-
Φαντάζομαι πως γνωρίζετε ότι πραγματοποιούνται αγώνες autocross με συμμετοχή χωμάτινων formula, κυρίως σε πίστες της Θεσσαλίας.
-
Γνωστο,υπαρχει μια παρα πολυ ωραια πιστα στο Θερμο!
Αλλα αλλο το αουτο-κρος. -
Η υπόθεση πίστα είναι σημαντική αλλά μπορεί να βρεθεί λύση ευκολότερα από ότι για αγώνες ταχύτητας γιατί χρειάζεται πόλύ μικρότερη διαδρομή και η ποιότητα της ασφάλτου δεν είναι τόσο κρίσιμη.
Με λίγα λόγια, ακόμα και παρκινγκ κάνει (αν ασχοληθεί κάποιος σοβαρά και πληρώσει κάμποσα για σωστή οριοθέτηση εκτός των άλλων υποδομών).
Μία καλή λύση είναι η μικρή διαδρομή των Μεγάρων με προετοιμασία δύο χωμάτινων τμημάτων. Αν φυσικά επιτρέψει η SAFE TRACK AE.
-
Αλήθεια, στον αγώνα ταχύτητας στα Μεγαρα που συμμετείχε και το Citro Energy (δεν θυμάμαι αν είναι ο τελευταίος ή ο προτελευταίος), γιατί δεν χρησιμοποίησαν και χωμάτινο κομμάτι, όπως στην Τρίπολη?
-
Aπο τα γραφομενα,το μειονεκτημα σε ενδοχομενο μεγαλυτερο ενδιαφερον,αρα και συναγωνισμο,ειναι οι ζημιες,που πολλους(οπως εμενα) μας κρατανε μακρια απο την πιστα,εφοσον τα λεφτα βγαινουν απο την τσεπη μας και οχι απο καποιον που ...απαιτει να πηγαινουμε γρηγορα-ανταγωνιστικα για να ...πουλησει!
Οι ζημιες βεβαια που προκυπτουν σε ραλλι-κρος ειναι διαφορετικες απο αγωνες πιστας,γιατι η οδηγηση σε μικτες συνθηκες ειναι πιο φλου,πραγμα καλο,αλλα και οι επαφες και τα χωματα σε ανταγωνιστικους ρυθμους ειναι επισης πιο...φλου!Οποτε μου ακουγεται τελικα να γερνουμε στο οτι δεν συμφερει με την αναλογια ευχαριστηση/κοστος να γερνει για ακομα μια φορα προς το δευτερο. -
ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗ , ΠΟΥ Η ΣΟΥ , ΑΚΟΥΕΙ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΖΑΜΙ ΦΤΕΡΟ ΑΛΛΟΥ 106 , ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ .
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΤΣΙ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΕ .
ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΤΕΡΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ , ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΠ'ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ . ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ , ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ , ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ , ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΟΤΑΝ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΟΥΣ . ΙΣΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΖΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ 8,30ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΜΕΡΚΟΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ . -
Mπορει να εχεις δικιο,και να φταινε οι ....προτεραιοτητες μου (οχι ομως οτι δεν μου αρεσει και η οποια πιστα,θεμα ταμειακων προταιρεοτητων καθαρα!οπως ολων των πρεζακηδων του χωρου!)
Αλλα εχω την εντυπωση πως επειδη το ραλλυ κρος εχει μερος του ραλλυ,δηλαδη πιο φλου οδηγηση,δεν απευθυνεται καθαρα σε αυτους που συναρπαζονται απο τις απολυτες ρυθμισεις κλπ.
Απευθυνεται σε ενα αλλο μικτο κοινο,που δεν ξερω πως θα ξεχωρισει-βγει μεσα απο τις σταχτες των Ελληνικων Αγωνων,που δεν ειναι και στα καλυτερα τους.....Δηλαδη δεν βλεπεις να συμμετεχουν ολοι ...παντου.... οπως καποτε,τωρα ολοι πανε πολυ ψαγμενα και επιλεκτικα..... -
ΝΑΙ , ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΙΔΕΣ ΤΖΙΜ , ΨΑΧΝΟΝΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 205 Η ΑΧ , Η ΚΟΡΣΑ , Η ΖΧ , Η ΚΑΙ ΙΒΙΖΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ , ΟΠΟΤΕ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Κ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΩΝΑ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .
ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΔΗΣΗ ΔΕ , ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΤΡΙΦΤ ΚΑΙ ΣΟΥΠΑ ΜΟΥΠΕΣ , ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΩ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ .
ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΜΕ Μ3 ΣΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΗΡΙΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΑΣΗ , ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΥΣΗΧΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚςΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ , ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΟΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ , ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ . -
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΝΑΙ , ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΙΔΕΣ ΤΖΙΜ , ΨΑΧΝΟΝΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 205 Η ΑΧ , Η ΚΟΡΣΑ , Η ΖΧ , Η ΚΑΙ ΙΒΙΖΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ , ΟΠΟΤΕ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Κ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΩΝΑ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .
ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΔΗΣΗ ΔΕ , ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΤΡΙΦΤ ΚΑΙ ΣΟΥΠΑ ΜΟΥΠΕΣ , ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΩ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ .
ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΜΕ Μ3 ΣΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΗΡΙΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΑΣΗ , ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΥΣΗΧΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚςΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ , ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΟΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ , ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ .Καποιου του ανοιξε η ορεξη
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αλήθεια, στον αγώνα ταχύτητας στα Μεγαρα που συμμετείχε και το Citro Energy (δεν θυμάμαι αν είναι ο τελευταίος ή ο προτελευταίος), γιατί δεν χρησιμοποίησαν και χωμάτινο κομμάτι, όπως στην Τρίπολη?Τα έτοιμα χωμάτινα κομμάτια περιλαμβάνουν άλματα (αφού φτιάχτηκαν για SUPERMOTO). Ξέρω πως το άλμα της κερκίδας το πηδούσαν και τα ΤΟΥΟΤΑ του ΓΙΝΕ αλλά είναι στενό και δεν χωράει δύο αυτοκίνητα.
Η προετοιμασία νέας χωμάτινης διαδρομής κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ. Δεν θα αρκούσε απλώς στρώσιμο του χώματος γιατί η ποιότητά του είναι τέτοια που αν το βρέξεις λίγο για τη σκόνη, κάνει γλίτσα. Αν το βρέξεις πολύ, γίνεται βούρκος και αν το αφήσεις στεγνό προκαλείς κίνδυνο από την έλλειψη ορατότητας εκτός του ότι γίνεσαι ρόμπα στους θεατές που τους κάνεις άσπρους.
Η σωστή λύση της επίστρωσης με οικοδομική άμμο ικανού πάχους σε όλο το μήκος και πλάτος της διαδρομής έχει κόστος δυσβάσταχτο και επιλέχθηκε σε συμφωνία με την CITROENERGY να γίνει ασφάλτινος ο αγώνας.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΜΕ Μ3 ΣΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΗΡΙΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΑΣΗ , ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΥΣΗΧΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚςΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ , ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΟΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ , ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ .Πολύ σωστό. Και έλεγα αν θα βάλω στο 205 μοτέρ 1,6 ή 2,0 :-)) Τώρα ξέρω. Θα βάλω το 2.0 και θα το τουρμπίσω
-
Ο χρήστης IRON Sideris έγραψε:
Αλήθεια, στον αγώνα ταχύτητας στα Μεγαρα που συμμετείχε και το Citro Energy (δεν θυμάμαι αν είναι ο τελευταίος ή ο προτελευταίος), γιατί δεν χρησιμοποίησαν και χωμάτινο κομμάτι, όπως στην Τρίπολη?
Τα έτοιμα χωμάτινα κομμάτια περιλαμβάνουν άλματα (αφού φτιάχτηκαν για SUPERMOTO). Ξέρω πως το άλμα της κερκίδας το πηδούσαν και τα ΤΟΥΟΤΑ του ΓΙΝΕ αλλά είναι στενό και δεν χωράει δύο αυτοκίνητα.
Η προετοιμασία νέας χωμάτινης διαδρομής κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ. Δεν θα αρκούσε απλώς στρώσιμο του χώματος γιατί η ποιότητά του είναι τέτοια που αν το βρέξεις λίγο για τη σκόνη, κάνει γλίτσα. Αν το βρέξεις πολύ, γίνεται βούρκος και αν το αφήσεις στεγνό προκαλείς κίνδυνο από την έλλειψη ορατότητας εκτός του ότι γίνεσαι ρόμπα στους θεατές που τους κάνεις άσπρους.
Η σωστή λύση της επίστρωσης με οικοδομική άμμο ικανού πάχους σε όλο το μήκος και πλάτος της διαδρομής έχει κόστος δυσβάσταχτο και επιλέχθηκε σε συμφωνία με την CITROENERGY να γίνει ασφάλτινος ο αγώνας.
Ok, ευχαριστώ.
-
Παντως συμφωνα με τα ...εξω δεδομενα ,ΝΑΙ,θα υπαρξει προβλημα συναγωνισμου αν,λογικα, εστω 1-2 εχουν ΤΗΝ διαφορα στο αμαξι.
