-
Mazda 3.
-
Mazda με κλειστά μάτια λόγω αξιοπιστία και εμφάνισης (υποκειμενικό).
-
μαλλον το 3αρι αφου δε μιλαμε για το τουρμπο...
-
Xθές βράδυ, μπόρεσα να δώ από κοντά και να ψηλαφίσω ( ) το νέο Leon 1.6. (δυστυχώς δεν κατάφερα να το οδηγήσω).
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ο ήχος της εξάτμισης.
Προς στιγμήν, κοιτούσα στα πλαινά, να δώ αν αναφέρει των κωδικό 'TFSI',
μάταια όμως.Σε γενικές γραμμές μου άρεσε εμφανισιακά (δε με χαλάει το ίδιο-εμπρός μέρος).
Εσωτερικά, μαλακό πλαστικό καλύπτει το πάνω μέρος του ταμπλό,
ενώ σκληρό καλύπτει την κεντρική κονσόλα και ίσως το μεγαλύτερο μέρος.Καλή τιμούλα, ενδιαφέρον.
-
kai na pou i diafainomeni tsonta ,kathistatai mia amfirropi anametrisi...................
-
Στα 1,6 το μάζντα νομίζω είναι μονόδρομος σε σχέση με λεον. Αν φορούσε τουλάχιστον τον Fsi θα είχε πιο πολύ ενδιαφέρον. Το μάζντα μ'αρέσει πιο πολύ στη sedan έκδοση. Το λεόν δεν το ξέρω καθόλου, αν και άκουσα καλές κριτικές για την οδική του συμπεριφορά. Την ψήφο μου στο μάζντα
-
LEON γιατί μου αρεσει εμφανησιακά πιο πολύ. Δεν έχω οδηγήσει κανένα !
-
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
3 ME KLEISTA TA MATIA LEME!
TI LEON TI C4 TI GOLF TI FOCUS TI S40 (DEN PA NA EXOUN TO IDIO PATWMA TA 2 TELEUTAIA , YPODEESTERA EINAI)
DEN YPARXEI ALLO AMAKSI STH MIKROMESAIA KATIGORIA KYRIES KAI KYRIOI.
to LEON einai sto 56 , to 3 sto 96....plisiazei tin teleiotita sti katigoria tou....epeidi den exei 2 aerosakous parapanw?eleos vale ama thes esy epipelon.
odigise to kai tha me thymitheis....Χαλάρωσε... ...το 3 υποστηρίζεις το καταλάβαμε!
Εγώ δεν προτείνω κανένα. Υπάρχουν καλύτερα και ομορφότερα σε αυτή την κατηγορία και σε αυτά τα λεφτά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
TI LEON TI C4 TI GOLF TI FOCUS TI S40 (DEN PA NA EXOUN TO IDIO PATWMA TA 2 TELEUTAIA , YPODEESTERA EINAI)
to LEON einai sto 56 , to 3 sto 96....plisiazei tin teleiotita sti katigoria tou....epeidi den exei 2 aerosakous parapanw?eleos vale ama thes esy epipelon.
odigise to kai tha me thymitheis....Χαλάρωσε... ...το 3 υποστηρίζεις το καταλάβαμε!
Εγώ δεν προτείνω κανένα. Υπάρχουν καλύτερα και ομορφότερα σε αυτή την κατηγορία και σε αυτά τα λεφτά.
c4 diladi................
-
c4 diladi................
Προτείνω λοιπόν (εγκάθετε ) C4 1.6 SX Pack (αν και το παιδί δεν θέλει γαλλικά).
Ομορφο μέσα έξω, πλούσια εξοπλισμένο, ποιότητα κύλισης, πολύ βελτιωμένη ποιότητα συναρμογής-υλικών και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά (όχι κορυφαία).Επίσης προτείνω Corolla 1.4 (100hp) ή την 3πορτη 1.6.
Mπορεί να μην έχει το πρωτότυπο design αλλά έχει αξιοπιστία, πολύ καλό μοτέρ, εγγύηση 6 ετών και πολύ καλό after sales service.Tέλος καλύτερη λύση (για μένα πάντα) είναι και το Focus II 1.6.
Αυτά από μένα.
-
To Leon είναι πιο όμορφο απέξω αλλά το 3 sedan είναι επίσης πολύ όμορφο, το 3 σκέτο υστερεί....
Το Leon αν κάποιος το είπε κλειστοφοβικό συμφωνώ αλλά εμένα μου αρέσει αυτή η αίσθηση στα αυτοκίνητα και το θεωρώ πλεονέκτημα! Πολύ ωραία τα bucket αλλά βέβαια κάνουν και το μπες βγες λίγο πιο δύσκολο... Το γόνατό μου έβρισκε λίγο άβολα στην κεντρική κονσόλα...
