-
Eχω μια Sony Bravia KDL-32L4000.
Εχει ενσωματομενο δεκτη mpeg2, αλλα και θυρα CI για επεκταση σε mpeg4.Aγορασα την CI καρτα Neotion FTA, εγκατασταθηκε σωστα και πλεον η οικογενεια Κλικλικου εχει τελεια εικονα.
Το θεμα ειναι οτι** δεν εχω ηχο** στα καναλια που εκμπεμπουν σε mpeg4, ενω βλεπω (και ακουω) κανονικα τα καναλια της ΕΡΤ.
Ασυμβατοτητα ή υπαρχει κανα κολπο?
-
Στις τηλεοράσεις και τα monitor pc lcd/led υπάρχει κάποιος απλοποιημένος τρόπος ρύθμισης των χρωμάτων καθώς και των υπόλοιπων παραμέτρω όπως θερμοκρασία χρώματος κλπ?
Η φωτεινότητα στα pc monitor δεν σας ενοχλεί?
Πως το αντιμετωπίζεται?Στις LG TV δε βλέπω να δείχνετε μεγάλη σημασία
-
-edit-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Στις τηλεοράσεις και τα monitor pc lcd/led υπάρχει κάποιος απλοποιημένος τρόπος ρύθμισης των χρωμάτων καθώς και των υπόλοιπων παραμέτρω όπως θερμοκρασία χρώματος κλπ?Eξαρταται απο τις επιλογες που σου δινει το μενου.
Απο εκει και περα, μπορεις να βρεις αυτο ή να ψαξεις για 'tv calibration
Δες και εδω
Oχι.
Και τα μονιτορ με παρομοιο τροπο ρυθμιζονται. Στα windows 7 πχ υπαρχει ενα προγραμματακι που σε βοηθαει... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
προσοχη μονο, Samsung (μοντελο 6000 και θα τσεκαρω και στα δικα μου 7000), στα mkv δεν παίζει το dts (οι γυφτοι στην samsung λεγεται οτι δεν ηθελαν να πληρωσουν τα loyalties)
Δεν ισχυει, η δικια μου C650 και φυσικα ολες η Samsung c6000 παιζουν κανονικα.
Μαλιστα η εταιρεια ηταν η πρωτη που πληρωσε (μεχρι το Σεπτεμβρη που την πηρα, δεν κυκλοφορουσε στην ελληνικη αγορα καμια αλλη να παιζει DTS - τωρα δεν ξερω)Δεν προλαβα να δω το 7000/c750 που εχω σπιτι (εχω σε ολες wd hd live σε lan), αλλα σε φιλο με led 6000 40αρα (100hz), το media player δεν επαιζε το dts (unknown audio codec).
Μου ειπε εχει κανει την τελευταία αναβαθμιση firmware, μηπως το media player εχει αλλο software (γραφει καπου σε ενα menu του για αναζητηση updates ή κάτι τέτοιο)
την 6000 ο φιλος την εχει κανα χρονο.... θα τον ψησω να το ψαξει παραπανω και ενημερωνωEDIT: Τελικά, ο φίλος έχει την 40b7000, μάλλον κακή συννενόηση/κατανόηση από εμένα. Καναμε upgrade στο τελευταιο firmware, αλλά DTS πουθενα. Δοκιμασα στην 40C750 και παίζει το DTS (Downmix σε stereo), έχει επίσης διαφορετικό media player (αλλο skin κτλ). Άρα μάλλον στο τρέχον lineup Samsung όλα τα μοντέλα παίζουν DTS από mkv.
Ελληνικά επίσης srt κομπλέ! -
Επιστροφή από την πεθερά μου που βρισκόμασταν για μάσα. Έχει πάρει εδώ και μία εβδομάδα μία LG 37'' και μου είπε να την ρυθμίσω γιατί την ημέρα δεν μπορεί να παρακολουθήσει, παραμόνο όταν νυχτώσει.
Έκανα ότι ρύθμιση μπορούσα να βρω με το ευκολότατο χειριστήριο, και τζίφος. Μια μουτζούρα και μισή με αστείο κοντράστ.
CRT uberalles... , και την πιο φτηνή να πάρεις, βλέπεις και την ...ημέρα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Eχει η γιαγιά μου μία Samsung CZ 21M063N crt (21') τηλεόραση του 2003. Ξαφνικά χάλασε το τηλεκοντρόλ. Του έβαλα νέες μπαταρίες το άνοιξα το καθάρισα χθες δούλεψε, σήμερα πάλι νεκρό. Μάλλον τα παιξε.
