-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και να μην ξεχνάμε τα string των μεθυσμένων δεσποινίδων που λαμπυρίζουν στην οθόνη
Αυτο ισχυει σε σπανιες περιπτωσεις....
Πρεπει να φωραει πολυ...ΜΑ ΠΟΛΥ λεπτη φουστα.....Δεν έχεις δει με κάμερα υπερύθρων
ΜΟΝΟ το string φαίνεται, καθόλου το λεπτό ρούχο.
Μα... καμερα υπερυθρων ειναι και εχει οθωνη πισω απο το τιμονι.
Αν βαλω ποιο δυνατη πυγη.... Λες να μη φαινεται ουτε το string???
-
Υπάρχουν 2 τρόποι που 'βλέπει' η κάμερα υπερύθρων. Ο πρώτος είναι χρησιμοποιώντας μια πηγή υπέρυθρης ακτινοβολίας και φωτίζοντας το αντικείμενο και ο δεύτερος βλέπει την θερμική ακτινοβολία των αντικειμένων (thermal imaging). Βλέπεις ασπρόμαυρα σαν αρνητικό αλλά δεν βλέπεις τα λεπτά ρούχα - είναι διάφανα. Φαντάζομαι στο αμάξι σου οι μηχανικοί θα ζορίστηκαν αρκετά για να κάνουν τη κάμερα να ΜΗ βλέπει έτσι και προσβάλει τα χρηστά ήθη
-
Δεν καθησα να διαβασω ολα τα ποστ κ δεν ξερω αν εχει ανεφερθει, αλλα για μενα πολυ σημαντικο θα ηταν το καθε καινουριο οχημα να εξοπλiζετε με ελαστικα τεχνολογιας run on flat.
Πολυ σημαντικο για την οδικη μας ασφαλεια! -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Πολυ σημαντικο για την οδικη μας ασφαλεια!Εγώ νομίζω το αντίθετο. Επειδή το αμάξι έχει run-flat κανένας δεν θα δίνει σημασία στη σωστή πίεση και αρκετοί θα κυκλοφορούν με σκασμένα ελαστικά.
-
Συν το γεγονός οτι προς το παρόν τουλάχιστον υστερούν σε άνεση και αυξάνουν το βάρος του τροχού.
-
Δεν καθησα να διαβασω ολα τα ποστ κ δεν ξερω αν εχει ανεφερθει, αλλα για μενα πολυ σημαντικο θα ηταν το καθε καινουριο οχημα να εξοπλiζετε με ελαστικα τεχνολογιας run on flat.
Πολυ σημαντικο για την οδικη μας ασφαλεια!Πολύ βαριά, κοπανάνε απίστευτα, μόνο για μεγάλα προφίλ...
Τα κατά είναι αρκετά ακόμα για την τεχνολογία αυτή. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπάρχουν 2 τρόποι που 'βλέπει' η κάμερα υπερύθρων. Ο πρώτος είναι χρησιμοποιώντας μια πηγή υπέρυθρης ακτινοβολίας και φωτίζοντας το αντικείμενο και ο δεύτερος βλέπει την θερμική ακτινοβολία των αντικειμένων (thermal imaging). Βλέπεις ασπρόμαυρα σαν αρνητικό αλλά δεν βλέπεις τα λεπτά ρούχα - είναι διάφανα. Φαντάζομαι στο αμάξι σου οι μηχανικοί θα ζορίστηκαν αρκετά για να κάνουν τη κάμερα να ΜΗ βλέπει έτσι και προσβάλει τα χρηστά ήθηΟ δεύτερος τρόπος δεν είναι πολύ βολικός για οδήγηση αφού εκείνο που είναι ορατό είναι η πηγή της θερμότητας χωρίς να φαίνεται πάντα το περίγραμμα.
Όσο ποιό έντονη η θερμότητα δε, τόσο ποιό δυσδιάκριτο το περίγραμμα και επιπλέον άλλες ισχυρότερες πηγές μπορεί να επισκιάζουν η μία την άλλη.
Κάτι σαν την ταινία Predator με τον Σβαρτς αν θυμάστε, που οι άθρωποι φαίνονταν αρκετά περίεργα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πολυ σημαντικο για την οδικη μας ασφαλεια!
Εγώ νομίζω το αντίθετο. Επειδή το αμάξι έχει run-flat κανένας δεν θα δίνει σημασία στη σωστή πίεση και αρκετοί θα κυκλοφορούν με σκασμένα ελαστικά.
Kανεις λαθος γιατι εξοπλιζοντας με τετοια ελαστικα ενα αυτοκινητο ειναι αυτονοητο οτι θα διεθετε κ αισθητηρες πιεσης οπου κ οι τελευταιας γενιας διαθετουν κ ακριβη πιεση των σε πραγματικο χρονο!
