-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
εσύ σοβαρά ρωτάς αλλά ήδη φαντάζομαι την απάντηση:μπόλικο τίποτα με κάμποσο κενό και αφράτα αλαμπουρνέζικα.
εδώ είμαστε και θα δεις
η ηρακλάρα μας πότε θα παίξει CL?? σορρυ για το οφ τοπικ
Καλά πάμε μέχρι τώρα!Ας προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε έτσι![kouk]
Kouk βλεπω εδω εισαι. Που ειναι οι απαντησεις σου στα σχολια μου και στις ερωτησεις μου? Αδικα γραφω?
-
Ο χρήστης HARRY999 έγραψε:
Οσον αφορα τις ΗΠΑ, δεν υπαρχει κανενα θεμα θρησκευτικο απο την δικη μας πλευρα. Υπαρχει θεμα με βασικα δικαιωματα ομως, οπως η Ελευθερια. ΟΠως και συστηματων ζωης και κουλτουρας οπως και η Δημοκρατια, ο καπιταλισμος, ο τροπος που 'λειτουργουν' οι γυναικες στις ΗΠΑ και τα δικαιωματα που εχουν, κτλ, κτλ.
Νομίζεις οτι 'Αυτοί' έχουν δικαίωμα να διαλέξουν το σύστημα που τους αρμόζει? Οτι έχουν δικαίωμα να επιλέξουν την κουλτούρα τους? Οτι έχουν δικαίωμα να επιλέγουν το σύστημα που αρμόζει για τις γυναίκες τους? Το ίδιο ερώτημα ανάποδα: οι ΗΠΑ εχουν το δικαίωμα να κρίνουν και να καταδικάζουν άλλα συστήματα που δέν τους επηρεάζουν? Απο πού το έχουν το δικαίωμα αυτό? Ποιός τους το έδωσε?
Nice try.
Πως ειναι δυνατον να ξεχνας το παρελθον?
Εμεις (ΗΠΑ και ο Δ. πολιτισμος γενικα) ειχαμε προβλημα το τι εκαναν με την κουλτουρα τους 'Αυτοι' πριν? Καθολου. Κανε οτι θες. Δικο σου ειναι το κρατος.
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ 9/11.
ΤΩΡΑ! YOU MAKE IT MY BUSINESS.
Let me by blunt and talk like many Americans:
'ΟΚ, κυριε Ισλμαμιστη, εξρεμιστη, τρομοκρατη, οτιδηποτε, κανεις οτι κανεις μεσα στο κρατος σου, αλλα εαν νομιζεις οτι μπορεις να ερθεις εδω, στο σπιτι μου και να μου το 'ριξεις' θα σε παρει ο ανεμος και δεν θα σε δουμε ξανα ποτε στον αιωνα τον απαντα. Και πυρηνικα θα φας και οτι εχει το οπλοστασιο. Θα πεσει ξυλο μεχρι εκει που δεν εχει φανταστει και ξερει κανεις εαν νομιζεις οτι εσυ μπορεις να κανεις κουμαντο εμενα ή μου ριχνεις το σπιτι. Κουμαντο σε εσενα κανεις και σε αφησαν ολοι να κανεις.'
Very simplistic, very blunt, very 'to the point'.
Αρα τι? Δεν ειναι θεμα, εγω εχω δικαιωμα να χαραζω κουλτουρες γιατι ειμαι ο δυνατος. Ειναι θεμα οτι εγω ο δηθεν δυνατος του πλανητη ειμαι ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ απο τον εξτρεμιστη. Θα τον λιωσω! Και πως ειναι δυνατον να εχω αδικο?
Και εσεις, οι συμμαχοι, αυτοι που εχουν την περιπου ιδια κουλτουρα ως βαση και αυτοι που ειδαν μερος αυτου του χαρου (Ισπανια, Αγγλια, κτλ), αντι να ειστε μαζι μας, μας 'πολεματε' και απο πανω. Κτλ, κτλ.!
Πως να μην ειναι ο μεσος ΗΠΑμερικανος απογοητευμενος με την Ευρωπαικη σταση! Ειδικα οταν 'θυματε' το παρελθον μας? Πως?
-
Ο χρήστης HARRY999 έγραψε:
Για ΑΥΤΑ! υαπρχει ο τωρινος (και αυριανος) πολεμος με ''αυτους'!
