-
@kostis
μωρε και το δικο μας τραβαει μια χαρα χαμηλα, εγω ολο με 2000 πηγαινω απλα λογω της μεγαλης τουρμπινας υπαρχει εντονη διαφορα μολις περασει το σκαλι των 3500 και γινει χαμοςαπλα με την αυξηση της πιεσης που εχει το αυτοκινητο του vell , αυτο το φαινομενο μειωνεται
(βεβαια ζοριζεται και πιο πολυ η τουρμπινα)
τα gti που εχουν πιο μικρη τουρμπινα και λογικα το δικο σου, ειναι σαν ατμοσφαιρικα
απο την αρχη μεχρι το τελος ομαλα, εμεις ειμαστε οι hardcore-αδες του groupγια αυτο εχουμε lag σαν τις μιτο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για αυτο εχουμε lag σαν τις μιτομη βρίζεις τα θεία!
άκου lag σαν της MiTo...
μα καμία σχέση όμως...... που να δεις και τα δικά τους hardcore a la essesse!
-
κι ωμως μοιαζει τρομερα σε λειτουγια το μοτερ μας με της μιτο, με τη διαφορα, οτι το δικο μας δεν πεθαινει στις 5Κ +
αυτο το 'ξυπνα βασιλη' στις 3000 υπαρχει σε πολυ ιδιο βαθμο
-
κι ωμως μοιαζει τρομερα σε λειτουγια το μοτερ μας με της μιτο, με τη διαφορα, οτι το δικο μας δεν πεθαινει στις 5Κ +αυτο το 'ξυπνα βασιλη' στις 3000 υπαρχει σε πολυ ιδιο βαθμο
σκαλοπατι λεμε!
-
ναι σκαλοπατι
-
κι ωμως μοιαζει τρομερα σε λειτουγια το μοτερ μας με της μιτο, με τη διαφορα, οτι το δικο μας δεν πεθαινει στις 5Κ +αυτο το 'ξυπνα βασιλη' στις 3000 υπαρχει σε πολυ ιδιο βαθμο
από τις 2200 και πάνω η ιταλίδα δν έχει πρόβλημα
-
χρωματαρα...
-
Το θέλω τώρα το γα.............νο
-
Πολυ ωραιο,αν και με τις 20αρες που φοραει στην Ελλαδα...
-
Ο πυροσβεστήρας πίσω για να πετύχεις σωστή κατανομή βάρους.
-
Γεια χαρα!
Μετα απο 8.000 χλμ με το αυτοκινητο ( 2.0 tfsi quattro s-tronic με τα 211 αλογα) ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Επιδοσεις εξαιρετικες, κρατηματα καλα, φρενα ζουπερ. Απο εξτρα θα σας αναφερω μερικα μηπως καποιος θελει πληροφοριες. Audi drive select, audi sound system, adaptive light. Απο το ads ειμαι πολυ ικανοποιημενος, δημιουργει τις συνθηκες για γρηγορη οδηγηση. Ειναι σα να οδηγας αλλο (ενταξει υπερβολη) αυτοκινητο. Εμφανης διαφορα. Το αudi sound system μια χαρα. Επαρκες για καποιον που δεν εχει υπερβολικες απαιτησεις απο ηχο. Το συστημα τον προβολεων κανει τη δουλεια του αλλα εχω δει καλυτερα συστηματα (της mercedes). Σκεφτομαι παντως καποια στιγμη να ανεβασω τα αλογα με προγραμμα (αν μου εξασφαλιστει οτι δε θα υπαρχει προβλημα στο μελλον), μιας και η ομαλοτητα του s-tronic κανει την επιταχυνση να μην εντυπωσιαζει τοσο αν και σιγουρα παιζει ρολο και η συνηθεια . Για το τελευταιο που και που κανω βολτα με το παλιο μου αυτοκινητο και η επανοδος στο α5 κανει να φαινεται η διαφορα Επισης με τα κοινα προγραμματα εγκεφαλου που κυκλοφορουν εκτιμω οτι θα βελτιωθει η επιταχυνση στο 0-200 απο 30 sec που ειναι τωρα περιπου στα 23-24.
