-
Καλημέρα, είναι το πρώτο μου post εδώ (μου υπέδειξαν το forum από άλλο
σαν το πλέον δόκιμο για το ζήτημά μου).Λοιπόν
Χθές (3 Δεκ), και μετά από ένα μήνα αναζήτησης κατέληξα τελικά στο
Citroen C4 1.6 SXPACK 5doοr με κάποιες extra επιλογές είτε στο
C4 1.6 EXCLUSIVE (πάλι με ένα extra).Η αντιπροσωπεία, για αγορά μετρητοίς δίνει 2000E έκπτωση.
Κατέληξα σε έναν από τους τρείς μεγάλους αντιπρόσωπους στη Θεσσαλονίκη
ο οποίος ειλικρινά ήταν και ο ποιό αξιοπρεπής, και πληροφορήθηκα ότι τα
μόνα χρώματα που είναι διαθέσιμα (ταξινομημένα) είναι τα Black,Gray και GrisFer.Επειδή το χρώμα της επιλογής μου lucifer red δεν ήταν διαθέσιμο, είπα ότι
είμαι ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ τους 2-3 μήνες αναμονής, και
μάλιστα για τον λόγο αυτό, προτίμησα την επιλογή του SXPACK με
πρόσθετες επιλογές το ESP και τα πλευρικά τζάμια ασφαλείας.Η απάντηση που πήρα ήταν ότι, ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ
ΑΡΓΗΣΕΙ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ Η ΤΙΜΗ,
ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.**Αυτό ακούγεται πρωτάκουστο: να προσπαθείς να παραγγείλεις κάτι
το οποίο δεν θα ξέρεις πόσο θα κοστίζει όταν έρθει. **
Δεν θα ισχύει η έκπτωση? θα ισχύει λιγότερη? περισσότερη?Είμαι πραγματικά προβληματισμένος. Ελπίζω να μπορείτε να
δώσετε κάποια πληροφορία για το ζήτημα αυτό. -
C4 1.6 EXCLUSIVE (πάλι με ένα extra).Η αντιπροσωπεία, για αγορά μετρητοίς δίνει 2000E έκπτωση.
μόνα χρώματα που είναι διαθέσιμα (ταξινομημένα) είναι τα Black,Gray και GrisFer.Επειδή το χρώμα της επιλογής μου lucifer red δεν ήταν διαθέσιμο, είπα ότι
πρόσθετες επιλογές το ESP και τα πλευρικά τζάμια ασφαλείας.Η απάντηση που πήρα ήταν ότι, ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ
ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.**Αυτό ακούγεται πρωτάκουστο: να προσπαθείς να παραγγείλεις κάτι
Δεν θα ισχύει η έκπτωση? θα ισχύει λιγότερη? περισσότερη?Είμαι πραγματικά προβληματισμένος. Ελπίζω να μπορείτε να
Οπως σου ειπα και στο αλλο δυστυχως ετσι ου εχουν πει και εμενα και σε αλλες εταιρειες αν το αυτοκινητο δεν ειναι ετοιμοπαραδοτο δεν μπορουν να κλειδωσουν την τιμη. Κι εγω παραξενευτηκα....
EDIT:Μηπως να περιμενεις λιγο ακομα μηπως ερθει καται τυχη κανενα οπως το θες οποτε να το παρεις ετοιμοπαραδοτο;;; -
κανε ενα τηλ στην κετρικη αντιπ/πια στην Αθηνα να ρωτησεις εαν ισχυει κατι τετοιο.
παντως φιλος που πηρε πριν 6 χρονια αυτοκινητο, που εκανε λογω παραγγελειας 3,5 μηνες να ερθει δεν αντιμετωπισε τετοιο προβλημα.
-
Αυτός είναι ο κανόνας, οι προσφορές ισχύουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μόνο για ετοιμοπαράδοτα. Έτσι μπορεί κάνοντας παραγγελία να επωφεληθείς ή να χαντακωθείς, αναλόγως του τι θα ισχύει όταν έρθει το αυτοκίνητο.
-
Εμένα η γνώμη μου είνια ότι όταν κάνουν προσφορές με έκπτωση δε μπορούν να σου εγγυηθούν την έκπτωση.
Αυτοί σου δίνουν κάτι που η αντιπροσωπεία τους χάρισε για διάστημα πχ 2 μηνών...
Σε 3,5 μήνες η προσφορά αυτή δε θα ισχύει...
Είναι αυτό που λένε για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων....Αν δεν είναι προσφορά τότε ΝΑΙ μπορείς να πεις ότι η τιμή πρεπει να ειναι σταθερή.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αυτοί σου δίνουν κάτι που η αντιπροσωπεία τους χάρισε για διάστημα πχ 2 μηνών...
