-
To ESI δεν ήταν το 'γρήγορο'. Ήταν όμως το 2ο πιο γρήγορο στα 1.6 (ήρθε το '92) μετά το VTi με τα 160...
Και φορούσε το ίδιο μοτέρ με το 'αργό' CRX (με τα 120ps). Άρα δεν είναι άσχετο με το CRX που συζητάμε...
Πάντως ήταν μια γενιά μετά.
Αυτά! -
Όταν οι 4Τ είχαν οδηγήσει στην Ελλάδα τα Civic ESi (125ps) & VTi (160ps) είχαν πει χοντρικά: 'Αν σας ενδιαφέρει η οδήγηση, πάρτε το μικρό'.
Θεωρούσαν το VTi πολύ λάθος επιλογή για τους ελληνικούς δρόμους και κατάλληλο μόνο για κόντρες.Πέρα από αυτό όμως, εννοείται ότι όλα τα αυτοκίνητα 'στρίβουν'.
(αλήθεια τί ακριβώς σημαίνει αυτή η φράση? )
Ειδικά αν αρχίσουμε να μιλάμε για επεμβάσεις σε καίρια σημεία με aftermarket ανταλλακτικά.Το ότι ένα Honda V-TEC ή VTi μπορεί τελικά να στρίψει πολύ γρήγορα αποδεικνύεται στους αγώνες όπου σε αναβάσεις και πίστες τα καλοστημένα Civic EG & EK είναι άπιαστα.
Εκεί όμως τα λεφτά που έχουν ξοδευτεί σε στήσιμο είναι πάρα πολλά και κυρίως οι συνθήκες απόλυτα ελεγχόμενες.
Δεδομένη διαδρομή, γνωστός δρόμος.Το 'πρόβλημα' που ίσως είχαν τα γρήγορα Honda των '90s (εννοείται ότι δε μιλάμε για το σύγχρονο CTR) ήταν το ότι η υπερβολικά απότομη παροχή της δύναμης σε συνδυασμό με το... εύκαμπτο πλαίσιο και την ανεπαρκή ανάρτηση δεν ταίριαζε και πολύ στους ελληνικούς δρόμους.
Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν δημιουργούσαν ένα ομοιογενές σύνολο -όπως ήταν τότε όλα τα μικρά γαλλικά π.χ.- αλλά ένα αυτοκίνητο που λίγο καιρό μετά την αγορά του θα αναρωτιώσουν 'τί ανάρτηση να του βάλω?'. -
Σαν καλά να τα λέει ο κύριος στον από πάνω όροφο...
-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
To ESI δεν ήταν το 'γρήγορο'. Ήταν όμως το 2ο πιο γρήγορο στα 1.6 (ήρθε το '92) μετά το VTi με τα 160...
Και φορούσε το ίδιο μοτέρ με το 'αργό' CRX (με τα 120ps). Άρα δεν είναι άσχετο με το CRX που συζητάμε...
Πάντως ήταν μια γενιά μετά.
Αυτά!Σωστός να διορθώσω μόνο ότι το μοτέρ του esi ήταν διαφορετικό σε σχέση με το 120άρι του crx διαθέτωντας vtec μόνο όμως στις βαλβίδες εισαγωγής και όχι διπλό όπως στα vti
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Όταν οι 4Τ είχαν οδηγήσει στην Ελλάδα τα Civic ESi (125ps) & VTi (160ps) είχαν πει χοντρικά: 'Αν σας ενδιαφέρει η οδήγηση, πάρτε το μικρό'.
Θεωρούσαν το VTi πολύ λάθος επιλογή για τους ελληνικούς δρόμους και κατάλληλο μόνο για κόντρες.Πέρα από αυτό όμως, εννοείται ότι όλα τα αυτοκίνητα 'στρίβουν'.
(αλήθεια τί ακριβώς σημαίνει αυτή η φράση? )
Ειδικά αν αρχίσουμε να μιλάμε για επεμβάσεις σε καίρια σημεία με aftermarket ανταλλακτικά.Το ότι ένα Honda V-TEC ή VTi μπορεί τελικά να στρίψει πολύ γρήγορα αποδεικνύεται στους αγώνες όπου σε αναβάσεις και πίστες τα καλοστημένα Civic EG & EK είναι άπιαστα.
Εκεί όμως τα λεφτά που έχουν ξοδευτεί σε στήσιμο είναι πάρα πολλά και κυρίως οι συνθήκες απόλυτα ελεγχόμενες.
