-
Ο χρήστης soch έγραψε:
@panos_ag τι απόσταση θέασης έχεις? επίσης τι χρήση θα κάνεις στην τηλεόραση (τηλεοπτικό, nova, κατεβασμένα από Internet, Blu-ray, παιχνίδια κ.λπ.)?H αποσταση θεασης (προσωρινη) ειναι περιπου 4 μετρα. Η χρηση 8α περιλαμβανει ολα οσα αναφερεις.
Σε κατάστημα δύσκολα μπορείς να κρίνεις την ποιότητα της εικόνας και οι λόγοι είναι πολλοί αλλά κυρίως ο φωτισμός και οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Μια εικόνα που είναι γεμάτη χρώμα και αντίθεση σε κατάστημα δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα δεις σπίτι σου. Βάλε και το ότι το κάθε μαγαζί προσπαθεί να σου πλασάρει το τάδε μοντέλο και καταλαβαίνεις.
Αυτος ειναι και ο προβληματισμος μου, οτι οι συνθηκες στον χωρο μου δεν εχουν σχεση με το μαγαζι. Πχ οσες εχω δει σε κταταστημα (πχ την Samsung συγκεκριμενα, και γενικα ολα τα καινουρια μοντελα) τα εχουν σε ιδανικες(?) θεσεις και η εικονα για τον χωρο και τις συνθηκες εμοιαζε πολυ καλη. Σε αντιθεση με τις Plasma που τις ειχαν στο βαθος κηπος, και μου εδωσε ασχημη εντυπωση η εικονα τους.
Κατά την άποψή μου όποιος θέλει να αγοράσει τηλεόραση αρχίζει το περπάτημα και ψάξιμο στα μαγαζιά να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια τί του αρέσει και τί όχι. Βέβαια ο φωτισμός στα μαγαζιά είναι συνήθως δυνατός και δεν βοηθά να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.
Κάποιος πήγε και έδωσε ένα σωρό λεφτά για πλάσμα και έχει παράπονα.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.p ... 0-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1056257643&viewfull=1#post1056257643Γι'αυτό μην ακους κανένα. Πήγαινε δες όλες τις τεχνολογίες και διάλεξε.
Εννοειται οτι θα γυρισω τα μαγαζια και θα τις δω και κοντα πριν αποφασισω, μιας και θα μεινει για αρκετα χρονια η τηλεοραση και τα χρηματα ειναι και αρκετα.
Απλα θελω να αποφυγω οσο γινεται καποιες 'παγιδες' .Πχ στα διαφορα μοντελα που δουλευουν σε διαφορετικη συχνοτητα (200 Hz vs 600-800 Hz) δεν μπορεσα να διακρινω καποια διαφορα και αναριωτεμαι αν οντως αξιζουν τα 400 Euro παραπανω , ή την ποιοτητα εικονας (οπως εγω τουλαχιστον την αντιλαμβανομαι) μεταξυ Plasma & LED. -
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... αυτό το 'στρώσιμο' της αναφέρεται συχνά-πυκνά είναι κάτι το ιδιαίτερο ? ( γιατί από ότι καταλαβαίνω είναι κρίσιμο να γίνει σωστά + γίνεται άπαξ )Τι ακριβώς είναι και για πόσο καιρό πρέπει να ακολουθηθεί ... ?
Αυτο το στρωσιμο περιλαμβανει καποιες ωρες (περιπου 200) με ρυθμισεις πολυ χαμηλες κατω του 50%
Επισης κυκλοφορει ειδικο υλικο στο ιντερνετ το οποιο το γραφεις σε dvd και το βαζεις να παιξει για στρωσιμο. -
@panos_ag
Η διάσταση των μοντέλων που ανέφερες (40 ίντσες) είναι πολύ μικρή για απόσταση θέασης 4 μέτρων. Με άλλα λόγια, οι λεπτομέρειες που προσφέρει η θέαση υψηλής ευκρίνειας καθώς και το βάθος στο 3D υλικό δεν θα διακρίνονται καθόλου (σε όποια από τις 2 τεχνολογίες καταλήξεις). Δεν έχει νόημα να συζητάς για ποιότητα εικόνας ανά μοντέλο ή τεχνολογία για 40 ίντσες στα 4 μέτρα. Οπότε:
α. κοιτάς για μεγαλύτερη διάσταση. Με ελάχιστη διάσταση τις 50 ίντσες (μη σου πω 55) και πάνω.
