-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
ασφαλεια για το abs.....? πιο απλα πιο απλα πες το. ειπαμε απο μηχανικες γνωσεις ειμαι σε νηπιακο επιπεδο...Στην ασφαλειοθήκη του αυτοκινήτου (συνήθως είναι κάτω απ' το τιμόνι - δες manual) υπάρχουν ασφάλειες για τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές του αυτοκινήτου. Π.χ. μία για τα μεγάλα φώτα, μία για τα παράθυρα, μία για τον αναπτήρα, μία για τον εγκέφαλο, κοκ. Ε, υπάρχει και μία για το abs, που αν τη βγάλεις δε θα λειτουργεί το abs και όλα τα συστήματα που στηρίζονται σ' αυτό (αντισπίν, esp, ηλεκτρονικό μπλοκέ) και στο ταμπλό θα ανάβει η ένδειξη βλάβης abs.
Αν ψάξεις στο manual σε κάποιο σημείο λέει αναλυτικά που είναι η ασφαλειοθήκη, τι προστατεύει η κάθε ασφάλεια και πόσων Ampere είναι.
Εχω ακούσει πως σε κάποια αυτοκίνητα η ασφάλεια του abs δίνει ρεύμα και στην υποβοήθηση του φρένου, οπότε στην περίπτωση αυτή το σύστημα πρακτικά δεν απενεργοποιείται έτσι.Φιλική συμβουλή: Μην απενεργοποιήσεις το abs σε δημόσιο δρόμο.
-
Εκτός από το νερό, θα ήθελα το παρμπρίζ μου να μην έχει επαφή ούτε με διάφορα έντομα...
Επίσης θα μ' άρεσε οι κολώνες (ειδικά οι εμπρός) να μπορούν να κατασκευαστούν από κάποιο διαφανές υλικό και να είναι εξίσου γερές με το μέταλλο. Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, η πολύ κεκλιμένη τοποθέτησή τους, καταστρέφει την ορατότητα...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
450 ευρώ με ενσωματωμένο το GPS και χωρίς να γίνεσαι παράνομος και να ασχολείσαι με warezΒρήκα ένα [urlhttp://www.trustedreviews.com/article.aspx?head=50&page=2841]review[/url]. Δεν το εκθειάζουν, το θεωρούν μια οικονομική λύση με αρκετές παραχωρήσεις.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Φιλική συμβουλή: Μην απενεργοποιήσεις το abs σε δημόσιο δρόμο.
τοσα αμαξια εχω οδηγησει χωρις abs. και σε ολες τις συνθηκες που μπορεις να φανταστεις. εκτος κι αν εννοεις οτι μπορει να εχω καποιο προβλημα λογω απενεργοποιησης (να μην πιασουν δλδ καθολου τα φρενα)
Δεν αναφέρομαι στο πρώτο (άλλωστε όλοι λίγο πολύ οφείλουμε να ξέρουμε να φρένάρουμε 'παραδοσιακά' χωρίς να μπλοκάρουμε τους τροχούς, ασχέτως του τι οδηγούμε). Αναφέρομαι στο δεύτερο. Τα συγχρονα αυτοκίνητα με τα ηλεκτρονικά τους είναι αρκετά πολύπλοκα και ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για τα αποτελέσματα μιας ενέργειάς σου.
Βέβαια το να μην πιάσουν καθόλου τα φρένα είναι πολύ ακραίο, αλλά πιστεύω πως καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.
Αν βέβαια ρωτήσεις ειδικούς κτλ και είσαι σιγουρός πως δεν εμφανίζεται καμία παρενέργεια τότε αλλάζει. -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
μαλιστα... εδω εχεις δικιο. αυτα τα ηλεκτρόνια ωρες ωρες ειναιΤα ηλεκτρονικά εννοείς... Τα καημενούλια τα ηλεκτρόνια τι σου 'φταιξαν;
-
Προσθετω:
-
Ασυρματη δικτυωση (wifi) αυτοκινητων.... Ειτε για να ανταλλασουν πληροφοριες μεταξυ τους τα αμαξια, ειτε για να στελνεις ασυρματα απο το PC σου στο αμαξι σου στο παρκινγκ καινουργια mp3 ειτε you name it...