Δεδομένη διαδρομή, γνωστός δρόμος.Το 'πρόβλημα' που ίσως είχαν τα γρήγορα Honda των '90s (εννοείται ότι δε μιλάμε για το σύγχρονο CTR) ήταν το ότι η υπερβολικά απότομη παροχή της δύναμης σε συνδυασμό με το... εύκαμπτο πλαίσιο και την ανεπαρκή ανάρτηση δεν ταίριαζε και πολύ στους ελληνικούς δρόμους.
Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν δημιουργούσαν ένα ομοιογενές σύνολο -όπως ήταν τότε όλα τα μικρά γαλλικά π.χ.- αλλά ένα αυτοκίνητο που λίγο καιρό μετά την αγορά του θα αναρωτιώσουν 'τί ανάρτηση να του βάλω?'.Έτσι ακριβώς είναι πλην αυτό που είπες για τους αγώνες. Καμία σχέση δεν έχουν τα ΙΧ με τα αγωνιστικά. Απόδειξη το Σουίφτ του Φωτεινέλη που στην Α5 είναι τουλάχιστον ανταγωνιστικό, ενώ σε 'μαμά' μορφή ούτε που θα προλάβαινε να δει ένα 13άρι Ραλί, δεν στρίβει με τίποτα και αυτό είναι γενική παραδοχή. Και όμως μου έχει τύχει τυπάκος να λέει ότι τα Σουίφτ στρίβουν, 'κοίτα πώς τα σκίζει τα ραλλάκια στις αναβάσεις'. Με λίγα λόγια στους αγώνες μιλάνε τα λεφτά.
Όσο για τα bold, συμφωνώ και επαυξάνω!
Sorry για το off-topic...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Καμία σχέση δεν έχουν τα ΙΧ με τα αγωνιστικά. Απόδειξη το Σουίφτ του Φωτεινέλη που στην Α5 είναι τουλάχιστον ανταγωνιστικό, ενώ σε 'μαμά' μορφή ούτε που θα προλάβαινε να δει ένα 13άρι Ραλί, δεν στρίβει με τίποτα και αυτό είναι γενική παραδοχή.Νομίζω ότι λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα φίλε taurus.
Σε νορμάλ μορφή δε στρίβει, αλλά όσο του βελτιώνεις την ανάρτηση, του αυξάνεις την ακαμψία κτλ. γίνεται καλό ή καλύτερο από ένα αντίστοιχο 1300άρι 106. (αναλόγως των επιλογών που έχουν γίνει στο καθένα)
Αυτό ακριβώς είπα -ή τουλάχιστον ήθελα να πω- κι εγώ παραπάνω.Πάντως και στη Ν/1 που επιτρέπει λιγότερες μετατροπές στο στήσιμο υπήρχε ένα Swift που είχε τιμωρήσει πολλά 1300άρια Ραλλάκια.
Δραγώνας is the name...Υ.Γ. Άσχετο με τη συζήτηση αλλά.. είμαι κάτοχος Rallye 1300.
Αν αυτό δεν είναι αντικειμενικότητα τότε τί είναι? -
Υ.Γ. Άσχετο με τη συζήτηση αλλά.. είμαι κάτοχος Rallye 1300.
Αν αυτό δεν είναι αντικειμενικότητα τότε τί είναι?Γι' αυτό φίλε μου δε σκοτώνονται μαζί μας ούτε οι ιταλόφιλοι ούτε οι γερμανόφιλοι ούτε οι χοντάκηδες. Γιατί είμαστε ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ (στο καλάθι δε χωρούμε...)
-
Ναι, όλοι το ξέρουν κατά βάθος ότι τα γαλλικά είναι μακράν τα καλύτερα και δεν ασχολούνται!
-
Ναι, όλοι το ξέρουν κατά βάθος ότι τα γαλλικά είναι μακράν τα καλύτερα και δεν ασχολούνται!Έεεεετσι!!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι, όλοι το ξέρουν κατά βάθος ότι τα γαλλικά είναι μακράν τα καλύτερα και δεν ασχολούνται!
Έεεεετσι!!!!
+1
-
Παιδιά, ξυπνήστε να βάλετε άλλη μια κουβέρτα γιατί χαλάει ο καιρός και θα κρυώνετε.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Έεεεετσι!!!!
+1
Μόνο...;
+100
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Έεεεετσι!!!!