Το ασημί πλαστικό κεντρικό ταμπλώ θέλει πέταμα.... το υπόλοιπο ταμπλώ είναι πολύ ωραίο (και κάτι μου είπε ο υπάλληλος ότι υπάρχουν δύο ποιότητες ανάλογα με την έκδοση???)
Δεν έχω μπει στο 3 ούτε το έχω δει από κοντά.... αλλά αυτό που για μένα θα κρίνει το θέμα είναι ότι στο Leon για να μπω βγω πρέπει να σκύβω το κεφάλι μου για να μην βρει στο A pillar.... για μένα λόγος απόρριψης (έτσι είχα απορρίψει και το παλιό Α4 υπέρ της 3άρας Ε36) οπότε με επιφυλάξεις μεν αλλά λαμβάνοντας υπόψην χώρους, αξιοπιστία, εντυπώσεις άλλων κλπ και εφόσον η τιμή είναι αντίστοιχη ψηφίζω Mazda.
Αλλά μάλλον θα έπαιρνα κι εγώ Focus που έχει και καλές εκπτώσεις -2000 υποθέτω λόγω τέλους χρόνου (το Leon -800, το Mazda δεν ξέρω). Και θα προτιμούσα το SW που για μένα είναι και το πιο όμορφο! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλλά μάλλον θα έπαιρνα κι εγώ Focus που έχει και καλές εκπτώσεις -2000 υποθέτω λόγω τέλους χρόνου (το Leon -800, το Mazda δεν ξέρω). Και θα προτιμούσα το SW που για μένα είναι και το πιο όμορφο!
Σωστός, το focus SW είναι απ' τα πιό ισορροπημένα station που κυκλοφορούν αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε ο συγκεκριμένος τύπος αμαξώματος στην Ελλάδα(δηλαδή ως επαγγελματικά) μας κάνει να μην τα χρησιμοποιούμε παρ' ότι είναι πιό πρακτικά και καλύτερα οδηγικά από τα πολυμορφικά.
-
Για μένα, και τονίζω πως αποτελεί προσωπική άποψη άρα ας μην αρχίσει η σταύρωση, το Mazda 3 είναι μια, η πιο σωστά μισή, γενιά πίσω.
Τι θέλω να πω? Πως πολύ απλά είναι ένα πολύ σωστό αυτοκίνητο, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να κυκλοφορούσε το 2002, μαζί με το Focus 1, την 147, το πρώτο Megane, το Golf IV, το 307 κ.ο.κ.
Εν συγκρίσει με τα προαναφερθέντα μοντέλα δεν έχει να επιδείξει κάτι που να συνιστά καινοτομία, ιδίως σε επίπεδο παθητικής ασφάλειας (αφού δεν εντάσσεται στα 5στερα), κινητήρα (και επιδόσεων προφανώς) και σχεδιασμού (μέσα κι έξω). Ούτε και σε επίπεδο εξοπλισμού. Γιατί λοιπόν να δώσει κάποιος ένα από τα προαναφερθέντα για πάρει ένα Mazda 3? Για τον πίσω άξονα? Ε, και το Focus Ι εξ' ίσου καλό ήταν.
Ακόμη και αν είναι καλύτερο ας πούμε από το C4, είναι με τον τρόπο που κάποιος θα προτιμούσε μια 147 του '03 από ένα πιο σύγχρονο αυτοκίνητο. Που κατά τη γνώμη δεν είναι καλύτερο από το C4 βέβαια, εκτός και αν μιλάμε για αξιοπιστία- που δε νομίζω πως υπάρχει ικανό δείγμα κατόχων 3 με 100000+ χλμ ώστε να μας δώσει διευκρινήσεις.
Από κει και πέρα, είναι θέμα γούστου και απαιτήσεων. Μια χαρά το Mazda 3, αλλά μου φαίνεται πως έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει κανά 2 χρόνια πριν. Ίσως αυτό αντικατοπτρίζεται στο ότι βλέπω ελάχιστα στο δρόμο.
Το Leon είναι παράξενη περίπτωση πάντως, και αφού δεν το ξέρω, θα αποφύγω να πάρω θέση.
-
zntoump
-
zntoumpΝα το πάρουμε σαν επιχείρημα αυτό;
-
epeidi o elteo exei dikio pou diamartyretai , to zntoump simainei ta eksis:
1)epidoseis anamesa se c4 kai 3: epidoseis DEN einai mono i ippodynami (kai pali 5 ippoi diafora).
Sygkrine timoni-sasman-frena-strofilikia tou 3 me to c4 kai tha vreis poia i mera kai i nyxta.
2)ta peri path.asfal....dexomai oti exei 2 aerosakous ligoterous...alla auto synepagetai automata oti ysterei se pathitiki asfaleia? eksallou den exoun ginei dokimes gia to mazda 3 sto euroncap!