Στα 1.100-1.200 που κοιτάς, μια καλή επιλογή είναι η Panasonic TX-P50G30E τεχνολογίας plasma. Αν ανέβεις σε χρήματα υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες επιλογές. (Υπόψη το μοντέλο δεν παίζει 3D κάτι που για μένα δεν είναι μειονέκτημα καθώς η τεχνολογία είναι ανώριμη ακόμα)
β. αν δεν επιτρέπει ο χώρος μένεις στις 40 ίντσες έχοντας υπόψη ότι είτε HDready πάρεις ή Full HD διαφορά δεν θα διακρίνεις. Οπότε όσο λιγότερα δώσεις τόσο καλύτερα.
Αν σου άρεσε η SamsungD8000, θα σου έλεγα να κοιτάξεις τις σειρές D6530 & D6750, που είναι σαφώς πιο value for money. Άξια προσοχής ως προς το οικονομικό είναι και η σειρά EX720 της Sony.
Αν και έχουμε φύγει από το τεχνολογία vs τεχνολογία και έχουμε πάει στη λογική μοντέλο vs μοντέλο, γενικά έχε υπόψη:
Οι plasma έχουν πιο φυσικά χρώματα (μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι) καλύτερο μαύρο και πιο 'soft' εικόνα. Θέλουν συγκεκριμένες συνθήκες με χαμηλό φωτισμό διότι η φωτεινότητά τους δεν ανεβαίνει ψηλά. Καταναλώνουν λίγο περισσότερη ενέργεια και για να περιορίσεις τον κίνδυνο 'αποτυπώματος' αρχικά περιορίζεις τη φωτεινότητα και αποφεύγεις τις στατικές εικόνες (πρακτικά βλέπεις σε ζουμ οπότε ξεχνάς υπότιτλους π.χ.). Αυτό για 200-300 ώρες. Δεν προτείνονται για πολλές ώρες παιχνιδιών ή σύνδεση με ΗΥ.
Οι LED-LCD έχουν πιο εντυπωσιακά χρώματα και πιο 'crispy' εικόνα. Χάνουν στα σκούρα της εικόνας ενώ σε ορισμένους κάνει κακή εντύπωση η 'ψηφιακίλα'. Υπερέχουν στο υπόλοιπο πακέτο (σχεδιασμός, media player, internet κ.λπ.) Υποφέρουν από ανομοιομορφία στη φωτεινότητα που θα διακρίνεις αν προβάλεις γκρι ή μαύρο. Σε κάποια μοντέλα η κίνηση έχει θέματα.Τα παραπάνω έχουν μικρή σημασία αν παρακολουθείς τηλεοπτικό και μεγαλύτερη για θέαση HD.
Αφού γυρίσεις και καταλήξεις σε 2-3 μοντέλα, κάνε τον κόπο και ρίξε μια ματιά στο avclub, όπου μπορείς να ρωτήσεις τους χρήστες των μοντέλων αυτών για πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα και γενική αίσθηση. -
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
Παρακολουθωντας την συζητηση νομιζω οτι μπερδευτηκα.
Οποτε δωστε λιγη βοηθεια παρακαλω. Ενδιαφερομαι για μια τηλεοραση 40' 3D. Μεχρι στιγμης ειχα υποψιν μου τα 2 παρακατω μοντελα:1)http://www.skroutz.gr/s/338409/Sony-KDL-40NX720-40.html
2)http://www.skroutz.gr/s/329507/Samsung-UE40D8000-40.html
O λογος που ειχα καταληξει σε αυτα, ειναι οτι η εικονα, που ειχα δει σε καταστημα απο αυτες τις 2 τηλεορασεις ειναι πιο κοντα σε αυτο που θα ηθελα (χρωματα, φωτεινοτητα, κτλ).
