-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Έχει αρχίσει και ωριμάζει μέσα μου η ιδέα της γενοκτονίας κατά των ζώων αυτών.
αυτόν τον coyot τον απολαμβάνω και γω
-
όντως απολαυστικό ποστ.
και πάει σε αυτούς που θεοποιούν κατά κόρον τους ευρωπΕους.
υπάρχουν σίγουρα καλύτεροι από εμάς αλλά και χειρότεροι.
-
Προσέξτε το: γίνονται όλο και περισσότερες προσφορές στο ράφια αλλά δεν έχουν πάντα ενημερωθεί και τα ταμεία!! Παρατηρώ να χτυπάνε στο ταμείο τις κανονικές τιμές και όχι αυτές του ραφιού. Δεν εννοώ ότι είναι ηθελημένη προσπάθεια παραπλάνησης ή εξαπάτησης αλλά δέχομαι ότι είναι απλά φόρτος εργασίας. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα είναι ότι με κλέβουν....
Συγκεκριμένο παράδειγμα: σε συσκευασία 2+1 γιαούρτι αγελαδίτσα 2% της Φαγε η τιμή από 1,71 πρόσφατα πήγε στο 1,18-1,14 αλλά σε δύο περιπτώσεις (σε τελείως διαφορετικά ΣΜ και σε διαφορετική πόλη) το ταμείο έβγαζε την κανονική τιμή. Στη μία περίπτωση είπαν ότι είναι άλλος κωδικός (λες και με νοιάζει) και μετά από λίγη επιμονή και υπομονή τελικά μου δώσαν όχι μόνο τη διαφορά αλλά μου χαρίσανε ολόκληρο το προϊόν ενώ σε άλλο κρατήσανε το προϊόν και μου έδωσαν τα λεφτά πίσω (το τσέκαρα και έβγαλαν την τιμή της προσφοράς και κρατήσαν την παλιά. Σε αυτούς συχνά υπάρχει διαφορά (!)που συνήθως απλά καλύπτουν).
Στεκομαι και στη συμπεριφορά των υπαλλήλων που είναι γενικά κακή, σαν να τους προσέβαλα κιόλας που τους υποδεικνύω το λάθος τους, σε καθυστερούν και σε ταλαιπωρούν χωρίς λόγο.... ίσως φταίει και η σύγκριση, έχω ζήσει και χρόνια στην Αγγλία που σε τέτοιες περιπτώσεις (πολύ σπάνιες) σπεύδουν να σε εξυπηρετήσουν και να σου ζητήσουν χίλια συγνώμη....
Για το Βέλγιο που ζει χρόνια μια θεία μου λέει ότι πρόκειται για ένα τεράστιο χωριό με άξεστους χωριάτες που τους αξίζει το χειρότερο.... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θα ζήσεις μωρέ. Αλλωστε Delhaize πουλάει και ο πρίμιουμ Βασιλόπουλος.
Τα προοιοντα '365' ειναι;Μου μοιαζει το σημα
Ja
AB=Delhaize.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1788967Βασικά θα πάρουν από εμένα ένα τίποτις, αφού αρκετές πολυεθνικές έχουν πλακώσει. Δηλαδή στο τέλος θα πρέπει να ψάχνουμε κανένα Μασούτη ή Χαλκιαδάκη για να μένουν τα λεφτά στο Γκρης.
Σκλαβενίτης και μόνο, κάθε ευρώ στις πολυεθνικές αλυσίδες φεύγει από τον ελληνικό κύκλο χρήματος.
Στο σημείο αυτό , ας θυμηθούμε λίγο τους φίλτατους φορουμίστας που έλεγαν με στόμφο πόσο βαριούνταν να συγκρίνουν τιμές στο Σ/Μ, πόσο μικρή είναι η ζωή για να ασχολείται κανείς με τέτοια θέματα.
Τώρα στενοχωριούνται για τα προβλήματα των γύρω τους, οδύρονται για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας, ενοχλούνται από το κακό κράτος που δεν φρόντισε για την ευδαιμονία των κατοίκων της χώρας......
Σιγά μη χολοσκάνε, τα άχρηστα τομαράκια είναι πάντα άχρηστα τομαράκια ανεξαρτήτως εποχής και συνθηκών. Το θέμα είναι να εντοπίζονται και να κράζονται δημοσίως, ανεξαρτήτως της μεταμφίεσής τους.Edit: Χαλκιαδάκη, όχι Χανιαδάκη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή στο τέλος θα πρέπει να ψάχνουμε κανένα Μασούτη ή Χανιαδάκη για να μένουν τα λεφτά στο Γκρης.Παντα προτιμω Μασουτη και προσπαθω να πηγαινω καθημερινες.
Στα Carrefour με πιανει αγοραφοβια.
