-
παρατηρώ αισθητή πτώση κίνησης στο τοπικό Lidl...
-
Υπάρχει μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τις γερμανικές επιχειρήσεις. Ελπίζω να στραφεί ο κόσμος στις ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως στα ελληνικά προϊόντα, αρκετά γίναμε Λάκηδες εισαγόμενοι τόσα χρόνια. Σταδιακά οι περισσότεροι θα έχουν συγγενείς ή φίλους άνεργους ή με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καιρός να ενισχυθεί λιγάκι η συνοχή και αλληλοϋποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας (που στο παρελθόν γινόταν βράχος μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών κρίσεων).
-
Και γιατί να το κάνω αυτό???
Για να συνεχίζω να εκτρέφω τις εξωφρενικές τιμές των εδώ καλόπαιδων?? Να μάθουν να πουλούν φθηνότερα.
Χρόνια τώρα η ΦΑΓΕ συγκεκριμένο προϊόν της το κοστολογούσε υψηλότερα από το εισαγόμενο. Φυσικά και δεν το αγόραζε κανείς. Την προηγούμενη εβδομάδα πούλησε 10 λεπτά φθηνότερα τη συσκευασία με αποτέλεσμα να είναι φθηνότερος από το Γαλλικό προϊόν. Και τότε το αγόρασα.
Το λέμε και θα το ξαναπούμε. Την απόλυτη ισχύ την έχει ο καταναλωτής. Αν νομίζει ότι τον κλέβουν απλά δεν αγοράζει και στο τέλος ο έμπορος προσαρμόζεται. Αν συνεχίζουμε με την πολιτική του ενισχύστε άκριτα τις Ελληνικές Βιομηχανίες (που τις περισσότερες φορές παράγουν το προϊόν σε γειτονικές χώρες και το κοστολογούν και 40% ακριβότερα εκμεταλλευόμενες την Εθνική μας ψωρο-υπερηφάνεια) τότε πολύ απλά θα συνεχίζουμε να είμαστε κορόιδα.
-
Αναφέρομαι σε προϊόντα υψηλής ή έστω ανάλογης με τα ξένα ποιότητας και ίδιας ή σχεδόν ίδιας τιμής.
Παραδείγματα έχω αρκετά, δεν ξέρω αν ενδιαφέρουν κανέναν.Γενικά, νομίζω ότι το ορθό και αναγκαίο είναι να στραφούμε κατά σειρά 1ον. σε ελληνικής ιδιοκτησίας και ελληνικής παραγωγής εταιρείες, 2ον. σε ελληνικής παραγωγής κι ας είναι ξένης ιδοκτησίας εταιρείες, 3ον. σε ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρείες που παράγουν στο εξωτερικό (καλύτερα από το τίποτα).
Οι εταιρείες που υπερκοστολογούν (πχ ΦΑΓΕ) ας βρεθούν στον πάτο όσο πουλάνε έστω και 2 λεπτά ακριβότερα - έτσι λειτουργεί ο ανταγωνισμός.
Αλλά το να αγοράζεις γερμανικό γάλα διαρκείας για 10 λεπτά λιγότερο το λίτρο δεν ακούγεται τόσο έξυπνο πλέον, έτσι δεν είναι; -
μαρμελάδα spin-span made in greece , απορρυπαντικά made in greece και από αυτή τη βδομάδα μόνο made in greece θα αγοράζω .
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
μαρμελάδα spin-span made in greece , απορρυπαντικά made in greece και από αυτή τη βδομάδα μόνο made in greece θα αγοράζω .spin-span rulez
-
Πωπω υπάρχει ακόμα η Spin Span?
-
delete
-
Αν αγοράζαμε όλοι τα ελληνικά προϊόντα και αποφεύγαμε τα αντίστοιχα ακριβότερα ξένα δεν θα είχαμε φτάσει εδώ... Όταν όμως τα αντίστοιχα ξένα είναι σαφώς φτηνότερα τότε κάποιοι ελληνάρες θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να αλλάξουν δουλειά.
