-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αλλο ενα παράδειγμα που αφορά κι εμένα...Πληρωσα πριν 3 χρόνια παιδικό καθισμα, 25 ευρώ ακριβότερα, αλλα το πήρα απο μικρομάγαζο στην πόλη μου, οχι μεσω νετ...Και τότε πάλι προτιμησα να μεινουν τα χρήματα μου εδω κι ας μου κόστισε λίγο παραπάνω....
Μα δεν νομίζω ότι έμειναν τα χρήματά σου εδώ.
Αν είναι εισαγώμενο, μόνο το κέρδος του εμπόρου 'έμεινε εδώ'.Ναι, έμεινε το κέρδος του εμπόρου εδω...Τα οφέλη απο αυτό όμως δεν είναι λίγα....Ετσι ίσως να είναι βιώσιμη η επιχείρησή του, οπότε να μην έχει όνειρο να 'βολέψει' τον κανακάρη του στο Δημόσιο ψηφίζοντας την επόμενη φορά το 'λουλούδι' που θα κάνει το ονειρό του πραγματικότητα... Ενα πράδειγμα πολύ απλοικό είναι αυτό, ισχύει ομως..! Απο κει και περα, οσον αφορά το κέρδος του εμπόρου που είναι το κακό...;; Γιατί να μην είναι κερδοφόρος ο Ελληνας έμπορος και να είναι ο Γερμανός, ο Γάλλος ή ο Αγγλος...;; Σε τί θα με οφελήσει εμένα η μακροημερευση όλων αυτών..;;
Απο κει και περα όμως, δεν έμεινε ΚΑΘΟΛΟΥ μόνο το.. 'κέρδος' του....!!
- Εισπράχθηκε ΦΠΑ που θα αποδοθεί στο Ελληνκό κρατος, οχι στο Γερμανικό πχ....
- Ο εμπορος αυτός αποσχολεί εναν υπάλληλο. Πληρώθηκε αυτός, οι εισφορές του κλπ...ΟΧι ο αντίστοιχος Αγγλος, Γαλλος κλπ....
- Ο έμπορoς πληρώνει ενοικιο....Ο ιδιοκτήτης θα αποδώσει φόρο απ΄το ενοικιο στο κράτος....! Επισης θα αποδωθεί το χαρτοσημο 3,9% απο το ενοικιο...!
- Το προιόν που αγόρασα μπήκε σε μια σακούλα...Τις σακουλες ο καταστηματάρχης τις προμηθέυεται απο Ελληνική βιοτεχνια που τις κατασκευάζει....Η βιοτεχνία αυτή απασχολεί προσωπικό μπλα, μπλα , .........Και πάει λέγοντας.
- Η ελληνική αυτή επιχείρηση που μου πούλησε το προιόν, χρειάζεται αναλώσιμα για να λειτουργησει...Χαρτι για την ταμειακή ή τον υπολογιστή, καθαριστικά, γραφική ύλη, λάμπες που καιγονται, συνεργεία για επιδιορθώσεις βλαβών που προκύπτουν κλπ.....Ολα αυτα αγοράζονται απο αντιστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις.
- Τέλος, ο καταστηματαρχης αυτός, θα φορολογηθεί και θα αποδώσει το μεριδιο που του αναλογεί στο κράτος.
Δεν εξεταζω εδω αν οι φόροι και οι εισφορές αποδιδονται οπως θα έπρεπε. Μην πιαστείτε απο αυτό.....Απλα προσπαθώ να καταδειξω τη σημασία του να κυκλοφορεί το χρήμα μέσα στη χώρα (ει δυνατον να έρχεται κι απο έξω μάλιστα), γι΄αυτό και απαριθμώ τα στάδια που παρακάμπτονται όταν οι αγορές μας γίνονται εκτος συνορων.
-
Δεν είναι έτσι γιατί η τιμή που αγόρασες, δεν ήταν ανταγωνιστική με την τιμή στο ίντερνετ, αλλά 'κόστισε λίγο παραπάνω'.
