-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το είδα το πμ, ευχαριστώ.
Έχω βρει λέβητα/καυστήρα πέλετς πλήρως αυτόματο αλλά κοιτάω και για φυτικά λάδια.Πάντως οι τιμές στα φυτικά λάδια τα τελευταία δύο χρόνια έχουν απογειωθεί.
Ψάχνοντας είδα κάτι παλιές προσφορές σε 5λιτρα από σουπερμάρκετ και δεν είχαν σχέση με τις σημερινές τιμές.όταν πήραν χαμπάρι στην ολλανδία ότι καίγαν ηλιέλαιο στα αμάξια, σε μιά βραδυά πενταπλασίασαν την τιμή στα σουπερμάρκετ
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
τα εχει δοκιμασει κανεις? 1,64 και 1,59 τα 500 γραμμαρια.Απο καρφουρ και λιντλ αντιστοιχα.
http://www.shopnsave.gr/main_list.php?cPath=358υγ ωραιο σαιτ αυτο,συγκρινεις τιμες στο αψε-σβησε.Δεν ξερω ομως ποσο ενημερωμενες ειναι οι τιμες.
πηγα στο lidl και ειχε προσφορα τις νιφαδες των 500γρ στα 1,11 ευρω τα ακριβοτερα με μελι των 500γρ στα 2,24 ευρω.Πηρα 4 διαφορετικα για δοκιμη. Θα τα δοκιμασει ο μικρος και αν του αρεσουν θα παω να παρω 20 κιλα.
τι γινεται ρε πουστη μου με τα γαμωκερδη τους.375 γρ επωνυμο 3,20 ευρω.375 γρ private label 2,50 ευρω.Lidl 500 γρ 1,11 ευρω,και τα ακριβοτερα που ειχε στα 500γρ ειχαν 2,24 ευρω.
Το παραξενο ειναι οτι στα Lidl αυτα που πηρα 1,11 ευρω κανονικη τιμη χωρις προσφορα ειχαν 1,59.
Δλδ ενω ειναι οτι πιο φθηνο υπαρχει στην αγορα(και 500γρ μην ξεχναμε) βγαζει προσφορα με επιπλεον περιπου -35%
φανταστειτε τι βγαζουν αλλοι με private labels δημητριακα.Προσωπικά τα κορν φλεικς του Lidl τα βρίσκω άγευστα. Προτιμώ ΜΟΝΟ τα αυθεντικά (Kellogs Special k). Τα απλά χωρίς προσμίξεις σοκολάτας, μελιού ή άλλης βλακείας που σκέπτονται να βάλουν. Τα αγοράζω 3,3€ τα 500γρ. από Μαρινόπουλο.
-
Μ' εκείνη την ιστορία με το τηγανόλαδο τι γίνεται τελικά; Είναι εφικτό να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες για τα ντίζελ; Ή δεν συμφέρει κάποιους να το ανακινούμε;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το είδα το πμ, ευχαριστώ.
Έχω βρει λέβητα/καυστήρα πέλετς πλήρως αυτόματο αλλά κοιτάω και για φυτικά λάδια.Πάντως οι τιμές στα φυτικά λάδια τα τελευταία δύο χρόνια έχουν απογειωθεί.
Ψάχνοντας είδα κάτι παλιές προσφορές σε 5λιτρα από σουπερμάρκετ και δεν είχαν σχέση με τις σημερινές τιμές.όταν πήραν χαμπάρι στην ολλανδία ότι καίγαν ηλιέλαιο στα αμάξια, σε μιά βραδυά πενταπλασίασαν την τιμή στα σουπερμάρκετ
γ@μιόντας έτσι και αυτούς που απλά ήθελαν να μαγειρέψουν με δαύτο.