-
To προσφατα παρουσιασθεν συστημα τηλε-ειδοποιησης σε περιπτωση σοβαρου ατυχηματος.
-
Ψηφιακο-δορυφορικο ραδιοφωνο-τηλεοραση για in car entertainment
-
και κατι για το πολυ μελλον... καποιο ειδος πυρηνικων καυσιμων.
-
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
- Ασυρματη δικτυωση (wifi) αυτοκινητων.... Ειτε για να ανταλλασουν πληροφοριες μεταξυ τους τα αμαξια,......
Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ 'ΧΟΥΜΕ!!!
-
ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ! πολλά ζητώ;
Σύγχρονη τεχνολογία....χμμμ...Θα προτιμούσα λίγο καλύτερο Design (μηχανολογικό) εξ'αρχής, μάλλον, ωστε να χρειάζεται λιγότερη τεχνολογία... Πάντως, νομίζω ότι αυτό για τις τουρμπίνες μεταβλητής κλίσης πτερυγίων (AGV;) το έχουν κάτι καινούργια ντηζελάτα ΜΒ με τρελλή ροπή και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση... dunno...
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
- Αυτόματα φώτα. Τώρα με το C4 τα έχω εκτιμήσει δεόντως.
- Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες. Το ίδιο με πάνω.
- Cruise control. Ομοίως ( ). Είναι πραγματικά ξεκούραστο! Μου αρέσει, αν και δεν το περίμενα.
- Έξυπνο σύστημα πλοήγησης. Για να αποφεύγεις κίνηση, να κάνεις την ελάχιστη δυνατή διαδρομή, να μην χάνεσαι σε sic περιοχές, να βρίσκεις το δρόμο σου σε άγνωστα μέρη.
- Ένα καλό αυτόματο κιβώτιο, είτε συμβατικό 'από κάτω', είτε CVT, το οποίο θα με διευκολύνει στην κίνηση, αλλά δεν θα μου αφαιρεί τίποτα από τη manual λειτουργία, ίσα-ίσα που θα την κάνει πιο ευχάριστη.
- Ένα σύστημα που θα αναλύει τον σωματότυπό σου και θα 'καταλαβαίνει' τα.. γούστα σου για να σου φτιάχνει την τέλεια θέση οδήγησης, μετακινώντας όχι μόνο το κάθισμα και το τιμόνι, αλλά και τα πεντάλ.
- Ένα καλό ενιαίο σύστημα ελέγχου των περιφερειακών λειτουργιών του αυτοκινήτου (κλιματισμό, ηχοσύστημα, υπ. ταξιδίου, συσ. πλοήγησης, κλπ), ώστε να μην έχουμε ένα UI (user interface) για το ένα, και ένα άσχετο UI για το άλλο.
Αυτά προς το παρόν, δεν μου έρχονται άλλα. Από κάποιο σημείο ξέφυγα, αλλά.. το θέμα προσφέρεται!
Και με έναν σωφερ τα ίδια θα έχεις! Και πιθανόν φτηνότερα!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
προσωπικα μονο το cruise control μου λειπει. ολα τα αλλα με νυσταζουν (και δεν κανω καθολου πλακα).
επισης θα ηθελα να απενεργοποιειται τελειως το abs και τα συναφη οταν θα το ηθελα εγω (οπως ειπε κι ενας αλλος χρηστης).
ξερετε αν γινεται κατι τετοιο?
ναι, γίνεται. Ας μιλήσουν και οι γνώστες
γινεται??? αλλα να ειναι κατι ευκολο... οχι να παραγγειλω απο ιαπωνια κανενα κιτ και και και και...
για πειτε για πειτε!
Χάλασε έναν αισθητήρα του ABS και καθάρισες! Η μόνη παρενέργεια είναι το μόνιμα αναμένο λαμπάκι στο ταμπλώ! Αυτό βγάλτο!
-
[quote='avel'][quote='Krusenstern']Περί τα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Ασυρματη δικτυωση (wifi) αυτοκινητων.... Ειτε για να ανταλλασουν πληροφοριες μεταξυ τους τα αμαξια,......
Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ 'ΧΟΥΜΕ!!! :lol:
Άκουσα κάτι για ιούς με τα bluetooth των αυτοκινήτων/κινητών, πρόσεχε ποιός είναι δίπλα σου στο φανάρι και ποτέ βόλτες σε κακόφημες συνοικίες.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Χάλασε έναν αισθητήρα του ABS και καθάρισες! Η μόνη παρενέργεια είναι το μόνιμα αναμένο λαμπάκι στο ταμπλώ! Αυτό βγάλτο!Σε μερικά αυτοκίνητα (παλιά), αν τραβήξεις ένα κλικ το χειρόφρενο, μόνο να ανάβει το φωτάκι χωρίς να πιάνουν τα φρένα, το ABS απενεργοποιείται. Στα καινούρια μοντέλα νομίζω αυτό ισχύει για λίγο χρόνο καθώς το αυτοκίνητο το καταλαβαίνει και επαναενεργοποιεί το ABS.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Προσθετω:-
Ασυρματη δικτυωση (wifi) αυτοκινητων.... Ειτε για να ανταλλασουν πληροφοριες μεταξυ τους τα αμαξια, ειτε για να στελνεις ασυρματα απο το PC σου στο αμαξι σου στο παρκινγκ καινουργια mp3 ειτε you name it...
-
Ψηφιακο-δορυφορικο ραδιοφωνο-τηλεοραση για in car entertainment
Αυτά τα δύο, ήτοι DVB-T TV και Car PC, μπορείς να τα βρεις εδώ: http://www.cartft.com .
DVB-S προφανώς δεν παίζει... εκτός αν μπορείς να στηρίξεις πιατάκι πάνω στο αμάξι και να πας μόνο ευθεία ή να εφεύρεις κάποιο γυροσκοπικό πιάτο
-
-
Πάντως είστε φοβεροί. Εγώ ρώτησα τι λαλάκια θα θέλατε, κι εσείς συζητάτε πώς να απενεργοποιήσετε τα υπάρχοντα λαλάκια.
(Υπογραφή, ο λαλάκιας)
-
Εγω θελω το συστημα νυχτερινης υποβοηθισης οδηγησης, να περασει σιγα-σιγα σε ολους τους κατασκευαστες ως στανταρ εξοππλησμος.
Το συστημα ειναι α-πι-στευ-το!
Βλεπεις τα παντα, παντου!
Σε τυφλωνει ο απεναντι;
Βλεπεις απο την οθονη.
Ερχεται αλλος απο απεναντι και δεν βλεπεις καλα;
Βλεπεις απο την οθωνη.
Δεν υπαρχει καλος φωτισμος;
Βλεπεις απο την οθονη! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εγω θελω το συστημα νυχτερινης υποβοηθισης οδηγησης, να περασει σιγα-σιγα σε ολους τους κατασκευαστες ως στανταρ εξοππλησμος.
Σε τυφλωνει ο απεναντι;
Βλεπεις απο την οθονη.
Βλεπεις απο την οθωνη.
Βλεπεις απο την οθονη!Δίνεται μαζί με τιμονάκι με force feedback το σύστημα?
-
Σε τυφλωνει ο απεναντι;
Βλεπεις απο την οθονη.
Βλεπεις απο την οθωνη.
Βλεπεις απο την οθονη!Και να μην ξεχνάμε τα string των μεθυσμένων δεσποινίδων που λαμπυρίζουν στην οθόνη
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Και να μην ξεχνάμε τα string των μεθυσμένων δεσποινίδων που λαμπυρίζουν στην οθόνηΑυτο ισχυει σε σπανιες περιπτωσεις....
Πρεπει να φωραει πολυ...ΜΑ ΠΟΛΥ λεπτη φουστα.....Δίνεται μαζί με τιμονάκι με force feedback το σύστημα?
force feedback δεν εχει... Αλλα... Το τιμονι αναλογα με τα χιλιομετρα βαραινει....
-
Και να μην ξεχνάμε τα string των μεθυσμένων δεσποινίδων που λαμπυρίζουν στην οθόνη
Αυτο ισχυει σε σπανιες περιπτωσεις....
Πρεπει να φωραει πολυ...ΜΑ ΠΟΛΥ λεπτη φουστα.....Δεν έχεις δει με κάμερα υπερύθρων
ΜΟΝΟ το string φαίνεται, καθόλου το λεπτό ρούχο.
Χαρακτηριστικά σύγχρονης τεχνολογίας που θα θέλατε