Άρα, αν ανοίξω κι εγώ μια επιχείρηση που πουλάει ακόμα 'λίγο παραπάνω' από κει που αγόρασες εσύ, θα πρέπει να αγοράζει ο κόσμος από εμένα και όχι από κει που αγόρασες εσύ για να βοηθάνε την τοπική οικονομία; Και υπάρχει ταβάνι του 'λίγο παραπάνω'; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δεν είναι έτσι γιατί η τιμή που αγόρασες, δεν ήταν ανταγωνιστική με την τιμή στο ίντερνετ, αλλά 'κόστισε λίγο παραπάνω'.
Άρα, αν ανοίξω κι εγώ μια επιχείρηση που πουλάει ακόμα 'λίγο παραπάνω' από κει που αγόρασες εσύ, θα πρέπει να αγοράζει ο κόσμος από εμένα και όχι από κει που αγόρασες εσύ για να βοηθάνε την τοπική οικονομία; Και υπάρχει ταβάνι του 'λίγο παραπάνω';Δε σε πολυκατάλαβα γενικά , αλλα..... θες να μου πεις αν υπάρχει πάτος στο λίγο παρακάτω....;;
Τέτοια ερωτήματα δεν επιδέχονται νομίζω απαντησης... -
Θέλω να πω ότι με τη λογική του 'λίγο παραπάνω', όλοι μπορούμε να γίνουμε έμποροι και θα πρέπει να αγοράζουν από μας για να 'στηρίξουν την τοπική οικονομία' και να 'μένουν τα λεφτά εδώ'. (ή επειδή και εμείς θα αγοράσουμε από τους πελάτες μας).
-
Μα δεν ακυρώνω την ερευνα αγοράς....Προφανώς και πρέπει ο καταναλωτής να χρησιμοποιεί κάποια μέτρα σύγκρισης και μια βάση, προκειμενου να αξιολογησει αν αυτό το λιγο παραπανω τον συμφέρει...Οπως βέβαια και το λίγο παρακάτω...
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1114726&lngDtrID=251
Για να δούμε αν θα γίνει πράξη -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ελα να δεις το νοσοκομείο Κατερίνης και τα ξαναλέμε.Αν έχεις πάρα πολλά λεφτά, στις ΗΠΑ θα βρεις τη καλύτερη υγειονομική περίθαλψη. Ο μέσος αμερικάνος όμως δεν απολαμβάνει καλύτερες καλύψεις από το μέσο δυτικοευρωπαίο.
Γιατί,πρέπει?
Δική της επιλογή είναι να κάνει οικογένεια και ΚΑΡΙΕΡΑ.Επικίνδυνα κοντόφθαλμη λογική. Στην Ελλάδα τουλάχιστον, οι περισσότερες γυναίκες που εργάζονται δεν το κάνουν για λόγους καριέρας, ανεξαρτησίας, αυτοολοκλήρωσης κλπ. αλλά γιατί απλώς δεν βγαίνουν αλλιώς. Όπως είχε δηλώσει η Τσαπανίδου σε μια συνέντευξη της 'Ήθελα να γίνω μαμά που μένει στο σπίτι αλλά μετά κοίταξα τον τραπεζικό μου λογαριασμό...'.
Σαφώς και πρέπει το κράτος να δίνει κίνητρα στους πολίτες του να κάνουν παιδιά. -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Στο Supermarket (να μην λέμε περί μπουτικ) στην Γερμανία ένα μεγάλο κουτί των Pampers έκανε
15 € , ενώ εδώ πάλι στο Supermarket (Μαρινόπουλος) ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο κουτί των Pampers 25 € !!!!!Πάντως τα Carrefour-Μαρινόπουλος μόνο 'υπερκέρδη' δε βγάζουν...
Απασχολούν ~11000 άτομα προσωπικό, έχουν ετήσιο τζίρο ~2 δις € και όμως τα καθαρά κέρδη τους είναι μόλις μεταξύ 10-20 εκ € (τα τελευταία 3 χρόνια). Μιλάμε για καθαρή κερδοφορία 0,5-1 % επί του τζίρου, απλά ΤΙΠΟΤΑ!!! Αν έριχνε τις τιμές λοιπόν έστω και 2 % θα έμπαινε μέσα το 'μαγαζί'Πείτε μου λοιπόν εσείς, εξηγήστε μου δηλαδή όποιος μπορεί, ποιός καρπώνεται αυτή τη διαφορά μεταξύ της τιμής στην Ελλάδα και της τιμής στη Γερμανία...