brilliant! δεν είναι μπουρδέλο μόνο η ελλάδα τελικά... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μ' εκείνη την ιστορία με το τηγανόλαδο τι γίνεται τελικά; Είναι εφικτό να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες για τα ντίζελ; Ή δεν συμφέρει κάποιους να το ανακινούμε;Είχα ανοίξει θέμα γι αυτό στα τεχνικά
viewtopic.php?f=6&t=50612
-
Στην Αγγλία νομίζω ακρίβυνε λίγο και απαγορεύτηκε η αγορά μεγάλης ποσότητας.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στην Αγγλία νομίζω ακρίβυνε λίγο και απαγορεύτηκε η αγορά μεγάλης ποσότητας.http://www.guardian.co.uk/uk/2002/oct/0 ... wainwright
-
To Lidl εχει απο σημερα (Δευτερα 9/4) μακαρονια με 0.35 ευρω για λιγες μερες
Καποτε (πριν απο κανα χρονο;) επαιρνα λαζάνια (και οχι απλα μακαρονια)μαρκας 365 με 0.27,σημερα το 0.35 ειναι οτι φτηνοτερο υπαρχει στην αγορα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
To Lidl εχει απο σημερα (Δευτερα 9/4) μακαρονια με 0.35 ευρω για λιγες μερες
Καποτε (πριν απο κανα χρονο;) επαιρνα λαζάνια (και οχι απλα μακαρονια)μαρκας 365 με 0.27,σημερα το 0.35 ειναι οτι φτηνοτερο υπαρχει στην αγορα.0,45 πήρα βίδες μάρκας 365 από Βασιλόπουλο τη Πέμπτη
-
Συγνώμη, αλλά αυτό μου θυμίζει το 'ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι'.
Δηλαδή αν για ένα χαρτί ζυμαρικά που κοστίζει 50-70 λεπτά και τρώει μια οικογένεια κερδίσεις 20 λεπτά, τι καταλαβαίνεις; Ένα τσιγάρο λιγότερο.
Κι αγοράζεις ξένο προϊόν -αυτό είναι που μου τη δίδει-, που ο κυρ Λιντλ θα στο χρεώσει, άμα κλείσουν η Μέλισσα, η Μίσκο, η ΑΒΕΖ ξέρω 'γω, όσο γουστάρει.
Και να πεις ότι από ποιοτικής άποψης υστερούν τα ελληνικά ζυμαρικά ή (πολλά) άλλα είδη διατροφής...edit
πχ http://www.makthes.gr/news/economy/10661/
Ευτυχώς υπήρχε ο Κίκιζας και κάτι σώθηκε, αλλιώς...
http://www.melissa.gr/company/chronology/
Ακόμα και η επιλογή ζυμαρικών είναι πολιτική πράξη -
Ψυχραιμια,τα ζυμαρικα του lidl ειναι ελληνικης παραγωγης,η επανασταση ας μην αρχισει σημερα.
-
και αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι Αβεζ, φτιαγμενα καπου στο κιλκις (??)
-
Τα 365 όμως όχι.
Ο δε Βασιλόπουλος, που τα λανσάρει αποκλειστικά, είναι 100% ξένος (βελγικός νομίζω). -
Τα σπαγγέτι και το κριθαράκι του Lidl (τα ελληνικά) είναι ότι πιο νόστιμο έχω φάει σε τέτοια ζυμαρικά.
Ίσως να μην ικανοποιήσει σκληροπυρηνικούς al dente αλλά είναι νόστιμα.
-
Συγνώμη, πόσα μακαρόνια καταναλώνει κάποιος για να ενδιαφέρεται για διαφορές της τάξης μερικών λεπτών του €;
Δεν είμαι αντίθετος σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (ακόμη και τα 365 που όντως είναι βέλγικα και δεν αρέσουν στον Μάνο), κι εγώ αγοράζω πχ τον αρακά που είναι στο 1/3 της τιμής των αντίστοιχων ελληνικών προτάσεων, αλλά αυτή η... μανία για την φτηνότερη δυνατή τιμή, δεν νομίζω πως είναι ας πούμε δικαιολογημένη...
Ζυμαρικά, επειδή βρίσκω τεράστιες διαφορές σε γεύση και υφή, και από την στιγμή που με 1-2 πακέτα των 500γρ. βγάζω τουλάχιστον 1 μήνα, δεν βλέπω τον λόγο να μην πάρω επώνυμα.
Επίσης, δεν ξέρω αν όντως με 0.25€ το μισό κιλό, έχεις καλή ποιότητα, πραγματικά δυσκολεύομαι να το πιστέψω, όταν όλα τα υπόλοιπα προϊόντα είναι περίπου 100% πάνω. -
Κάνει μεγαλύτερη διάφορα αν έχεις οικογένεια. Για ένα άτομο δεν αξίζει και να ασχολείται.