Επισης παιζει ρολο αυτο στο στοιχειο στα χρωματα της οθονης και κατα ποσο αληθινη φενεται η εικονα ή οχι?
Διαβαζοντας ομως τα τελευταια μυνηματα, ειδα μια διαμαχη σχετικα μεταξυ Plasma & LCD. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν οι αντιστοιχες Plasma, οι οποιες εχουν και σχεδον την μιση τιμη απο τα αντιστοιχα μοντελα LED, προσφερουν κατι καλυτερο απο αποψη εικονας.
Πχ συγκρινωντας την εικονα και απο τις 2 τυπου τηλεορασεις σε καταστημα που επισκεφθηκα προσφατα η εικονα απο την LED, σε αντιθεση με την Plasma μου εδωσε την εντυπωση οτι ειναι πιο αληθινη, πιο φωτινη κτλ (προσωπικη αποψη παντα). Ληπως αυτο ειχε να κανει με τον φωτισμο του χωρου πχ, και με τις απαραιτητες ρυθμισεις αλλαζει?Για δωστε λιγη βοηθεια, επισης αν μπορειται να προτεινεται καποια αντιστοιχη TV σε αυτη την κατηγορια.
... αυτό το 'στρώσιμο' της αναφέρεται συχνά-πυκνά είναι κάτι το ιδιαίτερο ? ( γιατί από ότι καταλαβαίνω είναι κρίσιμο να γίνει σωστά + γίνεται άπαξ )
Τι ακριβώς είναι και για πόσο καιρό πρέπει να ακολουθηθεί ... ?
Επισης μια απαντηση και ισως καποιες οδηγιες (να φανταστω οτι το manual εχει οδηγιες, επισης LED και Plasma θελουν διαφορετικη διαδικασια?) στην ερωτηση του St.Devote, θα ηταν πολυ χρησιμη.
Ευχαριστω
Tο μεγαλυτερο λαθος στο ψαξιμο για αγορα τηλεορασης ειναι η συγκριση εικονας στα μαγαζια
Α) οι περισσοτεροι υπαλληλοι ειναι ανιδεοι και ασχετοι με το αντικειμενο και ετσι οι ρυθμισεις ειναι αλλανταλων τραλαλα
Β) επιτηδες καποια μοντελα που θελουν να προωθηθουν ρυθμιζονται σωστα εναντι αλλων παραδιπλα ωστε ο καταναλωτης να πει....ουαουυυυ κοιτα τι εικονα εχει αυτη,αυτη θα παρουμε...(παραλληλα πεφτει και το ποιημα απο τον πωλητη)Στο φασμα τιμων που κοιταξες εχω να σου παραθεσω 2 μοντελα σε πλασμα
http://www.skroutz.gr/s/390024/Panasoni ... GT30E.html
http://www.skroutz.gr/s/377826/Panasoni ... UT30E.htmlEdit. Τωρα ειδα την αποσταση θεασης και συμφωνω με soch
Minimum 50 ιντσες αρα πας σε......
http://www.skroutz.gr/s/324852/Panasoni ... ic+50+gt30 -
και με τα ρεστα παρε και μια
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
και με τα ρεστα παρε και μια
Tι αστειο.....
-
Για να λυθουν 2 παρεξηγησεις...
Misconception #7: Plasma TVs give off a lot of radiation.
This rumor just might be the most outlandish of the bunch, especially considering the fact that the monitor you're reading this on -- assuming it is a CRT -- gives off considerably more radiation than a plasma display ever could. While plasma monitors do generate a tiny amount of ultraviolet (UV) radiation, it is essentially negligible because this radiation extends no more than an inch outward from the screen. Because individual pixels are illuminated, the radiation is 'contained' to the pixels themselves. This is not the case with tube-based TVs, which utilize an electron gun that shoots radiated light toward the screen in order to illuminate phosphors thereon. This projects small amounts of radiation sometimes more than 12' outward from the screen. Not to worry: Both plasmas and CRTs comply with Food and Drug Administration (FDA) guidelines for TV radiation emissions, which have been in place since 1969.
