-
Καιω σταθερα 1λτ ανα 5-6.000χλμ. Πλεον το δοχειακι ειναι αναποσπαστο κομματι του εξοπλισμου! Λες να μας την κανει το valvelift τη δουλεια?
-
ξερω γω ρε συ? παιζει, μπορει να ειναι και λογω διαφορετικης τουρμπινας.. εχουν σημαντικες διαφορες τα μοτορια μας
στο 1.8 παντως το valvelift δε δημιουργει κανενα προβλημα, ειναι απο τα μοτερ του vag που δεν καινε σταγονα
παντως σε απλα 2λιτρα η καταναλωση υπαρχει σταθερα και αν το πιεζεις μπορει να γινει σχετικα μεγαλη, αλλα δυσκολα θα ξεπερασει το λιτρο στα 10.000 χλμ
εγω κατα μεσο ορο καιω 600-700 ml στα 7500 που κανω την αλλαγη, οποτε δε με απασχολει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ξερω γω ρε συ? παιζει, μπορει να ειναι και λογω διαφορετικης τουρμπινας.. εχουν σημαντικες διαφορες τα μοτορια μαςστο 1.8 παντως το valvelift δε δημιουργει κανενα προβλημα, ειναι απο τα μοτερ του vag που δεν καινε σταγονα
παντως σε απλα 2λιτρα η καταναλωση υπαρχει σταθερα και αν το πιεζεις μπορει να γινει σχετικα μεγαλη, αλλα δυσκολα θα ξεπερασει το λιτρο στα 10.000 χλμ
εγω κατα μεσο ορο καιω 600-700 ml στα 7500 που κανω την αλλαγη, οποτε δε με απασχολει
και εγώ 600-700 ml στα 7500
-
οποτε αυτο μαλλον ειναι και το φυσιολογικο.. το νεοτερο 2λιτρο ομως πώς σκατα εφτασε να καιει τοσο, γιατι εχω ακουσει κι αλλες φορες παραπονα
οχι βεβαια στο σημειο του SOKATSA , οπου μαλλον μιλαμε για προβλημα, αλλα σαν του stefan
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ξερω γω ρε συ? παιζει, μπορει να ειναι και λογω διαφορετικης τουρμπινας.. εχουν σημαντικες διαφορες τα μοτορια μαςστο 1.8 παντως το valvelift δε δημιουργει κανενα προβλημα, ειναι απο τα μοτερ του vag που δεν καινε σταγονα
Δεν εχει valvelift ρε συ το 1.8! Και καιει μια χαρα κι αυτο απ' οτι μαθαινω!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αρα συμφωνεις οτι δε χρειαζεται να το αφηνω 2 λεπτα πριν το σβησω?
Λαδια εχω βαλει 2 φορες τα του συνεργειου (μου διαφευγει η μαρκα) και 3 φορες της shell. 5-30.
O τυπος του βιντεο εχει το ιδιο αυτοκινητο και εχει κανει αρκετες μετατροπες. Μειωσε 9 δευτερολεπτα το 0-200. Επειδη δεν ξερω πολλα απο μετατροπες , αυτος ισως να εχει κανει πολλα περισσοτερα (σχετικα με τον κινητηρα) περα απο το απλο remap.
Youtube Videoτο μάνουαλ τι λάδια προτείνει??
ένας μηχανολόγος μου έλεγε οτι για το κλίμα της ελλάδας τουλάχιστον 10-40 λάδιατουλαχιστον; ας βαζει στο δικο του 10-40 για να παρει μεταβλητο και τουρμπινα στο χερι και μετα θα φταιει η οποια αναξιοπιστη εταιρεια
5-30 η 5-40 με τις αναλογες προδιαγραφες
που πηρε πτυχιο ξερεις;
στο κλιμα της Ισπανιας τι προτεινει;
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Λαδια εχω βαλει 2 φορες τα του συνεργειου (μου διαφευγει η μαρκα) και 3 φορες της shell. 5-30.
O τυπος του βιντεο εχει το ιδιο αυτοκινητο και εχει κανει αρκετες μετατροπες. Μειωσε 9 δευτερολεπτα το 0-200. Επειδη δεν ξερω πολλα απο μετατροπες , αυτος ισως να εχει κανει πολλα περισσοτερα (σχετικα με τον κινητηρα) περα απο το απλο remap.
