-
ΧΑχαχαχα! Μα φυσικά είμαι νεοέλληνας. Δεν ήξερα ότι γράφω σε φόρουμ διανοούμενων παλαιοελλήνων.
Οι πλαστικές σακουλίτσες στο βασιλόπουλο που πάω είναι βιοδιασπώμενες.[και όταν δεν ήταν βέβαια πάλι τις προτιμούσα]. Οι χαρτοσακούλες που προτιμάτε εσείς οι δυτικοευρωπαίοι για πείτε μου από πόσες αποψιλωμένες δασικές εκτάσεις ακριβώς είναι κατασκευασμένες;υγ. αυτό με τις τσέπες και τους γερμανούς ήταν κορυφαίο!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο μύθος δημιούργησε τον πολιτισμό που ζεις.
Ο νεοέλληνας τον κατέστρεψεΘα ηθελα τον ορισμο που δινεις στη λεξη 'νεοελληνας'
Οτι ζεις σήμερα......πάρε παράδειγμα ας πούμε απ την.....μουσική
Τι εχει η μουσικη?
Το μονο λαθος που υπαρχει παγκοσμιως, (αρα δε μιλαμε για νεοελληνα) ειναι πως εχει καταντησει προιον.
Ο νεοελληνας που φταιει? Οταν πλεον εχουμε να κανουμε με προιον και οχι με εκφραση... -
Ο χρήστης balo έγραψε:
Οι χαρτοσακούλες που προτιμάτε εσείς οι δυτικοευρωπαίοι για πείτε μου από πόσες αποψιλωμένες δασικές εκτάσεις ακριβώς είναι κατασκευασμένες;Οι περισσοτερες εκτασεις δημιουργηθηκαν γιάυτο το σκοπο. Δεν αποψιλωνεται οποια εκταση καυλωσει στον κατασκευαστη. Και μαλιστα, φροντιζουν να τις ανανεωνουν και να τις μεγαλωνουν. (αλλιως πως θα συνεχισουν να παραγουν?)
Φαντασου μια φαρμα...δεντρων. (Βλ. Καναδα.) -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
είναι ένα τέρας που κατοικεί στην ελλάδα και στο μυαλό του G60 και δεν συμφωνεί μαζί του
-
To βασικό ζήτημα συνίσταται στο να είναι ανθεκτικές οι σακούλες ώστε:
-να μη σκίζονται από βαριά προϊόντα (πχ μπουκάλια, φρούτα)
-να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες ως σκουπιδιών (και ως απλύτων ή παπουτσιών μέσα σε βαλίτσα με καθαρά ρούχα, για όποιον ταξιδεύει πολύ σαν εμένα)Θα διάλεγα την πιο οικολογική που θα μου υποδείξει η επιστήμη, αρκεί να είναι ανθεκτική, έστω πρόσκαιρα.
Αλλά βλέπω ότι η επιστήμη είναι σχετικά διχασμένη, υπάρχουν υπέρ και κατά για την κάθε περίπτωση.
Για τις βιοδιασπώμενες διάβασα ότι ο αρμόδιος Βρετανός Υπουργός δήλωσε ότι η σύστασή τους είναι χειρότερη για το υπέδαφος (εκτός κι αν τα πιάνει από πουθενά κι αυτός)Προς το παρόν, χρησιμοποιώ ένα μίγμα: Ανθεκτικές πολλαπλών χρήσεων για τα βαριά προϊόντα, που τις έχω μόνον για ψώνια, + κάθε φορά αγοράζω και 2-3 υπερευαίσθητες βιοδιασπώμενες για τα πιο ελαφριά ψώνια, να τις έχω για τα σκουπίδια.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Σε συνέχεια, τώρα, προηγούμενου ποστ μου: Σήμερα πήγα στο μόνο ίσως ανοιχτό ΣΜ των Βρυξελλών (καθ' ότι Κυριακή, και χθες βλακωδώς βαρέθηκα, ενώ καθημερινή δεν προλαβαίνω ποτέ ανοιχτό ΣΜ, λόγω 12ωρης συνεχούς δουλειάς).