Οπως πολλοι δεν θα ξερουν στο εξωτερικο υπαρχουν εως 3 κατηγοριες(σε αυτοκινητα) και η κορυφαια απο αυτες ειναι λιιιιγο πιο γρηγορη και πιο ελευθερη(καλο για την τσεπη αυτο,μεχρι ενα μετρο ομως που ειναι αρκετα πιο πανω και παλι απο το μεσο ορο του ελληνα αγωνιζομενου) απο τα WRC!!!!
Και αν τυχων υπαρξει συνεχεια στο θεσμο αυτο με αλλη κατηγορια εκτος απο τη σιτροενερτζη,θα πρεπει να ειναι οι ... Ελληνες θεσμοθετες προσεκτικοι και αμειλικτοι στις προδιαγραφες των αυτοκινητων.Γνωμη μου παντα. -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Παντως συμφωνα με τα ...εξω δεδομενα ,ΝΑΙ,θα υπαρξει προβλημα συναγωνισμου αν,λογικα, εστω 1-2 εχουν ΤΗΝ διαφορα στο αμαξι.
Οπως πολλοι δεν θα ξερουν στο εξωτερικο υπαρχουν εως 3 κατηγοριες(σε αυτοκινητα) και η κορυφαια απο αυτες ειναι λιιιιγο πιο γρηγορη και πιο ελευθερη(καλο για την τσεπη αυτο,μεχρι ενα μετρο ομως που ειναι αρκετα πιο πανω και παλι απο το μεσο ορο του ελληνα αγωνιζομενου) απο τα WRC!!!!
Και αν τυχων υπαρξει συνεχεια στο θεσμο αυτο με αλλη κατηγορια εκτος απο τη σιτροενερτζη,θα πρεπει να ειναι οι ... Ελληνες θεσμοθετες προσεκτικοι και αμειλικτοι στις προδιαγραφες των αυτοκινητων.Γνωμη μου παντα.Ως (σαν) αδαής που είμαι, πιστεύω ότι το πρότυπο οργάνωσης και ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ στην Μ. Βρετανία ως προς τον υπεύθυνο φορέα είναι μονόδρομος.
-
Εμμμ,τραβηξε χειροφρενο.Εδω εχουμε την ΕΛΠΑ.Παντα με εκπληξεις.
Συνηθως....... -
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλες τις συζητήσεις και ειδικότερα αυτού του θέματος, αφού σκοπεύω να ενεργοποιηθώ ως μάνατζερ της χωμάτινης φόρμουλας στην Ελλάδα. Με τι αποτέλεσμα? Ο χρόνος θα δείξει ... Αυτό όμως που με απασχολεί είναι το γιατί εδώ και τόσα χρόνια όλοι ασχολείστε με τα κακά( ... τα 'κακά' μεταφορικά και κυριολεκτικά) της ΕΛΠΑ και δεν αποφασίζετε να καταφύγετε σε άλλες λύσεις, όπως έχουν κάνει σε τόσες χώρες. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει πράξη η δημιουργία Ομοσπονδίας? Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν φαίνεται αφελής η ερώτηση μου, αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω!
-
Iσως εαν ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντησει να ειναι καλυτερα και για σας......
-
Ο χρήστης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΝΝΗΣ έγραψε:
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλες τις συζητήσεις και ειδικότερα αυτού του θέματος, αφού σκοπεύω να ενεργοποιηθώ ως μάνατζερ της χωμάτινης φόρμουλας στην Ελλάδα. Με τι αποτέλεσμα? Ο χρόνος θα δείξει ... Αυτό όμως που με απασχολεί είναι το γιατί εδώ και τόσα χρόνια όλοι ασχολείστε με τα κακά( ... τα 'κακά' μεταφορικά και κυριολεκτικά) της ΕΛΠΑ και δεν αποφασίζετε να καταφύγετε σε άλλες λύσεις, όπως έχουν κάνει σε τόσες χώρες. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει πράξη η δημιουργία Ομοσπονδίας? Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν φαίνεται αφελής η ερώτηση μου, αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω!'Ελα ντε. Απορία και αυτή,,,
-
Αυτό μου λέει κάτι που απλά επιβεβαιώνει την άποψη μου, 'ΒΛΕΠΕ, ΑΚΟΥ, ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ'. Τί άραγε έχει προχωρήσει μπροστά όταν κυρίαρχη και επικρατούσα λέξη είναι ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ? Απλά και σ'αυτόν το χώρο το μόνο που αντικρύζει κάποιος είναι τα είδωλα του κόσμου μας σήμερα, έστω και αν ...κινούνται πιο γρήγορα! ΚΡΙΜΑ
-
Ο χρήστης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΝΝΗΣ έγραψε:
'ΒΛΕΠΕ, ΑΚΟΥ, ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ'.Το σωστο ειναι 'ΒΛΕΠΕ , ΑΚΟΥ , ΠΛΗΡΩΝΕ , ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ'
ΑΓΩΝΕΣ RALLYCROSS