-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τα ψώνια καί η....λεηλασία,είναι πιθανά τό ίδιο φαινόμενο,μέ τή μόνη διαφορά να βρίσκεται στό άν περάσεις από τό ταμείο!!!Τώρα πού τό ξαναδιαβάζω όμως,ίσως νά μήν είναι καί τόσο απίθανο να συμβαίνει αυτό,άν αναλογιστείς ότι τα ψώνια είναι μία εκδήλωση εύρεσης τροφής.Ισως να επικρατούν οι ίδιοι ψυχολογικοί παράγοντες τόσο στόν 'αγοραστή' όσο καί στόν τροφοσυλέκτη.Βασικό ένστικτο είναι η εύρεση τροφής (αυτοσυντήρηση),καί ίσως ξυπνάει μέσα μας τό κτήνος.
Τί λέτε;
Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Γενικά συμφωνώ με την άποψη ότι η συμπεριφορά μας σε όλους τους τομείς της ζωής καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εκατοντάδες χιλιάδες ετών που περάσαμε μέσα στις σπηλιές. Το ένστικτο είναι πολύ δυνατό πράγμα.
Ειδικά αυτή η τροφοσυλλεκτική νοοτροπία, είναι απίστευτα ισχυρή ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή στην πόλη. Το παρατηρώ κάθε φορά που πηγαίνω εκδρομή με φίλους σε κάποια εξοχή και βρισκόμαστε σε μέρος όπου υπάρχουν καρποί που μπορούν να συλλεχθούν (κάστανα, βατόμουρα, σύκα κλπ). Αν δε μαζέψουμε όσα παραπάνω μπορούμε δεν ξεκολλάμε από εκεί! Κι ας μην μπορούμε να φάμε ούτε το 1/10 από όσα μαζέψαμε! Πολύ πιθανό τα ίδια αντανακλαστικά να ενεργοποιούνται και στο σούπερ μάρκετ!
-
HUNTER λίγο απόλυτη η άποψή σου, αν το πάρουμε έτσι θα έπρεπε όταν είναι άνοιξη να φυστικώνουμε ότι περπατάει και ότι κολυμπάει επειδή ξυπμάνε τα ένστικτα της αναπαραγωγής
-
Όπως δεν αλλάζεις βενζινά έτσι και δεν αλλάζεις supermarket (αν παίρνεις χύμα αλλαντικά, τυρια, αντζούγιες κλπ.....) εγω ψωνίζω μόνιμα από το Βασιλόπουλο στο Φάρο Ψυχικού.... .αρρωσταίνω με κάτι ριόλες στα τυριά αλλαντικά που για να πάρουν μισό κιλό τυρί βγάζουν το λάδι και στους πωλητές και σε μας που περιμένουμε στην ουρά!!!!!!! (Να μου το κοψτε λεπτό, από κέντρο, με το αριστεςρό σας χέρι σε φέτα διαμέτρου 6 εκ κλπ κλπ) πάρτο μανδαμ να τελιώνουμε!!! Τι στο λύκο γούρι το έχουν για να πιάσει η μαγειρική!!!!
επίσης έχω κάτσει σε ταμείο πίσω απο μεγάλη ριολα που το γέμισε το ταμείο ένα καρότσι πράγματα περνάει 3 κάρτες και δεν πέρναγε καμμιά και λέει 'γειά σας' και έφυγε και τα άφησε έτσι!!!!!! Τι θες την τσαντα την LV
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγω προτιμω τα σουπερμαρκετ στο εξωτερικο.
να αγοραζω 1 πορτοκαλι.
1 μηλο.
1 λεμονι.
1 φετα ψωμι.
και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να μιλαω μονο στον εαυτο μου, γιατι κανεις αλλος δεν απανταει συνηθως.
ευρωπη ρε ξυπνατεεεεεε
καρπούζι κ πεπόνι με τις φέτες
Εν μέρει (και μόνο) σωστό...
1 πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι ή μπανάνα μπορείς να αγοράσεις ΚΑΙ στην Ελλάδα, ασχέτως αν πολλοί αγοράζουμε με τη σέσσουλα και μετά τα πετάμε ως σάπια...
