-
Πως γίνεται να βγαίνει κάτι τόοοοοσο άσχημο Car of the year?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και την εξυπηρέτηση του Σακαράκη...
Ενώ με την Renault είμαστε μέλι-γάλα. Τους είδα κ αυτούς. Και να μην μιλήσω και για κόστος των σέρβις...
Ανάλογα την αντιπροσωπεία. Είναι πραγματικά λαχείο να βρεις σωστό σέρβις. Αλλά τουλάχιστον η Renault δεν αφαιρεί εξοπλισμό με τον οποίον έρχεται απ'το εργοστάσιο τ'αυτοκίνητο για να στον χρεώσει μετά επιπλέον!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και την εξυπηρέτηση του Σακαράκη...
Ενώ με την Renault είμαστε μέλι-γάλα. Τους είδα κ αυτούς. Και να μην μιλήσω και για κόστος των σέρβις...
Ανάλογα την αντιπροσωπεία. Είναι πραγματικά λαχείο να βρεις σωστό σέρβις. Αλλά τουλάχιστον η Renault δεν αφαιρεί εξοπλισμό με τον οποίον έρχεται απ'το εργοστάσιο τ'αυτοκίνητο για να στον χρεώσει μετά επιπλέον!
Σωστόοος.Παράδειγμα το 4θ Civic δεν έρχεται με το μαμά ραδιοCD στο οποίο υπήρχε το ψηφιακό ρολόι(αυτή ήταν η πρόβλεψη της Honda),αλλά βάζει ο Σαρακάκης ένα φθηνό ραδιοCD του εμπορίου,με αποτέλεσμα να μαντεύεις την ώρα από τη θέση του ήλιου .Βέβαια σου παρέχει πλέον την δυνατότητα να τοποθετήσεις ρολόι(με μια κακάσχημη πατέντα) δίνοντας 60 ευρώ και ξηλώνοντας όλh την κεντρική κονσόλα για να μπεί.
-
Και το ηλίθιο είναι πως τα τζαπόνια δεν κατάφεραν να βρουν τις εξυπνάδες του Σακαράκη να του πάρουν την αντιπροσωπεία να ησυχάσει ο κόσμος. Η Volvo τον ξεφορτώθηκε πάντως...
-
'Ολοι εσείς που δεν το ψηφίζετε και ακόμα δεν το έχετε οδηγήσει, γιατί δεν κάνετε τον κόπο να πάτε να το οδηγήσετε σε μία RENAULT;
Εγώ εδώ εδώ και μία-δύο βδομάδες που το οδηγάω σχεδόν κάθε μέρα νοιώθω να μου αρέσει χιλιόμετρο με χιλιόμετρο όλο και περισσότερο.
Για κάντε τον κόπο τουλάχιστον να ξέρετε τι μαυρίσατε γιατί μου φαίνετει λίγο αδόκιμο να έχετε γνώμη για ένα αυτοκίνητο μόνο από την εικόνα του. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
-
Το Jazz ξεκίνησε εξ αρχής ως βανάκι, το Clio όχι! Για αυτό και η μεγάλη απογοήτευση.
-
Το Jazz ανταποκρίνεται πολύ καλά σε αυτό που κάνει (με μόλις 3,83m μήκος έναντι των ~4m του Clio) και μάλιστα σε παρεμφερείς τιμές έχοντας όμως το ατού των 5 επιπλέον ετών στην εγγύηση και την αποδεδειγμένα καλή αξιοπιστία.
-
To Jazz ήταν παλιά σαφώς μικρότερο, αν πας στην Κύπρο ή κάπου δεξιοτίμονα τέλος πάντων, θα δεις πώς ήταν οι παλιότερες γενιές και τι target group υπήρχε. To Civic shuttle μοιάζει περισσότερο με πρόγονο του Jazz. Το Clio III δε, δεν είναι βανάκι, απλά έχει μεγαλώσει σε μήκος.
-
Το Jazz σίγουρα δεν ανταποκρίνεται σε παρεμφερείς χρήσεις με το Clio III, μια που μιλάμε για κινητήρα 83 ίππων (χαμηλόστροφα ρυθμισμένο κιόλας, για οικονομία και όχι για επιδόσεις ή αλλιώς για πόλη και όχι ταξίδι) και για οδική συμπεριφορά πόλης και όχι διασκέδασης (υπενθυμίζω εδώ τα αρνητικά σχόλια για το τιμόνι και για τις μαλακές, υποστροφικές -σχετικά- ρυθμίσεις). Μπορεί οι τιμές να πλησιάζουν, αλλά υπάρχουν διαφορές στο αποτέλεσμα. Όσο για το μήκος...
