-
Πολλούς γευσιγνώστες βλέπω στο τόπικ...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σε off balance καταστάσεις, τι γίνεται με τα τοματάκια;πελτές
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν μου αρέσουν που είναι βελγικά, όταν παράγουμε ένα σκασμό όμοια προϊόντα. Όσοι δεν έχουν θέμα επιβίωσης, είναι καλό να βοηθούν ελληνικές επιχειρήσεις που δεν τους κλέβουν. Να πούλαγε η Μέλισσα 2 ευρώ το 6άρι μακαρόνι, να τους γράψω. Όχι όμως όταν δίνουν πχ 1,20 τα 3 πακέτα, το 1 'δώρο'.
Άμα φτάσουμε στη δραχμούλα, θα κοστίζει το εισαγόμενο ζυμαρικό μισό μεροκάματο. Αλλά τότε ίσως δεν θα υπάρχει εγχώριο, θα έχουν γίνει τα μηχανήματα σκραπ κι εμείς θα πουλάμε χρυσαφικά για να μη γουργουρίζει το στομάχι.
Μπορεί να είμαι βλαξ τελικά , αλλά όσο έχω 2 ευρώπουλα στην τσέπη, θα τα σπρώχνω στους Έλληνες.Αυτά που γράφεις tiger τα έχω πει κι εγώ. Αλλά υπό προϋποθέσεις σαν τις παραπάνω.
Τη 'φιλανθρωπία' την κάνω, με ελληνικά προϊόντα από ελληνικό Σ/Μ. Και απέχω πολύ από το να χαρακτηριστώ 'πλούσιος'.Συμφωνω απολυτα με σου καθε λεξη. Ετσι κανω και εγω. Για φθηνη βενζινη δεν ξοδευομαι ψαχνοντας και καιγοντας αυτη που εχω αλλα μετα τη μεση του ρεζερβουαρ μου οδηγωντας κοιταζω τις τιμες της ημερας στα πρατηρια που περνω και διαμορφωνω αποψη. Μπαινω στο φθηνοτερο. Φυσικα εως την Παρασκευη ,γιατι Σ/Κ ακρυβαινει. Ενοειται ΠΟΤΕ στην Ε.Ο. Κατα τη γνωμη μου ο Κικιζας ειναι καλος χομπιστας και ευχαριστη παρουσια στα ιστορικα. Προσωπικα και επαγγελματικα δεν τον γνωριζω. Μακαρονια του περνω.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ουτε οι μανατζερ-προισταμενοι του private label εχουν 2λιτρο εταιρικο,κινητο μεχρι 100 ευρω το μηνα και μπονους των 10000 ευρω το χρονο.Γιατί να μην έχουν;
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
''Ντοματας'' δεν ειναι ενας,ειναι πολλοι.Ελπίζω να μην εννοείς ότι τα pl τα φτιάχνουν εργοστάσια που έγιναν γι' αυτό τον σκοπό κ ότι αυτά δεν φτιάχνουν δικό τους προϊόν αλλά μόνον pl, με προδιαγραφές 'επώνυμου'. Αν αυτό εννοείς,
Σαφως και θα εχει την μιση τιμη,γιατι δεν πληρωνει 30 διαφημισεις των 20 δευτερολεπτων ημερησιως,ουτε οι μανατζερ-προισταμενοι του private label εχουν 2λιτρο εταιρικο,κινητο μεχρι 100 ευρω το μηνα και μπονους των 10000 ευρω το χρονο.Εκτος και αν νομιζεις οτι αυτα τα δεινει απο την τσεπη του ο Γκιγκιζας,και δεν ειναι ''χρεωμενα'' πανω στο προιον.
Απ' αυτά που λες, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πιστεύεις πως ο ντοματάς πουλάει ακριβότερα το δικό του προϊόν που βάζει στη δική του συσκευασία κ φτηνότερα το δικό του (ίδιο με το άλλο) προϊόν που βάζει σε pl συσκευασία. Αυτό (φαίνεται να πιστεύεις) οφείλεται στο ότι το κόστος της διαφήμισης (κ αυτ/των, κινητών, μπόνους κλπ) επιβαρύνει μόνον το κόστος του προϊόντος που μπαίνει στη δική του συσκευασία κ όχι το σύνολο της παραγωγής του.