Εγώ πάντως το ξαναλέω, βλέπω χαμηλότερες τιμές σε κάποια πράματα. Η κίνηση όμως κι εμένα μου μοιάζει υποτονική... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τώρα σε όλα τα καταστήματα Carrefour:
Εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ - TellasΑντε να ανασανει λιγο η κατασταση με την ΔΕΗ γιατι εχει ουρες 365 μερες το χρονο καθως επισης και στα ταχυδρομεια για τον ιδιο λογο!
Μιλάς σοβαρά τώρα...;;;; Λογαριασμοι της ΔΕΗ εξοφλούνται και σε όλα τα Προποτζίδικα....!! Δεν ξέρω για τα Ταχυδρομεία, αλλα οι ουρες στην ΔΕΗ είναι απο λογαριασμόυς που έχουνε λήξει και δεν μπορούν να εξοφληθούν αλλού...!!! Μεσα στα πλαισια της οικονομικης δυσπραγίας που εχουμε είναι κι αυτό... Και στα περιπτερα να εξοφλούνται, θα δούμε απο δω και περα και μεγαλύτερες ουρές στη ΔΕΗ..!!
Και γιατί να το κάνω αυτό???
Για να συνεχίζω να εκτρέφω τις εξωφρενικές τιμές των εδώ καλόπαιδων?? Να μάθουν να πουλούν φθηνότερα. Τα εδω καλόπαιδα όμως θα ΄ρθουν να σου αναθέσουν δουλειές, είσαι και Μηχανικός τρομάρα σου... Ουτε οι Γερμανοί, ουτε οι Γαλλοι , ουτε οι Αγγλοι....! Εχε υπ΄οψιν το εξης παράλληλα...Το πόσο φτηνό είναι ενα προιον στο ράφι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο το ποσο φτηνά θέλει να το πουλήσει το ΣΜ και οχι η ιδια η εταιρία..Εκει που φτάσανε τα πράγματα με το ολιγοπώλιο των ΣΜ, (το αναφέρει στην πισω σελίδα και ο vice) αυτοί εχουν το μαχαιρι, αυτοί και το πεπόνι....Γνωστα πραγματα πλέον αυτά...Τί φταίει φτάσαμε εκει...;;
1ον... Η κουτοπονηρία και η κακία του Ελληνα για τον πουστη (όποιον) που κονομαει στην πλατη του....
2ον... Η μικρή του αγοραστική δυναμη που τον κάνει να τα βλέπει όλα ακριβα....
3ον... Η ασυγκράτητη καταναλωτική και αναλωτική του μανία....!!! Λες και πρέπει να τα έχουμε 'όλα' επειδή τα έχει και ο αλλος ή και να μην τα ΄χει, εμεις τα θέλουμε....Λες και γεννηθηκαμε να μας χρωστάει κάποιος ολα τα αγαθα του κόσμου. Αφου μάλιστα διαπιστώσαμε οτι τα χρεωστούμενα δεν μας τα έδωσε, αποφασίσαμε να αποκτήσουμε εμεις εντουτοις αυτά τα αγαθα, αλλα να χρωστάμε εμεις και τα παιδιά μας για μια ζωή....!
Χρόνια τώρα η ΦΑΓΕ συγκεκριμένο προϊόν της το κοστολογούσε υψηλότερα από το εισαγόμενο. Φυσικά και δεν το αγόραζε κανείς. Την προηγούμενη εβδομάδα πούλησε 10 λεπτά φθηνότερα τη συσκευασία με αποτέλεσμα να είναι φθηνότερος από το Γαλλικό προϊόν. Και τότε το αγόρασα. Ε, ναι...Ιδια δυναμική έχει η ΦΑΓΕ με την Γαλλική...Αν οχι τότε, πάσο....