Misconception #8: Plasma TVs are plagued by problems with burn-in.
Burn-in, or image retention, is the result of a damaged pixel, whose phosphors have been prematurely aged and therefore glow less intensely than those of surrounding pixels. The reason is that the damaged pixel has developed a 'memory' of the color information that was repeatedly fed to it, causing it to glow in a static manner for a sustained period of time. This phosphor color information can actually become seared or etched into the plasma-screen glass, and in some rare cases it can become permanent. Once these phosphors are damaged, they cannot produce the same levels of light output as the other phosphors around them do. But pixels do not suffer burn-in singly. Burn-in occurs in the shape of a static image that linger on TV screens -- things like network logos, computer icons, Internet browser frames, etc.
In like manner to advancements that created the 100,000 hour life span, there are similar improvements in burn-in prevention. One improvement is the green phosphors which last longer and are more resilient to burn in issues. Another more prevelant prevention method is the advanced image placements (also called Wobbling) systems which unnoticeably constantly moves the picture ever so slightly.
In addtion to prevent phosphor image retention and burn in the following features of some plasma televisions also in inhibit uneven phosphor aging:
White Scrolling Bars: White bars move across the screen from left to right at regular intervals
Screen Reversal: Displays images with the black and white reversed. Good for text/computer displays.
Side Panel Adjustment: Lightens the black bars on the sides of the screen when displaying images in the 4:3 format.
Wobbling: Shifts the image's position by several pixels at fixed time intervals.
Peak Limit Mode: Lowers the peak brightness level (image contrast) by 30%.Someone would almost have to be trying to burn in a plasma TV (at least the best brands) to do so.
In the end, plasma TV burn-in is not an issue that should cause undue concern in the average user. With a modicum of caution, most plasma TVs will probably never have a problem with image retention. A viewer may experience temporary ghosting, but this is certainly not cause for alarm. In truth, carelessness -- i.e., not paying attention to what your TV is displaying and for how long -- is really the leading 'cause' of permanent burn-in.
For more information on plasma screen burn-in and steps you can take to prevent permanent image retention on your display, see my article, 'Plasma TV Screen Burn-In'.
-
βασικα για το θεμα της θερμοκρασιας που ειχαν μερικες μερικες το εβαλα (ειδικα οταν εμενες πανω απο τα 200 μετρα απλα δεν επερνες (μεχρι προσφατα) Plasma)
-
EΡΏΤΗΣΗ
Σε πιο κατάστημα έχετε δει πλάσμα να παίζουν καλύτερα από LCD, για να πάω και εγώ να πειστώ? Όπου κι αν έχω πάει, Μίντια, Κωτσόβολοι και Σατούρν Αθήνας, αλλά και τυχαία στο εξωτερικό σε μεγάλη αλυσίδα, οι συγκρίσεις ήταν απλώς τραγικές για τις πρώτες όσες ρυθμίσεις και να έκανα.
Ομιλώ για ποιότητα εικόνας, όχι για χρώμα, ήχο και τα υπόλοιπα που κάνουν. -
Δεν πας να 'χτυπήσεις' αυτή που είναι εξαιρετική να τελειώνεις;
Όσο για το 'στρώσιμο' σε συσκευές με ηλεκτρονικά, η άποψή μου είναι η ακόλουθη.
-
Η επιλογή εξαρτάται από το τι θέλει ο καθένας. Μερικοί θέλουν εντυπωσιακά χρώματα και φωτεινές εικόνες.
Άλλοι πάλι ψάχνουν ποιότητα αναπαραγωγής.
Όπως σίγουρα όλοι ξέρετε για τέτοια θέματα υπάρχουν νόρμες.
Π.Χ. χρώμα στα 6500°K, gamma 2.22, REC.709, κλπ.
