-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις την νέα τηλεόραση για θέαση κυρίως τηλεοπτικού σήματος θα πρέπει η τηλεόραση να έχει το μέγιστο 32 ίντσες και κατά προτίμηση χαμηλή ανάλυση. Κυριολεκτικά θα τυφλωθείς αν προσπαθήσεις να παρακολουθήσεις τα ελληνικά κανάλια σε TV με πολλές ίντσες όσο καλή κι αν είναι… απλά ξέχνα το!!! Η παλιά CRT (ειδικά αν πρόκειται για καλή TV) βρίσκεται έτη φωτός μπροστά σε ποιότητα κίνησης, contrast κτλ.Όλες οι καινούριες τηλεοράσεις Full HD LCD και Plasma (όσες έχουν μείνει ακόμη) απαιτούν υψηλής ανάλυσης ψηφιακό σήμα ( στη χειρότερη περίπτωση DVD player αναφοράς ) για να αποδώσουν ικανοποιητικά με εξαίρεση κάποια πανάκριβα μοντέλα που αξίζουν τα λεφτά τους από πλευράς απόδοσης αλλά σε 2 χρόνια θα τις πουλάνε στα πανέρια του Media Markt.
Με λίγα λόγια αναβάλεις για 2-3 χρονάκια την αγορά LCD (Εκτός κι αν πρόκειται για χρήση σε σύστημα Home Cinema με Blue Ray κτλ.) έως ότου αναβαθμιστούν τα τηλεοπτικά δίκτυα (υποχρεωτικά!) και εκπέμψουν σε υψηλή ανάλυση. Τότε προχωράς στην αγορά μιας TV ακόμη πιο εξελιγμένης και συνάμα δεν είσαι υποχρεωμένος να καταβάλεις το μεγαλύτερο αντίτιμο για καλή ποιότητα εικόνας μια και με την αναβάθμιση του σήματος θα αποδίδουν καλύτερα περισσότερα μοντέλα και όχι μόνο τα κορυφαία.
Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια σχετική οικονομική στενότητα, διαφορετικά…
Πες' τα ρε άνθρωπε γιατί μάλλιασε η γλώσσα μου και με θεωρούν και παλιομοδίτη
Να σημειώσω εδώ ότι όποια τηλεόραση lcd έχω δει με σήμα Full HD είναι και πάλι πίσω από μια καλή CRT.
Δεν ξέρω ποιά θα είναι η εξέλιξη μέχρι τη στιγμή που τα κανάλια θα αρχίσουν να εκπέμπουν σε ψηφιακό σήμα,εγώ και μέχρι τοτε θα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ως προς την υπεροχή τους έναντι των CRT.
Είδωμεν.
Πάντως θεωρώ ότι ο κόσμος έχει πέσει για ακόμα μια φορά θύμα του μάρκετινγκ κι έχει ξοδέψει άπειρο χρήμα για ένα προιόν που είναι κατά πολύ υποδεέστερο των crt.
Ειδικά για τις πρώτης γενιάς crt ήταν να κλαις και να γελάς μαζί,και κάτι tv 32' με χίλια δυό καλούδια που βλέπω στην τιμή των 500 ευρώ μόνο τηλεοράσεις δεν είναι.
Οι Γερμανοί και γενικά οι Ευρωπαίοι δεν ήταν μαλάκες που επέμεναν στην crt τεχνολογία.
Οι ασιάτες πέτυχαν σε έναν τομέα που υστερούσαν βασιζόμενοι καθαρά στο μάρκετινγκ την άγνοια του καταναλωτικού κοινού και εκμεταλευόμενοι καθαρά την τάση του προς κατανάλωση.Ερώτηση.
Απ τα πόσα μέτρα βλέπετε τηλεόραση ρε παιδιά και θέλετε 42'? -
Διευκρινίσεις:
Ναι οι CRT οθόνες έχουν κορυφαία ποιότητα σε σχέση με της LCD και τις Plasma. Αυτό εντοπίζεται κυρίως στην ταχύτητα με την οποία μπορούν να αλλάξουν χρώμα στα pixel τους. Οι plasma από την άλλη υπερέχουν ξεκάθαρα σε σχέση με τις lcd. Στο contrast ειδικά, ένα σχετικά καλό plasma panel δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία CRT. Μία HD ταινία, ακόμα και σήριαλ, παίζει πολύ καλύτερα σε μία plasma έστω και lcd οθόνη. Η υψηλή ανάλυση της εικόνας σε συνεπαίρνει και δύσκολα θα εντοπίσεις κάποιες ατέλειες στην γρήγορη κίνηση που υπάρχουν μόνο στις κακές lcd. Από εκεί και μετά τα χρώματα στα καλά Panels είναι κορυφαία οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Oι Ευρωπαίοι ακολούθησαν τους Ασιάτες στην τεχνολογία lcd/plasma διότι για την κατασκευή οθόνων μεγάλης διαγωνίου το αποτέλεσμα μέσα από τις crt θα ήταν βαρύ και τεράστιο. Επιπλέον στις πολλές ίντσες πέρα από το μέγεθος, οι CRT θα είχαν προβλήματα ποιότητας στην απεικόνιση της εικόνας.
Οθόνες 42 ιντσών και μεγαλύτερες έχουμε για να βλέπουμε από κοντά και όχι από μακρυά, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κινηματογραφική αίσθηση. Το HD δημουργήθηκε για να βλέπουμε κορυφαία ποιότητα από κοντά και όχι από μακρυά. Από μακρυά μας καλύπτει και το SD. -
Ειχα παρει πριν 2,5 χρονια την Sony 32V2000 τοτε ηταν κορυφή στις 32'' και την ειχα χρυσοπληρώσει, βεβαια τους τελευταιους μηνες κατάλαβα τί τηλεοραση ειχα παρει χάρις σε HD ταινιες, μεχρι τότε με επιανε ναυτια με το Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα.