Το λέμε και θα το ξαναπούμε. Την απόλυτη ισχύ την έχει ο καταναλωτής. Αν νομίζει ότι τον κλέβουν απλά δεν αγοράζει και στο τέλος ο έμπορος προσαρμόζεται. Αν συνεχίζουμε με την πολιτική του ενισχύστε άκριτα τις Ελληνικές Βιομηχανίες (που τις περισσότερες φορές παράγουν το προϊόν σε γειτονικές χώρες και το κοστολογούν και 40% ακριβότερα εκμεταλλευόμενες την Εθνική μας ψωρο-υπερηφάνεια) τότε πολύ απλά θα συνεχίζουμε να είμαστε κορόιδα.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και το ξέρεις...Γενικα πάντως, μας συμφέρει να είμαστε όσο πιο τοπικιστές γίνεται....!! Ειδικά με το ειδος της οικονομιας που έχουμε σαν χώρα...Ολοι οι έμποροι το κατανοούμε και το κάνουμε πράξη όσο γίνεται...Θα επρεπε το ιδιο να κάνουν και οι Ε.Ε και οι αυτοαπασχολουμενοι...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Γενικα πάντως, μας συμφέρει να είμαστε όσο πιο τοπικιστές γίνεται....!! Ειδικά με το ειδος της οικονομιας που έχουμε σαν χώρα...**Ολοι οι έμποροι το κατανοούμε και το κάνουμε πράξη όσο γίνεται...**Θα επρεπε το ιδιο να κάνουν και οι Ε.Ε και οι αυτοαπασχολουμενοι...
Μαζί για το πρώτο μέρος.
Σχετικά με το ότι οι έμποροι το κατανοούμε κλπ δεν μπορώ να συμφωνήσω και να το δεχτώ όταν όλοι εισάγετε και γεμίζετε τα μαγαζιά σας με ξένα πράματα. Τα οποία μάλιστα χρησιμοποιείτε ως κράχτες και τα οποία συχνά υπερτιμολογείτε εντυπωσιακά... (και μη μου πείτε ότι το κάνετε για να μην τα πουλήσετε και να προωθήσετε τα ελληνικά.... ) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
(...)
Εγώ πάντως το ξαναλέω, βλέπω χαμηλότερες τιμές σε κάποια πράματα. Η κίνηση όμως κι εμένα μου μοιάζει υποτονική...
(...)Επιβεβαιώνω -και αναρωτιέμαι: είναι μήπως προσπάθεια των εταιριών να διατηρήσουν τον τζίρο τους? Ή κάτι άλλο?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
(...)
Εγώ πάντως το ξαναλέω, βλέπω χαμηλότερες τιμές σε κάποια πράματα. Η κίνηση όμως κι εμένα μου μοιάζει υποτονική...
(...)Επιβεβαιώνω -και αναρωτιέμαι: είναι μήπως προσπάθεια των εταιριών να διατηρήσουν τον τζίρο τους? Ή κάτι άλλο?
Aπλα πλεον υπολογιζουν ενα λογικο κερδος.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γενικα πάντως, μας συμφέρει να είμαστε όσο πιο τοπικιστές γίνεται....!! Ειδικά με το ειδος της οικονομιας που έχουμε σαν χώρα...
**Ολοι οι έμποροι το κατανοούμε και το κάνουμε πράξη όσο γίνεται...**Θα επρεπε το ιδιο να κάνουν και οι Ε.Ε και οι αυτοαπασχολουμενοι...
Μαζί για το πρώτο μέρος.