Chevrolet Kalos 3,88
Citroen C3 3,85
Ford Fiesta 3,92
Fiat Punto 3,87
Honda Jazz 3,85
Huyndai Getz 3,81
Mazda 2 3,93
Mitsubishi Colt 3,87
Opel Corsa 3,84
Peugeot 206 3,84
Renault Clio 3,98
Seat Ibiza 3,96
Skoda Fabia 3,96
VW Polo 3,90Αυτά είναι τα μήκη των 5θυρων εκδόσεων, όσα βρήκα τουλάχιστον στο Automobilismo. Το Grande Punto είναι 4,03 επίσης, για το new Yaris δεν έχω πρόχειρα στοιχεία ούτε εντυπώσεις από χώρους, εσείς θα έχετε περισσότερες. Τα Micra, Yaris I, Swift που κυμαίνονται στα 3,70 ανήκουν σε ένα club B- και δεν προσφέρονται για τρελούς χώρους. Δεν θυμάμαι να διαμαρτύρεται κανείς για το μήκος των Ibiza / Fabia / Fiesta / mazda2 / Polo. Και δεν πιστεύω ότι τα 2-8 εκατοστά κάνουν διαφορά σε ένα παρκάρισμα. Επίσης, τα μοντέλα της επόμενης κατηγορίας έχουν μήκος γύρω στα 4,20+, διαφορά που φαίνεται στην οδήγηση σε πόλη.
Πάρτε το χαμπάρι: Όλα τα αυτοκίνητα μεγαλώνουν, γιατί εμείς οι ίδιοι γκρινιάζουμε για τους χώρους. Το micra μίκρυνε (θετικό για την πόλη) και το κύριο μειονέκτημά του (σύμφωνα πάλι με εμάς), είναι οι μικροί χώροι! Μάλλον δεν ξέρουμε τι θέλουμε...
Για την αποδεδειγμένα καλή αξιοπιστία, συμφωνώ. Για τις αντιπροσωπείες δεν μιλάμε όμως, μια που ο διαγωνισμός car of the year είναι πανευρωπαϊκός και όχι ελληνικός. Πάλι τονίζω ότι όσο το άξιζαν όλα, τόσο το άξιζε και το Clio III. Μην κρίνουμε όμως με 20 μέτρα και 30 σταθμά.
Με συγχωρείτε για το μεγάλο ποστ.
-
-
Ηταν εκπληξη και για μενα οτι το Clio πηρε τη κουπα εε το τιτλο ηθελα να πω.
Ειναι ομως περιεργο πως, πριν μαθουμε το αποτελεσμα ειμασταν σιγουροι για 159 ή Passat. Αν εβγαινε ενα απο τα δυο ολα θα ηταν καλα ενω τωρα υποβαθμιζουμε το θεσμο C.O.T.Y.
Ασχετα αν το clio δικαια ή αδικα πηρε το τιτλο τουλαχιστον να αποδεχομαστε το κυρος του διαγωνισμου ή οχι. -
Σε πληροφορώ ότι και πάλι τα ίδια θα γραφόταν
-
Μήπως πρέπει να γίνει επιτέλους μια ψηφοφορία για το αυτοκίνητο της χρονιάς των φορουμάδων ;
-
Αν άξιζε δεν θα καθόταν μόνο του στην Διεθνή έκθεση αυτοκινήτου με τόσες χιλιάδες επισκέπτες
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μήπως πρέπει να γίνει επιτέλους μια ψηφοφορία για το αυτοκίνητο της χρονιάς των φορουμάδων ;Search is your friend:
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μήπως πρέπει να γίνει επιτέλους μια ψηφοφορία για το αυτοκίνητο της χρονιάς των φορουμάδων ;Προς θεού όχι!!!!