Αν το πρόβλημα είναι οι τιμές, να θυμίσω πως ο ΒΑΣΙΚΟΣ (ανειδίκευτος χωρίς προϋπηρεσία) είναι 2000 ευρώ στην Ελβετία...Αντίθετα στην Ιταλία όπου και ψωνίζω, τα φρούτα είναι ΣΑΦΩΣ φτηνότερα (και κατά μέσο όρο σαφώς καλύτερα) από τα αντίστοιχα του Καρφούρ στην Ελλάδα!!! (για σούπερ μάρκετ μιλάμε πάντα)
Τώρα για το πεπόνι πάλι λάθος τα λέτε, δεν έχω δει ποτέ να το πουλάνε σε φέτες!
Το καρπούζι αντίθετα ναι, το πουλάνε σε φέτες. Και κάνει μέχρι και 3 ευρώ το κιλό!!!
Όμως είναι λογικό, γιατί ΔΕΝ παράγεται εδώ, ενώ τα μεταφορικά του είναι πανάκριβα λόγω βάρους...Ψωμί δεν εχω δει ποτέ με τις φέτες, εκτός αν μιλάμε για συσκευασία... κρις κρις!
Αντίθετα έχω δει να πουλάνε καρβέλια (μεγάλα!) κομμένα στη μέση ή στα 4. Ομοίως το έχω δει και στα ελληνικά Καρφούρ όμως...Όσο για το σέρβις, η εξυπηρέτηση στα σούπερμάρκετ (τύπου Καρφούρ, όχι Λιντλ) είναι σαφώς καλύτερη έξω, παρά στην Ελλάδα!! Προχθές ήμουν στο Mediamarkt και έκανα ερωτήσεις για πλέιστέισιον2. Τους έκανα τουλάχιστον 5 ερωτήσεις, στον ίδιο, και σε διαφορετικό διάστημα, δηλαδή όλο πήγαινα και κάτι τον ρώταγα. Πάντα ευγενέστατος, χαμογελαστός κι αυτός κι εγώ, και ΔΕΝ ήταν η εξαίρεση στον κανόνα...
Αντίθετα σε τύπου Λίντλ δεν έχει κανέναν εκεί, και ό,τι καταλαβαίνεις, κατάλαβες. Και στα ελληνικά Λίντλ όμως το ίδιο συμβαίνει...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
HUNTER λίγο απόλυτη η άποψή σου, αν το πάρουμε έτσι θα έπρεπε όταν είναι άνοιξη να φυστικώνουμε ότι περπατάει και ότι κολυμπάει επειδή ξυπμάνε τα ένστικτα της αναπαραγωγήςΓιατί ρε ΙΚΕ,τήν άνοιξη δέν θέλεις συνεχώς να φυστικώνεις;
Αλλο άν δέν μπορείς να τό κάνεις,επειδή υπάρχει η απειλή τού νόμου.Τέσπα,ήταν απλά μία προσωπική γνώμη.Τί διάολο,από τα γεννοφάσια μου μπακάλης είμαι.
-
...ή το άλλο που πας στο ταμείο με 5 πράγματα μετρημένα στο καλαθάκι και δεν σε αφήνει η μανδάμ των 2 καργαρισμένων καροτσιών να περάσεις...'στην ουρά σας κύριε...
Το lidl έχει φοβερά πατατάκια και τρομερά σοκολατένια πουράκια.
Εγώ ψωνίζω κυρίως από Μαρινόπουλο και ενίοτε Carrefour Γέρακα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τέσπα,ήταν απλά μία προσωπική γνώμη.Τί διάολο,από τα γεννοφάσια μου μπακάλης είμαι.Ανδρέα, από που ψωνίζεις;
Δεν εννοώ να αναφέρεις ακριβώς τις πηγές σου, οκ; Ας πούμε, αλυσίδες; Έλληνες χονδρέμποροι; Έλληνες παραγωγοί; Δικές σου εισαγωγές; Δικές σου συσκευασίες; Όλα τα παραπάνω; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τέσπα,ήταν απλά μία προσωπική γνώμη.Τί διάολο,από τα γεννοφάσια μου μπακάλης είμαι.
Ανδρέα, από που ψωνίζεις;
Δεν εννοώ να αναφέρεις ακριβώς τις πηγές σου, οκ; Ας πούμε, αλυσίδες; Έλληνες χονδρέμποροι; Έλληνες παραγωγοί; Δικές σου εισαγωγές; Δικές σου συσκευασίες; Όλα τα παραπάνω;Συνεταιρισμό παντοπωλών.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Συνεταιρισμό παντοπωλών.ΩΡΑΙΟΣ!