Ειναι δηλαδη απαγορευτικο να μην ηπαρχουν αισθητηρες διοτι πως θα ηξερες αν εχεις παθει λαστιχο η οχι? Στα run on flat ειναι λιγο δυσκολο κ δια γυμνου οφθαλμου να διαπιστωσεις την χαμηλη πιεση!Πολύ βαριά, κοπανάνε απίστευτα, μόνο για μεγάλα προφίλ...
Τα κατά είναι αρκετά ακόμα για την τεχνολογία αυτή.Δεν γνωριζω κατα ποσο κοπανανανε αυτο θα ηταν καλο να μας το γραψει καποιος που εχει φορεσει τετοια ελαστικα.
Οσο για το βαρος αυτο ερχετε σε δευτερη μοιρα οταν προεχει η ασφαλεια! -
Γιατί είναι αυτονόητο; 2 αμάξια που είδα με run-flat δεν είχαν τέτοιο σύστημα.
-
Πολύ βαριά, κοπανάνε απίστευτα, μόνο για μεγάλα προφίλ...
Τα κατά είναι αρκετά ακόμα για την τεχνολογία αυτή.Δεν γνωριζω κατα ποσο κοπανανανε αυτο θα ηταν καλο να μας το γραψει καποιος που εχει φορεσει τετοια ελαστικα.
Οσο για το βαρος αυτο ερχετε σε δευτερη μοιρα οταν προεχει η ασφαλεια!Φίλος δουλεύει τεχνικός σύμβουλος σε μεγάλη αντιπροσωπεία BMW και τα έχει δοκιμάσει σε όλες σχεδόν τις εκδόσεις που είναι διαθέσιμα και μου έχει αναφέρει τα συμπεράσματα που γράφω.
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε τί αναφέρεσαι όταν λες για ασφάλεια.
Όλα τα σύγχρονα λάστιχα:
που προέρχονται από καλές εταιρίες,
που έχουν τον σωστό αέρα,
που δεν είναι τελειωμένα,
που τα έχουμε στο αυτοκίνητο για εύλογο χρονικό διάστημα και όχι 10 χρόνιαείναι ασφαλή...
H περίπτωση που θα διαλυθεί εντελώς το λάστιχο στα 100+ χλμ έχει τους ίδιους κινδύνους είτε έχουμε κανονικά είτε run flat.
-
Τα run-flat επικίνδυνα δεν είναι. Για τον μέσο οδηγό ίσως να είναι και η απόλυτη λύση.
Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε στην 130 του ΒΑΣΙΛΗ.
Σκληρά όντως, δεν συνεργάζονται καλά με την ανάρτηση, λίγο 'ξύλινα'...αλλά...για οδηγούς που ψάχνονται, όπως ο Βασίλης.Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα παρατηρήσει ποτέ τίποτα!!!
-
θα ηθελα: οταν θελω, να φτανω σπιτι γρηγορα, οταν θελω να πηγαινω γρηγορα, να μπορω
και να εχω την δυνατοτητα να γραψω κατι διαφορετικο που να περιλαμβανει τεχνικα στοιχεια κατι που δεν μπορω να κανω τωρα αφου οι marketeer δεν θα γινουν μηχανικοι ποτε!!! -
Πολυ σημαντικο για την οδικη μας ασφαλεια!Εγω παλι πιστευω οτι αυτα τα λαστιχα ειναι για πεταμα!
Ειναι ποιο βαρια απο τα κανονικα και κανουν πολυ φασαρια!
Μετα απο βολτα μεχρι Σαλονικα με μια BMW 530 που ειχε τετοια, ζιτησα να μου βαλουν κανονικα στο S-Class!Κιτ επισκευης και συστημα ελεγχου πιεσης!
Τιποτε αλλο!Αλλο κουλο.....
Πως ελεγχει το S-Class την πιεση των ελαστικων;;;;
Αναλογα με τις δυναμεις που δεχεται η αναρτιση....!!Πολυ σημαντικο για την οδικη μας ασφαλεια!
Εγώ νομίζω το αντίθετο. Επειδή το αμάξι έχει run-flat κανένας δεν θα δίνει σημασία στη σωστή πίεση και αρκετοί θα κυκλοφορούν με σκασμένα ελαστικά.
Kανεις λαθος γιατι εξοπλιζοντας με τετοια ελαστικα ενα αυτοκινητο ειναι αυτονοητο οτι θα διεθετε κ αισθητηρες πιεσης οπου κ οι τελευταιας γενιας διαθετουν κ ακριβη πιεση των σε πραγματικο χρονο!