Βέβαια στα μαγαζιά καμία τηλεόραση δεν είναι ρυθμισμένη σωστά και όσες προσεγγίζουν το σωστό ο κόσμος λέει ότι είναι χάλια. Μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα (όχι Κοτσοβολους και τέτοια) έχει υπάλληλους που ψιλογνωριζουν το θέμα.
Όταν κάποιος ανίδεος δει μια τέτοια εικόνα συνήθως λέει ότι είναι χάλια και πως θα βλέπω Πάνια έτσι κλπ.
Δεν σκέφτεται όμως ότι όταν πηγαίνει κινηματογράφο η εικόνα που βλέπει είναι βασισμένη στις παραπάνω νόρμες.
Το ίδιο ισχύει και για HDTV.
Είναι όπως αυτούς που ανεβάζουν μπάσα και πρίμα στη μουσική για να ακούγεται πιο 'ωραία'.
Το ίδιο και η εικόνα, κάποιοι νομιζουν ότι οι κρύες εικόνες των LCD δείχνουν πιο 'ωραία'.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα high-end συστήματα αναπαραγωγής ήχου δεν έχουν τέτοιες ρυθμίσεις.
Το μάτι όπως και το αυτί θέλουν εξάσκηση για να αναγνωρίσει κανείς την ποιότητα αναπαραγωγής.Οι άλλοι περνούν LCD.
Υ.Γ.
Την τελευταία φορά που ήμουνα Ελλαντα πήγα στο Mediamarkt κοντά στην Αλίμου και εκεί στο υπόγειο έχουν ένα ψιλοσωστο χώρο για τηλεοράσεις. Αν ευκαιρείτε πάτε να δείτε. -
Μου έφεραν την τηλεόραση. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Ποιό είναι αυτό? Υπάρχει βλάβη στην πλακέτα. Όταν μπώ εγώ μέσα στην τηλεόραση και αποθηκεύσω τα κανάλια με τη σειρά που θέλω εγώ, η τηλεόραση δεν τα δέχεται γι αυτό κατά κάποιο τρόπο κομπλάρει και το τηλεκοντρόλ δεν λειτουργεί κανονικά. Αν αφήσω τα κανάλια όπως είναι τυχαία αποθηκευμένα στη μνήμη όλα καλά το τηλεκοντρόλ δουλεύει. Ο λόγος που μου την επέστρεψαν είναι για να μην με έχουν στο περίμενε - και πιθανόν επειδή έχουν περάσει πολλές μέρες για να αποφύγουν φασαρίες απο πλευράς μου. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχει έρθει καινούργια πλακέτα την οποία θα φέρουν σπίτι μου να την αλλάξουν επιτόπου για να μην με ταλαιπωρούν.
Όσο για τα βασικά κουμπιά, ναι υπάρχουν αλλά δεν είναι στο πλάι όπως περίμενα, είναι χωσμένα στο πίσω μέρος - πολύ άβολα τοποθετημένα.
Δε ξέρω τί πρέπει να κάνω? Ακούγονται λογικά αυτά που μου λένε?
Να περιμένω να αλλαχθεί η πλακέτα και αν το πρόβλημα συνεχιστεί τότε να πάρω ανάποδες? -
@panos_ag τι απόσταση θέασης έχεις? επίσης τι χρήση θα κάνεις στην τηλεόραση (τηλεοπτικό, nova, κατεβασμένα από Internet, Blu-ray, παιχνίδια κ.λπ.)?
H αποσταση θεασης (προσωρινη) ειναι περιπου 4 μετρα. Η χρηση 8α περιλαμβανει ολα οσα αναφερεις.
Σε κατάστημα δύσκολα μπορείς να κρίνεις την ποιότητα της εικόνας και οι λόγοι είναι πολλοί αλλά κυρίως ο φωτισμός και οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Μια εικόνα που είναι γεμάτη χρώμα και αντίθεση σε κατάστημα δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα δεις σπίτι σου. Βάλε και το ότι το κάθε μαγαζί προσπαθεί να σου πλασάρει το τάδε μοντέλο και καταλαβαίνεις.