Στο Βασιλοπουλο δε γουσταρω να πηγαινω. Χρεωνουν...και του πουλιου το γαλα.
(Σηκωνει μηνυση για παραπλανητικη διαφημηση αφου 'του πουλιου το γαλα' δεν υπαρχει σε κανενα ραφι? )
Lidl, Aldi κτλ, εκτος του οτι δε μ'αρεσει το ολο concept - πολυ Γερμανιλα, ακου εκει να σου χρεωνουν σακκουλες- πολλες φορες δε βρισκω τα προιοντα που θελω. -
Οι σακκούλες χρεώνονται παντού στην Ευρώπη. Στην Γαλλία πάει 3σεντ η σακούλα. Με 11 λεπτά αγοράζεις πλαστική υψηλής ανθεκτικότητας που αν σκιστεί κάποια στιγμή στην αλλάζουν δωρέαν και μετά υπάρχουν μεγαλύτερες σακούλες από διάφορα υλικά και σε διαφορετικές τιμές.
Τα Γαλλικά Dia πρέπει να είναι τα μόνα που δεν χρεώνουν σακούλες
Υ.Γ Μαντέψτε ποια αλυσίδα ΣΜ στην Γαλλία είναι πρώτη στην παράβαση: συγνώμη κάναμε λάθος στην τιμή στο ταμείο και το ράφι -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οι σακκούλες χρεώνονται παντού στην Ευρώπη.E και?
Υ.Γ Μαντέψτε ποια αλυσίδα ΣΜ στην Γαλλία είναι πρώτη στην παράβαση: συγνώμη κάναμε λάθος στην τιμή στο ταμείο και το ράφι
Carrefour?
-
το καρφουρ εχει μαστερ στο κλεψιμο στο ταμειο...ουτε θελω να φανταστω ποσα τσεπωνουν τη μερα απο ταχαμουδηθεν λαθη κτλ κτλ...
το καλο γιαυτους ειναι οτι σχεδον κανεις δεν ελεγχει τι πληρωνει στο τελος...
-
Εγώ απλά ενημερώνω, οι λόγοι είναι καθαρά οικολογικοι και φυσικά τσεπολογικοί θα πρόσθετα. Στην πράξη βέβαια αυτή η χρέωση καλό θα μας κάνει μπας και σταματήσει η σπατάλη σε σακούλες που γίνεται στην Ελλάδα.
Η απάντηση είναι σωστή -
Εγω τη μανια με τις πλαστικες σακουλες που εκτος του οτι μολυνουν απιστευτα, σχιζονται κιολας, δεν την εχω καταλαβει. Εχω πλεον υιοθετησει το συστημα 'ψωνιζουμε με backpack'! εκτος του οτι δεν χρεωνομαι σακουλες, τα πραγματα μπορεις να τα κουβαλησεις πολυ πιο ευκολα
-
Να δω την γιαγιά μου με τσάντα πλάτης να βγαίνει απο το supermarket και το στον κόσμο! Χαχαχα
το επομενο βήμα της θα είναι μια εντούρο! Χαχαχα -
χαχα, μπορει να της την βαρεσει της γιαγιας και να παει και κανα ελευθερο καμπινγκ! χεχεχε... Σοβαρα τωρα, εαν δεν μπορει καποιος να σηκωσει τετοιο σακιδιο, αποκλειεται να μπορει να σηκωσει λαστιχενιες σακουλες, οποτε η μονη λυση ειναι το καροτσακι οποτε παλι οι σακουλες ειναι αχρηστες!
-
ο ΑΒ έχει βιοδιασπώμενες σακούλες, μια χαρά τις βρίσκω
-
Σχεδόν όλοι έχουν βιοδιασπώμενες πια. Πάντως 3 λεπτά δεν τους κοστίζουν οι σακούλες με τίποτα, κέρδος βγάζουν κι από εκεί. Καλύτερα να τις περνάνε στο κόστος (βιοδιασπώμενες), μη μας πιάνει και άγχος δηλαδή.
Απορώ με τις χάρτινες των Αμερικάνων. Πιο άχρηστο πράγμα δεν πρέπει να υπάρχει - σκίζονται, λιώνουν από τπτ προϊόντα ψυγείου, χάλια. Είναι πιο οικολογικές; Και οι βιοδιασπώμενες μια χαρά είναι.
Ααα, μην τυχόν και ξεχάσετε για μήνες βιοδιασπώμενη σακούλα στο αυτοκίνητο, τον ήπιατε. Θα μαζεύετε εκατοντάδες κομμάτια κομφετί. Αν μάλιστα φυσάει.....