Και επηδει ΑΥΤΑ! ειναι και 'δικα σας' δικαιωματα και κουλτουρα, πρεπει να ειμαστε ενωμενοι εναντια στον κοινο αυτο εχθρο. Αλλα για ακομη μια φορα, αποδεικνυεται θεωριτικο το 'συμμαχοι'. Και η πλακα ειναι οτι ειναι ΝΤΕ ΖΑ ΒΟΥ! του 2ου παγκοσμιου πολεμου. Παλι οι ιδιοι ειναι μαζι και οι αλλοι ήτε κυμουντε ήτε μιλανε και μονο και μηδεν πρατουν. Παλι τα ιδια εχουμε και watch, mark my words, θα υπαρξει ΠΑΛΙ το ιδιο αποτελεσμα. Nothing new here at all.
Νομίζεις οτι έχουμε δικαίωμα (εμείς οι ευρωπαίοι) να έχουμε μια δική μας οπτική των πραγμάτων?
Βεβαιως και εχετε. Και το κανετε. ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ! Οχι στο resolution να παμε μαζι στο Ιρακ το 2002 απο την Γαλλια και ΜΟΝΟ!
Εαν πηγαιναμε μαζι στο ΙΡΑΚ οπως μπηκαμε το 1991, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ. Τιποτε απο αυτην την διχωνεια δεν θα υπηρχε.
Αρα μην μου λες οτι δεν εχετε γνωμη και δεν 'σας αφηνουμε' να εχετε ή οτι 'δεν το εξασκητε' κτλ. Η Ευρωπη ειναι ελευθερη να κανει αυτο που θελει, εδω και καιρο!
Συγχώρα με, αλλά ο τρόπος που γράφεις σε όλο το topic είναι αρκούντως παραινετικός
Συγχώρα με, αλλα δεν εχω ιδεα τι σημενει 'παραινετικός'. Δεν βλεπεις οτι με το ζορι μιλαω Ελληνικα?
και δεν είναι και πολύ ευχάριστο αυτό. Για παράδειγμα η λέξη 'εχθρός' παραπάνω είναι λέξη που χρησιμοποιείται κυρίως σε προπαγάνδα (θυμήσου τον στρατό).
Δεν καταλαβαινω. Τι σε πειραξε για το οτι εγραψα 'εχρθος'? Εμεις ειμαστε σε πολεμο απο το 2001. Πως τους λενε αυτους που πολεμας στην Ευρωπη? Φιλους?
-
OK. Gym time. Talk to you guys later.
-
Eπειδη βαριεμαι να διαβασω το κατεβατο αλλα με ενδιαφερει το θεμα μπορει καποιος να μου εξηγησει για το τι μιλατε τοση ωρα?? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ 9/11.
ΤΩΡΑ! YOU MAKE IT MY BUSINESS.
Let me by blunt and talk like many Americans:
كنت أبيع لك، أما إذا كنت أنا المشتري
'ΟΚ, κυριε Ισλμαμιστη, οτιδηποτε, κανεις οτι κανεις μεσα στο κρατος σου, αλλα εαν νομιζεις οτι μπορεις να ερθεις εδω, στο σπιτι μου και να μου το 'ριξεις' θα σε παρει ο ανεμος και δεν θα σε δουμε ξανα ποτε στον αιωνα τον απαντα. Και πυρηνικα θα φας και οτι εχει το οπλοστασιο. Θα πεσει ξυλο μεχρι εκει που δεν εχει φανταστει και ξερει κανεις εαν νομιζεις οτι εσυ μπορεις να κανεις κουμαντο εμενα ή μου ριχνεις το σπιτι. Κουμαντο σε εσενα κανεις και σε αφησαν ολοι να κανεις.'
Very simplistic, very blunt, very 'to the point'.
يجب عليّ أن أتكلم لغتك إذا كنت أبيع لك، أما إذا كنت
Αρα τι? Δεν ειναι θεμα, εγω εχω δικαιωμα να χαραζω κουλτουρες γιατι ειμαι ο δυνατος. Ειναι θεμα οτι εγω ο δηθεν δυνατος του πλανητη ειμαι ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ απο τον εξτρεμιστη. Θα τον λιωσω! Και πως ειναι δυνατον να εχω αδικο?
يجب عليّ أن أتكلم لغتك إذا كنت أبيع لك، أما إذا كنت أنا المشتري
Και εσεις, οι συμμαχοι, αυτοι που εχουν την περιπου ιδια κουλτουρα ως βαση και αυτοι που ειδαν μερος αυτου του χαρου (Ισπανια, Αγγλια, κτλ), αντι να ειστε μαζι μας, μας 'πολεματε' και απο πανω. Κτλ, κτλ.!
