-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Με βάση τι λίστα που είχε δημοσιεύσει το Υπ. Αν. σε σύνολο 92 πρατηρίων που βρέθηκαν να πωλούν νοθευμένα κάυσιμα υπήρχε η παρακάτω κατανομή με βάση τη 'φίρμα' του πρατηρίου.ΕΚΟ: 17
CYKLON: 3
ΕΤΕΚΑ: 13
ΒΡ: 29
Ε.Π. : 10
AVIN: 5
AEGEAN: 4
SHELL: 3
ΕΛΙΝ: 3
JET OIL: 2
SILK OIL: 1
REVOIL: 2Αν κάποιος μπορεί να βρεί πόσα πρατήρια έχει η κάθε εταιρία μπορούμε να έχουμε περίπου πόσο 'μας κοροιδεύουν' είναι ανά εταιρεία.
ΒP 29;;
EKO 17;;Με βλέπω να το γυρνάω στην Shell.
-
Να ξεκαθαρίσω ότι τα νούμερα αυτά είναι 'καθαρά'. Δεν είναι δηλαδή διπλοτριπλογραμμένα κάποια πρατήρια που έχουν πολλές παραβάσεις και στη λίστα αναφέρονται ξεχωριστά. Κάθησα τη περασμένη εβδομάδα και τα ξεκαθάρισα για να έχω πιο αντικειμενική εικόνα.
-
H ΕΚΟ ~1370.
H Shell άνω των 1000 λέει στο site της.
H ΒP 1600.
H AVIN 575.
H Cyclon 143.
H Aegean 336.για τις άλλες δεν βρήκα αλλά πρέπει να έχουν λίγα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
H ΕΚΟ ~1370.
H ΒP 1600.
H AVIN 575.
H Cyclon 143.
δεν εχει σημασια ποσα εχουν σε ολη την Ελλαδα, γιατι δυστυχως μιλαμε γιαυτα που βρεθηκαν στην Αττικη
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
H ΕΚΟ ~1370.
H ΒP 1600.
H AVIN 575.
H Cyclon 143.
δεν εχει σημασια ποσα εχουν σε ολη την Ελλαδα, γιατι δυστυχως μιλαμε γιαυτα που βρεθηκαν στην Αττικη
Τόσο εξειδικευμένα στοιχεία δεν μπορώ να βρω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
H ΕΚΟ ~1370.
H ΒP 1600.
H AVIN 575.
H Cyclon 143.
Τόσο εξειδικευμένα στοιχεία δεν μπορώ να βρω.
Δε πειράζει κι αυτό καλό είναι, τουλάχιστον έχουμε στο περίπου κάποιο δείγμα. Νομίζω ότι στα αυτά που έγραψα πρατήρια υπάρχουν και κάποια που είναι στη Θεσσαλονίκη.
-
Kαι από ότι βλέπω η Shell έχει την καλύτερη αναλογία.
-
Kανονικα επρεπε να υπηρχε και η επιλογη καμμια.
Οι διαφορες στην αποδοση ειναι τοσο μικρες (που αν συνυπολογισει καποιος τη νοθεια* αλλα και το γεγονος οτι οι βενζινες ειδικα οι 100αρες θελουν ειδικες συνθηκες μεταφορας και αποθηκευσης ωστε να διατηρουν τις οποιες ιδιοτητες τους) και η ηδιαφορα στη τιμη τοσο μεγαλη που δε βλεπω το λογο γιατι να δινω 20λεπτα/λιτρο (=68 δρχ).
Βαζω σε Ελευθερο Πρατηριο 95αρα των ΕΛΠΕ.
Αποφευγω τις ΒΡ , Shell γιατι νομιζω οτι τα παιρνουν νταβατζηλικι.
*Βεβαια η νοθεια εδω στην επαρχια που ο κυκλος ειναι μικρος ειναι κομματι δυσκολο να γινει.
Αν βγει βρωμα οτι ο βενζινας εχει κανει στραβη το πιο πιθανο ειναι να παρει ενα κοπαδι γιδια και να κανει το τσοπανη γιατι αν επιμεινει με το βενζιναδικο θα σκοτωνει μυγες -
ΕΚΟ βάζω αλλά πλέον σπάνια 95RON.
Oταν δεν βάζω ΕΚΟ , βάζω REVOIL από ένα φιλαράκι μου που έχει ανοιξει καινούριο πρατηριο. Μου βγάζουν και οι δύο σχεδόν τα ίδια χιλιόμετρα , σε ίδιες συνθηκες οδήγησης. Ελάχιστα παραπάνω ~30χμ η ΕΚΟ -
Ρε παιδιά, προχθές βράδυ έψαχνα βενζινάδικο στην Καβάλας, γιατί το Shell που συνήθως πάω ήταν κλειστό, και βρήκα ένα πρατήριο Euroil, με τιμή 0,809 την 95άρα! Έβαλα 20 ευρώ, φοβούμενος ότι μπορεί να είναι μάπα το 'καρπούζι' και δεν το γέμισα. Έχετε ακούσει τίποτα για τα βενζινάδικα αυτά;
Για την ψηφοφορία: Γενικά βάζω ή από Shell, ή από ΕΚΟ, ή από BP, αναλόγως με το πότε θα βάλω βενζίνη και πόσο χρόνο θα έχω. ΕΚΟ και ΒΡ παίζουν όταν γεμίζω πηγαίνοντας στη δουλειά, η Shell όταν γεμίζω το ΣΚ σε ελεύθερο χρόνο. Επίσης, προτιμώ τα βενζινάδικα με προσεγμένα 'φουσκωτήρια' για λάστιχα, γιατί θέλω να τα ελέγχω ανά 2-3 γεμίσματα.