-
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις χάρτινες στην Αμερική. Βέβαια όντας συνηθισμένος με τις δικιές μας πλαστικές με τα χερούλια τις βρήκα λίγο άκυρες εργονομικά.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ο ΑΒ έχει βιοδιασπώμενες σακούλες, μια χαρά τις βρίσκωΚαι οι 3λεπτες βιοδιασπώμενες είναι. Πάντως το σακίδιο πλάτης είναι εξαιρετικά πρακτικό
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:hmmm:
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις χάρτινες στην Αμερική. Βέβαια όντας συνηθισμένος με τις δικιές μας πλαστικές με τα χερούλια τις βρήκα λίγο άκυρες εργονομικά.- στρογγυλο πομολο στην πορτα
-
Είναι πιο ανθεκτικές από τις δικές μας 'του μανάβη'; Γιατί οι τελευταίες με 5 μπανάνες ή 10 μήλα έχουν γίνει κομμάτια αν δεν τις πιάσεις από κάτω.
-
Coyot, άψογος....!!
Η τελευταία φορά που πήγα για ψώνια στο Carrefour, ηταν πριν 3 χρόνια....Κι αυτό, γιατί βρεθηκα στην περιοχή για άλλη δουλειά και η σύζυγος προτεινε να κάνουμε και τα ψωνια, μιας και ημασταν εκει...Αρχες Δεκέμβρη, στην ουσία παραμονή γιορτών....15 ταμεία στη σειρά και εξυπηρετουσαν τα 5....Σε κάθε ταμείο, απο 10 βοοειδή, ανάμεσα σ΄αυτά κι εγω με τη γυναίκα μου, με φορτωμένα τα καρότσια ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.....!!!!! Υπομονετικά, καθόμασταν και περιμέναμε στην ουρά, 10 διαφορετικά ζώα με καρότσια σε καθε ταμείο...!! ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ...!! Η πολυεθνικη που χτυπάει την ανεργία, δεν είχε πάρει ουτε καν για τις γιορτές έκτακτα,άτομα για τα ταμεία, για να μην περιμένουν οι πελάτες του....Αφου το συνειδητοποιώ, μετά απο λίγο με πιάνει ενα ΑΜΟΚ, μια τρέλα και σε κατασταση αλλοφροσύνης αρχίζω να φωνάζω σαν δαιμονισμένος....!!! Η γυναίκα μου να δαγκώνεται, (τί να πει, γνωριζε την απέχθεια μου γι΄αυτά τα μαγαζιά...).Κάτι αρχίζουν να ψελλιζουν και κανα 2-3 απο τα αλλα ταμεία, αλλα μάταια....Οι κοπέλες στα ταμεία τί να σου κάνουν, υπεύθυνος που @@ να φανεί, πήρα τα πράγματα μετά απο 20 λεπτά αναμονης και σηκώθηκα κι εφυγα...!! Ηταν η τελευταία φορά....!! Απο τότε στο ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ της γειτονιάς μου (35 έχει στην ευρυτερη περιοχή) και να πάνε να γ........νε..!!
Αλλα δεν για ακόμη μια φορά δεν φταίνε αυτοί...!! Η κουτοπονηριά η δική μας φταίει....! ΟΤαν πρωτοηρθαν, πανηγυρίζαμε και χειροκροτουσαμε που επιτέλους θα ψωνιζουμε φτηνά...!! Που δεν θα μας έκλεβε επιτέλους το ΣΜ της γειτονιάς μας.....! Με μοναδικό κριτηριο την τιμή, τους στηρίξαμε τόσα χρόνια, τους γιγαντώσαμε 'καθαριζοντας'στην ουσια το τοπίο απο τον ανταγωνισμό και τώρα τους λουζόμαστε...Αλλοτε να κάνουν 'λαθη στα ταμεία',αλλοτε να εχει άλλη τιμή το ραφι κι αλλη να χτυπάει το ταμείο, άλλοτε να μην υπάρχουν καν τιμές στα ράφια, να μη μας εξυπηρετουν, να περιμένουμε στις ουρές σαν τα ζώα που περιμένουν να μπουν στο παχνί...!!! Στην ουρά θα μπω ΜΟΝΟ αν είναι να μου τα δώσετε τσαμπα ρε μ@@$ιά.....!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι πιο ανθεκτικές από τις δικές μας 'του μανάβη'; Γιατί οι τελευταίες με 5 μπανάνες ή 10 μήλα έχουν γίνει κομμάτια αν δεν τις πιάσεις από κάτω.Ναι, καμία σχέση. Δεν ξέρω τι κατεργασία πέφτει, αλλά σκέψου πως το κατεψυγμένο (=άπειρη υγρασία όταν το βγάλεις) παίζει πολύ, αλλά πρόβλημα με τις χάρτινες σακούλες δεν έχουν.
Δεν ξέρω όμως τι παίζει με το οικολογικό του ζητήματος.
Σούπερμαρκετ