Προφανώς όταν είχαμε αυτό το μάθημα, εγώ έλειπα.
ΥΓ. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το παράλογο του συλλογισμού, έτσι?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...
ζυμαρικά παίρνω De cecco (νομίζω κάπου 2 ευρώ το πακέτο)
...Εδώ και κάποιους μήνες κυκλοφορούν συσκευασίες De Cecco του 1 κιλού με '500g δώρο', γραμμένο με ελληνικά πάνω στο πακέτο.
1,93€ στα ΑΒ.
Υπάρχουν ακόμα στα ράφια linguine, εγώ έχω κάνει στοκ εν' όψει χρεοκοπίας, πολέμου κλπ, αν και επισήμως λέω ότι τα πήρα γιατί είναι τα πιο νόστιμα ζυμαρικά στον κόσμο. -
Δεν υπάρχει περίπτωση εργοστάσιο να αλλάζει τη γραμμή παραγωγής μόνο για τα Private Label. Χώρια τη δυσφήμιση αν τελικά βρεθεί κάτι εκτός προδιαγραφών.
Μια απλή έρευνα από το Γενικό Χημείο του Κράτους θα βοηθούσε στο να διαλυθούν κάποιοι μύθοι , άλλα μάλλον αυτό δεν συμφέρει τους επώνυμους. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ουτε οι μανατζερ-προισταμενοι του private label εχουν 2λιτρο εταιρικο,κινητο μεχρι 100 ευρω το μηνα και μπονους των 10000 ευρω το χρονο.
Γιατί να μην έχουν;
Perception is a very interesting thing...
Απ' όλα τα καλά έχουν (αν και οι παραπάνω παροχές για το χώρο του s/m είναι σπάνιες - να μιλάγαμε για φάρμακο...), απλά καταφέρνουν να έχουν χαμηλές τιμές επειδή δεν πληρώνουν διαφήμιση και κόστη R&D.
Παίρνουν ένα προϊόν φασόν (όχι απαραίτητα κακό και το τονίζω αυτό) και το πουλάνε με πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τους branded ανταγωνιστές τους. -
Τα ζυμαρικά Combino με ελληνική σημαία (προσοχή έχει και με ξένη, αλλά με το ίδιο όνομα) που πουλάει το Lidl, είναι ίδια πάστα με τα 365 του ΑΒ, τα ΜΑΚΒΕΛ του Σκλαβ. και κάποια άλλα μικρότερων αλυσίδων υπερεμπορίας. Φτιάχνονται στο Κιλκίς, η εταιρεία δίνει σε όποιον της το ζητήσει και βάζει δικό του όνομα, και είναι τα αγαπημένα μας ζυμαρικά στην οικογένεια εδώ και χροοοόνια.
Είναι και πάμφθηνα συν τοις άλλοις. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ουτε οι μανατζερ-προισταμενοι του private label εχουν 2λιτρο εταιρικο,κινητο μεχρι 100 ευρω το μηνα και μπονους των 10000 ευρω το χρονο.
Γιατί να μην έχουν;
Γιατι δεν χρειαζεται να εχουν.Παει ο Σκλαβενιτης-Γαλαξιας κλπ στον παραγωγο/παρασκευαστη για μακαρονια/ντοματοπελτε κλπ και κλεινουν την συμφωνια βαση προδιαγραφων που θα ζητησει το σουπερμαρκετ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τα ζυμαρικά Combino με ελληνική σημαία (προσοχή έχει και με ξένη, αλλά με το ίδιο όνομα) που πουλάει το Lidl, είναι ίδια πάστα με τα 365 του ΑΒ, τα ΜΑΚΒΕΛ του Σκλαβ. και κάποια άλλα μικρότερων αλυσίδων υπερεμπορίας. Φτιάχνονται στο Κιλκίς, η εταιρεία δίνει σε όποιον της το ζητήσει και βάζει δικό του όνομα, και είναι τα αγαπημένα μας ζυμαρικά στην οικογένεια εδώ και χροοοόνια.