Το κακό είναι ότι πουθενά δεν αναγράφεται καμιά 'προσφορά', ούτε
αν ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων κλπ κλπ. Απλά σε
ρωτάνε αν θα πληρώσεις μετρητοίς και τότε σου σκάν την προσφορά
-2000E**Θεωρώ απαράδεκτο όμως να δώσω 18300 ως 19300 μετρητά για να
πάρω ένα αυτοκίνητο όχι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το θέλω. Και (αν είναι δυνατόν),
το χρώμα είναι το Νο1, το ESP το Νο2. **Κρίμα που δεν έχω κάποιο τηλέφωνο στα κεντρικά της Citroen.
Η φόρμα επικοινωνίας στο site της παλιά λειτουργούσε, τώρα αν
πάς να κάνεις post τελικά βγάζει 'access denied' -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
το χρώμα είναι το Νο1, το ESP το Νο2. **Κρίμα που δεν έχω κάποιο τηλέφωνο στα κεντρικά της Citroen.
πάς να κάνεις post τελικά βγάζει 'access denied'210 3473000
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
πάς να κάνεις post τελικά βγάζει 'access denied'προφανώς τότε αυτό ειναι το κέδρος σου απο την τράπεζα... Παντα υπάρχει κόστος του χρήματος για τις εταιρίες
Αλλα δε ξέρουν αν σε 3,5 μήνες θα είνια αυτό το κόστος ή κανένα
Ειδικά στην citroen που αλλαξει τα προγράμματα σαν τα πουλόβερ[/code] -
Στην δικιά μου περίπτωση μου είπαν το καλοκαίρι ότι στην παραγγελία του Mondeo η τιμή με τα 2750 ευρώ έκπτωση στην αγορά μετρητοις η τιμή κλειδώνει.Και έτσι έγινε.Οταν ταξινομήθηκε τ' αυτοκίνητο στον τρέχοντα τιμοκατάλογο ήταν 650 ευρώ πιό ακριβό αλλά εγώ πλήρωσα στην τιμή που είχε όταν το έκλεισα.Αρα εξαρτάται από τον εισαγωγέα.
-
Η Φίατ Ελλάς (σαν γκρούπ, όχι σαν μάρκα) κάνει τη λεγόμενη 'συμφωνία τιμής'.
Σε συνεργασία με τις ασφάλειες Φοίνιξ εγγυάται πως και να ανέβει η αξία του αυτοκινήτου εσύ δεν θα πληρώσεις παραπάνω. Αντίθετα αν πέσει η αξία το επωφελείσαι!
Δεν ξέρω αν ζητάει επιπλέον χρήματα για την 'συμφωνία τιμής', μάλλον όμως είναι ήδη ενσωματωμένο στην τιμή αγοράς και δε δίνεις εξτρά. Επίσης δεν ξέρω αν καλύοτει τυχόν αύξηση και στη ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ του αμαξιού ή μόνο αύξηση στην προ φόρων τιμή του...
Μου φαίνεται πιθανό να έχουν και άλλες εταιρείες κάτι τέτοιο, χωρίς να ξέρω όμως κάτι παραπάνω...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Η Φίατ Ελλάς (σαν γκρούπ, όχι σαν μάρκα) κάνει τη λεγόμενη 'συμφωνία τιμής'.Σε συνεργασία με τις ασφάλειες Φοίνιξ εγγυάται πως και να ανέβει η αξία του αυτοκινήτου εσύ δεν θα πληρώσεις παραπάνω. Αντίθετα αν πέσει η αξία το επωφελείσαι!
Παραγγείλαμε το fiat μας πριν από ένα χρόνο περίπου. Λόγω κάποιων εξτρά που θέλαμε, ο χρόνος αναμονής ήταν 2,5 μήνες (ούτε audi να ήταν!). Δώσαμε μια μικρή προκαταβολή, η τιμή 'κλείδωσε', και ενώ όταν το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα η τιμή είχε αυξηθεί γύρω στα 500 ευρώ, πληρώσαμε την τιμή καταλόγου του Δεκέμβρη, μαζί με τη συμφωνηθείσα έκπτωση.
Το ίδιο συνέβη και όταν πήρα το peugeot, που το παρέλαβα 20 μέρες μετά την παραγγελία. Στο ενδιάμεσο διάστημα η τιμή είχε αυξηθεί, αλλά πλήρωσα την τιμή που ίσχυε την ημέρα που το 'έκλεισα'.
-
Προ διμήνου που ψαχνόμουν για τουτού είδα μεταξύ άλλων και το C4. Αποκόμισα τη χείριστη εντύπωση τόσο για τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία (την οποία στη δεδομένη στιγμή εκπροσωπούσε ένας τρισάθλιος πωλητής) όσο και για τη γενικότερη πολιτική της Citroen.