Αυτος ειναι και ο προβληματισμος μου, οτι οι συνθηκες στον χωρο μου δεν εχουν σχεση με το μαγαζι. Πχ οσες εχω δει σε κταταστημα (πχ την Samsung συγκεκριμενα, και γενικα ολα τα καινουρια μοντελα) τα εχουν σε ιδανικες(?) θεσεις και η εικονα για τον χωρο και τις συνθηκες εμοιαζε πολυ καλη. Σε αντιθεση με τις Plasma που τις ειχαν στο βαθος κηπος, και μου εδωσε ασχημη εντυπωση η εικονα τους.
Κατά την άποψή μου όποιος θέλει να αγοράσει τηλεόραση αρχίζει το περπάτημα και ψάξιμο στα μαγαζιά να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια τί του αρέσει και τί όχι. Βέβαια ο φωτισμός στα μαγαζιά είναι συνήθως δυνατός και δεν βοηθά να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.
Κάποιος πήγε και έδωσε ένα σωρό λεφτά για πλάσμα και έχει παράπονα.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.p ... 0-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1056257643&viewfull=1#post1056257643Γι'αυτό μην ακους κανένα. Πήγαινε δες όλες τις τεχνολογίες και διάλεξε.
Εννοειται οτι θα γυρισω τα μαγαζια και θα τις δω και κοντα πριν αποφασισω, μιας και θα μεινει για αρκετα χρονια η τηλεοραση και τα χρηματα ειναι και αρκετα.
Απλα θελω να αποφυγω οσο γινεται καποιες 'παγιδες' .Πχ στα διαφορα μοντελα που δουλευουν σε διαφορετικη συχνοτητα (200 Hz vs 600-800 Hz) δεν μπορεσα να διακρινω καποια διαφορα και αναριωτεμαι αν οντως αξιζουν τα 400 Euro παραπανω , ή την ποιοτητα εικονας (οπως εγω τουλαχιστον την αντιλαμβανομαι) μεταξυ Plasma & LED.Οι πλάσμα θεωρούνται καλύτερες ειδικά στις μεγάλες ιντσες. Εγω πήρα μια LCD/LED σε προσφορά, μια χαρα είναι για μέσο χρήστη. Πήρα την 40NX710 είναι μια μέτρια τηλεόραση αλλα για 700ε δεν είναι άσχημα να κάνεις την δουλεια σου. Τα hz θα δεις μια μικρή διάφορα σε κινούμενη εικόνα πχ ποδόσφαιρο αλλα πρέπει να έχεις σήμα HD. Καλο ειναι να εχεισ περισσοτερα αλλα οχι 400 ευρω εξτρα για αυτο το πραγμα.
-
Γενικά οι led έχουν πιο έντονα χρώματα, όχι κατα ανάγκη καλύτερη εικόνα.
-
Σημερινή, και όχι μόνο, εικόνα από το Μίντια της Κηφισίας. Είχε όλες κι όλες 3 τηλεοράσεις πλάσμα στις 40-43 ίντσες ενώ πάνω από 50 από τις άλλες. Μία Σαμσούγκ στα 400? ευρώ και δύο υψίσυχνες LG , η μία στα 399 ευρά και η άλλη στα 449 (υποτίθεται θριντί η δεύτερη). Η απλή LG ήταν για ροχάλες, η θριντί ήταν καλύτερη (εδώ μπορεί κανείς να υποψιαστεί και δάκτυλο αντιπροσώπου που για να πουλήσει το καλό προιόν ρίχνει τα μάτια του κοσμάκη το άλλο και το παρουσιάζει σαν δεύτερο), αλλά καλύτερη απ' όλες ήταν μάλλον η Σαμσούγκ. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν ήταν καλύτερες από τις δεκάδες LCD και LED που υπήρχαν γύρω τους.
Ίδια εικόνα και στις 50 ίντσες, ίδια εικόνα και σε τουλάχιστον 5 άλλες επισκέψεις τα τελευταία 3 χρόνια σε παραπλήσια μαγαζιά για το ίδιο θέμα.
