-
Ο Σκλαβενίτης 200 χρονια πίσω;
Εχεις μάθει ποιος θα αγοράσει τον Μαρινόπουλο;
Να κάθεσαι εκείνη την στιγμη μην σου έρθει απότομα!!!! -
Ίσως μιλάει για εμφάνιση καταστημάτων ή επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών.
Αν και σε αυτό θα διαφωνήσω γιατί τα καινούργια καταστήματα του Σκλαβενίτη (π.χ. Δάφνη, Αργυρούπολη που έχω επισκεφθεί) είναι πολύ μπροστά!!
-
Μικρή σημασία έχει η προσωπική μου άποψη για την αλυσίδα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ. Που άλλωστε έχω πάει ελάχιστες φορές (σε Μελίσσια και Πεύκη) και ποτέ δεν μου άρεσε το γύφτικο πανηγύρι (κοινώς χάος) που επικρατούσε μέσα.
Σημασία έχουν άλλα πράγματα.
O όμιλος «Σκλαβενίτη» κουβαλά στις πλάτες του συνολικές υποχρεώσεις 622,2 εκατ. ευρώ με βάση των ισολογισμό του 2014. Yποχρεώσεις που ήταν κατά 22,8 εκατ. μεγαλύτερες από εκείνες του 2013. Aπό την άλλη όμως, ο «Σκλαβενίτης», με περσινό τζίρο 1,23 δισ. ευρώ, έβγαλε καθαρά 9,7 εκατ. ευρώ. Mειωμένα κατά 5,5% σε σχέση με την καθαρή κερδοφορία του 2013 που ήταν 10,26 εκατ. ευρώ.
Ένα από τα μεγαλύτερα βαρίδια για τη συγκεκριμένη αλυσίδα είναι το «πακέτο» των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές, που αποτιμάται στα 306,8 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της περσινής χρήσης. Iδιαίτερα απαιτητικό δείχνει να είναι και το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων που αποτιμάται στα 259,4 εκατ. ευρώ. Aπό αυτά, τα 150,25 εκατ. ευρώ είναι καταχωρημένα στον ισολογισμό του 2014, ως υποχρεώσεις χρηματοδοτικών μισθώσεων (leasing), ενώ 59,59 εκατ. ευρώ είναι ομολογιακά δάνεια και 49,55 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις. Mάλιστα, πέρσι ο «Σκλαβενίτης» πήρε 37,05 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα δάνεια.
Eίναι χαρακτηριστικό ότι το χρηματοοικονομικό κόστος για τον όμιλος τρέχει με περίπου 1 εκατ. ευρώ το μήνα, καθώς πέρσι σε ολόκληρη τη χρονιά τα έξοδα αποπληρωμής των τόκων ήταν 12,8 εκατ. ευρώ.
Σε σχέση με τα μικτά κέρδη του ομίλου (300,8 εκατ. ευρώ) τα κόστη αυτά είναι μικρά. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα λειτουργικά αποτελέσματα (προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων) τα οποία ήταν 28,77 εκατ. ευρώ, η εξυπηρέτηση των τόκων αντιστοιχεί στο 44,4%.
http://www.dealnews.gr/roi/item/153792- ... 77NuhKSWVo
-
Αρκετά καλά τα οικονομικά στοιχεία που παραθέτεις.
Βέβαια δεν ξέρω αν αφορούν τους καταναλωτές που μάλλον ενδιαφέρονται για καλές τιμές, προσφορές και ποιοτικά προϊόντα -
Το 'αρκετά καλά οικονομικά στοιχεία' από που προκύπτει;
Εγώ θεωρώ ότι ο Σκλαβενίτης (ως μικρή αλυσίδα που είναι) αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας, το οποίο με την εξαγορά του Μαρινόπουλου απλά θα τον βάλει σε περιπέτειες.
-
Δεν γνωριζω για τον σκλαβενιτη αλλα το mymarket μεσα ειναι φαρμακειο(οχι στην τιμη),κανει ομως συχνα 'τσαφ' με τα ταμπελακια τιμων οσο αφορα την τιμη του προιοντος ανα κιλο και επειδη πολλοι κοιτανε αυτην την τιμη την πατανε αν δεν το ελεγξουν καλα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το 'αρκετά καλά οικονομικά στοιχεία' από που προκύπτει;Εγώ θεωρώ ότι ο Σκλαβενίτης (ως μικρή αλυσίδα που είναι) αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας, το οποίο με την εξαγορά του Μαρινόπουλου απλά θα τον βάλει σε περιπέτειες.