Θεωρώ ότι μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι η αγορά έχει πολύ πιο αξιόπιστες και δελεαστικές προτάσεις από τη δική τους... -
Ναι, το παράδοξο είναι ότι ούτε η αγορά το έχει καταλάβει, δεδομένου ότι οι δρόμοι έχουν 'βρωμίσει' στο C4!
Εντάξει για τον τρισάθλιο πωλητή και την αντιπροσωπεία, τέτοιοι υπάρχουν παντού. Η γενικότερη πολιτική της Σιτροέν σε τι σου έφταιξε;
-
Πάντως το 'κλείδωμα' τιμής δεν πολυεφαρμόζεται. Συνήθως μπορούν να σου πούν σταθερή τιμή μόνο για τα εκτελωνισμένα. Για το χρώμα τώρα, συμβαίνουν αυτά ειδικά όταν τρέχουν προσφορές. Στην τελική που ξέρεις μπορεί να πέσει λίγο ακόμα η τιμή μετά από 2+ μήνες.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ναι, το παράδοξο είναι ότι ούτε η αγορά το έχει καταλάβει, δεδομένου ότι οι δρόμοι έχουν 'βρωμίσει' στο C4!Δεν θα το έλεγα...(μέχρι τώρα για το 2005)
1 TOYOTA COROLLA 8400
2 OPEL ASTRA 8103
3 VW GOLF 7427
4 FORD FOCUS 6951
5 RENAULT MEGANE 4444
6 CITROEN C4 4034 -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ναι, το παράδοξο είναι ότι ούτε η αγορά το έχει καταλάβει, δεδομένου ότι οι δρόμοι έχουν 'βρωμίσει' στο C4!Εντάξει για τον τρισάθλιο πωλητή και την αντιπροσωπεία, τέτοιοι υπάρχουν παντού. Η γενικότερη πολιτική της Σιτροέν σε τι σου έφταιξε;
Όταν η Citroen σε υποχρεώνει να ασφαλιστείς σε συγκεκριμένη ασφαλιστική (αυτό σίγουρα το κάνει η Citroen) και συγκεκριμένο πρακτορείο (αυτό σίγουρα το κάνει ο αντιπρόσωπος) 'για να σε παρακολουθεί καλύτερα', γιατί διαφορετικά δεν σε χρηματοδοτεί, νομίζω ότι δεν είναι και ότι πιο έξυπνο μπορεί να κάνει για να πουλήσει....
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Ναι, το παράδοξο είναι ότι ούτε η αγορά το έχει καταλάβει, δεδομένου ότι οι δρόμοι έχουν 'βρωμίσει' στο C4!
Εντάξει για τον τρισάθλιο πωλητή και την αντιπροσωπεία, τέτοιοι υπάρχουν παντού. Η γενικότερη πολιτική της Σιτροέν σε τι σου έφταιξε;
Όταν η Citroen σε υποχρεώνει να ασφαλιστείς σε συγκεκριμένη ασφαλιστική (αυτό σίγουρα το κάνει η Citroen) και συγκεκριμένο πρακτορείο (αυτό σίγουρα το κάνει ο αντιπρόσωπος) 'για να σε παρακολουθεί καλύτερα', γιατί διαφορετικά δεν σε χρηματοδοτεί, νομίζω ότι δεν είναι και ότι πιο έξυπνο μπορεί να κάνει για να πουλήσει....
αυτο ειναι παρανομο και μπορεις να το αρνηθεις!
αν δεν θες να χανεις το χρονο σου, αντε, κανεις μια 6μηνη ασφαλεια στην αρχη σε αυτους, και απο εκει και μετα πας οπου αλλου θες
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτο ειναι παρανομο και μπορεις να το αρνηθεις!
αν δεν θες να χανεις το χρονο σου, αντε, κανεις μια 6μηνη ασφαλεια στην αρχη σε αυτους, και απο εκει και μετα πας οπου αλλου θες
Το ξέρω και το είπα στον πωλητή ο οποίος μετά τα έριξε στην τράπεζα, ότι είναι όρος της σύμβασης και διαφορετικά δεν χρηματοδοτείσαι κτλ. Όταν του ανέφερα ότι ο όρος είναι **καταχραστικός **και μπορώ να μην τον αποδεχτώ καθ' ότι υπάρχει νόμος που δεν με υποχρεώνει να ασφαλιστώ εκεί όπου μου υποδεικνύνουν, εν ολίγοις προσπάθησε να με βγάλει τρελό και άσχετο!!! Μα καλά, για μαμάκες μας περνάνε?
Πρόβλημα σε παραγγελία αυτοκινήτου (C4). Τί ισχύει τελικά?