-
Συγνώμη αλλά δεν ανακάλυψε την φωτιά το CRX με το σχήμα του. Κλασσικό κουπέ...είναι! Εγώ ξέρω ότι άλλοι αντιγράφανε.... ...μέχρι να γίνουν σοβαροί και να βγάζουν 'δικά' τους προϊόντα.
-
βέβαια για να είμαστε και δίκαιοι θυμάστε το κρας τεστ του ΑΜΣ στο σιβικ; Τσάκιζε στα 2...
Επίσης με ξενέρωνε ο τρόπος που άνοιγε ο χώρος αποσκευών.
Πραγματικά όμως άλλες εποχές...φθηνή βενζίνη...τα μισά αυτοκίνητα στους δρόμους...η παραλιακή οδός πριν τα έργα και το τραμ...και μεις φοιτητές να ανεβοκατεβαίνουμε με 200αρες...
Με-μας φύλαξε ο θεός τότε...
Τώρα και να θέλεις να τρέξεις δεν μπορείς...παντού κίνηση,κάμερες, ραντάρ και τα πρώτα -άντα λειτουργούν σαν speed limiter -
Όταν είχε βγει το C4 το τρίθυρο σε σχολιασμό περιοδικού φίλε μου (δε θυμάμαι αν ήταν το AMS) έγραφε ότι πίσω ότι μοιάζει με το CRX οπότε υπερβολικός δεν είσαι καθόλου. Επίσης το CRX πρέπει να είχε καλές πωλήσεις στην Αμερική χωρίς να είμαι βέβαιος. Στο AMS όταν είχε βγει Σπύρο το Civic με τα 125 πραγματικά άλογα ανέφερε για τον πολύ καλό κινητήρα με αρνητικά το μικρό χώρο αποσκευών και το χαμηλό ύψος για τους πίσω ειδικά επιβάτες. Βέβαια έχουν περάσει και περίπου 14 με 15 χρόνια και δε θυμάμαι και όλο το άρθρο του τεύχους. Όμως πράγματι ο χώρος αποσκευών ήταν μικρός όπως και μέσα και πίσω ήταν λίγο κλειστοφοβικό όμως ήταν και ένα αμάξι με σπορ χαρακτήρα. Εκείνα τα χρόνια δεν είχαν και την καλύτερη παθητική ασφάλεια τα γιαπωνέζικα γενικά αυτοκίνητα. Σχετικά με τα άντα που τα έχω και εγώ πατήσει +2 χρόνια βάλε όταν σκέφτομαι αυτά που έκανα πριν μια και βάλε δεκαετία όχι τόσο με το αυτοκίνητο (που και με εκείνο δεν έχω κάνει και λίγα) αλλά με το μότο λέω μέσα μου 'μα καλά τα μυαλά μου που τα είχα!!'. Ευτυχώς δεν έχω οικογένεια και όταν πέφτει στα χέρια μου κανένα 4τροχο ή 2τροχο μοτέρ όσο να είναι ανεβάζω την αδρεναλίνη αλλά όχι τόσο όσο παλιά. Εντάξει για να πω την αλήθεια κάπου οι προτεραιότητές μου έχουν αλλάξει. Περισσότερο πλέον κοιτώ την άνεση παρά το απόλυτο κράτημα με αμορτισέρ και ελατήρια σκληρά και λάστιχα με χαμηλό προφίλ και μια μέση πιασμένη και τα νεύρα τσατάλια από τους δρόμους με τις λακούβες. Η ταχύτητα ακόμη μου αρέσει αλλά δεν είναι πλέον το ζητούμενο. Πάντα μου άρεσε να πηγαίνω και λίγο αντίθετα στο ρεύμα. Τώρα όλοι γίνανε......γρήγοροι. Ξέχασα έχουμε και γρήγορες κοπελιές τώρα
Υ.Γ.
Αν θυμάμαι τη βενζίνη πρέπει να την είχα προλάβει στις 90 κοντά δραχμές. Δηλαδή κάπου 30 λεπτά σημερινά!!! -
-
Φίλε μου δεν νομίζω οτι η εργοστασιακή έκδοση του 323c έχει πολλά κοινά με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και κατ'επέκταση με το C4.