Υπάρχει κάποιο online μαγαζί να της αγοράσω ένα συμβατό; (δεν βγάζω άκρη σε μία μικρή έρευνα που έκανα)
Κάτι τέτοιο ψάχνεις;
http://www.findremotes.com/remote-contr ... -40205.htm
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Στις τηλεοράσεις και τα monitor pc lcd/led υπάρχει κάποιος απλοποιημένος τρόπος ρύθμισης των χρωμάτων καθώς και των υπόλοιπων παραμέτρω όπως θερμοκρασία χρώματος κλπ?
Στο LG-LCD μόνιτορ που έχω στο PC υπάρχουν διάφορα profiles που επιλέγεις ανάλογα με την χρήση που κάνεις (ΤΑΙΝΙΕΣ-ΚΕΙΜΕΝ0 κτλ.)
Φυσικά και δεν παλεύεται να έχεις την οθόνη στο mode ταινιών (μέγιστη φωτεινότητα) και να διαβάζεις κείμενο, προσωπικά το βρίσκω πολύ κουραστικό...
Ναι LG led έχω και απ ότι βλέπω στην ουσία (ακυρώνει τη ρύθμιση) μεταβάλει το κοντράστ,η φωτεινότητα παραμένει ως βασική ρύθμιση ανάλογα με το που θα τη ρυθμίσει η χρήστης.>Επιστροφή από την πεθερά μου που βρισκόμασταν για μάσα. Έχει πάρει εδώ και μία εβδομάδα μία LG 37'' και μου είπε να την ρυθμίσω γιατί την ημέρα δεν μπορεί να παρακολουθήσει, παραμόνο όταν νυχτώσει.
Έκανα ότι ρύθμιση μπορούσα να βρω με το ευκολότατο χειριστήριο, και τζίφος. Μια μουτζούρα και μισή με αστείο κοντράστ.
CRT uberalles... , και την πιο φτηνή να πάρεις, βλέπεις και την ...ημέρα.Πιστεύω ότι η LG είναι πολύ τίμιες TV (και συσκευές γενικότερα),θεωρώ την panasonic κορυφή χωρίς να έχω δει jvc και sharp αλλά κι εκέι πρέπει να τα ακουμπήσεις κανονικά
Αν πας δε σειρά infinia 42'' στο χιλιάρικο οι tv σκίζει,απλά ο άλλος δεν δίνει τόσα για LG κι όμως η εταιρία έχει φοβερή τεχνογνωσία.
Αν η πεθερά σου πήρε 37άρα με 200 ευρώ ε μην περιμένει και την εικόνα θαύμα. -
Θελω να παρω μεσα στους επομενους μηνες μια 40αρα LCD η LED σχετικα καλης ποιοτητας (οχι τις πιο φθηνες) γυρω στα 600-900 ευρω. Τι προτεινετε; Πρεπει να ειναι Full HD & 100Hz.
Samsung 6510 που εχει το πλαισιο στα 900ε περιπου, ειναι καλη;
-
Led θα σου έλεγα να τις αποφύγεις καθώς έχουν υπερβολικά τρομερή φωτεινότητα αν κρίνω απ το pc monitor που έχω αλλά γενικά έτσι παίζουν αυτά τα πάνελ,στην αρχή μπορεί να εντυπωσιάζουν και να είναι ιδανικά για ταινίες αλλά σε πολύωρη θέαση κουράζουν εκτός κι αν αλλάζεις το setup αλλά και πάλι.....
Θα σου έλεγα να πάρεις μια καλή lcd με χρόνο απόκρισης κάτω από 2msec κι όπου κι αν καταλήξεις μην παραβλέψεις τις panasonic -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Θελω να παρω μεσα στους επομενους μηνες μια 40αρα LCD η LED σχετικα καλης ποιοτητας (οχι τις πιο φθηνες) γυρω στα 600-900 ευρω. Τι προτεινετε; Πρεπει να ειναι Full HD & 100Hz.Samsung 6510 που εχει το πλαισιο στα 900ε περιπου, ειναι καλη;
Full HD ή απλά Ready θα καθοριστεί από την απόσταση που θα τη βάλεις. Δες εδώ:
Πηγή: εδώ
Βέβαια 2011 και HD Ready είναι λίγο κάπως..
100Hz είναι ένα ουσιώδες χαρακτηριστικό, θα το χαρείς και γενικά αξίζει τα παραπάνω λεφτά.