-
Με λογιστικά τερτίπια.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Με λογιστικά τερτίπια.Πολύ γενικόλογο...
Αυτό που ξέρω είναι ότι μεταξύ 2006 και 2008 η μητρική εταιρία Carrefour έχει εισπράξει μόλις κάτι λιγότερο από 4 εκ € από την ελληνική θυγατρική. Θα το πω ξανά λοιπόν, πρακτικά ΤΙΠΟΤΑ!!!
Άρα, το να μιλάμε για κλεψιά από την πλευρά των σουπερ-μάρκετ και των καταστημάτων δεν είναι πάντα όσο απλό δείχνει.
Εννοείται πως δεν τους λυπάμαι κιόλας, σίγουρα όμως δε μιλάμε για κέρδη που αποδεικνύουν κερδοσκοπία...
-
Ίσως περνάνε στις ζημίες τις αποσβέσεις χρεών από τυχόν εξαγορές/αγορές καταστημάτων που έκαναν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ίσως περνάνε στις ζημίες τις αποσβέσεις χρεών από τυχόν εξαγορές/αγορές καταστημάτων που έκαναν.Μπορεί και να το κάνουν...
Ακόμα και μεταξύ 2003-2008 όμως τα κέρδη του έπαιζαν μεταξύ 0,5-20 εκ € και δε μοίρασε ΚΑΘΟΛΟΥ μερίσματα. Πρακτικά δηλαδή οι 'κακοί' επιχειρηματίες (εν προκειμένω η γαλλική εταιρία Carrefour) δε βγάζει λεφτά από τη θυγατρική της.
Φυσικά όλα αυτά για τον καταναλωτή δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, δείχνουν όμως ότι δεν είναι απαραίτητα οι καταστηματάρχες οι κερδοσκόποι και κάτι άλλο μπορεί να παίζει που εμείς δε γνωρίζουμε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ίσως περνάνε στις ζημίες τις αποσβέσεις χρεών από τυχόν εξαγορές/αγορές καταστημάτων που έκαναν.συγκεκριμένα η lidl και ίσως και οι υπόλοιπες εταιρείες, ενδιαφέρονται να πατσίζουν τις δόσεις των δανείων που παίρνουν από ελληνικές και άλλες τράπεζες για την αγορά των ακινήτων που αναπτύσσονται.
όταν λοιπόν η lidl αποπληρώσει σε 20 χρόνια τα δάνεια θα αυξήσει την ακίνητη περιουσία της κατά πολλά εκ. € και λόγω υπεραξίας των ακινήτων που θα διαθέτει.
παράδειγμα η coca cola στο Μαρούσι. από αγροτεμάχιο, όταν εγκαταστάθηκε, έγινε φιλέτο. θα πάρει επιδότηση (50-60%) για την δημιουργία νέου και δάνειο για την συμμετοχή της και μέχρι την αποπληρωμή θα γίνει το Κορωπί, Άλιμος ενώ ταυτόχρονα θα οικονομάει ενοίκια από το εμπορικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στις παλιές της εγκαταστάσεις.γιαυτό αυτές οι οικογένειες δεν σβήνουν ποτέ...
-
Αγόρασα πριν 1 μήνα ένα συμπλήρωμα διατροφής Hema Plex, από το φαρμακείο του Μπακάκου στην Ομάνοια. Τιμή 24 ευρώ (30 κάψουλες). Προχτές που τελείωσε, λέω, δεν ψάχνω τιμές από eshops? Κρατηθείτε, οι δικοί μας πουλάγανε από 22,5 (πλέον ταχυδρομικών) ο φθηνότερος, μέχρι 28 ευρώ ο ακριβότερος.