'إن السرعة بدون أي مساومة في الجودة هي من سمات عملنا الرئيسية، ولهذا
Πως να μην ειναι ο μεσος ΗΠΑμερικανος απογοητευμενος με την Ευρωπαικη σταση! Ειδικα οταν 'θυματε' το παρελθον μας? Πως?
'إن السرعة بدون أي مساومة في الجودة هي من سمات عملنا الرئيسية، ولهذا نعتمد على خدمات نتبروفايل لتحقيق
Οι Ευρωπαίοι Gabriel δεν είμαστε σύμμαχοι σου.Σύμμαχος του Μπους είναι ο Μπλερ και ο Μπερλουσκόνι.Αυτοί οι δύο και μόνο.Όλοι οι υπόλοιποι έχουμε ''γραμμένη'' την εξωτερική πολιτική του αμέρικά σου στα παλιά μας τα παπούτσα.Ας αφήσουν για μια ημέρα τις αμερικάνικες πρεσβείες ανα τον κόσμο χωρίς τους ''στρατούς'' που τις φρουρούν και θα δεις τι αυγό και γιαούρτι έχει να πέσει στις πολυτελείς εισόδους τους.
Αν ο μέσος αμερικανος είναι απογοητευμένος με την ευρωπαική στάση άντε να μην σου πω πόσο με λυπεί και πόσο με νοιάζει..
Τα παραπάνω που έγραψες,καλά τα έγραψες για να δουν και οι υπόλοιποι τί παραπληροφόρηση τρώτε καθημερινά και δεν το παίρνετε χαμπάρι.Αν ήσουν Έλληνας πάντως και ζούσες στην Ελλαδα και διάβαζες αυτά που γράφεις τώρα,θα λυπόσουν για το πώς σκέφτονται κάποιοι συνάνθρωποι σ'αυτόν τον ρημαδοπλανήτη.
-
OK. Gym time. Talk to you guys later.'إن السرعة بدون أي مساومة في الجودة هي من سمات عملنا الرئيسية، ولهذا نعتمد على خدمات نتبروفايل لتحقيق .
-
Κατ' αρχήν να μην το γυρίσουμε πάλι στα προσωπικά.
Γνώμη του είναι GTI. Αφησε λοιπόν τις απαντήσεις στα Αραβικά και μείνε στα επιχειρήματά σου (έχεις!).Γαβριήλ, απαντάω όταν χρειάζεται. Και οι περισσότεροι αναφέρουν αυτά που πιστεύω κι εγω. Οπότε δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνω.
Να αναφέρω όμως κάτι.
Λές ότι αν κάποιος σε απειλεί έχεις δικαίωμα να τον συντρίψεις. Σωστά. Συμφωνώ.Η διαφορά όμως σε αυτό που υποστηρίζεις με αυτό που υποστηρίζουν οι υπόλοιποι έχει να κάνει με τους λόγους που το κάνει κάποιος και με το αν πράγματι απειλείται (ή λέει ότι απειλείται για να βρει δικαιολογία).
Η άποψή σου ότι οι ΗΠΑ πολεμάνε την παγκόσμια τρομοκρατία για να κάνουν τον κόσμο ασφαλέστερο, και να επαναφέρουν την Δημοκρατία σε διάφορες χώρες, με βρίσκει εντελώς αντίθετο.
Οι ΗΠΑ ονομάζουν όποιον τους βολεύει τρομοκράτη (και αυτούς που είναι και αυτούς που δεν είναι) και εισβάλουν σε χώρες εν ονόματι της Δημοκρατίας, χωρις να τους το έχει ζητήσει κανείς.
Αυτό που πιστεύω εγω είναι ότι προστατεύουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Και καλά κάνουν. Και η Ελλάδα αυτό θα περίμενα να κάνει αν ήταν υπερδύναμη και μάλιστα η μοναδική.Αν ίσχυε αυτό που λές, τότε θα πρέπει να μου εξηγήσεις γιατι δεν έχουν επέμβει ακόμα στο Πακιστάν, στο Ιράν, στην Βόρεια Κορέα, στην Λιβύη, στις περισσότερες Αφρικανικές χώρες κλπ κλπ!
Και πρόσεχε. Δεν αναφέρομαι στον λαό. Στους Αμερικανούς γενικώς.