-
πάντως φιλαράκι το επαιζε εξυπνος και μου λέγε βάζω απο ΕΠ ή Ελ πετρόλ πως στο καλό τα λένε αυτα, και μετα απο κανα 6μηνο με παίρνει τηλέφωνο, λέει δεν παίρνει μπροστά..
Τέλος πάντων, διαλυμένη τρόμπα βενζίνης, φρακαρισμένες οι σωληνώσεις (βγάλανε και το ντεπόζιτο) με κοχύλακια, λάσπη και τρίχες.
Βάλτε εκει παιδιά, εγώ θα δώσω .040λεπτά παραπάνω στο λίτρο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο..
-
Επίσης, σχετικά με τις 'ενισχυμένες' βενζίνες: αν οι βενζινάδες έχουν συμφέρον να νοθεύουν τις 95άρες, πόσο παραπάνω έχουν για να νοθεύσουν τις 100άρες;; Αν στο ένα λίτρο 95άρας έχουμε 10% (λέμε τώρα) νοθεία, χάνεις 10%, ενώ αν στο ένα λίτρο '100άρας' έχουμε 10% 'τρελή' νοθεία και 30% (ας πούμε) 95άρα, χάνεις εντελώς το 10% και παίρνεις κατά ένα τρίτο 95άρα! Άρα... αγγινάρα! που λέει και ένας φίλος μου!
-
Ρίχνω ένα ξεθάψιμο για να ρωτήσω:
είδα ότι η ΕΚΟ δεν έχει πλέον απλή 95άρα. Εχει μόνο την 95 Plus με καθαριστικά σε πολύ λογικές τιμές σε σχέση με την Vpower95 της Shell.
ισχύει; αξίζει;
-
Το αν αξίζει Σάββα, δυστυχώς θα το δέιξει η ...νεκροψία μετά από καποιες αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα.
Εγώ εξακολουθώ να βάζω ΕΚΟ 95+ *(τώρα πια ούτε σκέψη για 100άρα) *και η βενζίνη αυτή εξακολουθεί με τη σειρά της να μου βγάζει ένα σεβαστό αριθμό, επιπλέον χιλιομέτρων σε σχέση με άλλες που βάζω αναγκαστικά όταν δε βρίσκω ΕΚΟ. Ο κινητήρας δουλεύει ομαλά και δεν έχω ακούσει ποτέ πυράκια.
Η παραπανω τιμή στη SHELL ίσως αντισταθμίζεται από το γεγονός , όπως έχουμε πει σε άλλα ποστ, ότι σπάνια να βρεθεί αυτή η βενζίνη νοθευμένη , σε αντίθεση με ΒP και ΕΚΟ , που αν θυμάμαι καλά έχουν τα πρωτεία σε αυτόν τον τομέα.
-
χμμ...έχεις δίκιο αλλά καλύτερα ΕΚΟ 95+ στα 1,08 παρά Vpower95+ στα 1,18...
κι εγώ την 100άρα πλέον την έκοψα, δεν αξίζει.
-
Θα συμφωνήσω με τον TRAVELLER στη πρώτη και τη τρίτη παράγραφο.
Στο θέμα χιλιομέτρων και με καύσιμο της BP έχω δει καλύτερη αναλογία χιλιομέτρων ανά λίτρο σε σέση με τη shell.
Για να πω όμως και το κρίμα μου δεν έχω βάλει ΕΚΟ μια και δεν έχω εμπιστοσύνη στα πρατήριά της.Shell λοιπόν (95άρα ή 95άρα v power) μια και έχω το κεφάλι μου πιο ήσυχο.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εγώ εξακολουθώ να βάζω ΕΚΟ 95+ **(τώρα πια ούτε σκέψη για 100άρα) **
Παρομοίως για το bold, shell αμόλυβδη πλέον και στο τσακίρ κέφι v-power
-
Βάζω ΕΚΟ, σε τσεκαρισμένο πρατήριο που δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα (εδώ και 9 μήνες), την 95 και έχω παρατηρήσει ότι μου βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με άλλες εταιρίες.
Την 100 την έχω σταματήσει εδώ και μήνες. -
ΒΡ 100αρα (EKO 100αρα και Shell 100αρα που έχω δοκιμάσει μου άρεσαν)
Αν έχει διαφορά απόδοσης δεν ξέρω. Το θέμα είναι ότι το αυτοκίνητό μου συμπεριφέρεται πιο ομαλά, πιο αθόρυβα και βγάζει 60-70 χιλιόμετρα παραπάνω.
Εχω βάλει και 2-3 φορές Shell V-power, αλλά μου χτύπαγε πειράκια.
-
Συνήθως Shell γιατί δίνει bonus η κάρτα της (Shell Smart Club) !!!
Πάντως γενικά προσπαθώ να βάζω βενζίνη πρωινές ώρες και από κάποιο πολυσύχναστο βενζινάδικο.
Βενζίνη 95 oκτανίων - Χαλεποί καιροί για 100άρες!