LED: πρώτα απ'όλα συνειδητοποίησε ότι σε γήινα λεφτά μιλάς για LED backlit τηλεόραση και όχι πραγματική LED τηλεόραση. Πέραν αυτού, ναι, η χρήση LED για οπίσθιο φωτισμό δίνει τη δυνατότητα για λεπτότερες υλοποιήσεις, χαμηλότερη κατανάλωση, και καλύτερο κόντραστ, αλλά παραμένει ένας τρόπος οπίσθιου φωτισμού. Θέλω να πω, ότι άλλα πράγματα συνεχίζουν να μετράνε δραματικά πιο πολύ και ότι γενικά χρησιμοποιείται σαν κράχτης.
Όσον αφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις, σεβάσου τα λεφτά σου και απευθύνσου σε πιο εξειδικευμένο site.Καλή έρευνα αγοράς!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Eχω μια Sony Bravia KDL-32L4000.
Εχει ενσωματομενο δεκτη mpeg2, αλλα και θυρα CI για επεκταση σε mpeg4.Aγορασα την CI καρτα Neotion FTA, εγκατασταθηκε σωστα και πλεον η οικογενεια Κλικλικου εχει τελεια εικονα.
Το θεμα ειναι οτι** δεν εχω ηχο** στα καναλια που εκμπεμπουν σε mpeg4, ενω βλεπω (και ακουω) κανονικα τα καναλια της ΕΡΤ.
Ασυμβατοτητα ή υπαρχει κανα κολπο?
Μαλλον η καρτα σου φταιει. Χωρις την καρτα πρεπει να ακους και να μην βλεπεις τα mpeg4 καναλια. Δεν την πας πισω να την βαλουν σε δικη τους tv να δεις αν κανει το ιδιο ?
-
Σκεφτομαι για Samsung LE40C650 η 750 απο amazon και παραδοση Ελλαδα, το εχει κανει καποιος;
-
Μιας και δεν γνωρίζω πολλά είπα να ρωτήσω. Θέλω να πάρω μια τηλ. ~40-42' για το σαλόνι. Από απόσταση είμαι οκ, αλλά έχω κωλομπερδευτεί με αυτές τις τεχνολογίες. Απ ότι ξέρω έχουμε lcd, plasma και led, σωστά? Αυτές οι led είναι τόσο καλύτερες από τις άλλες ώστε να ξεφεύγουν τόσο σε κόστος? Οι plasma τι επιπέδου είναι? Γενικά να πω την αλήθεια μου, σε εικόνα μου αρέσουν πιο πολύ οι samsung και οι philips.
-
πλασμα πανασονικ the end
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πλασμα πανασονικ the endΑυτό δεν είναι γνώμη, επιστημονική διατριβή είναι!
-
μπαινεις στο πνευμα....
-
Ξέρω ότι οι τηλεοράσεις πλάσμα έχουν βελτιωμένη ζωή σε σχέση με τις πολύ παλιές πλάσμα, αλλά οι καινούριες πλάσμα τηλεοράσεις αντέχουν όσο οι lcd? Θέλουν μια οι γονείς μου που την αφήνουν ανοικτή να παίζει σχεδόν 24/7.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ξέρω ότι οι τηλεοράσεις πλάσμα έχουν βελτιωμένη ζωή σε σχέση με τις πολύ παλιές πλάσμα, αλλά οι καινούριες πλάσμα τηλεοράσεις αντέχουν όσο οι lcd? Θέλουν μια οι γονείς μου που την αφήνουν ανοικτή να παίζει σχεδόν 24/7.Το μόνο πρόβλημα είναι τα διάφορα λογότυπα των καναλιών που μερικά γυγφτέ είναι ενιαία χρώματα. Αυτά σίγουρα θέλουν προσοχή και να αλλάζεις κανάλι κάθε τόσο αλλιώς θα μείνουν για πάντα. Προσοχή ιδιαίτερα στις πρώτες 300 ώρες.
Οι τηλεοράσεις της Panasonic και ιδιαίτερα η σειρά 2011 (VT30, GT03) είναι απλώς ασύγκριτες από άποψη ποιότητας εικόνας, γωνιών παρακολούθησης με οποιαδήποτε LCD. Επιπλέον είναι συχνά και φθηνοτερες στο ίδιο μέγεθος.
Τώρα αν κάνουν για γονείς και αδαείς αυτό είναι άλλο θέμα για κάποιον όμως που του αρέσει το σινεμά και τα σπορ στην τηλεόραση απλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. -
Εμεις εχουμε αυτην σπιτι
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home ... -TV-42.htm
πολυ ευχαριστημενος.
Περσυ ειχα δωσει 1500 περιπου και τωρα....
help! τηλεορασεις hdtv !!