Apr 16, 2009, 6:03 AM

Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις την νέα τηλεόραση για θέαση κυρίως τηλεοπτικού σήματος θα πρέπει η τηλεόραση να έχει το μέγιστο 32 ίντσες και κατά προτίμηση χαμηλή ανάλυση. Κυριολεκτικά θα τυφλωθείς αν προσπαθήσεις να παρακολουθήσεις τα ελληνικά κανάλια σε TV με πολλές ίντσες όσο καλή κι αν είναι… απλά ξέχνα το!!! Η παλιά CRT (ειδικά αν πρόκειται για καλή TV) βρίσκεται έτη φωτός μπροστά σε ποιότητα κίνησης, contrast κτλ.

Όλες οι καινούριες τηλεοράσεις Full HD LCD και Plasma (όσες έχουν μείνει ακόμη) απαιτούν υψηλής ανάλυσης ψηφιακό σήμα ( στη χειρότερη περίπτωση DVD player αναφοράς ) για να αποδώσουν ικανοποιητικά με εξαίρεση κάποια πανάκριβα μοντέλα που αξίζουν τα λεφτά τους από πλευράς απόδοσης αλλά σε 2 χρόνια θα τις πουλάνε στα πανέρια του Media Markt.

Με λίγα λόγια αναβάλεις για 2-3 χρονάκια την αγορά LCD (Εκτός κι αν πρόκειται για χρήση σε σύστημα Home Cinema με Blue Ray κτλ.) έως ότου αναβαθμιστούν τα τηλεοπτικά δίκτυα (υποχρεωτικά!) και εκπέμψουν σε υψηλή ανάλυση. Τότε προχωράς στην αγορά μιας TV ακόμη πιο εξελιγμένης και συνάμα δεν είσαι υποχρεωμένος να καταβάλεις το μεγαλύτερο αντίτιμο για καλή ποιότητα εικόνας μια και με την αναβάθμιση του σήματος θα αποδίδουν καλύτερα περισσότερα μοντέλα και όχι μόνο τα κορυφαία.

Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια σχετική οικονομική στενότητα, διαφορετικά…

Πες' τα ρε άνθρωπε γιατί μάλλιασε η γλώσσα μου και με θεωρούν και παλιομοδίτη
Να σημειώσω εδώ ότι όποια τηλεόραση lcd έχω δει με σήμα Full HD είναι και πάλι πίσω από μια καλή CRT.
Δεν ξέρω ποιά θα είναι η εξέλιξη μέχρι τη στιγμή που τα κανάλια θα αρχίσουν να εκπέμπουν σε ψηφιακό σήμα,εγώ και μέχρι τοτε θα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ως προς την υπεροχή τους έναντι των CRT.
Είδωμεν.
Πάντως θεωρώ ότι ο κόσμος έχει πέσει για ακόμα μια φορά θύμα του μάρκετινγκ κι έχει ξοδέψει άπειρο χρήμα για ένα προιόν που είναι κατά πολύ υποδεέστερο των crt.
Ειδικά για τις πρώτης γενιάς crt ήταν να κλαις και να γελάς μαζί,και κάτι tv 32' με χίλια δυό καλούδια που βλέπω στην τιμή των 500 ευρώ μόνο τηλεοράσεις δεν είναι.
Οι Γερμανοί και γενικά οι Ευρωπαίοι δεν ήταν μαλάκες που επέμεναν στην crt τεχνολογία.
Οι ασιάτες πέτυχαν σε έναν τομέα που υστερούσαν βασιζόμενοι καθαρά στο μάρκετινγκ την άγνοια του καταναλωτικού κοινού και εκμεταλευόμενοι καθαρά την τάση του προς κατανάλωση.

Ερώτηση.
Απ τα πόσα μέτρα βλέπετε τηλεόραση ρε παιδιά και θέλετε 42'?