ίδια εικόνα και στο εξωτερικό σε αποκλειστικό μαγαζί μεγαλοτηλεορασάδων που εκτός των άλλων βγάζουν ΚΑΙ πλάσμα, ούτε τότε διαπίστωσα καμμία υπεροχή τους. Και καλά να δεχτώ ότι ο Κωτσόβολος είναι λαλάκας, το Μίντια τον παίζει, η LG κάνει παιχνίδια εις βάρος μας, ο άλλος μεγάλος στο εξωτερικό τι συμφέρον είχε να μην προωθήσει το προιόν του και να μην μας δείξει την βιρτουοζιτέ του?
Μη μιλήσουμε για κατανάλωση, 230 βατ είχε η Σαμσούγκ πλάσμα και ...100 βατ η Σαμσούγκ λεντ δύο τηλεοράσεις πιο δίπλα. η οποία έσκαβε συν τοις άλλοις, μην πιάσουμε την εδραιωμένη φήμη ότι 'οι πλάσμα είναι για κατάργηση σε καναδυό χρονάκια', μη μιλήσουμε για στρώσιμο σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αμάξια.
Και ερωτώ ξανά σε πιο μαγαζί είδατε ΄πλάσμα να παίζουν καλύτερα από άλλες' να πάω και εγώ να το δω μαζί με εκατοντάδες εκκατομμύρια πεπλανημένους σε όλη την υφήλιο που παίρνουν LCD ή LED?ΥΓ, Πλάσμα μόνο σε πολλές ίντσες έχω δει, τίποτα σε μικρό ή μεσαίο.
-
...
Απλα θελω να αποφυγω οσο γινεται καποιες 'παγιδες' .Πχ στα διαφορα μοντελα που δουλευουν σε διαφορετικη συχνοτητα (200 Hz vs 600-800 Hz) δεν μπορεσα να διακρινω καποια διαφορα και αναριωτεμαι αν οντως αξιζουν τα 400 Euro παραπανω , ή την ποιοτητα εικονας (οπως εγω τουλαχιστον την αντιλαμβανομαι) μεταξυ Plasma & LED.Τα > 200Hz των LCD μεταφράζονται ως 200Hz από το panel + 200 ή 400 ή 600Hz από τον οπίσθιο φωτισμό. Το ουσιαστικό είναι η συχνότητα του panel, τα υπόλοιπα υποτίθεται ότι βελτιώνουν την κίνηση. Αν από μόνο του αξίζει και πόσα παραπάνω θα το δεις συγκρίνοντας τα διαφορετικά μοντέλα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
....
Και ερωτώ ξανά σε πιο μαγαζί είδατε ΄πλάσμα να παίζουν καλύτερα από άλλες' να πάω και εγώ να το δω μαζί με εκατοντάδες εκκατομμύρια πεπλανημένους σε όλη την υφήλιο που παίρνουν LCD ή LED?Το ίδιο επιχείρημα ισχύει και για αγορά Hyundai vs McLaren...
Υ.Γ.
Το McLaren καίει και πιο πολύ από το Hyundai. -
Για μικρές διαστάσεις πάντως μέχρι 32', αυτή έχει το καλύτερο πάνελ που έχω δει. Ούτε Πλάσμα ούτε τίποτα. Στο 3D της δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά σε HDTV (ειδικά μπάλα), PS3 και ταινίες πραγματικά σκίζει. Μπορεί ώρες ώρες τα χρώματά της να φαίνονται λίγο υπερβολικά και ψεύτικα, αλλά σε αποζημιώνει με την καθαρότητα και την ταχύτητα της εικόνας και το πλούσιο Smart-TV μενού. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν 6 μήνες είχε 999€ στο ίδιο μαγαζί.
Από την άλλη η LE32R86WD 4ετίας που έχω στο δωμάτιό μου, είναι για τα μπάζα. Ειδικά στο PS3 γελάει ο κόσμος με το πόσο έντονο burn in (αποτύπωμα της προηγούμενης εικόνας, αν το λέω καλά) έχει!
