Ο χρήστης HARRY999 έγραψε:
Οσον αφορα τις ΗΠΑ, δεν υπαρχει κανενα θεμα θρησκευτικο απο την δικη μας πλευρα. Υπαρχει θεμα με βασικα δικαιωματα ομως, οπως η Ελευθερια. ΟΠως και συστηματων ζωης και κουλτουρας οπως και η Δημοκρατια, ο καπιταλισμος, ο τροπος που 'λειτουργουν' οι γυναικες στις ΗΠΑ και τα δικαιωματα που εχουν, κτλ, κτλ.
Νομίζεις οτι 'Αυτοί' έχουν δικαίωμα να διαλέξουν το σύστημα που τους αρμόζει? Οτι έχουν δικαίωμα να επιλέξουν την κουλτούρα τους? Οτι έχουν δικαίωμα να επιλέγουν το σύστημα που αρμόζει για τις γυναίκες τους? Το ίδιο ερώτημα ανάποδα: οι ΗΠΑ εχουν το δικαίωμα να κρίνουν και να καταδικάζουν άλλα συστήματα που δέν τους επηρεάζουν? Απο πού το έχουν το δικαίωμα αυτό? Ποιός τους το έδωσε?
Nice try.
Πως ειναι δυνατον να ξεχνας το παρελθον?
Εμεις (ΗΠΑ και ο Δ. πολιτισμος γενικα) ειχαμε προβλημα το τι εκαναν με την κουλτουρα τους 'Αυτοι' πριν? Καθολου. Κανε οτι θες. Δικο σου ειναι το κρατος.
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ 9/11.
ΤΩΡΑ! YOU MAKE IT MY BUSINESS.
Let me by blunt and talk like many Americans:
'ΟΚ, κυριε Ισλμαμιστη, εξρεμιστη, τρομοκρατη, οτιδηποτε, κανεις οτι κανεις μεσα στο κρατος σου, αλλα εαν νομιζεις οτι μπορεις να ερθεις εδω, στο σπιτι μου και να μου το 'ριξεις' θα σε παρει ο ανεμος και δεν θα σε δουμε ξανα ποτε στον αιωνα τον απαντα. Και πυρηνικα θα φας και οτι εχει το οπλοστασιο. Θα πεσει ξυλο μεχρι εκει που δεν εχει φανταστει και ξερει κανεις εαν νομιζεις οτι εσυ μπορεις να κανεις κουμαντο εμενα ή μου ριχνεις το σπιτι. Κουμαντο σε εσενα κανεις και σε αφησαν ολοι να κανεις.'
Very simplistic, very blunt, very 'to the point'.
Αρα τι? Δεν ειναι θεμα, εγω εχω δικαιωμα να χαραζω κουλτουρες γιατι ειμαι ο δυνατος. Ειναι θεμα οτι εγω ο δηθεν δυνατος του πλανητη ειμαι ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ απο τον εξτρεμιστη. Θα τον λιωσω! Και πως ειναι δυνατον να εχω αδικο?
Και εσεις, οι συμμαχοι, αυτοι που εχουν την περιπου ιδια κουλτουρα ως βαση και αυτοι που ειδαν μερος αυτου του χαρου (Ισπανια, Αγγλια, κτλ), αντι να ειστε μαζι μας, μας 'πολεματε' και απο πανω. Κτλ, κτλ.!
Πως να μην ειναι ο μεσος ΗΠΑμερικανος απογοητευμενος με την Ευρωπαικη σταση! Ειδικα οταν 'θυματε' το παρελθον μας? Πως?