Ειναι δηλαδη απαγορευτικο να μην ηπαρχουν αισθητηρες διοτι πως θα ηξερες αν εχεις παθει λαστιχο η οχι? Στα run on flat ειναι λιγο δυσκολο κ δια γυμνου οφθαλμου να διαπιστωσεις την χαμηλη πιεση!Πολύ βαριά, κοπανάνε απίστευτα, μόνο για μεγάλα προφίλ...
Οσο για το βαρος αυτο ερχετε σε δευτερη μοιρα οταν προεχει η ασφαλεια!Οσο αυξανεται η μη αναρτομενη μαζα του τροχου -φρενα, τροχος και τα σχετικα- τοσο ποιο ατσουμπαλη γινεται η συμπεριφορα του αυτοκινητου.
Αρα οταν βαραινει το λαστιχο, η ασφαλεια παει περιπατο!
Και ναι... Κοπανανε αισχρα, επειδη ειναι ποιο βαρια και ζοριζουν ποιο πολυ την αναρτιση. -
Κοπανανε,δεν υπαρχει αμφιβολια.
Η ασφαλεια που σου προσφερουν ειναι πολυτιμη παντως,δεν νομιζω να τα βγαλω ποτε απο την ΒΜW μου,απλα το συνηθιζεις καποια στιγμή,συν του οτι γενικα δεν χαλανε ευκολα,και σε χωματοδρομους κτλ -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τα run-flat επικίνδυνα δεν είναι. Για τον μέσο οδηγό ίσως να είναι και η απόλυτη λύση.Ο μέσος οδηγός που δεν ελέγχει ποτέ τη πίεση των ελαστικών παρά μόνο αφού τα δει 'καθισμένα' θα κυκλοφορεί με λάστιχα χωρίς καθόλου αέρα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...Η ασφαλεια που σου προσφερουν ειναι πολυτιμη παντως,δεν νομιζω να τα βγαλω ποτε απο την ΒΜW μου,απλα το συνηθιζεις καποια στιγμή,συν του οτι γενικα δεν χαλανε ευκολα,και σε χωματοδρομους κτλΜιλάμε ακόμη για λάστιχα ή αναφερόμαστε σε ερπύστριες πλέον ;;;;
Έχω αρχίσει να χάνω την μπάλα...
-
Να η απόλυτη λύση.
Να μη μου τη στέλνανε και με email κάθε λίγο και λιγάκι!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Να η απόλυτη λύση.Να μη μου τη στέλνανε και με email κάθε λίγο και λιγάκι!
Όλες οι ζάντες λυγίζουν. Ιδίως οι σιδερένιες αλλά σπάνε λιγότερο. Μια σιδερένια 17' ζάντα που αντέχει την ίδια πρόσκρουση με μια αλουμινίου, λυγίζει τουλάχιστον 2 φορές περισσότερο.
Αυτά τα λάστιχα θα μπορούν να δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξεις την ακαμψία του τροχού ανάλογα με την εφαρμογή (ενδιαφέρον).
Πάντως όλοι οι κατασκευαστές ελαστικών ασχολούνται με ελαστικά χωρίς αέρα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
...Η ασφαλεια που σου προσφερουν ειναι πολυτιμη παντως,δεν νομιζω να τα βγαλω ποτε απο την ΒΜW μου,απλα το συνηθιζεις καποια στιγμή,συν του οτι γενικα δεν χαλανε ευκολα,και σε χωματοδρομους κτλ
Μιλάμε ακόμη για λάστιχα ή αναφερόμαστε σε ερπύστριες πλέον ;;;;
Έχω αρχίσει να χάνω την μπάλα...
Μιλαμε για σκληρα λαστιχα αυτοκινητων,αυτοκινητων που κινουνται εκτος πιστας.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να η απόλυτη λύση.
Να μη μου τη στέλνανε και με email κάθε λίγο και λιγάκι!
Όλες οι ζάντες λυγίζουν. Ιδίως οι σιδερένιες αλλά σπάνε λιγότερο. Μια σιδερένια 17' ζάντα που αντέχει την ίδια πρόσκρουση με μια αλουμινίου, λυγίζει τουλάχιστον 2 φορές περισσότερο.
Αυτά τα λάστιχα θα μπορούν να δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξεις την ακαμψία του τροχού ανάλογα με την εφαρμογή (ενδιαφέρον).
Πάντως όλοι οι κατασκευαστές ελαστικών ασχολούνται με ελαστικά χωρίς αέρα.
Και στο μελλον θα χουμε πολλες καλες λυσεις.
Προς το παρον ομως εγω ειμαι κατα!
Χαρακτηριστικά σύγχρονης τεχνολογίας που θα θέλατε