Γιατί δεν το κάνουν όλοι; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Συνεταιρισμό παντοπωλών.
ΩΡΑΙΟΣ!
Γιατί δεν το κάνουν όλοι;Διότι δέν γνωρίζουν μάλλον.
-
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
Εν ενεργεία περιπτεράς speaking: κοίτα να δεις φιλάρα. Πάει ο πολίτης στο ΑΤΜ και του βγάζει 20άρικο ή 50άρικο (υπάρχουν ΑΤΜ τα οποία δίνουν μόνο 50άρικο, όπως αυτό της Alpha Bank στο Ερρίκος Ντυνάν). Τι θα κάνει; Είναι θέμα του επαγγελματία να έχει ψιλά. Όταν πέρνει τα λεφτά των αγοραστών είναι ωραία; Πρέπει, εάν θέλει να λέγεται επαγγελματίας, να έχει ψιλά, σακούλες, καλαμάκια. Όσον αφορά τα ψιλά, πας μια βόλτα από την Τράπεζα της Ελλάδος, παίρνεις μια σακούλα από το κάθε κέρμα και είσαι ο πιο μάγκας της πιάτσας. Αυτό κάνουμε εμείς.Σίγουρα είναι υποχρέωση του επαγγελματία να έχει ψιλά. Απο την άλλη πλευρά όμως θα ήθελα να δω τα μούτρα του ταρίφα που θα προσπαθούσαν να πληρώσουν με 50άρικο για κούρσα δύο,τριών ευρώ!
Σε περιπτώσεις όπως αυτές που αναφέρεις (ΑΤΜ) πάω πάσο αλλά αν ακούς τα ψιλά να κουδουνίζουν στην τσέπη και βαριέται κουνήσει το δαχτυλάκι του...
Σακουλές, καλαμάκια αλλά και εισιτήρια λεωφορείων που δεν έχει κανείς γιατι δεν δίνουν κέρδος (θα έπρεπε να) είναι ουκ εκ των άνευ.Αυτό που με εκνεύριζε ήταν το 'large' ύφος μερικών την ώρα που μετρούσαν δεσμίδες με μεγάλα χαρτονομίσματα μέχρι να βρούν 50άρικο ή χειρότερα 100άρικο το οποίο πετούσαν επειδικτικά και περίμεναν να θυμηθώ τη μάρκα τσιγάρων τους ('ντάξει μεγάλε είσαι μόνο ένας απο τους εκατό σημερινούς). Δεν θα ασχοληθώ καν με αυτούς που σταματούσαν ακριβώς έξω απο το περίπτερο κλείνοντας το δρόμο (ενώ είχε εσοχή στάθμευσης σε 10 μέτρα) και φώναζαν απο το ανοιχτό παράθυρο του συνοδηγού την παραγγελία τους (όχι δεν ήμουν στο γνωστό απο τα δελτία ειδήσεων περίπτερο με την 'κουτάλα'). Αλλά θα μπορούσα να υπομείνω τα πάντα αν ένας έστω ξόδευε λίγο σάλιο παραπάνω και αποκρινόταν στο δικό μου ευχαριστώ με κάτι περισσότερο από 'ούγκ' (και πάλι ανεκδιήγητοι αυτοί που απαντούσαν ή !!! )
Για τους ταμίες σε σούπερ αλλά και αλλού που 'ξεχνούν' να δώσουν τα μικρά λεπτά μία λύση που χρησιμοποιώ εγώ είναι αυτή που έδωσα στο προηγούμενο πόστ με τη στρογγυλοποίση. (πχ για 1,23 ρέστα δίνεις 27 και παίρνεις 1,50 ή κάτι παρόμοιο).
-
πάντως ο περιπτεράς μου με ξέρει και μου βγάζει τα τσιγάρα πριν του τα ζητήσω..
λες να με θεωρεί κ εμένα μ@λάκα που δεν του λέω τη μάρκα κάθε φορά; Με βάζεις σε σκέψεις τώρα..
πάντως συμφωνώ ότι δε χάθηκε ο κόσμος να πεις κ ένα ευχαριστώ..