3)sta peri eksoplismou...ysterei sto oti den exei vasika fwta xenon kai esp...(gia tin ekdosi touring clima 1.6)
4)gia peri sxediasis de sxoliazw giati einai ypokeimeniko to thema... -
σαββα σαν να νιωθω οτι μιλαω εγω
-
epeidi o elteo exei dikio pou diamartyretai , to zntoump simainei ta eksis:1)epidoseis anamesa se c4 kai 3: epidoseis DEN einai mono i ippodynami (kai pali 5 ippoi diafora).
Sygkrine timoni-sasman-frena-strofilikia tou 3 me to c4 kai tha vreis poia i mera kai i nyxta.
2)ta peri path.asfal....dexomai oti exei 2 aerosakous ligoterous...alla auto synepagetai automata oti ysterei se pathitiki asfaleia? eksallou den exoun ginei dokimes gia to mazda 3 sto euroncap!
3)sta peri eksoplismou...ysterei sto oti den exei vasika fwta xenon kai esp...(gia tin ekdosi touring clima 1.6)
4)gia peri sxediasis de sxoliazw giati einai ypokeimeniko to thema...Εχεις μία εμμονή με το C4 που έχω...; Δεν έχω μόνο αυτό...
Λοιπόν αγαπητέ φίλε:
Το C4 έχει πετύχει 35 βαθμούς στο EuroNCAP και είναι πρώτο μαζί με το Focus και το Astra. Tο ότι δεν έχει κάνει τεστ το 3 δεν με νοιάζει...μειονέκτημα το θεωρώ για τον υποψήφιο οικογενειάρχη που δεν γνωρίζει τίποτα.
Στον εξοπλισμό υπερέχει και πάλι, δεν ξέρω εάν είναι μόνο αυτά. Ενδεικτικά το C4 έχει:
Ενεργά φώτα Xenon & πλύσιμο προβολέων , parking assistance, ESP, Cruise control και Speed limiter, διζωνικό clima, auto lights, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, 17' ζάντες, ηλεκτρικοι θερμαινόμενοι καθρέπτες, ηλ. παράθυρα, Δερμάτινο τιμόνι, Ανίχνευση πίεσης ελαστικών, 6 αερόσακκους.
Για μένα στα 20Κ είναι υπερπλήρες.
Στις επιδόσεις και στα στριψίματα αφήνω τον λόγο στον enginekiller...είναι καλύτερα διαβασμένος! Εμένα προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο σε αυτή την κατηγορία. Δεν θα πάρω το 3 ή το C4 για να πάρω τα βουνά...το πιάσες ποπολάρε;
-
Να πω κατι για το 3αρι; Αυτο που με τρελαινει ειναι οτι ενω ειναι μεγαλυτερο απο το focus που εχει το ιδιο πατωμα, παραλληλα χανει σε χωρους ειδικα στο πορτ-παγκαζ που για την κατηγορια του ειναι το μικροτερο(5πορτα συγκρινω). Αυτο μαλλον οφειλεται στο οτι το 3αρι εχει μακρια μουρη που ισως εγινε για να υπαρχει καλυτερο ζυγισμα;;;; Ξερει κανενας αναλογια μπρος πισω;
Οσο για το 3αρι aekara21 παρολο που το υποστηριζω και μου αρεσει η οδικη του συμπεριφορα στο θεμα παθητικης ασφαλειας που εθιξες τι σε κανει να πιστευεις οτι θα ειναι καλυτερο απο το C4 που λεγατε με τον elteo; Το focus με το ιδιο πλαισιο περασε το C4 κατα ενα μονο βαθμο, το 3αρι με 2 αεροσακους λιγοτερους και λιγο παλιοτερο δεν πιστευω να μπορει να περασει το C4 και αν επιανε 5ο αστερι θα ηταν οριακα. Δεν θελω να προχωρησω σε αλλα θεματα και να μου πεις οτι εκει ειναι καλυτερο κτλ απλως το συγκεκριμενο πιστευω οτι ηταν ακυρο. οσο για τον εξοπλισμο δεν ειναι μονο οτι το C4 εχει περισσοτερο αλλα το οτι το εχει και σε καλυτερη τιμη. Sorry για την off topic συγκριση M3 με C4. -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το focus με το ιδιο πλαισιο περασε το C4 κατα ενα μονο βαθμο, το 3αρι με 2 αεροσακους λιγοτερους και λιγο παλιοτερο δεν πιστευω να μπορει να περασει το C4 και αν επιανε 5ο αστερι θα ηταν οριακα.35 το Citroen και 35 το Ford. Που είδες τον έναν παραπάνω;
LEON II ή MAZDA 3?