Δεν υπήρχε καν γάλα φρέσκο, ούτε γιαούρτι ελληνικό, ούτε και φέτα Δωδώνης (γι' αυτό πάω στα Delhaise). Είχαν μείνει ευτυχώς κάτι λίγα πορτοκαλάκια ισπανικά (τα πουλάνε με το κομμάτι ) και πήρα.
Λεμόνια είχε τούρκικα, και κράκερς ισραηλινά,και γι' αυτό δεν πήρα τίποτα απ' τα δύο, αν και χρειαζόμουν.
Σχετικά είναι όλα αυτά, βέβαια, γιατί το ουίσκι μου είναι αμερικάνικο (μπέρμπον) και τα τσιγάρα μου βρετανικών συμφερόντων, ομολογώ μετά λύπης... -
Έτσι μπράβο, αντίσταση στα λεμόνια των Τούρκων και στα κράκερς των ισραηλινών.
Οι Γερμανοί μάλιστα τους τελευταίους τους έστελναν στους φούρνους (γι' αυτό και τα κράκερς των ισραηλινών κακώς τα σνομπάρεις, ξέρουν από ψήσιμο οι παλιο-οβριοί... ).Προτιμάτε Γερμανικά προϊόντα λοιπόν: ναι στις Porsche, όχι στα τούρκικα λεμόνια!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι Γερμανοί μάλιστα τους τελευταίους τους έστελναν στους φούρνους (γι' αυτό και τα κράκερς των ισραηλινών κακώς τα σνομπάρεις, ξέρουν από ψήσιμο οι παλιο-οβριοί... ).Προτιμάτε Γερμανικά προϊόντα λοιπόν: ναι στις Porsche, όχι στα τούρκικα λεμόνια!
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Μόνον εμοτικον; Ουδέν χαριτωμένον σήμερον;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις χάρτινες στην Αμερική. Βέβαια όντας συνηθισμένος με τις δικιές μας πλαστικές με τα χερούλια τις βρήκα λίγο άκυρες εργονομικά.Στα σούπερμάρκετ που πηγαίναμε εμείς πάντως συνήθως (WalMart, BiLo, Winn-Dixie) είχαν πλαστικές, όπως εδώ. Θύμιζε πατρίδα...
Εγω τις ξαναχρησιμοποιω σαν σακκουλες σκουπιδιων.
Και εφ'οσον ειναι βιοδιασπωμενες ειναι προτιμοτερο απο το να χρησιμοποιω τις μαυρες κλασικες σακκουλες σκουπιδιων που δεν ειναι.Παρομοίως.
Οι παλιές πλαστικές σακκούλες αποτελούσαν όντως πρόβλημα, γιατί είχαν πάρα πολύ μεγάλη αντοχή (και όντως, ποιό το νόημα να φτιάξεις κάτι που έχει χρησιμότητα μισής ώρας με υλικό που παραμένει αδρανές για αιώνες?) και ταυτόχρονα πολύ ελαφριές για να είναι πρακτική η ανακύκλωση τους.
Αν χρειαστεί να πάρω κάτι στα γρήγορα από το συνοικιακό σουπερμάρκετ, δεν παίρνω καν σακούλα. -
Στο apple που κάναμε τα καθημερινά ψώνια είχαν χάρινες, ότι πρέπει για να τις φουσκώνεις και να τις σκας (δύσκολα)
Εσύ τι έκανες εκεί; Δεν έχουμε μιλήσει.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
είναι ένα τέρας που κατοικεί στην ελλάδα και στο μυαλό του G60 και δεν συμφωνεί μαζί του
όπως επίσης και με τις αρχάς του κομμουνισμού και της αναρχίας βεβαίως βεβαίως,γι αυτό να είσαι σίγουρος
-
Οτι ζεις σήμερα......πάρε παράδειγμα ας πούμε απ την.....μουσική
Τι εχει η μουσικη?