Αλλά σε εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις (π.χ. τον Ράμσφελντ, που τον θεωρώ το χειρότερο είδος πολιτικού. Αυτού που μέσω της πολιτικής του θέσης κάνει λεφτά με τις επιχειρήσεις του).Και ακόμα μια διαφορά μας.
Εγω δεν θεωρώ κανένα σύστημα σαν κακό και καταστροφή.
Είτε καπιταλισμός είτε σοσιαλισμός, υπάρχουν καλά και κακά.
Εσυ όμως θεωρείς οιδήποτε άλλο εκτός του καπιταλισμού, εκ των προτέρων αποτυχία και κακό!
Και σε αυτό διαφωνώ. -
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Eπειδη βαριεμαι να διαβασω το κατεβατο αλλα με ενδιαφερει το θεμα μπορει καποιος να μου εξηγησει για το τι μιλατε τοση ωρα?? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΤόση ώρα παίζουμε θέατρο..σκιών.Ο Gabriel είναι ο καλός καγαθός γίγαντας που νοιάζεται για την παγκόσμια ειρήνη και σκοτώνει ό,τι κινείται.
Εμείς είμαστε οι σύμμαχοί του(έτσι νομίζει τουλάχιστον)που τον βοηθάμε στο δύσκολο έργο του,να σκοτώνει αθώους ανα τον κόσμο,να επιβάλει εμπαργκο σε χώρες και να πεθαίνουν άνθρωποι όπως αυτός που έχεις στο αβατάρ σου.Σου συνιστώ να μην χάσεις τον χρόνο σου εδώ,ετοίμασε καλύτερα το επόμενό σου πόνημα
Αν πάλι επιμένεις..υποτίθεται ότι μιλάμε για τις ΗΠΑ-ΣΟΥΠΑ-ΜΟΥΠΕΣ...
Καλά άντερα σου εύχομαι με αυτά που θα ακούσεις παρακάτω. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
(...)Αλλά σε εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις (π.χ. τον Ράμσφελντ, που τον θεωρώ το χειρότερο είδος πολιτικού. Αυτού που μέσω της πολιτικής του θέσης κάνει λεφτά με τις επιχειρήσεις του).
Αποδεδειγμένα στις ΗΠΑ συναντούμε τη χείριστη μορφή διαπλοκής, τόσο απροκάλυπτη, που προκαλεί οργή.
Μέλη της κυβέρνησης, έχουν μετοχικό μερίδιο σε βιομηχανίες όπλων. Και ένα από τα κίνητρα της αμερικανικής κυβέρνησης πριν εισβάλει στο Ιράκ, ήταν ακριβώς αυτό: μία μοναδική ευκαιρία για την πολεμική βιομηχανία, να αυξήσει την παραγωγή της και κατά συνέπεια και τα κέρδη της.
Στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Ράμσφελντ και ο Γουλφοβιτς, είναι αυτοί που επί της ουσίας διοικούν, κατευθύνοντας τον πρόεδρό τους, προς τα εκεί που επιθυμούν.
Φυσικά, και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, αυτά που έχουν μεγάλη απήχηση στο σύνολο του λαού, είναι πλήρως ελεγχόμενα, τόσο ως προς τις ειδήσεις που προβάλλουν, όσο και ως προς τις εικόνες που τεχνηέντως υποβάλλουν.
Υπάρχουν βάσιμα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ακόμα και τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς, -αμέσως μετά την κατάληψη του Ιράκ-, που προβλήθηκαν ήταν επίπλαστα, κατασκευασμένα προκειμένουν να αποτελέσουν το κίνητρο της αντεκδίκησης. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
(...)Αλλά σε εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις (π.χ. τον Ράμσφελντ, που τον θεωρώ το χειρότερο είδος πολιτικού. Αυτού που μέσω της πολιτικής του θέσης κάνει λεφτά με τις επιχειρήσεις του).
Αποδεδειγμένα στις ΗΠΑ συναντούμε τη χείριστη μορφή διαπλοκής, τόσο απροκάλυπτη, που προκαλεί οργή.
Μέλη της κυβέρνησης, έχουν μετοχικό μερίδιο σε βιομηχανίες όπλων. Και ένα από τα κίνητρα της αμερικανικής κυβέρνησης πριν εισβάλει στο Ιράκ, ήταν ακριβώς αυτό: μία μοναδική ευκαιρία για την πολεμική βιομηχανία, να αυξήσει την παραγωγή της και κατά συνέπεια και τα κέρδη της.
Στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Ράμσφελντ και ο Γουλφοβιτς, είναι αυτοί που επί της ουσίας διοικούν, κατευθύνοντας τον πρόεδρό τους, προς τα εκεί που επιθυμούν.
Φυσικά, και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, αυτά που έχουν μεγάλη απήχηση στο σύνολο του λαού, είναι πλήρως ελεγχόμενα, τόσο ως προς τις ειδήσεις που προβάλλουν, όσο και ως προς τις εικόνες που τεχνηέντως υποβάλλουν.
Υπάρχουν βάσιμα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ακόμα και τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς, -αμέσως μετά την κατάληψη του Ιράκ-, που προβλήθηκαν ήταν επίπλαστα, κατασκευασμένα προκειμένουν να αποτελέσουν το κίνητρο της αντεκδίκησης.Οπως άλλωστε και η 'μαρτυρία' της 'νοσοκόμας' σε Νοσοκομείο του Κουβέϊτ, ότι οι Ιρακινοί σκοτώνανε μωρά στις θερμοκοιτίδες, στον Α' Πόλεμο στον Κόλπο. Για να αποδειχθεί ότι ήταν η κόρη του Κουβετιανού πρέσβη!!!
-
Αιροτοισυς:
Γηατύ οι Μοαμαιθανύ μοισούν τους Αμαιρηκανούς κε ωχι τους Έλυναις τους
Νορβειγούς τους Πωρτογάλους τους Αργαιντύνους ι τους Μαιξυκανέζους?? -
Εαν πρεπει greo να πρεπει να αποδειξω οτι η ανωτατη εκπεδευση στις ΗΠΑ και το επιπεδο υγειας στις ΗΠΑ ειναι σε ανωτερο βαθμο απο οτι αυτα της Ευρωπης, τοτε εχουμε πολυ βασικοτερα 'προβληματα' απο τα αλλα που συζηταμε.
Texas Medical and Dental Stories
1.ΌΛΟΙ οι καλοπιασμενοι χοντροκωληδες έλληνARES που (δυτυχώς) γνώρισα η έμαθα γίαυτούς,κάνουν το necessary dental treatment στην Ψωροκώσταινα,όταν έρχονται το καλοκαιράκι να πουλήσουν μούρη.
2.Ο ένας Ρουμάνος φίλος μου πλήρωσε για σκωληκοειδίτιδα 40.000$.Φυσικά δεν είχε,αλλα το 'καλό νοσοκομείο δεν είχε πρόβλημα θα του τα παίρνει με δόσεις.
3.Ο άλλος Ρουμάνος φίλος μου,κανόνιζε με τη γυναικα να έχουν μαζί dental problems,γιατί το ταξίδι στο βουκουρέστι,η διαμονή και η θεραπεία κόστιζαν λιγότερο.
4.Τα ταξίδια στο Mexico για φάρμακα παραμένουν must για τους περισσοτερους.Φίλος teaching fellow αμερικανος πλήρωσε για φάρμακο ωτίτιδας 80$ από το φαρμακείο του πανεπιστημιου.
5.Ο officemate μου,(γαβριήλ ήταν από το Bahrain,very very bad
guy),αναγκάστηκε να πληρώσει 1500 ευρώ ακτινογραφία για την πεντάχρονη κόρη του.6.Φίλη μου αμερικάνα με πολύ λίγους πορουs περιμενε 1 χρόνο για να βγάλει ένα ντόντι.Σχεδόν έρανο κάναμε.
7.Αντιθέτως,ένας καθηγητής μου με παρα που καλο μισθό και άριστες σχέσεις με την Lockheed-Martin παθαίνει καρδιακή προσβολή,τριπλό by-pass και σε 5 μέρες έξω.Φυσικά γίαυτούς το σύστημα είναι Aψογο.
E όχι και ότι η USA έχει health system.ΉΜΑΡΤΟΝ!
Ένα πολύ συνηθισμένο sticker σε αυτοκίνητα φοιτητών ήταν:'America's Health System:
DONT GET SICK'ps. Γιατί κάποιος δεν του αφιερώνει το γνωστό άσμα των Archive,κολλάει γκάντι.