Μεινε στη θεωρια γιατι τετοιο προβλημα δεν εχει. Εχει φοβερο κλιμα αναμεσα στους εργαζομενους ενω και τα προιοντα του εχουν καλες τιμες. Με την εξαγορα του Μαρινοπουλου αποκτα προσβαση σε μερη που δεν ειχε οπως π.χ. στη Κρητη. Εγω ψωνιζω ΑΒ και εχω συγγενη μεσα που μου λεει πως ο βασικος αντιπαλος ειναι ο Σκλαβενιτης. Αυτο τα λεει ολα
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Δεν γνωριζω για τον σκλαβενιτη αλλα το mymarket μεσα ειναι φαρμακειο(οχι στην τιμη),κανει ομως συχνα 'τσαφ' με τα ταμπελακια τιμων οσο αφορα την τιμη του προιοντος ανα κιλο και επειδη πολλοι κοιτανε αυτην την τιμη την πατανε αν δεν το ελεγξουν καλα.Εγώ (προσωπικά και όχι κάποιος άλλος) διαπίστωσα την εξής απάτη στα Mymarket.
Πολλά συσκευασμένα ντόπια προϊόντα π.χ. λαχανικά, πιπεριές, φαγητά κλπ... που λήγουν εντός μερικών ημερών, την ημέρα που λήγουν βάζουν πάνω στις συσκευασίες αυτοκόλλητα με barcode ότι είναι στην μισή τιμή σε σχέση με τα ποιο φρέσκα, για να τα διώξουν και να μην τα επιστρέψουν στον προμηθευτή.
Και π.χ. παίρνεις κάτι στην μισή τιμή με το αυτοκόλλητο και ως δια μαγείας σου χτυπάνε το εργοστασιακό barcode που είναι πάνω στη συσκευασία και στο χρεώνουν κανονικά.
Την έχω πατήσει πολλές φορές. Στα MyMarket πρέπει να είσαι standby διαρκώς και να προσέχεις τα πάντα.
υ.γ. για τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ δεν θα γράψω κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το 'αρκετά καλά οικονομικά στοιχεία' από που προκύπτει;Εγώ θεωρώ ότι ο Σκλαβενίτης (ως μικρή αλυσίδα που είναι) αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας, το οποίο με την εξαγορά του Μαρινόπουλου απλά θα τον βάλει σε περιπέτειες.
Δεν θα κάτσω να κάνω μαθήματα αριθμόδεικτών, ούτε οικονομική ανάλυση.
Μου φτάνει που τα κάνω για τη δουλειά μου
Αυτό πιστεύω από τα λίγα στοιχεία που παρέθεσες.Το ότι εχει πρόβλημα βιωσιμότητας δεν ισχύει με τίποτα. Σχεδόν δέκα εκατομμύρια καθαρά κέρδη μετά από αποπληρωμές δανείων ύψους €12εκ.(που σημαίνει ότι πληρώνει και δεν παίρνει απλά παρατάσεις δανείων)
Η αγορά του Μαρινόπουλου είναι ένα ρίσκο αλλά θα δώσει στον Σκλαβενίτη πανελλαδικό δίκτυο που έως τώρα δεν είχε. Αν το αξιοποιήσει σωστά, μειώνοντας το τεράστιο δίκτυο του Μαρινόπουλου και κρατώντας μόνο τα επικερδή καταστήματα.
Εξάλλου από ότι διάβασα μάλλον θα γίνει 'κούρεμα' στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Μαρινόπουλου.Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του (Delhaize), ακούγεται ότι κάνει μια προσπάθεια να μην γίνει το deal.
-
Τα γράφω όλα αυτά αλλά δεν ψωνίζω από Σκλαβενίτη
Προτιμώ τον Γαλαξία!!
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Τα γράφω όλα αυτά αλλά δεν ψωνίζω από Σκλαβενίτη [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]Προτιμώ τον Γαλαξία!!
Αντρεα και γω ειπα καλα λογια για τον Σκλαβενιτη αλλα ψωνιζω απο τον ΑΒ γιατι δεν εχει εδω Ηρακλειο και Κρητη γενικοτερα Σκλαβενιτη.
Ενα καλο παντως που βλεπεις σε ΣΒ και Σκλαβενιτη ειναι πως τα ψυγεια τους ειναι κρυα και οχι χλιαρα οπως αλλα σουπερ -
Έχω συντέκνους στο Ηράκλειο και όταν κατεβαίνω ψωνίζω απο το ΑΒ στην Λεωφ. Ικάρου κοντά στα MacDonalds....