-
Με αυτη την λογικη δεν πρεπει να κοιταζεις τις τιμες...ποτε!
Γιατι να σωσω 1 ευρω στα μακαρονια;
Γιατι να σωσω 0.5 ευρω στην πατατα;
Γιατι να σωσω 2 ευρω στο κατεψυγμενο χταποδι,καθε μερα χταποδι θα τρωω;
Γιατι να ψαχνω που θα βαλω βενζινη;
Γιατι τελος παντων να μην αγοραζω τα ακριβοτερα αφου στο τελος του μηνα θα εχω ξοδεψει πχ μολις 20 ευρω παραπανω;Και ενα αλλο hint,μπορειτε να παρετε μερικα τετοια φτηνα προιοντα και να τα αφησετε στα καλαθια φιλανθρωπιας,για εσας μικρη διαφορα,για καποιους ειναι ιδιαιτερως χρησιμα.
-
Δεν μου αρέσουν που είναι βελγικά, όταν παράγουμε ένα σκασμό όμοια προϊόντα. Όσοι δεν έχουν θέμα επιβίωσης, είναι καλό να βοηθούν ελληνικές επιχειρήσεις που δεν τους κλέβουν. Να πούλαγε η Μέλισσα 2 ευρώ το 6άρι μακαρόνι, να τους γράψω. Όχι όμως όταν δίνουν πχ 1,20 τα 3 πακέτα, το 1 'δώρο'.
Άμα φτάσουμε στη δραχμούλα, θα κοστίζει το εισαγόμενο ζυμαρικό μισό μεροκάματο. Αλλά τότε ίσως δεν θα υπάρχει εγχώριο, θα έχουν γίνει τα μηχανήματα σκραπ κι εμείς θα πουλάμε χρυσαφικά για να μη γουργουρίζει το στομάχι.
Μπορεί να είμαι βλαξ τελικά , αλλά όσο έχω 2 ευρώπουλα στην τσέπη, θα τα σπρώχνω στους Έλληνες.Αυτά που γράφεις tiger τα έχω πει κι εγώ. Αλλά υπό προϋποθέσεις σαν τις παραπάνω.
Τη 'φιλανθρωπία' την κάνω, με ελληνικά προϊόντα από ελληνικό Σ/Μ. Και απέχω πολύ από το να χαρακτηριστώ 'πλούσιος'. -
Δεν λέω αυτό. Λέω πως είναι παράλογη η αναζήτηση πάντοτε του φθηνότερου δυνατού. Κι εγώ ψωνίζω κάποια πράγματα ιδιωτικής ετικέτας (είπα πχ για τον αρακά), αλλά δεν θα πάρω τα πάντα με αυτό τον γνώμονα. Ειδικά στο φαγητό.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με αυτη την λογικη δεν πρεπει να κοιταζεις τις τιμες...ποτε!
Γιατι να σωσω 1 ευρω στα μακαρονια;
Γιατι να σωσω 0.5 ευρω στην πατατα;
Γιατι να σωσω 2 ευρω στο κατεψυγμενο χταποδι,καθε μερα χταποδι θα τρωω;
Γιατι να ψαχνω που θα βαλω βενζινη;
Γιατι τελος παντων να μην αγοραζω τα ακριβοτερα αφου στο τελος του μηνα θα εχω ξοδεψει πχ μολις 20 ευρω παραπανω;Και ενα αλλο hint,μπορειτε να παρετε μερικα τετοια φτηνα προιοντα και να τα αφησετε στα καλαθια φιλανθρωπιας,για εσας μικρη διαφορα,για καποιους ειναι ιδιαιτερως χρησιμα.
Εντάξει σε ένα βαθμό πρέπει να το βλέπεις και ορθολογικά. Δεν μπορείς να οδηγίας 20 χμ πιο μακριά για να σώσεις 5 ευρώ στην βενζίνη. Έχεις και έξοδα αλλα και τον χρόνο που αφιερώσεις να σκεφτείς. Σε μικροπράγματα όπως τα μακαρόνια κάνει διάφορα για οικογένειες με πολλα μέλη, για τους άλλους δεν υπάρχει διάφορα. Όσο για τα τρόφιμα όσο είμαστε στο ευρώ είναι μικρό μέρος των εξόδων οπότε δεν αξίζει να ασχολείται και πολυ κανείς.
Σούπερμαρκετ