Είναι και πάμφθηνα συν τοις άλλοις.λαθος.Εχουν σκουλαμεντο μεσα,ειναι θεμα χρονου να βγαλεις τριχες στο μετωπο.
-
Ο χρήστης thess-hjke έγραψε:
Δεν υπάρχει περίπτωση εργοστάσιο να αλλάζει τη γραμμή παραγωγής μόνο για τα Private Label. Χώρια τη δυσφήμιση αν τελικά βρεθεί κάτι εκτός προδιαγραφών.
Μια απλή έρευνα από το Γενικό Χημείο του Κράτους θα βοηθούσε στο να διαλυθούν κάποιοι μύθοι , άλλα μάλλον αυτό δεν συμφέρει τους επώνυμους.Ετσι ακριβως.Για να λεμε ομως ολη την αληθεια υπαρχουν προιοντα που εχουν διαφορα.Στα απορυπαντικα πχ εχω βρει διαφορες στην δοσολογια που χρειαζεται.Στο private label σε μερικα θα χρειαστει μεγαλυτερη ποσοτητα για την ιδια δουλεια σε συγκριση με ενα επωνυμο.Αλλα και παλι η 20% μεγαλυτερη ποσοτητα δεν ειναι αναλογη της -30-40% φθηνοτερου private label.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Γιατί να μην έχουν;
Γιατι δεν χρειαζεται να εχουν.Παει ο Σκλαβενιτης-Γαλαξιας κλπ στον παραγωγο/παρασκευαστη για μακαρονια/ντοματοπελτε κλπ και κλεινουν την συμφωνια βαση προδιαγραφων που θα ζητησει το σουπερμαρκετ.
Perception is a very interesting thing #2
Το τι παροχές παίρνουν εξαρτάται από το τι μπαγιόκο πέφτει στο μαγαζί και από την πολιτική του μαγαζιού.
Αν το εργοστάσιο πχ που ανέφερε ο φίλος παραπάνω εφοδιάζει με ζυμαρικά 10 αλυσίδες σε όλη την Ελλάδα, τότε μπορεί ο Πακιστανός που ποτίζει τις αζαλέες στο εργοστάσιο να έχει Cayenne. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ελπίζω να μην εννοείς ότι τα pl τα φτιάχνουν εργοστάσια που έγιναν γι' αυτό τον σκοπό κ ότι αυτά δεν φτιάχνουν δικό τους προϊόν αλλά μόνον pl, με προδιαγραφές 'επώνυμου'. Αν αυτό εννοείς,
Υπαρχουν και τετοια,αλλα συνηθως ειναι ''μεικτα''.Σαφως και το φτιαχνει με προδιαγραφες επωνυμου,απλα εσυ το παιρνεις ακριβοτερα στο ραφι.Τα bda μοτερ των 80.000 ευρω και οι Αγγλοι μηχανικοι για την προπονηση στα Μεγαρα πως θα βγουν νομιζεις?
Απ' αυτά που λες, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πιστεύεις πως ο ντοματάς πουλάει ακριβότερα το δικό του προϊόν που βάζει στη δική του συσκευασία κ φτηνότερα το δικό του (ίδιο με το άλλο) προϊόν που βάζει σε pl συσκευασία. Αυτό (φαίνεται να πιστεύεις) οφείλεται στο ότι το κόστος της διαφήμισης (κ αυτ/των, κινητών, μπόνους κλπ) επιβαρύνει μόνον το κόστος του προϊόντος που μπαίνει στη δική του συσκευασία κ όχι το σύνολο της παραγωγής του.
Προφανώς όταν είχαμε αυτό το μάθημα, εγώ έλειπα.
Σιγουρα ελειπες.Ξαναδιαβασε τι γραφω.
ΥΓ. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το παράλογο του συλλογισμού, έτσι?