Τιμές από eshops του εξωτερικού; Από 5,5 δολάρια ΗΠΑ ο φθηνότερος, μέχρι 10 λίρες Αγγλίας (ο ακριβότερος). Τελικά αγόρασα 2 κουτιά από εγγλέζικο eshop (δυστυχώς ο αμερικανός δεν έστελνε Ελλάδα), προς 9,25 λίρες έκαστο συν 10,5 λίρες ταχυδρομείο, ήτοι 29 λίρες σύνολο περίπου 33 ευρώ...Όταν στην Ελλάδα θα έπρεπε να δώσω τουλάχιστον 48 ευρώ...Είπατε τίποτα περί ακρίβειας, καπέλων κλπ? -
Σε τέτοια είδη κι εγώ έχω πάρει μέσω διαδικτύου από έξω. Η τιμή ήταν λίγο λιγότερη από εδώ αλλά για την διπλή ποσότητα....
Το ότι αυτοί λόγω οικονομίας κλίμακας παίρνουν άλλες τιμές (αν και όσο ισχύει αυτό,νομίζω ότι είναι μόνο μικρό μέρος της διαφοράς) δεν με ενδιαφέρει. Ας κάνουν το ίδιο και Έλληνες επιχειρηματίες, από τη στιγμή που είσαι στο διαδίκτυο η πελατεία σου μπορεί να είναι τεράστια,όση και των άλλων. -
delete
-
Απ'ότι είδα υπάρχουν πολλά ξένα e-shop με διαφορετικά είδη!
Μήπως θα ποστάρουμε είτε εδώ είτε σε ένα νέο θέμα αυτά τα λινκ - ας ξέρει ο κόσμος από **που **και **τι **θα πάρει! Επίσης καλό θα ήταν να συνοδεύονται και από προσωπικές εμπειρίες!Υ.Γ. Και εγώ θα στηρίξω τον Μπακάκο, αλλά αυτόν που δεν με κοροϊδεύει ΤΟΣΟ !
Γιατί **τέτοιες **διαφορές μόνο έτσι εξηγούνται ! -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ερώτηξις !
Ο Spartan θα ψώνιζε Hema-Plex απ' τον Μπακάκο για να τον 'ενισχύσει' και να μην κλείσει ?Ωραία.. ερώτηξις..!! αν κι εχω ηδη αναφέρει πως, οταν πρόκειται για τρελές διαφορές, σε καμμία περίπτωση δεν θα ενισχύσω τον 'εδω'...!! Aν όμως του Μπακάκου μου βγάινανε 39 πχ και του Aγγλου 33, θα προτιμούσα τον Μπακάκο....Θα φροντιζα βέβαια να ενημερώσω τον Μπακάκο και τον κάθε Μπακάκο, για να μη νομίζει οτι τρώω κουτόχορτο κι οτι οι καιροί εχουν αλλαξει τωρα πια με το νετ...!! Πριν τον φτύσω δηλαδή οριστικά, εκείνος θα ειχε εικόνα για τη γνωμη μου ως πελάτη....Τωρα, το αν θα πάρει το μήνυμα, είναι θέμα δικό του και όπου του βγει...!! Αλλα ως πελάτες, προτού γυρίσουμε την πλάτη μας, οφείλουμε να 'διαμαρτυρηθούμε'....!! Ειτε πρόκειται για τον Μπακάκο, είτε για τον βενζινά μας, είτε για το εμπορικό που κάνουμε τα ψώνια μας...Ας μην περιμένουμε μόνο τον... Τσιαμτσίκα...!! Η φωνή μας ως καταναλωτές, εχει ΜΕΓΑΛΗ δυναμη κι αξία...Αρκεί να την κάνουμε αισθητή και να μην τη θαβουμε μέσα μας...!