εμένα με εκνευρίζουν όλοι (σε οποιοδήποτε κλάδο) που δε λένε ούτε μια καλημέρα και σε κοιτάνε με ύφος γκανγκστα λες και τους σκότωσες τη μάνα και δεν πρέπει να τους κοιτάς στα μάτια πάνω από 2 δευτερόλεπτα..
ειδικά σε άλλα περίπτερα (που σπάνια ψωνίζω, γιατί παίρνω απ'τον 'δικό μου' συνήθως), με ξενερώνουν όταν τους λες καλημέρα και σε γράφουν στα @@ τους.. και οκ, να πεις να έχουν δουλειά ή να είναι απασχολημένοι, το δέχομαι.. αλλά να κάθονται και να ξύνουν με γκασμά γιατί η τσουγκράνα αφήνει κενά, και να σε κοιτάνε με ύφος κλπ.. αντιεπαγγελματικό τελείως.. πες μια κουβέντα ρε χλιμίτζουρα, τσάμπα είναι -
Εντάξει skye μην ανησυχείς... Και εγώ είχα καμιά δεκαριά τακτικούς πελάτες που ανταλλάσαμε καμία κουβέντα που και που και που τους εξέπλητα βγάζοντας τα τσιγάρα και την εφημερίδα τους όταν τους έβλεπα απο μακρυά. Οι μαλακοπίτουρες ήταν αυτοί που νόμιζαν οτί θα θυμάμαι λεπτομέρειες ακόμα και αν είχαν ψωνίσει μια,δυό φορές πρίν κανα μήνα και καλά καλά δεν θυμόμουν την φάτσα τους.
Βέβαια αν είσαι το ίδιο μακρυχέρης με τα περίπτερα όσο και με τα σούπερ μάρκετ ίσως ο δικός σου να σε προσέχει για άλλο λόγο...Και για τους χλιμίτζουρες skye και Bruce μην ξεχνάτε οτι ο πελάτης μπορεί να έχει επιλογή ο περιπτεράς (ταμιάς,υπάλληλος κλπ) όμως... Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο ή να μπινελικώνουμε μερικούς μερικούς που τα χρειάζονται;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σκλαβενίτης ΚΑΙ για μένα. Με Νο 1 υποκατάστημα, αυτό στην Πειραιώς στου Ρέντη.... το επονομαζόμενο και 'κεντρικό'.
Ήμουν πελάτης δυο χρόνια, όταν έμενα στα Καμίνια, και μπορώ να πώ ότι συνέβαλλα λιγάκι στο να φορούν γάντια, όσοι έρχονται σε επαφή με τα ευαίσθητα τρόφιμα, κάνοντας φασαρία για τη θεία με τα βρώμικα νύχια που χάιδευε τη φέτα... (86-87).
Μετά από χρόνιες έρευνες αγοράς , αγοράζω χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες και αλκαλικές μπαταρίες από το Lidl, και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα από το Σκλαβενίτη. Στο εξοχικό (Πελασγία Φθιώτιδας) οι αντίστοιχες αγορές από το Γαλαξία στη Στυλίδα. Ειδικά στο εξοχικό, έχω υπολογίσει πως είναι αρκετά φθηνότερος ο Γαλαξίας μια φορά την εβδομάδα, συνυπολογίζοντας και τη βενζίνη γαι τα 40 λεπτά πήγαινε-έλα στη Στυλίδα, από τα μπακάλικα του χωριού που δεν βλέπεις τι παίρνεις και σε καλοσωρίζουν με το μπλοκάκι στο χέρι και τη φράση 'καλώστους, πόσο θα μείνετε;' για να ξέρουν πόσο θε σε κοπανήσουν...
@ Σκλαβενίτης: Το supermarket με τους περισσότερους και πιο πρόθυμους υπαλλήλους ανά διάδρομο, που αν ψάχνεις κάτι, θα σε πάνε στο κατάλληλο ράφι. Ο έμπειρος καναλωτής παρακολουθεί τις τιμές και αναγνωρίζει τα παιχνίδια τιμών-προσφορών αλλά και ποια προϊόντα είναι μονίμως στο ασανσέρ τιμών και ανεβοκατεβαίνουν από βδομάδα σε βδομάδα ώστε να σε μπερδεύουν...