Το C4 έχει πολύ πιο έντονες γραμμές, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος, που το φέρνουν κοντά στο CRX του 89-92.Οι φωτογραφίες είναι απο φτιαγμένο μοντέλο 323c του 1994 -Familia Neo και 323c(oupe)-. Το πίσω μέρος, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι σίγουρα επιρρεασμένο απο CRX. Ο τότε αυτοκινητιστικός τύπος το αναφέρει. Απλά δεν ήταν τόσο σχεδιαστικές οι ομοιότητες όσο κατασκευαστικές.
Το CRX ως coupe εισήγαγε το (vertical) Glass Rear Hatch , δηλαδή το (σχεδόν κάθετο) τζάμι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Έτσι οι σχεδιαστές μπόρεσαν να κατασκευάσουν μοντέλα χωρίς να έχουν περιορισμούς σε σχέση με την μειωμένη ορατότητα. Εκεί είναι και η 'φωτιά' που αναφέρεται παραπάνω .
Ρίξτε επίσης μια ματιά στα MAZDA MX3, MERCEDES C-CLASS coupe. Φυσικά, για τα συγκεκριμένα μοντέλα, δεν αναφέρομαι σε οποιαδήποτε άλλη ομοιότητα πέρα απο το πίσω τζάμι.
-
Το θυμάμαι καλά φίλοι μου ότι αναφερόταν στο CRX (δε θυμάμαι σε ποιο περιοδικό έγινε ο σχολιαμός αν και νομίζω ότι ήταν στο AMS). Πάντως τελικά από όσο βλέπω είτε έτσι είτε αλλιώς το C4 πίσω είναι 'αντιγραφή' από άλλο μοντέλο. Εντάξει αυτό γίνεται πάντα και θα γίνεται. Αλλά και σε εμένα το C4 μου θυμίζει πίσω CRX. Θα ψάξω στα τεύχη που έχω για να δω αν ο σχολιασμός ήταν στο AMS. Μια ερώτηση αν γνωρίζετε. Επειδή το μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων τον είδα στη παραγωγή στη Honda (αναφέρομαι σε αυτοκίνητο παραγωγής). Τελικά αυτό το σύστημα πρώτη η Honda το εφάρμοσε σε αυτοκίνητα παραγωγής ή κάποια άλλη εταιρία;
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Όταν είχε βγει το C4 το τρίθυρο σε σχολιασμό περιοδικού φίλε μου (δε θυμάμαι αν ήταν το AMS) έγραφε ότι πίσω ότι μοιάζει με το CRX οπότε υπερβολικός δεν είσαι καθόλου. Επίσης το CRX πρέπει να είχε καλές πωλήσεις στην Αμερική χωρίς να είμαι βέβαιος. Στο AMS όταν είχε βγει Σπύρο το Civic με τα 125 πραγματικά άλογα ανέφερε για τον πολύ καλό κινητήρα με αρνητικά το μικρό χώρο αποσκευών και το χαμηλό ύψος για τους πίσω ειδικά επιβάτες. Βέβαια έχουν περάσει και περίπου 14 με 15 χρόνια και δε θυμάμαι και όλο το άρθρο του τεύχους. Όμως πράγματι ο χώρος αποσκευών ήταν μικρός όπως και μέσα και πίσω ήταν λίγο κλειστοφοβικό όμως ήταν και ένα αμάξι με σπορ χαρακτήρα. Εκείνα τα χρόνια δεν είχαν και την καλύτερη παθητική ασφάλεια τα γιαπωνέζικα γενικά αυτοκίνητα. Σχετικά με τα άντα που τα έχω και εγώ πατήσει +2 χρόνια βάλε όταν σκέφτομαι αυτά που έκανα πριν μια και βάλε δεκαετία όχι τόσο με το αυτοκίνητο (που και με εκείνο δεν έχω κάνει και λίγα) αλλά με το μότο λέω μέσα μου 'μα καλά τα μυαλά μου που τα είχα!!'. Ευτυχώς δεν έχω οικογένεια και όταν πέφτει στα χέρια μου κανένα 4τροχο ή 2τροχο μοτέρ όσο να είναι ανεβάζω την αδρεναλίνη αλλά όχι τόσο όσο παλιά. Εντάξει για να πω την αλήθεια κάπου οι προτεραιότητές μου έχουν αλλάξει. Περισσότερο πλέον κοιτώ την άνεση παρά το απόλυτο κράτημα με αμορτισέρ και ελατήρια σκληρά και λάστιχα με χαμηλό προφίλ και μια μέση πιασμένη και τα νεύρα τσατάλια από τους δρόμους με τις λακούβες. Η ταχύτητα ακόμη μου αρέσει αλλά δεν είναι πλέον το ζητούμενο. Πάντα μου άρεσε να πηγαίνω και λίγο αντίθετα στο ρεύμα. Τώρα όλοι γίνανε......γρήγοροι. Ξέχασα έχουμε και γρήγορες κοπελιές τώραΥ.Γ.