Ξαναλέω πως, ως Ελληνα, που ζω και δραστηριοποιούμαι στην Ελλάδα, μακροπρόθεσμα με συμφέρει η ευημερία των Ελληνικών επιχειρήσεων...Ουτε των Αγγλικών, ουτε των Γαλλικών, ουτε των Γερμανικών, ουτε των Αμερικάνικων....Για να δεις ποσο τοπικιστής είμαι και γενικότερα ποιο το σκεπτικό μου, για παραδειγμα (μιας και το θέμα είναι Σουπερμάρκετ), γάλα αγοράζω ΟΛΥΜΠΟΣ, που το παράγει η πόλη μου, γιατί μακροπρόθεσμα με συμφέρει να ευημερεί το εργοστασιο που δραστηριοποιείται στην πόλη μου...Οι εργαζόμενοί του είναι πελάτες μου, ή εστω εν δυνάμει, οχι της ΜΕΒΓΑΛ...!
Αγόρασα πριν 1 μήνα ένα συμπλήρωμα διατροφής Hema Plex, από το φαρμακείο του Μπακάκου στην Ομάνοια. Τιμή 24 ευρώ (30 κάψουλες). Προχτές που τελείωσε, λέω, δεν ψάχνω τιμές από eshops? Κρατηθείτε, οι δικοί μας πουλάγανε από 22,5 (πλέον ταχυδρομικών) ο φθηνότερος, μέχρι 28 ευρώ ο ακριβότερος.
Τιμές από eshops του εξωτερικού; Από 5,5 δολάρια ΗΠΑ ο φθηνότερος, μέχρι 10 λίρες Αγγλίας (ο ακριβότερος). Τελικά αγόρασα 2 κουτιά από εγγλέζικο eshop (δυστυχώς ο αμερικανός δεν έστελνε Ελλάδα), προς 9,25 λίρες έκαστο συν 10,5 λίρες ταχυδρομείο, ήτοι 29 λίρες σύνολο περίπου 33 ευρώ...Όταν στην Ελλάδα θα έπρεπε να δώσω τουλάχιστον 48 ευρώ...Είπατε τίποτα περί ακρίβειας, καπέλων κλπ? Ναι, είπα εγω....!! Ως Αγγλος καταναλωτης θα τραβούσα τα @@ μου που με πηδάει ασάλιωτα ο Αγγλάρας 'Μπακάκος', σε σχέση με τον Αμερικανό......!!!! Θα εβγαινα στα φόρουμ και θα σιχτίριζα μέχρι να λιωσει το πληκρολόγιο...!! Ως Ελληνας βέβαια, θα που έδωσα τα λεφτα μου στον Αγγλο κι οχι στον 'Ελληνα ασθενή' Αν πρόσεξες, το συμπληρωμα το πληρωσες σχεδόν 300% ακριβότερα στον Αγγλο απ΄οτι στον Αμερικανό... -
Ενώ συμφωνώ με την εξήγηση ότι το βρίσκω τόσο εσύ πόσο θα μου το αφήσεις, σε τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεις δεν έχει νόημα...Εσύ θα του το πείς του υπαλλήλου του Μπακάκου, αυτός θα κάνει κάτι.... όχι, άδικα έχασες το χρόνο σου. Εκτός αν θέλεις να το πεις στον αρχηγό κλπ οπότε και πιο πολύ χρόνο θα χάσεις και μάλλον θα βρεις και το μπελά σου....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ενώ συμφωνώ με την εξήγηση ότι το βρίσκω τόσο εσύ πόσο θα μου το αφήσεις, σε τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεις δεν έχει νόημα...Εσύ θα του το πείς του υπαλλήλου του Μπακάκου, αυτός θα κάνει κάτι.... όχι, άδικα έχασες το χρόνο σου. Εκτός αν θέλεις να το πεις στον αρχηγό κλπ οπότε και πιο πολύ χρόνο θα χάσεις και μάλλον θα βρεις και το μπελά σου....Α, να με συγχωρείς, αλλα αν σημερα, μια επιχείρηση δεν λειτουργεί ετσι, αν δεν φροντίζει για στοιχειώδη θέματα, οπως να αφουγκραστεί τον 'σφυγμό' της αγοράς και μάλιστα μέσω των στελεχών του (στελεχος= απο απλό πωλητή, ως διευθυντή), τότε είναι αξια της μοιρας της....!!
Σούπερμαρκετ