@ Walmart: Έκανε έρευνα αγοράς στην Ελλάδα, ερευνώντας τα περιθώρια εισόδου. Αποφάσισε να εξαγοράσει μια έτοιμη αλυσίδα. Η έρευνα έδειξε πως ο Σκλαβενίτης έχει τους πιο ευχαριστημένους πελάτες, το πιο ικανοποιημένο προσωπικό και την καλύτερη φήμη στους προμηθευτές. Επιπλέον επενδύει σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και προσέχει πολύ τη διακίνηση των προϊόντων (προμηθευτής-αποθήκη-ράφι).
Έκανε λοιπόν μια καλή προσφορά στους ιδιοκτήτες τους 'γεροΣκλαβενίτηδες' (οι οποίοι ακόμα τριγυρνούν ανάμεσα στους διαδρόμους και λένε αστειάκια με τους υπαλλήλους στη Χαλκηδόνα και την Πειραιώς). Οι 'παππούδες' αρνήθηκαν θέλοντας να κρατήσουν ελληνικό το μαγαζί για παιδιά, εγγόνια και υπαλλήλους. Η WalMart έχει υποβάλλει άλλες δύο αυξημένες προσφορές, σε αστρονομικά ύψη για μας τους μισθωτούς, οι παπούδες αρνούνται, και τα 'παιδιά' χτυπιούνται...
Ίσως ακούγεται ρομαντικό στην εποχή μας αλλά έτσι μου τα είπαν.
Πηγές του θέματος WalMart: Το περσινό μου ΜΒΑ και συγκεκριμένα οι καθηγητές στο Marketing, τις Πωλήσεις και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, καθώς και συμμαθητές: πωλητές σε πολυεθνικές τροφίμων, και υπεύθυνοι αγορών ανταγωνιστικών στο Σκλαβενίτη αλυσίδων supermarkets. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Μετά από χρόνιες έρευνες αγοράς , αγοράζω χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες και αλκαλικές μπαταρίες από το Lidl, και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα από το Σκλαβενίτη. .
Συμφωνώ απολύτως.
Μετά από επίσης πολύχρονες έρευνες αγοράς, θεωρώ ότι, όσον αφορά στα τρόφιμα, ο Σκλαβενίτης είναι μακράν ο καλύτερος - και φθηνότερος
Τώρα για τα άλλα είδη το Lidl έχει τα πιο 'cost effective' προϊόντα, ανεκτή έως καλή ποιότητα σε πολύ φθηνή τιμή.
Γενικά, αν εξαιρέσουμε τα τρόφιμα οι τιμές στα μεγάλα ΣΜ είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Αν μπορείς να παρακολουθείς, με συχνές επισκέψεις, και να στοκάρεις μπορείς να μειώσεις μέχρι και 30%, όπως έχω υπολογίσει τις δαπάνες .Ξέρω δεν είναι και τόσο εύκολο. Ούτε εγώ δεν το κάνω σε μόνιμη βάση.
-
Τι ακριβώς σημαίνει 'καλύτερα' τρόφιμα ?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το Lidl είνα το κλασσικότερο παράδειγμα απο αυτό που είχε πεί κάποιος οικονομολόγος:'οι φτωχοί πληρώνουν περισσότερα'.
Το lidl είναι **πανάκριβο **γιατι τα προιόντα που πουλάει είναι άθλια.
Δυστυχώς στην Ελλάδα το Λιντλ είναι παρεξηγημένο.
Στην Γερμανία είναι το καλύτερο σε ποιότητα σουπερμάρκετ.Μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί βαθμολογούν και τα προιόντα τους αλλά και τις υπηρεσίες τους.Στην Αγγλία ψωνίζω από Λιντλ.Είναι με διαφορά το φθηνότερο,και έχει το καλύτερο value for money.To μόνο σουπερ μάρκετ που εχει καλύτερα προιόντα είναι το marks and spencer αλλά είναι πανάκριβο.....
-
Ναι, τόσο καλό που το κυνηγάνε τώρα οι υγειονομικές υπηρεσίες της Γερμανίας για καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ναι, τόσο καλό που το κυνηγάνε τώρα οι υγειονομικές υπηρεσίες της Γερμανίας για καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα...κανα λινκ για τα συγκεκριμένα προιόντα?
να ξέρουμε τι να αποφύγουμε. -
Δεν έχω κάτι τέτοιο. Το είχε γράψει πάντως η Καθημερινή προ μηνός.
Σούπερμαρκετ