Αν θυμάμαι τη βενζίνη πρέπει να την είχα προλάβει στις 90 κοντά δραχμές. Δηλαδή κάπου 30 λεπτά σημερινά!!!Φυσικά δεν γεράσαμε φίλε μου...(εγώ 31) απλά τώρα έχουμε αίσθηση του κινδύνου και τρέχουμε μόνο όπου μπορούμε και μας το επιτρέπει η κατάσταση...(λχ η Αττική οδός έχει σημεία που 200χλμ σε ώρες μη αιχμής είναι ...ας πούμε εφικτά ).Σωστά πάντως είπες ότι οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει...την άνεση την επιδιώκουμε τώρα περισσότερο αν και στην επιλογή του civic 1,8 δεν την υπολόγισα διότι αν το έκανα θα έπαιρνα άλλο αυτοκίνητο. Από την άλλη μου αρέσει να διαφέρω και να πηγαίνω...κόντρα στο ρεύμα άρα δεν μετανιώνω για την επιλογή μου...τώρα για το θέμα της c4 που αναφέρετε δεν θα σχολιάσω αν είναι αντίγραφο του crx & 323 αλλά ότι μου αρέσουν τα αυτοκίνητα που τολμούν σχεδιαστικά...υπό αυτό το πρίσμα αυτοκίνητα σαν το c4 είναι καλοδεχούμενα και μακάρι να τους μιμηθούν και άλλοι...το civic συνέχισε...η σειρά των Ιταλών τώρα και μακάρι και των ...βόρειων.
-
Μια ερώτηση αν γνωρίζετε. Επειδή το μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων τον είδα στη παραγωγή στη Honda (αναφέρομαι σε αυτοκίνητο παραγωγής). Τελικά αυτό το σύστημα πρώτη η Honda το εφάρμοσε σε αυτοκίνητα παραγωγής ή κάποια άλλη εταιρία;
Aλλο το VVT και αλλο το VTEC...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
βέβαια για να είμαστε και δίκαιοι θυμάστε το κρας τεστ του ΑΜΣ στο σιβικ; Τσάκιζε στα 2...
Επίσης με ξενέρωνε ο τρόπος που άνοιγε ο χώρος αποσκευών.Το πιο βολικό πράγμα στο σιβικ. Ανοίγει μόνο το τζάμι, δεν χρειάζεται να τραβηχτώ πίσω, σα να ανοίγω το ντουλαπάκι. Δυστυχώς ο κόσμος δεν το συμπάθησε (όπως εσύ) και η χόντα το κατήργησε. Μακάρι να έβρισκα αυτοκίνητο που ανοίγει μόνο το πίσω τζάμι.
-
τώρα για το θέμα της c4 που αναφέρετε δεν θα σχολιάσω αν είναι αντίγραφο του crx & 323 αλλά ότι μου αρέσουν τα αυτοκίνητα που τολμούν σχεδιαστικά...υπό αυτό το πρίσμα αυτοκίνητα σαν το c4 είναι καλοδεχούμενα και μακάρι να τους μιμηθούν και άλλοι...το civic συνέχισε...η σειρά των Ιταλών τώρα και μακάρι και των ...βόρειων.
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Είναι μια περίοδος όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν πολύ ενδιαφέροντα πειράματα. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η δυναμική.
Μια ερώτηση αν γνωρίζετε. Επειδή το μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων τον είδα στη παραγωγή στη Honda (αναφέρομαι σε αυτοκίνητο παραγωγής). Τελικά αυτό το σύστημα πρώτη η Honda το εφάρμοσε σε αυτοκίνητα παραγωγής ή κάποια άλλη εταιρία;
Πρέπει να ήταν αν όχι η πρώτη, σίγουρα μια απο τις πρώτες εφαρμογές σε επιβατικά. Το σίγουρο είναι πως η HONDA ήταν η πρώτη που κατάφερε (με τη βοήθεια της τεχνολογίας VTEC) να επιτύχει την αναλογία 100hp / 1000cc (για πρώτη φορά στο Ιαπωνικό CRX '89-'92 (JDM - Β16Α με 160hp απο 1600cc.)
Ερωτήσεις περί CRX VTEC '92..