+1
Μόνο...;
+100
Παιδια,με το συμπαθειο...
αλλα για γαλλικες μπακατελες μιλατε...εε,σορρυ, αμάξια..
Ρε παιδιά,ο πατέρας μου έχει Megane Classic του '98,και προσπαθουμε να το πεταξουμε,αλλα κανεις δεν το περνει..
Μιλαμε το πηραμε τοτε με 6.000.000 δρχ.,τουτεστιν 18.000 ευρω και σημερα μου δινουνε ολες οι μαντρες στην καλυτερη 4.300 ευρω,και μονο σε γνωστο μου δινει 5.500 αλλα με ανταλλαγη...
Μιλαμε για αξιοπιστια στο full ,και μαλιστα για το 1ο σε πωλησεις αυτοκινητο στη δυτικη ευρωπη.
Ας μη μιλισουμε και για τα Citroen,γιατι...δεν εχω χρονο για αλλο πονο...
Νταξει,στις στροφες ειναι τα καλυτερα τα γαλλικα,ετσι φαινεται,και βεβαια αν μιλαμε για τα φτηνα αμαξακια εως 1,6.
Το προβλημα ειναι οτι στην Ελλαδα ο κοσμος δεν εχει λεφτα για να αλλαζει αμαξι καθε 5 χρονια το αργοτερο οπως στην υπολοιπη ευρωπη,οποτες,οπως λεει και η διαφημηση του Type-R,......bye bye Gti...
Αυτα περι γαλλικων...
Νταξει ο Αστεριξ ειναι ο καλυτερος..στο ειδος του.. -
Ο χρήστης Χρήστος Αφ. έγραψε:
Έεεεετσι!!!!
+1
Μόνο...;
+100
Παιδια,με το συμπαθειο...
αλλα για γαλλικες μπακατελες μιλατε...εε,σορρυ, αμάξια..
Ρε παιδιά,ο πατέρας μου έχει Megane Classic του '98,και προσπαθουμε να το πεταξουμε,αλλα κανεις δεν το περνει..
Μιλαμε το πηραμε τοτε με 6.000.000 δρχ.,τουτεστιν 18.000 ευρω και σημερα μου δινουνε ολες οι μαντρες στην καλυτερη 4.300 ευρω,και μονο σε γνωστο μου δινει 5.500 αλλα με ανταλλαγη...
Μιλαμε για αξιοπιστια στο full ,και μαλιστα για το 1ο σε πωλησεις αυτοκινητο στη δυτικη ευρωπη.
Ας μη μιλισουμε και για τα Citroen,γιατι...δεν εχω χρονο για αλλο πονο...
Νταξει,στις στροφες ειναι τα καλυτερα τα γαλλικα,ετσι φαινεται,και βεβαια αν μιλαμε για τα φτηνα αμαξακια εως 1,6.
Το προβλημα ειναι οτι στην Ελλαδα ο κοσμος δεν εχει λεφτα για να αλλαζει αμαξι καθε 5 χρονια το αργοτερο οπως στην υπολοιπη ευρωπη,οποτες,οπως λεει και η διαφημηση του Type-R,......bye bye Gti...
Αυτα περι γαλλικων...
Νταξει ο Αστεριξ ειναι ο καλυτερος..στο ειδος του..Είχες κάποιο Citroen ή έτσι ακούς στις καφετέριες?:wink:
-
Γιατί φίλε Χρήστο προσπαθείς να δημιουργήσεις σε αυτό το topic άλλη μια ανούσια αντιπαράθεση?
Και κυρίως από κάτι που ξεκίνησε χιουμοριστικά...Εντάξει, τα γαλλικά χαλάνε συνέχεια και όσοι τα έχουν είναι ή ηλίθιοι ή αρκετά πλούσιοι για να τα αλλάζουν κάθε 5 χρόνια.
Ευχαριστούμε που μας ενημέρωσες!
(τρέχω να πουλήσω το δικό μου για να πάρω άλλο)Τώρα εγώ πρέπει να γράψω ότι δεν έχει νόημα που τα γιαπωνέζικα έχουν 7 ή... 17 χρόνια εγγύηση και δε χαλάνε ποτέ αφού έχουν και 17 έτη φωτός απόσταση από την οδηγική απόλαυση.
Βέβαια αυτό θα εξοργίσει έναν άλλο γιαπωνεζόφιλο που θα πεί ότι όταν η Honda έφτιαξε το NSX οι Ferrari είχαν... καρμπυρατέρ.