-
Προχτες παρελαβα μια Panasonic Viera TX-P42G10E plasma
Η τηλεοραση με δυο λογια τα σπαει
Ακομα και στο χαλια σημα της nova ειναι εφαμιλη μιας crt.
Για συγκριση με lcd ας μην μιλησουμε καλυτερα...Δυστηχως το χρημα δεν εφτανε για την 46αρα και ετσι συμβιβαστηκα με την 42αρα
Αυτες τις μερες πεφτει ενα απαραιτητο ψιλοστρωσιμο για καμια 100αρια ωρες
Τελικα Plasma rules -
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Για συγκριση με lcd ας μην μιλησουμε καλυτερα...Δυστηχως το χρημα δεν εφτανε για την 46αρα και ετσι συμβιβαστηκα με την 42αρα
Τελικα Plasma rulesΚαλορίζικη!!!!!!
Δες καμιά HD να πάθεις σοκ με τη λεπτομέρεια και το πόσο μαύρο είναι το μαύρο... -
Καλά και HD ταινίες πως βλέπετε; Με σύνδεση από υπολογιστή; με μηχάνημα που κάνει upscaling ή με κανονικό blue-ray;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Καλά και HD ταινίες πως βλέπετε; Με σύνδεση από υπολογιστή; με μηχάνημα που κάνει upscaling ή με κανονικό blue-ray;Με Η/Υ. Έχω ένα laptop και το συνδέω με HDMI με την τηλεόραση. Το συγκεκριμένο έχει και blue-Ray writer αλλά blue-ray δισκάκι δεν έχει παίξει ποτέ. Ματρόσκες βλέπω κυρίως.
-
Με το Laptop ή με το θαυματουργό WD-TV, BR δεν εχω δει ουτε εγω ποτε μονο ματροσκες
Και πραγματικά η ποιότητα τα σπάει
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Καλά και HD ταινίες πως βλέπετε; Με σύνδεση από υπολογιστή; με μηχάνημα που κάνει upscaling ή με κανονικό blue-ray;
Με Η/Υ. Έχω ένα laptop και το συνδέω με HDMI με την τηλεόραση. Το συγκεκριμένο έχει και blue-Ray writer αλλά blue-ray δισκάκι δεν έχει παίξει ποτέ. Ματρόσκες βλέπω κυρίως.
Ματρόσκες???
-
-
Thanks
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τελικα Plasma rulesΚαλορίζικη!!!!!!
Δες καμιά HD να πάθεις σοκ με τη λεπτομέρεια και το πόσο μαύρο είναι το μαύρο...εχω δει ηδη 3 ταινιες bluray και εχω παιξει και κανα δυωρο GT5 PROLOGUE
Οσο γισ το μαυρο...pioneer,panasonic και μετα το χαος -
Προβλημα...
Πηγαινωντας να συνδεσω με HDMI laptop-tv πεφτει ο γενικος.
Προσπαθησα αρκετες φορες αλλα τιποτα.
Τι μπορει να φταιει?
Απο ηλεκτρολογικα δεν εχω γνωσεις και δεν μπορουσα να ελεγξω κατι.
Υπαρχει περιπτωση να φταιει το φτηνο καλωδιο που αγορασα?
Πηρα το turbo-x ενω διπλα ειχε ιδια (πιο....lux βεβαια, επιχρυσα κλπ) με τη διπλη τιμη. -
το turboX καλωδιο εχω και γω και παιζει καλα.
δοκιμασε να παιξεις με τη μπαταρια του λαπτοπ μονο
-
Ναι, αυτο δεν το δοκιμασα πραγματι, ευχαριστω...
Αλλα γιατι?
Διορθωνεται καπως? -
δε ξερω, υποθεση κανω.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Προβλημα...
Πηγαινωντας να συνδεσω με HDMI laptop-tv πεφτει ο γενικος.
Προσπαθησα αρκετες φορες αλλα τιποτα.
Τι μπορει να φταιει?
Απο ηλεκτρολογικα δεν εχω γνωσεις και δεν μπορουσα να ελεγξω κατι.
Υπαρχει περιπτωση να φταιει το φτηνο καλωδιο που αγορασα?
Πηρα το turbo-x ενω διπλα ειχε ιδια (πιο....lux βεβαια, επιχρυσα κλπ) με τη διπλη τιμη.Μήπως το ρελέ και όχι ο γενικός ?
Κάποιο από τα δύο μάλλον έχει διαρροή (κακή γείωση ?) και όταν συνδέονται περνά ρεύμα από τον ουδέτερο ή κάτι παρόμοιο. Πρόσεχε μη γίνει ζημιά!
-
Πεφτει ο διακοπτης του δωματιου που ειναι η τηλεοραση, οχι ολου του σπιτιου.
Τι μπορω να κοιταξω?
Να βαλω το laptop σε αλλη πριζα και μετα την τηλεοραση? -
βαλε το laptop να παιξει με την μπαταρια.
Αλλαξε HDMI καλωδιο.
βαλε κατι αλλο να παιξει μεσω HDMI.
DVD, Video game κτλ...
Αλλαξε την μπριζα της τηλεορασης.
Βαλε την τηλεοραση σε surge protector πριν χαλασει κατι. Ποτε κατευθειαν στο τοιχο εκτος αν εχεις αυτο που λεμε εδω 'whole house surge protector'Νικος
-
Σε τι να τη βαλω??
Μπορει να καει επειδη πεφτει το ρευμα ξαφνικα?
Θα δοκιμασω και αυτα που μου ειπες, ευχαριστω.
help! τηλεορασεις hdtv !!