Το μονο λαθος που υπαρχει παγκοσμιως, (αρα δε μιλαμε για νεοελληνα) ειναι πως εχει καταντησει προιον.
Ο νεοελληνας που φταιει? Οταν πλεον εχουμε να κανουμε με προιον και οχι με εκφραση...Αν εσένα σε ευχαριστεί ο πολιτισμός και η κουλτούρα να μετρέπετε σε προιόν δικαίωμά σου,ότι απαιτείς αυτό έχεις,μια βόλτα στα σκυλάδικα θα σε καλύψει πλήρως.
Απ την άλλη ευκαιρία μας είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχει κι έχουμε το κάτι ξεχωριστό το κάτι διαφορετικό.
Το ότι οι Γερμανοί παράγουν μουσικά απόβλητα δε σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσω κι εγώ. -
Coyot
Είναι γεγονός ότι το Βέλγιο είναι ο βόθρος της Ευρώπης (κι εμείς φυσικά) άσχετα που βλέπω μερικούς εδώ μέσα να εκπλήσονται και να προσπαθουν να ταυτίσουν το Βέλγιο με τη γενικότερη κουλτούρα της Ευρώπης,είναι γνωστό αυτό.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί το άνδρο συσκευασίας των ποιό άκυρων λιπαντικών κινητήρων.
Δες τε επίσης από που φορτώνουν τα φορτηγά του lidl λάδια για μαγείρεμα απ το Βέλγιο κι αμα ξαναφάτε να με χέστε.
Ολη η σαβούρα στο Βέλγιο παράγετε,φυσικά για ιθαγενή καταναλωτικό κοινό -
Αφορισμοί, υπερβολές. Αίντε ζήτω
-
Αμα δε μας αρέσει κάτι υπερβολές είναι.......
-
Καλά Μάκη, χαλάρωσε λίγο. Μην είστε ρε γμτ τόσο στην τσίτα. Άσε που δεν αναφερόμουν μόνο στο δικό σου πόστ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καλά Μάκη, χαλάρωσε λίγο. Μην είστε ρε γμτ τόσο στην τσίτα. Άσε που δεν αναφερόμουν μόνο στο δικό σου πόστΓιατί δεν είναι βόθρος το Βέλγιο?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν εσένα σε ευχαριστεί ο πολιτισμός και η κουλτούρα να μετρέπετε σε προιόν δικαίωμά σου,ότι απαιτείς αυτό έχεις,μια βόλτα στα σκυλάδικα θα σε καλύψει πλήρως.
Tα σκυλαδικα δεν καλυπτουν τα γουστα μου.
Αλλα και το τελευταιο αλμπουμ του Jean Michel Jarre, εφοσον αγοραστηκε με χρημα, αποτελει προιον. ( Με την εννοια του εμπορευματος)Υ.Γ.
Δηλαδη, νεοελληνας ειναι αυτος που ακουει σκυλαδικα? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αμα δε μας αρέσει κάτι υπερβολές είναι.......Εσενα δε σου αρεσει τιποτα, φαντασου ποσο υπερβολικος φαινεσαι.
-
Αν εσένα σε ευχαριστεί ο πολιτισμός και η κουλτούρα να μετρέπετε σε προιόν δικαίωμά σου,ότι απαιτείς αυτό έχεις,μια βόλτα στα σκυλάδικα θα σε καλύψει πλήρως.
Tα σκυλαδικα δεν καλυπτουν τα γουστα μου.
Αλλα και το τελευταιο αλμπουμ του Jean Michel Jarre, εφοσον αγοραστηκε με χρημα, αποτελει προιον. ( Με την εννοια του εμπορευματος)Υ.Γ.
Δηλαδη, νεοελληνας ειναι αυτος που ακουει σκυλαδικα?Το τελευταίο άλμπουν του jARRE ποιό ήταν?
Σούπερμαρκετ