Τότε θα πεταχτεί ένας θιγμένος ιταλόφιλος να διορθώσει την παραπάνω ανακρίβεια και να υποστηρίξει επί τη ευκαιρία ότι η Brera και η 159 είναι τα πιο όμορφα αυτοκίνητα του κόσμου.
Και εκεί θα μπει ο γερμανόφιλος της παρέας και θα πει ότι μπροστά στο Golf όλα τα παραπάνω είναι κουβάδες.
(εκτός από το NSX που είναι μπανιέρα)Σοβαρά, δε τη βαριέσαι όλη αυτή τη διαδικασία?
Ξεκολλήστε παιδιά, δεν είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός εδώ.
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν θετικά και αρνητικά.
Το ότι βλέπουμε μεγεθυμένα τα αρνητικά των άλλων και σε σμίκρυνση τα μειονεκτήματα του δικού μας αυτοκινήτου δε σημαίνει ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι ηλίθιος και όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα 'μπακατέλες'. -
Πεταξτε ρε τα Γαλλικα σας καβουρντιστιρια κ παρτε κανενα αμαξι της προκοπης...
Αντε μην τα παρω....
-
Γιατί φίλε Χρήστο προσπαθείς να δημιουργήσεις σε αυτό το topic άλλη μια ανούσια αντιπαράθεση?
Και κυρίως από κάτι που ξεκίνησε χιουμοριστικά...Εντάξει, τα γαλλικά χαλάνε συνέχεια και όσοι τα έχουν είναι ή ηλίθιοι ή αρκετά πλούσιοι για να τα αλλάζουν κάθε 5 χρόνια.
Ευχαριστούμε που μας ενημέρωσες!
(τρέχω να πουλήσω το δικό μου για να πάρω άλλο)Τώρα εγώ πρέπει να γράψω ότι δεν έχει νόημα που τα γιαπωνέζικα έχουν 7 ή... 17 χρόνια εγγύηση και δε χαλάνε ποτέ αφού έχουν και 17 έτη φωτός απόσταση από την οδηγική απόλαυση.
Βέβαια αυτό θα εξοργίσει έναν άλλο γιαπωνεζόφιλο που θα πεί ότι όταν η Honda έφτιαξε το NSX οι Ferrari είχαν... καρμπυρατέρ.
Τότε θα πεταχτεί ένας θιγμένος ιταλόφιλος να διορθώσει την παραπάνω ανακρίβεια και να υποστηρίξει επί τη ευκαιρία ότι η Brera και η 159 είναι τα πιο όμορφα αυτοκίνητα του κόσμου.
Και εκεί θα μπει ο γερμανόφιλος της παρέας και θα πει ότι μπροστά στο Golf όλα τα παραπάνω είναι κουβάδες.
(εκτός από το NSX που είναι μπανιέρα)Σοβαρά, δε τη βαριέσαι όλη αυτή τη διαδικασία?
Ξεκολλήστε παιδιά, δεν είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός εδώ.
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν θετικά και αρνητικά.
Το ότι βλέπουμε μεγεθυμένα τα αρνητικά των άλλων και σε σμίκρυνση τα μειονεκτήματα του δικού μας αυτοκινήτου δε σημαίνει ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι ηλίθιος και όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα 'μπακατέλες'.Έχεις απόλυτο δίκιο Alex και συγνώμη αν εγώ ξεκίνησα διαμάχη οκ?
-
...όταν η Honda έφτιαξε το NSX οι Ferrari είχαν... καρμπυρατέρ.Και γιατί είναι κακό αυτό;
-
...όταν η Honda έφτιαξε το NSX....
....ολος ο κοσμος (ακομη και τωρα) εκανε και κανει respect
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
...όταν η Honda έφτιαξε το NSX....
....ολος ο κοσμος (ακομη και τωρα) εκανε και κανει respect
Ενταξει βρε παιδια,σορρυ.
Απλα εχει αρκετες μερες που κυριο μελημα μου ειναι να πουλησω το αμαξι του πατερα μου και ενω ειναι 1.6 4θυρο Megane του 98 με ολο τον εξοπλισμο,κανεις δεν το παιρνει πανω απο 4.000 ευρω...
Ε,ηθελα καπου να ξεσπασω...
Συγγνωμη.
Ερωτήσεις περί CRX VTEC '92..