Σχετικά με το ότι οι έμποροι το κατανοούμε κλπ δεν μπορώ να συμφωνήσω και να το δεχτώ όταν όλοι εισάγετε και γεμίζετε τα μαγαζιά σας με ξένα πράματα. Ακριβώς όπως το λες είναι...!!! (πες Κινέζικα, μη ντρέπεσαι... ]) Αλλα να σου πω και κάτι άλλο...;; Εμεις φέρνουμε αυτό που 'εσεις' ζητάτε....!! Οταν πριν 6-7 χρόνια το 80% των εμπορευμάτων μου ηταν Ελληνικά, είχα αρχίσει να είμαι ακριβός για ευνοητους λόγους....Ο κόσμος μου έφερνε παραδείγματα αλλων καταστηματων, οπου 'οι τιμές ηταν πολύ καλύτερες'. Τί κι αν πάλευα να εξηγήσω οτι πρόκειται για εισαγωγές απο Κίνα, Μπαγκλαντές, Ινδία κλπ..;; Τί κι αν συνέχισα για μεγάλο διάστημα να 'φυλάω Θερμοπύλες' προτιμώντας τα Ελληνικά προιόντα...;; Εγω κοιτούσα σαν τον χαζό και οι ανταγωνιστές μου τριγύρω 'βγάζανε σακούλες'..!! Οι καταναλωτές φεύγανε απο μένα και πηγαίνανε στα 'φτηνά' καταστήματα, γιατί εγω ημουν ενας κακός παλιοπ.....ης, που τους έβλεπα σαν πορτοφόλι και ήθελα να τους μαδήσω...! Αν και χάνωντας ενας πελάτη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον ξαναφέρεις, ήλπιζα πως ο κόσμος θα εκτιμήσει την ποιότητα και την τίμια στάση απέναντί του και θα 'τιμωρήσει' τους άλλους....Μάταια όμως...Ετσι, άρχισα κι εγω να αναζητώ εισαγωγείς με φτηνά προιόντα...Μαζί με μένα βέβαια, παρα πολλοί συνάδελφοι....Και βρήκα κι εγω και οι άλλοι....Ετσι όμως άρχισαν να κλείνουν οι Ελληνες βιοτέχνες ενας-ενας και τώρα πια έχω κατα 80% εισαγωγής και 20% Ελληνικά...Ακριβώς το αντίθετο απ΄οτι πριν...Αν θέλω βέβαια τώρα πια, ας ψάξω να βρω Ελληνικά. Δεν υπάρχουν ουτε για δείγμα που λέει ο λόγος....
Περα απο τα παραπάνω, αυτό που εννοώ οτι κατανοούμε οι εμποροι, είναι οτι στηρίζουμε ο ενας τον αλλο....! Αγόρασα πρόσφατα ηλεκτρικές συσκευές 5,000 ευρώ, απο μικρομάγαζο ηλεκτρικών συσκευών....Αν και με έκπληξη διαπιστωσα οτι απο τις 4 προσφορές που πήρα ηταν ο φτηνότερος, (συμπεριλαμβανομένων των μεγαθηρίων Κωτσόβολος, Media Markt....) ακόμη και λίγο ακριβότερος να ηταν, θα τον προτιμούσα....! Το ίδιο και με την κάμερα που πήρα πριν 2 χρόνια....Τη βρήκα στο νετ 600 ευρώ και σε κατάστημα με φωτογραφικά 680...Του πρότεινα να μου τη δώσει 600, οσο τη βρήκα και μου απάντησε οτι μπορούσε μέχρι 630...Εννοείται πως την πήρα και δεν με πείραξαν καθόλου τα 30 ευρώ παραπάνω...Οχι επειδη μου περισσεύουν, αλλα επιεδή απλα κατανοώ τη θέση του, αλλα κι επειδή τα χρήματά μου θα μένανε εδω..!! Στην Ελλάδα....!! Με τον εναν ή τον αλλο τρόπο, πάλι σε μένα γύρισαν....Αν την έπερνα απο Γερμανία όμως.....;;;
Τα οποία μάλιστα χρησιμοποιείτε ως κράχτες και τα οποία συχνά υπερτιμολογείτε εντυπωσιακά... (και μη μου πείτε ότι το κάνετε για να μην τα πουλήσετε και να προωθήσετε τα ελληνικά.... ) Το 'υπετιμολογώ εντυπωσιακά', είναι πολύ σχετικό....Yπάρχει ενα σημείο, που το χαμηλό ποσοστό κέρδους και η συνεπαγώμενη μεγάλη κατανάλωση (αφου φαντάζομαι αυτό είναι το ζητούμενο για να βγει ενα κέρδος) αρχίζει να γίνεται ασύμφορη, αφου (για παράδειγμα) θέλει πολλά χέρια για να εξυπηρετηθεί...!! Δεν μπορείς να περάσεις αυτήν την 'κόκκινη γραμμή', όσο κι αν το θέλεις....Είτε προκειται για προιόντα είτε για υπηρεσίες... -
Λάκωνα, δεν μπορείς να γράψεις λίγο πιο καθαρά; Μας βγαίνουν τα μάτια και λες και χρήσιμα πράγματα ρε συ!