-
Δεν έχει καμμία σχέση το παράδειγμα που θέτεις. Το πιο ακριβό Χιουντάι κάνει 50.000 ευρά,οι Μακ ξεκινάνε από 300.000.
Οι πλάσμα αντιπροσωπεύουν στα ράφια μόλις το 5% των προιόντων που εκτίθενται. Το 5% σε προιδεάζει για δύο πράγματα, εντελώς αντίθετα μεταξύ τους : ή είναι ένα high end προιόν που απευθύνεται σε λίγους καλή ώρα σαν τη Μακ, ή είναι το αντίθετο, ένα περιθωριακό ίσως και παρωχημένο.
Έχω τα χρήματα να πάρω μια πλάσμα, τι πιο πιθανό να μου κοστίσει και λιγότερα από μία LCD και σίγουρα αρκετά πιο κάτω από μια LED, αφοδεύτηκα για την κατανάλωση, η διαφορά των 230 βατ από τα 100 είναι συν 10 ευρώ ΔΕΗ το χρόνο, δεν με νοιάζει που σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχουν πια, θέλω να δω τι εικόνα μου δίνει η μια και τι οι άλλες, αυτό είναι το μόνο μου κριτήριο.
Ε λοιπόν εγώ δεν έχω δει σε κατάστημα τηλεόραση πλάσμα να παίζει καλύτερα από άλλες, χειρότερα ναι, το ίδιο ναι, άλλες να παίζουν καλύτερα από αυτή ναι σε πολλές περιπτώσεις, το ερώτημα είναι : Γιατί λοιπόν να την προτιμήσω?
Δεν υπάρχει κανένας λόγος, και νομίζω έτσι εξηγείται πολύ καλά η παρουσία τους στην αγορά. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ε λοιπόν εγώ δεν έχω δει σε κατάστημα τηλεόραση πλάσμα να παίζει καλύτερα από άλλες, χειρότερα ναι, το ίδιο ναι, άλλες να παίζουν καλύτερα από αυτή ναι σε πολλές περιπτώσεις, το ερώτημα είναι : Γιατί λοιπόν να την προτιμήσω?
Δεν υπάρχει κανένας λόγος, και νομίζω έτσι εξηγείται πολύ καλά η παρουσία τους στην αγορά.Τι ακριβώς εννοείς 'να παίζει καλύτερα'; Το κάνεις λιανά; Με ποια κριτήρια; Ποια εικόνα αναφοράς;
Το κλασικό κολπάκι αυτών που θέλουν να σου πουλήσουν στερεοφωνικό είναι να βάλουν αυτό που θέλουν να πουλήσουν λίγο πιο δυνατά. Το ίδιο ισχύει και στις τηλεοράσεις, φουντάρεις χρώμα και λέει ο κοσμάκης κοίτα τι ωραία. Βέβαια το 99% του κοσμάκη που είναι και η πελατεία LED/LCD δεν έχει ιδέα από εικόνα αναφοράς....
Και οι LED/LCD μπορούν να αναπαράγουν εικόνες σωστές το κάνουν όμως κλέβοντας, αρκεί να καταλάβεις τα βασικά πίσω από τη λειτουργία τους για να το διαπιστώσεις. Έχουν όμως τεράστια προβλήματα που είναι σε απόλυτη αντίθεση με τη χρήση τους ως τηλεοράσεις. Μερικά έχω ήδη αναφέρει, γωνίες παρακολούθησης, χαμηλή αντίθεση, αδυναμία σωστής αναπαραγωγής κίνησης, κοκ. Οι πλάσμα έχουν άλλα τα οποία όμως δεν έρχονται σε αντίθεση με την συγκεκριμένη χρήση.
Να το πούμε απλά, δες το BluRay του τελευταίου Harry Potter σε LED/LCD και μετά σε πλάσμα και θα καταλάβεις...
help! τηλεορασεις hdtv !!