ένας μηχανολόγος μου έλεγε οτι για το κλίμα της ελλάδας τουλάχιστον 10-40 λάδιατουλαχιστον; ας βαζει στο δικο του 10-40 για να παρει μεταβλητο και τουρμπινα στο χερι και μετα θα φταιει η οποια αναξιοπιστη εταιρεια
που πηρε πτυχιο ξερεις;
μάθε να διαβάζεις πρώτα και μετά γράφε...
δεν μίλησα για το συγκεκριμένο μοτέρ μίλησα γενικά για το κλίμα της ελλάδας και την επίδραση του στις ιδιότητες του ελαίου...εσύ που πήρες πτυχίο?
-
που πηρε πτυχιο ξερεις;
μάθε να διαβάζεις πρώτα και μετά γράφε...
δεν μίλησα για το συγκεκριμένο μοτέρ μίλησα γενικά για το κλίμα της ελλάδας και την επίδραση του στις ιδιότητες του ελαίου...εσύ που πήρες πτυχίο?
για κινητηρες κι αυτοκινητα αουντι δεν ειναι το τοπικ;
10-40 ανεξαρτητα απο το μοτερ;
δεν εχω παρει πτυχιο, εσυ;
αν εχεις παρει πτυχιο μπορεις να μου μαθεις τις επιδρασεις του ελληνικου κλιματος στις ιδιοτητες του ελαιου; ξεχωριστα για 5-30/5-40 και 10/40. να μαθω κατι μιας και δεν κατεχω πολλα
βιβλιο οδηγιων αυτοκινητων διαβαζω και βλεπω τι προτεινουν οι κατασκευαστες
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
αν εχεις παρει πτυχιο μπορεις να μου μαθεις τις επιδρασεις του ελληνικου κλιματος στις ιδιοτητες του ελαιου; ξεχωριστα για 5-30/5-40 και 10/40. να μαθω κατι μιας και δεν κατεχω πολλα
καθηγητής στο εμπ μου το είπε... προφανώς θα ξέρεις κάτι παραπάνω...
-
είπα οτι δεν κατεχω και οτι διαβαζω τα βιβλια των κατασκευαστων και τα λαδια που προτεινουν. υπαρχει πιθανοτητα να μην ξερουν οι κατασκευαστες αυτοκινητων και να ξερει ο καθηγητης.
-
αυτο το λενε πολλοι .. το οτι το ειπε και καθηγητης στο εμπ , ισως του δινει παραπανω κυρος , αλλα ρε συ πιστευεις οτι στην ελλαδα εχουν τοσο ζεστο κλιμα ωστε να θελουμε 40?
γιατι στο κατω κατω αλλαζει αρκετα το λαδι απο 30 σε 40..ποσο συχνα μεσα στο χρονο ανεβαζουμε υπερβολικες θερμοκρασιες? 10 μερες? 20? για αυτο το μικρο διαστημα αξιζει να φυγεις απο τις προδιαγραφες του κατασκευαστη?
-
η ελληνικη seat βεβαια νομιζω οτι βαζει 10-40 (λογω ελλαδας) στα tfsi και δεν εχω ακουσει ποτε κατι παραξενο
επισης η κοσμοκαρ σου λεει αλλαγη στα 15 και οχι στα 30 (ή χρονος βεβαια) οπως ισχυει εξω (βλεπε γερμανια), βεβαια για τα 2λιτρα και τα 15 ειναι πολλα , τα 30 ειναι επιστημονικη φαντασια
-
Όταν θα τα πάρει στο χέρι ας προσπαθεί να τους εξηγήσει (όταν δεν θα το περνάνε εγγύηση) πως αυτά τα είπε καθηγητής στο ΕΜΠ
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όταν θα τα πάρει στο χέρι ας προσπαθεί να τους εξηγήσει (όταν δεν θα το περνάνε εγγύηση) πως αυτά τα είπε καθηγητής στο ΕΜΠκοίτα ρε μπούμπη τι έγραψα παραπάνω και άσε τα γελάκια...