-
Παιδεία
Που ειναι δωρεαν η παιδια στην Ευρωπη? ΟΚ στην Ελλαδα πας πανεπηστημιο 'δωρεαν'. Ομως για καλο πανεπηστημιο? Πρεπει να πληρωσεις ετσι? Οπως διαλεξαν αυτη την εκλογη οι γονεις μου στην περιπτωση μου (και κοιτα πως βγηκα ε? )
Σιγουρα γενικα, η 'παιδια' μεχρι ενος σημειου ειναι ήτε δωρεαν, αλλα για πιο ακριβεια, πιο φθηνη απο την Ευρωπη (ιδιαιτερα μαθηματα σπανια ακους εδω - γιατι? - γιατι το επιπεδο εκπεδευσης τουλαχιστον στην Ελλαδα ειναι χαλια οπως ξερετε ολοι σας - εδω δεν χρειαζεται).
Το επίπεδο είναι υψηλότατο Γαβριήλ. Στο σύστημα μπάζει νερά, αλλά το επίπεδο μόρφωσης γενικά, είναι πολύ υψηλό. Να προσέχουμε και τι λέμε
-
Σιγουρα γενικα, η 'παιδια' μεχρι ενος σημειου ειναι ήτε δωρεαν, αλλα για πιο ακριβεια, πιο φθηνη απο την Ευρωπη (ιδιαιτερα μαθηματα σπανια ακους εδω - γιατι? - γιατι το επιπεδο εκπεδευσης τουλαχιστον στην Ελλαδα ειναι χαλια οπως ξερετε ολοι σας - εδω δεν χρειαζεται). Ομως, δεν νομιζεις οτι αυτην την παιδια την πληρωνεις ως Ευρωπαιος μεσα των φορων σου?
Γιατι αυτο το **elusion **με δωρεαν κοινωνικων παροχων, δεν μπορω να το καταλαβω. Επηδει δεν κοβεις τσεκ εσυ, σημενει οτι ειναι δωρεαν?
Οι ΗΠΑ ειχαν καλυτερη ιδεα. Οποιος παει σχολειο, πληρωνει αναλογα, και το αναλογο σχολειο χρεωνει αναλογα. Δεν ειναι πιο δικαιο ετσι? Βεβαιως και ειναι λεω εγω. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ως Ευρωπαιος/Ελληνας πολιτης να πληρωσω τα δικα σου διδακτρα εαν εχω αποφασισει ΝΑ ΜΗΝ παω σχολειο, ή να μην παω πανεπηστημιο, κτλ, κτλ? Πως ειναι δικαιο αυτο?
(Δεν μπόρεσα να αντισταθώ). Καλά ρε Gavriil. Να κάνεις λάθη στα Ελληνικά το καταλαβαίνω και το δικαιολογώ. Αλλά να κάνεις λάθος και στο mother tongue σου;
The word is illusion, mate
-
elusion: υπεκφυγή.
Μετριότατα τα ελληνικά του, αλλά αγγλικά μαθαίνουν και όσοι πλένουν πιάτα μετά από 2-3 χρόνια.
-
Μάνο ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα εννοεί 'ψευδαίσθηση'.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ασχετο!
Αναρωτιέμαι τι προσπαθείς να αποδείξεις!
Αν δεν συμφωνεί είτε πες μας τι πιστεύεις είτε μην απαντάς!! [kouk]Χιούμορ έκανε ο Bruce,δεν νομίζω ότι προσέβαλε κανέναν.Μήπως το παρακάνουμε;
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
GTI ειπα κατι που σε πειραξε? σε εθιξα? σε εβρισα? εβρισα κανεναν αλλον? ειπα κατι εκτος τοπικ?καταχρηση εξουσιας με αθλιο τροπο ονομαζεται αυτο. και δεν ειναι η πρωτη φορα.
μηπως τελικα και οι κ.κ μοντς ειναι φιλοΗΠΑμερικανοι? τους εχουν σαν προτυπο? καλα κανει ο Γαβριλ και μας εμπαιζει τοτε.
HMAΡΤΟΝ!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Ασχετο!
Αναρωτιέμαι τι προσπαθείς να αποδείξεις!
Αν δεν συμφωνεί είτε πες μας τι πιστεύεις είτε μην απαντάς!! [kouk]Χιούμορ έκανε ο Bruce,δεν νομίζω ότι προσέβαλε κανέναν.Μήπως το παρακάνουμε;
Βέβαια το παρακάνουμε. Με την ανοχή που δείχνουμε
Τα αραβικά έπρεπε να είχαν σβηστεί κι αυτά.
[moderator]
Περί ΗΠΑ... (ξανά...)