Έχουμε αναλώσει εκατοντάδες σελίδες διαφωνώντας για τις διαφορετικές χώρες μάρκες και σχολές αυτοκίνησης χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θέλουμε και άλλες. Ώρα είναι να αρχίσουμε νέο Ιταλό γερμανικό ιαπωνικό γαλλικό πόλεμο!!!!! Λέτε να μπει στον πόλεμο και η Κορέα ή ακόμα και η Κίνα; -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μήπως πρέπει να γίνει επιτέλους μια ψηφοφορία για το αυτοκίνητο της χρονιάς των φορουμάδων ;
Search is your friend:
Και σύμφωνα με τα παραπάνω το Clio βγήκε δεύτερο σε ψήφους των φορουμάδων ενώ το Passat τρίτο.
Γι' αυτό κι έγραψα παραπάνω στον Megane όποιο και να έβγαινε τα ίδια θα γραφόταν.Αντε λίγα λιγότερα αν έβγαινε η 159 -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Και σύμφωνα με τα παραπάνω το Clio βγήκε δεύτερο σε ψήφους των φορουμάδων ενώ το Passat τρίτο.
Γι' αυτό κι έγραψα παραπάνω στον Megane όποιο και να έβγαινε τα ίδια θα γραφόταν.Αντε λίγα λιγότερα αν έβγαινε η 159καλά, αν έβγαινε η 159 3ος παγκόσμιος θα γινόταν θα οργίαζαν τα γνωστά νικς
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γι' αυτό κι έγραψα παραπάνω στον Megane όποιο και να έβγαινε τα ίδια θα γραφόταν.Αντε λίγα λιγότερα αν έβγαινε η 159καλά, αν έβγαινε η 159 3ος παγκόσμιος θα γινόταν θα οργίαζαν τα γνωστά νικς
Ενλω τώρα οργιάζουν τα 'άλλα' νικς.
-
Αν με το κλείσιμο του ματιού σου kyan, δείχνεις προς τη μεριά μου, ξανα-ματα-λέω: το 'car of the year' είναι μια πολύ όμορφη γιορτή για τους ειδικούς δημοσιογράφους και ένα ωραίο marketing τρυκ για τον νικητή. Καλά-καλά δεν μιλάω για βέβαιο νικητή σε απλή σύγκριση του στυλ 'Polo ή Fabia', θα μπορώ να κρίνω για πόσα άσχετα μεταξύ τους αυτοκίνητα από 5 διαφορετικές κατηγορίες και με 100 διαφορετικές προτεραιότητες;
Αυτά για εξήγηση. Αυτό που με ανησυχεί είναι η επιλεκτική κρίση σχετικά με μερικά αυτοκίνητα, και νομίζω ότι υπέδειξα τα σημεία που με προβλημάτισαν.
Εννοείται φιλικά, ε; Δεν θα μαλώσουμε κιόλας!
-
εγω απλως περιμενω να μας μιλησιε καποιος για το μεγεθος του νεου κλιο..ποσο πιο μεγαλο ειναι απο τα υπολοιπα κτλ κτλ....
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν με το κλείσιμο του ματιού σου kyan, δείχνεις προς τη μεριά μου,Βζζζζζζζ....
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εγω απλως περιμενω να μας μιλησιε καποιος για το μεγεθος του νεου κλιο..ποσο πιο μεγαλο ειναι απο τα υπολοιπα κτλ κτλ....Μεγάλο; Σαν τη μύτη του Συρανό ντε Μπερζεράκ είναι! Ή μάλλον, σαν τη δικιά μου, που'ναι και πιο μεγάλη!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αν με το κλείσιμο του ματιού σου kyan, δείχνεις προς τη μεριά μου,
Βζζζζζζζ....
Αν σκεφτείς ότι έχω γράψει και εδώ και στo 'New Clio' στα νέα μοντέλα, η μύγα καλά κάνει και με ενοχλεί!
Skullone, η μύτη σου μάλλον είναι η καλύτερη στην κατηγορία! Και στρίβει και χώρους έχει (ρουθούνια; μάλλον!) και καλή ποιότητα και εξαιρετική παθητική ασφάλεια (αν χτυπήσεις πλαγιομετωπικά με τοίχο, δεν θα τσακίσει καθόλου)!
Η δική μου δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι στραβοκομμένη! Μάλλον κάτι τέτοιο θα είναι...:
Είναι από το πρσπέκτους που είχα πάρει από την αντιπροσωπεία και είναι το καλό μου προφίλ!
Άξιζε το Clio τον τίτλο του COTY;