Το μονο προβλημα που εχω ειναι με την καταναλωση λαδιου. Κατα το στρωσιμο εκαιγε 1 λιτρο ανα 1000 χλμ. Τωρα περιπου 1 λιτρο ανα 1500. Μετα απο επικοινωνια του συνεργειου με Γερμανια μου ειπαν οτι πρεπει να το ανοιξουν το αυτοκινητο και να εξετασουν εσωτερικα τι παιζει. Εγω δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος με αυτη την εξελιξη. Νεο αυτοκινητο και να χρειαζεται να ανοιξει... να ειναι απο τη μανα του προβληματικο?!?! Τι προτεινετε-νομιζετε εσεις?
Να προσθεσω οτι δεν το παταω αν δεν ανεβασει θερμοκρασια σωστη, αλλα οταν σταματαω δεν το ξεκουραζω (αν και μεχρι να μπω στο γκαραζ και μεχρι να φτασω σπιτι ειμαι ηδη με χαμηλες στροφες για αρκετη ωρα). Για το τελευταιο μου ειχαν πει απο το συνεργειο οτι δε χρειαζεται 'ξεκουραση' μιας και το αυτοκινητο εχει turbo-timer και κανει αυτη τη δουλεια μονο του. -
δεν εχει τουρμπο timer απλα υπαρχει ηλεκτρικη αντλια λαδιου που ψυχει για αρκετη ωρα αφου το εχεις σβησει
παντως πολυ μεγαλη η καταναλωση σου σε λαδι
τι λαδια μπαινουν στο αυτοκινητο?τα πρωτα λαδια ειναι λογικο να τα καψει πολυ, αλλα σε τετοιο βαθμο ?
Ο χρήστης SOKATSA έγραψε:
Επισης με τα κοινα προγραμματα εγκεφαλου που κυκλοφορουν εκτιμω οτι θα βελτιωθει η επιταχυνση στο 0-200 απο 30 sec που ειναι τωρα περιπου στα 23-24.πολυ αισιοδοξο το νουμερο
-
Αρα συμφωνεις οτι δε χρειαζεται να το αφηνω 2 λεπτα πριν το σβησω?
Λαδια εχω βαλει 2 φορες τα του συνεργειου (μου διαφευγει η μαρκα) και 3 φορες της shell. 5-30.
O τυπος του βιντεο εχει το ιδιο αυτοκινητο και εχει κανει αρκετες μετατροπες. Μειωσε 9 δευτερολεπτα το 0-200. Επειδη δεν ξερω πολλα απο μετατροπες , αυτος ισως να εχει κανει πολλα περισσοτερα (σχετικα με τον κινητηρα) περα απο το απλο remap.
Youtube Video -
αν δεν εχεις τρεξει, οχι απαραιτητα, απλα καλο ειναι να φυγει το λαδι απο το τουρμπο
εγω καλου κακου το αφηνω (αναλογα και τη θερμοκρασια του λαδιου) γιατι η τουρμπινα ειναι πολυ πιο ακριβη απο το χρονο μου
τυπικα παντως ψυχεται μεχρι και 20-30 min (πρεπει να ξαναδω ενα σχετικο pdf να σιγουρευτω), ΟΜΩΣ στις οδηγιες αναφερει ξεκαθαρα οτι αμα το αυτοκινητο εχει πιεστει αμεσως πριν να περιμενεις 1-2 λεπτα
(για να φυγει το πολυ λαδι απο το τουρμπο , ωστε να μην καρβουνιασει και σου καταστρεψει τη φτερωτη , το συστημα ψυξης που εχουν προφανως δεν κανει και θαυματα)το καλυτερο ειναι να πηγαινεις χαλαρα λιγο πριν φτασεις στο προορισμο σου και να περιμενεις κανα λεπτακι το πολυ .. απλα πραγματα
ακομα κι αν το εχεις πιεσει παντως πιστευω οτι καλυτερα να κανεις καμια χαλαρη βολτουλα στη γειτονια πριν παρκαρεις , παρα να το αφησεις πολυ στο ρελαντι
οι μηχανικοι λενε σβηνε αμεσως και εδω που τα λεμε εχω δει και 1.8Τ που δε ζεσταθηκαν ουτε κρυωσαν ποτε σωστα και μεχρι τα 200.000 χλμ ειχαν τουρμπινα σε καλη κατασταση , απλα αμα ακουσεις το κοστος της τουρμπινας σου, μαλλον θα συνεχισεις να καθεσαι το λεπτακι σου
οσο για αυτον στο youtube, δεν εχει βαλει μονο προγραμμα, εχει αλλαξει κι αλλα πραγματα
εχει αλλαξει εξατμιση, intercooler.. δε μιλαμε για απλη μετατροπη των 800-1000 ευρω που ειναι ενα προγραμμαεπισης το 1.4 bar δε ξερω κατα ποσο μεγαλυτερη πιεση απο ενα απο τα προγραμματα 'κονσερβες'
το δικο σου μοτερ δε ξερω σε τι πιεση δουλευει για να δω τι εχει κανειτο gti παντως δουλευει 0.5 σταθερη , 0.9 over , αρα αν μιλαμε για κατι τετοιο και στη περιπτωση σου, η αυξηση του τυπου ειναι πολυ μεγαλη
-
Γεια χαρα!Το μονο προβλημα που εχω ειναι με την καταναλωση λαδιου. Κατα το στρωσιμο εκαιγε 1 λιτρο ανα 1000 χλμ. Τωρα περιπου 1 λιτρο ανα 1500. Μετα απο επικοινωνια του συνεργειου με Γερμανια μου ειπαν οτι πρεπει να το ανοιξουν το αυτοκινητο και να εξετασουν εσωτερικα τι παιζει. Εγω δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος με αυτη την εξελιξη. Νεο αυτοκινητο και να χρειαζεται να ανοιξει... να ειναι απο τη μανα του προβληματικο?!?! Τι προτεινετε-νομιζετε εσεις?