Συγχρονη κατασκευή και ευγενικοί υπάλληλοι!! -
ΑΒ και Σκλαβενιτης ειναι πρπ στο ιδιο επιπεδο απο ποιοτητα, βεβαια ΑΒ ειναι παντου ενω ο αλλος ειναι μονο Αθηνα. Νομιζω ο ΑΒ εχει περισσοτερους κωδικους απο προιοντα. Το Καρεφουρ ηταν φθηνο για χρονια (πολλαπλες προςφορες) με ανεκτη ποιοτητα, ομως η διοικηση παρατησε την αλυσιδα στην τυχη της. Ψωνιζα και στον Βεροπουλο, τωρα με MyMarket εχει πεσει και η ποιοτητα και οι προσφορες και οι κωδικοι. Πολυ κατωτερο απο Βεροπουλο. Αποψη μου οτι ο Σκλαβενιτης δεν θα καταφερει να ενσωματωσει τον Μαρινοπουλο λογω μεγεθους του τελευταιου. Η μονη λυση ειναι να κλεισει πολλα καταστηματα αλλα ερωτηματικο πως θα φτιαξει πανελλαδικο δικτυο προμηθευτων και κεντρων μεταφορων.
Ο ΑΒ συνεχως επεκτεινεται στην επαρχια και θα βαλει στην ακρη τους ανταγωνιστες.
-
Πάντως όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών με διπλογραφικά βιβλία που βρίσκουμε στο διαδύκτιο υπαρχει πιθανότητα να έχουν μικρά κέρδη διότι πχ έχουν υψηλό κόστος του ΔΣ η τα κέρδη να περνάνε σε άλλες εταιρίες για παροχές marketing ή άλλες υπηρεσίες...
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Εγώ τους περισσότερους κωδικούς προϊόντων τους έβρισκα και τους βρίσκω στην ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ.
Αλλά το μεγάλο πρόβλημα με την Προμηθευτική είναι το ανύπαρκτο πάρκινγκ. Μόνο με σκούτερ.Το πρόβλημα του πάρκινγκ το έχουν όλα τα μάρκετ στην περιοχή μου, εκτός του Μαρινόπουλου και των μεγάλο του Βερόπουλου στην Αγία Παρασκευή.
-
Μαρινόπουλος: Πράσινο φως και από Πειραιώς και Εθνική πήρε η Σκλαβενίτης
-
Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνουν τα τεράστια Carrefour π.χ. Αλίμου, Αμαρουσίου, Γέρακα, Αιγάλεω.
Αυτά πούλαγαν/πουλάνε τα πάντα... μέχρι και έπιπλα...
-
-
Και άλλο προσωπικό περιστατικό από το MyMarket του Χαλανδρίου που υποτίθεται ότι είναι το νέο μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας που προσπαθεί να κερδίσει πελατολόγιο της περιοχής.
Το Σαββάτο πήρα 20 απλές πιπεριές πράσινες (τύπου κέρατο) Κρήτης. Το ταμπελάκι έλεγε 'πιπεριές κέρατο Κρήτης' με τιμή 0,74e/κιλό και παραδίπλα είχε τις αντίστοιχες 'καυτερές/βεζούβιος', που είναι και ποιο ακριβές.
Τις ζύγισαν, τις πλήρωσα ως απλές πιπεριές και στο σπίτι διαπιστώνω ότι όλες είναι 'καυτερές βεζούβιος'. Έχω και σοβαρό πρόβλημα με τα καυτερά, παραλίγο να πεθάνω.
Σούπερ μάρκετ, μπάχαλο εντελώς.
Και οι 20 πιπεριές πήγαν στα σκουπίδια. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και άλλο προσωπικό περιστατικό από το MyMarket του Χαλανδρίου που υποτίθεται ότι είναι το νέο μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας που προσπαθεί να κερδίσει πελατολόγιο της περιοχής.Το Σαββάτο πήρα 20 απλές πιπεριές πράσινες (τύπου κέρατο) Κρήτης. Το ταμπελάκι έλεγε 'πιπεριές κέρατο Κρήτης' με τιμή 0,74e/κιλό και παραδίπλα είχε τις αντίστοιχες 'καυτερές/βεζούβιος', που είναι και ποιο ακριβές.
Τις ζύγισαν, τις πλήρωσα ως απλές πιπεριές και στο σπίτι διαπιστώνω ότι όλες είναι 'καυτερές βεζούβιος'. Έχω και σοβαρό πρόβλημα με τα καυτερά, παραλίγο να πεθάνω.
Σούπερ μάρκετ, μπάχαλο εντελώς.
Και οι 20 πιπεριές πήγαν στα σκουπίδια.
Σούπερμαρκετ