-
Από τη μια μεριά έχουμε πολλαπλές δοκιμές (σε κάθε είδους συνθήκες) και σου λέει ως προτεινόμενα συγκεκριμένου τύπου λιπαντικά ο ίδιος ο κατασκευαστής (το οποίο αναγράφεται και στο manual που ανέφερες), από την άλλη έχουμε κάποια θεωρία κάποιου που άκουσες πως σου είπε πως έτσι ισχύει λόγω κλίματος. Διαλέγεις και παίρνεις.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Από τη μια μεριά έχουμε πολλαπλές δοκιμές (σε κάθε είδους συνθήκες) και σου λέει ως προτεινόμενα συγκεκριμένου τύπου λιπαντικά ο ίδιος ο κατασκευαστής (το οποίο αναγράφεται και στο manual που ανέφερες), από την άλλη έχουμε κάποια θεωρία κάποιου που άκουσες πως σου είπε πως έτσι ισχύει λόγω κλίματος. Διαλέγεις και παίρνεις.ξανά...
είπα πουθενά οτι προτείνω για το συγκεκριμένο μοτέρ τα τάδε λάδια?
είπα ότι οι κλιματικές συνθήκες στην ελλάδα ευννούν τα τάδε λάδια...κοινώς χάνουν πιο δυσκολα τις ιδιοτητές τους...
και στο κάτω κάτω δεν θεωρείς αυθεντία την γνώμη ενός σχετικά ειδικού??
μην βλέπεις τι κάνουν γνωστοί σου στο ίδρυμα... -
Πειραματίσου πρώτα ο ίδιος στο δικό σου μοτερ. Θα το έκανες;
Και όχι η γνώμη δεν έχει σημασία. Προφανώς και γνωρίζεις πως από την θεωρία στην πράξη έχει διαφορά.
Κι αν θες να το πάμε και θεωρητικά, έστω πως ισχύει αυτό, τότε γιατί οι κατασκευαστές δεν το έβαλαν ως οδηγία για χώρες όπως η δική μας; Τον κατασκευαστή τον νοιάζει λιγότερο από τον καθηγητή να λειτουργεί σωστά και κυρίως απροβλημάτιστα το μοτέρ;
-
Xθες περασα τα δερματινα με το conditioner της Meguiars...Αφησε μια γυαλαδα παραπανω απο το κανονικο,αλλα ΟΚ...
-
καλη ειναι η γυαλαδα
εγω πλεον βαζω απειρη αλοιφη, δε τη σκουπιζω και το οδηγω την επομενη μερα που την εχει απορροφησει
αυριο ή το σαββατο θα ξαναβαλω
-
Εφτασα τα 2500 χμ.Ολα καλα προς το παρον!Αν και εκαψε λιγο λαδακι.Ο δεικτης εχει φτασει σχεδον στη μεση της αποστασης mib-max. Η μεση καταναλωση για χρηση εντος λεκανοπεδιου εχει παει στο 9.3.λτ/100km.
To αμαξι οσο περναει ο καιρος μου αρεσει ολο και περισσοτερο.Το πιο αξιοσημειωτο κατα την αποψη μου ειναι η ευκολια με την οποια μαζευει χιλιομετρα και το ποσο δεν το καταλαβαινεις...Σημερα κατεβαινα το ποταμι και δε πιστευα στα ματια μου με ποσο εφτασα να πηγαινω ,ακομα και στις καμπες με τις ενωσεις στις διαφορες γεφυρες... Η διαφορα με τη 5αρα εδω ,μου φαινεται πολυ μεγαλη κατι που δε το περιμενα Βεβαια το Α5 ειναι αρκετα πιο χαμηλο σε συνολικο υψος,κατι που το καταλαβαινεις αν τα δυο αυτοκινητα μπουν δίπλα-δίπλα.
Πηρα και ενα καλυμα για τον πατο του πορτ μπαγκαζ (απαραιτητο τωρα με το καροτσακι του μπομπιρα )Μπηκε και ο πυροσβεστηρας στη δεξια εσοχη.
Uploaded with ImageShack.us
Audi A5 & S5