Ωχ !Οντως πολυ μεγαλη η καταναλωση!
Ελπιζω να μην εχω και εγω τετοια προβληματα.
Εχε απλα στο μυαλο σου οτι μερικα αυτοκινητα σταματησαν να καινε λαδι μετα τις 10000χμ...
Σε καθε περιπτωση βεβαια ειναι φαουλ της Audi αυτο το θεμα με τις καταναλωσεις λαδιου.Mαλιστα δεν περιοριζεται μονο στο TFSI,αλλα και στον 3,2 και στον V8 του S5...
Απαιτησε πληρη αποκατασταση του θεματος και εγγυησεις . -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εχε απλα στο μυαλο σου οτι μερικα αυτοκινητα σταματησαν να καινε λαδι μετα τις 10000χμ...
αυτο παντως δεν παιζει να εγινε σε 2λιτρο..
αλλωστε τα πιο μικρα δεν καινε, το 2λιτρο καιει, απλα μετα την πρωτη αλλαγη πεφτει πολυ η καταναλωση
ομως και παλι τοσο μεγαλη που λεει ο φιλος , ειναι εξωπραγματικη
-
Αρα συμφωνεις οτι δε χρειαζεται να το αφηνω 2 λεπτα πριν το σβησω?
Λαδια εχω βαλει 2 φορες τα του συνεργειου (μου διαφευγει η μαρκα) και 3 φορες της shell. 5-30.
O τυπος του βιντεο εχει το ιδιο αυτοκινητο και εχει κανει αρκετες μετατροπες. Μειωσε 9 δευτερολεπτα το 0-200. Επειδη δεν ξερω πολλα απο μετατροπες , αυτος ισως να εχει κανει πολλα περισσοτερα (σχετικα με τον κινητηρα) περα απο το απλο remap.
Youtube Videoτο μάνουαλ τι λάδια προτείνει??
ένας μηχανολόγος μου έλεγε οτι για το κλίμα της ελλάδας τουλάχιστον 10-40 λάδια -
το εχω ακουσει κι εγω αυτο.. αλλα σιγα το κλιμα της ελλαδας..
καλυτερα να μεινεις στις οδηγιες του κατασκευαστη στο 10-30 οπου δεν εχεις και κανα ιδιαιτερο προβλημα στο κατω κατω
-
5-30 ειναι τα castrol που βαζουμε και θεωρω δυσκολο να μειωθει θεαματικα πλεον η καταναλωση λαδιου. Εγω ειμαι στα 29.000χλμ και εξακολουθει να καει τα ιδια που εκαιγε στην αρχη. Αισιως παω για την 4η αλλαγη και πλεον και για το service των 30k. Αυτο αναμενεται να τσουξει λιγο!
-
στα 30 τα πραγματα ειναι καλα, μονο με φιλτρα ασχολεισαι, στα 60 θα γινει το παρτυ
εσενα ποσο σου καιει?
βεβαια εσεις δεν εχετε το 2λιτρο που μπαινει σε ολο το vag, αλλα αυτο που εχει μονο η audi και απο αυτο δεν εχω πειρα εδω που τα λεμε
Audi A5 & S5