Το παραλογο ειναι που νομιζεις οτι παντα, επειδη ειναι ακριβοτερο, ειναι και καλυτερο,και οτι το κοστος της διαφημισης,των διευθυντων,των εκατονταδων εταιρικων αυτοκινητων,τα συνεδρια σε 5αστερα ξενοδοχεια κλπ δεν εχουν προστεθει στο προιον.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Perception is a very interesting thing #2
Το τι παροχές παίρνουν εξαρτάται από το τι μπαγιόκο πέφτει στο μαγαζί και από την πολιτική του μαγαζιού.
Αν το εργοστάσιο πχ που ανέφερε ο φίλος παραπάνω εφοδιάζει με ζυμαρικά 10 αλυσίδες σε όλη την Ελλάδα,** τότε μπορεί ο Πακιστανός που ποτίζει τις αζαλέες στο εργοστάσιο να έχει Cayenne**.Και τι με νοιαζει εμενα οταν εχω παρει το ντοματακι στο -50%? Και mtm να την κανει παλι καλα ειναι.
υγ σε τετοια βιομηχανια private label δουλευει η συζηγος.
-
Εννοείται.
Απλά δεν ισχύει αυτό που είπες περί ανυπαρξίας παροχών.Επι του θέματος p/l. Παρμεζάνα Βασιλόπουλου rocks...
-
Εννοείται.
Απλά δεν ισχύει αυτό που είπες περί ανυπαρξίας παροχών.Δεν ειπα οτι δεν εχουν παροχες,ειπα οτι δεν θα χρειαστουν ενα συρφετο απο διευθυντες/προισταμενους/πωλητες,και χιλια αλλα εξοδα που δεν εχει ενας παραγωγος/παρασκευαστης που εκλεισε μια συμφωνια με ενα σμ.
Επι του θέματος p/l. Παρμεζάνα Βασιλόπουλου rocks...
Εισαι σιγουρος? σαν φθηνιαρικη τη κοβω.Μπορει να εχει κατουρησει μεσα ο Πακιστανος με την Καγιεν
-
Ναι κορόιδευε...
Σε τυφλό τεστ γεύσης γνωστότατης πολυεθνικής (δε λεω ούτε κατηγορία προϊόντος... ) οι υπάλληλοι της προτίμησαν μακράν το ανταγωνιστικό p/l από το δικό τους...
-
Ναι κορόιδευε...Σε τυφλό τεστ γεύσης γνωστότατης πολυεθνικής (δε λεω ούτε κατηγορία προϊόντος... ) οι υπάλληλοι της προτίμησαν μακράν το ανταγωνιστικό p/l από το δικό τους...
Και εγω εχω κανει τετοιο τεστ στον κολλητο μου με ζυμαρικα(μακαρονια με κιμα,και με το ιδιο ακριβως τυρι τριμμενο).Μπερδεψε τα 0,92 ευρω με τα 0,45.Και αυτος ισχυριζοταν οτι μια φορα που πηρε φθηνα δεν του αρεσαν. Την σουπιερα ομως με τα 500γρ την καταπιε αμασητη.
-
παρμεζάνα Βασιλόπουλου = πόσο έχει το κιλό? 19 κάτι?
το Lidl μέχρι πριν περίπου ένα χρόνο έφερνε grana pandano στα 11€/κιλό. πολύ καλής ποιότητας. άρχισε να την ανεβάζει σταδιακά μέχρι σήμερα που είναι στα 15€/κιλό, και φυσικά δεν το προτιμώ πλέον.
δυστυχώς παρμεζάνα και φετα είναι τα αγαπημένα μου τυριά και κατανάλωνα ΠΟΛΥ. η παρμεζάνα έχει μειωθεί σαν ποσοστό.
τα φτηνά μακαρόνια κάνουν μπαμ πριν ακόμα τα βάλεις στο στόμα σου. το σιμιγδάλι πρέπει να είναι διαφορετικής ποιότητας, δεν είναι μόνο θέμα κατεργασίας. ψωνίζω Barilla αλλά τα έχω κόψει τα πολλά ζυμαρικά γιατί πλησιάζουμε και σε επικίνδυνες ηλικίες πλέον.
Σούπερμαρκετ