μου στην Αμερικη και μετα να μου το στελνει εκεινη.
Ετσι γλυτωνω και μερικους που δεν στελνουν ΕλλαδαΗ πλακα ειναι οτι κανω σχεδια χωρις να ξερω αν μπορω να αγορασω (πχ paypal) χαχαχα
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ευχαριστω για τις απαντησειςΑυτα τα εκανα οταν επαιρνα πακετακια απο Κινα...
σκεφτομαι να βαλω σαν διευθυνση τη διευθυνση μιας ξαδερφης μου στην Αμερικη και μετα να μου το στελνει εκεινη.
Ετσι γλυτωνω και μερικους που δεν στελνουν ΕλλαδαΗ πλακα ειναι οτι κανω σχεδια χωρις να ξερω αν μπορω να αγορασω (πχ paypal) χαχαχα
Μη μασας. Βρες πρωτα τον τροπο και μετα βλεπεις για το paypal. Δεν θα βρεθει καποιος φιλος που εχει πιστωτικη της Eurobank ή της Πειραιως να σου κανει την αγορα και να του δωσεις τα χρηματα;
@cosneo Ειναι και παρα ειναι υποψιασμενοι. Κοιτα, βασικα πριν τα capital controls γινοταν χαμος στο τελωνειο. Αν καθοταν να τα ανοιξουν ολα ο χρονος παραλαβης θα πηγαινε σε κανενα 6μηνο. Τωρα με τα capital controls δεν ξερω τι παιζει. Αν εχει πεσει τοσο πολυ η κινηση που ανοιγουν την πλοιοψηφια οποτε εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να την γλυτωσεις. Οι ιδιωτικες παντως μεταφορικες απο μονες τα εκτελωνιζουν. Το Amazon.com αν ειναι για ευρωπη αναλαμβανει αυτο το τελωνειο και πριν την αγορα οπως στον bebe σου λεει ποσο ειναι η τιμη, ποσο ο φορος, ποσο τα μεταφορικα και ποσο το τελικο ποσο που πληρωνεις. Αν θυμαμαι κατω απο 50 δολαρια μαζι με τα μεταφορικα το Αmazon το αμερικανικο δεν στο περναει απο τελωνειο. Στα 50 δολαρια ειναι και τα μεταφορικα. Οχι μονον η αξια του προιοντος.
Το σπαστικο ειναι που το Αγγλικο Amazon εκοψε τις δωρεαν αποστολες στην Ελλαδα απο ενα ποσο αγορας και πανω. -
Kαι υποψιασμένοι να είναι, όταν δηλώνεται ως δώρο ή έχει χαμηλή κοστολόγηση τι μπορούν να κάνουν, πόσο μάλλον όταν δεν είναι και σφραγισμένο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Kαι υποψιασμένοι να είναι, όταν δηλώνεται ως δώρο ή έχει χαμηλή κοστολόγηση τι μπορούν να κάνουν, πόσο μάλλον όταν δεν είναι και σφραγισμένο.Αν παραγγειλεις μια καινουργια ηλεκτρονικη συσκευη δεν θες να ειναι σφραγισμενη; H κοστολογηση δεν ειναι προβλημα για αυτους. Εχουν καταλογους ποσο κανει το καθε τι. Και να μην το εχουν στον καταλογο τους, βλεπουν απο ποια χωρα ειναι και ενημερωνονται. Σε εναν διαβαζα σε αλλο φορουμ του ζητησαν να τους στειλει στο τελωνειο, την αγορα που εκανε μεσω του paypal για να δουνε το ποσο. Αν θελησουν βρισκουν τροπους.
-
Aπό Κίνα εγώ πάντα ζητάω να ελεγχθεί το προϊόν πριν σταλεί και συνήθως ζητάω και άλλα πράγματα (ελληνική γλώσσα, αφαίρεση κινεζικών εφαρμογών κλπ) οπότε δεν μου ρχετε σφραγισμένο.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Kαι υποψιασμένοι να είναι, όταν δηλώνεται ως δώρο ή έχει χαμηλή κοστολόγηση τι μπορούν να κάνουν, πόσο μάλλον όταν δεν είναι και σφραγισμένο.
Αν παραγγειλεις μια καινουργια ηλεκτρονικη συσκευη δεν θες να ειναι σφραγισμενη; H κοστολογηση δεν ειναι προβλημα για αυτους. Εχουν καταλογους ποσο κανει το καθε τι. Και να μην το εχουν στον καταλογο τους, βλεπουν απο ποια χωρα ειναι και ενημερωνονται. Σε εναν διαβαζα σε αλλο φορουμ του ζητησαν να τους στειλει στο τελωνειο, την αγορα που εκανε μεσω του paypal για να δουνε το ποσο. Αν θελησουν βρισκουν τροπους.
Μου έχει τύχει και μένα. Έπαιξε Photoshop και γλιτωσα τα περισσότερα. Το πακέτο κόστιζε 200 δολλάρια και έδειξα PayPal 90 δολλαρίων και πλήρωσα λιγοτερα. Είχα φροντισει να μην είναι σφραγισμένο ώστε να το περάσω για used. Ή αποστολή έγινε με USPS, απλά ειμουν άτυχος.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
-
Tωρα με τα CC που εχει πεσει η κινηση στα τελωνεια μπορει να γινονται περισσοτεροι ελεγχοι.
-
Υπάρχει κάποιο τροπος να κανουμε αγορες απο εξωτερικό(μικρά ποσά εως 100 ευρώ);; Θα μπορούμε στο άμεσο μέλλον;; Τι ακουγεται;;;;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Υπάρχει κάποιο τροπος να κανουμε αγορες απο εξωτερικό(μικρά ποσά εως 100 ευρώ);; Θα μπορούμε στο άμεσο μέλλον;; Τι ακουγεται;;;;Ακουγεται πως το 2016 θα σταματησει το CC.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Υπάρχει κάποιο τροπος να κανουμε αγορες απο εξωτερικό(μικρά ποσά εως 100 ευρώ);; Θα μπορούμε στο άμεσο μέλλον;; Τι ακουγεται;;;;εγω παντως δεν αντιμετωπισα προβλημα σε μια αγορα που εκανα απο Αμερικη μεσω ebay
η πληρωμη εγινε κανονικα με τη χρεωστικη καρτα, το paypal το αποφευγω οσο μπορω λογω ασχετοσυνης (μου)
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)