-
Λάρσα εδω, ρε λέμε...!!! Λάρσα...!!
Τα κόκκινα εννοείς...;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Λάρσα εδω, ρε λέμε...!!! Λάρσα...!!Τα κόκκινα εννοείς...;;
Ναι ρε συ, κανε κανονικα quote. Και εμενα με κουραζει. Ασε που βαριεμαι να σε quotαρω...
Κοιτα, εχεις καποιο δικιο,απο τη στιγμη που αρχισε ενας να φερνει κινεζικα 'ανταγωνιστικα' προιοντα, ακολουθησαν και οι αλλοι. Μονο που δεν ειναι ανταγωνιστικα, παρα μονο στην τιμη και πολλοι καταναλωτες κοιτανε μονο αυτο.
Τι επιχειρηση εχεις εαν επιτρεπεται?
-
Πριν από κανένα χρόνο, έκανα κάτι μαστορέματα στο σπίτι και ήθελα καρφιά.
Πάω στο μαγαζί στη γειτονιά και ζητάω... Τεσπα, με τα λεφτά που έπαιρνα 10 ελληνικά καρφιά έπαιρνα 100 κινέζικα. Τελικά πήρα και τα δύο. Ε, τα κινέζικα ήταν ΑΘΛΙΑ, στην πρώτη σφυριά λύγιζαν, ΓΤΠ εντελώς.
Τι να το κάνω το φτηνότερο... -
ΟΚ...Εχετε δίκιο....!! Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα για μικρές σημειώσεις, αλλα μου βγήκανε σεντόνι..! Εχω τόσα πολλά να πω, που άμα αρχίσω θα γράψω στρέμματα....Καλύτερα ερωταπαντήσεις, για να είναι σύντομα τα σχόλιά μου και πιο εύκολα στην ανάγνωση με κανονικά quote....Προς το παρόν για τα παραπάνω, επιλέξτε τα να γίνει μαυρο το φόντο, με λευκά γράμματα....
Κατάστημα με ρούχα casual έχω... Για πόσο ακόμα, μη με ρωτάς....Αυριο θα συνεχίσω ομως, γιατι τώρα πρέπει να την κάνω....
-
Δυστυχώς έχουμε δίκιο και οι δύο... Αναγκαστικά όπως λες είναι κύκλος. Αν ο καταναλωτής τα ζητάει εσύ θα τα φέρεις κοκ.
Αλλά όταν το ίδιο επώνυμο ρούχο (μια και είσαι σε αυτόν τον χώρο) το πουλάνε στην Ελλάδα 2-3 φορές ακριβότερα από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μη μου λες ότι δεν κοροϊδεύετε τον Έλληνα καταναλωτή.
(περιλαμβάνω εισαγωγέα και τελικό έμπορο αν δεν είναι ο ίδιος, εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος αλλά ότι η τελική τιμή είναι απαράδεκτη. Όταν μάλιστα έμαθα ότι είναι αληθινά τα νούμερα του πιο κάτω παραδείγματος: κόστος για επώνυμο μπλουζάκι στον εισαγωγέα στην Ελλάδα και εκτελωνισμένο 6 ευρώ, πώληση στον έμπορο στα 30 και τιμή βιτρίνας 90 ευρώ.... 15 φορές αύξηση τιμής μέσα στην Ελλάδα...!! )
Καλό θα ήταν πάντως να κρατηθούμε σε θέματα και προϊόντα πιο σχετικά με σούπερ μάρκετ... Και εκεί ο ΑΒ έβγαλε ένα όνομα, επειδή έφερνε τα πιο χάι πράματα, τα πιο δυσεύρετα, τα ξένα. Και παρέμεινε (μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον) εν γνώσει όλων από τα ακριβά Σ/Μ. Βέβαια τελευταία βγάζει οικονομικές σειρές...
Σούπερμαρκετ