-
πρωταθλητες κακα τα ψεματα!
-
Συνυπογραφω
Καλυτερη και απο τη Citroen θα ελεγα....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
ΣυνυπογραφωΚαλυτερη και απο τη Citroen θα ελεγα....
Εγκάθετε η Citroen δεν τσιτσιδώνεται.... ....εάν το κάνει κ αυτή τότε να δεις χαρές εδώ μέσα...
-
Αισθητικά αδιάφορο και ακριβό.
Θα στοιχημάτιζα ένα καλό τραπέζωμα οτι δεν πρόκειται να πιάσει τις πωλήσεις του προηγούμενου μοντέλου. Οι δεσποινίδες θα στραφούν σε κάτι πιο κομψό.Επίσης θεωρώ ανόητο να γίνονται βήματα εμπρός στην παθητική ασφάλεια και ταυτόχρονα πίσω στην ενεργητική(τιμόνι). Αυτά...
-
Το τιμόνι άλλαξε σε σχέση με το after-lift; Αν όχι, τότε το κακό συνετελέσθη το 2001 και όχι τώρα.
Εδώ εν τω μεταξύ, κάτι μου βρωμάει. Απορρίπτουμε ΣΟΥΠΕΡΜΙΝΙ (αυτοκίνητα, όχι φούστες ) γιατί δεν έχουν αρκετούς χώρους και πορτ-μπαγκάζ και όταν αυτά μας προσφέρονται, διαμαρτυρόμαστε που μεγαλώνουν οι διαστάσεις. Ψάξτε ΚΑΘΕ thread που εμπλέκεται το Clio II και διαπιστώστε το ιδίοις όμμασι. Αντιθέτως, για το Jazz (το οποίο δεν βάζει σε καμιά περίπτωση φωτιά στο δρόμο και δεν πιστεύω ότι θα έχει ανώτερο τιμόνι ή στήσιμο από πολλά supermini) διατηρούμε όλα τα θετικά σχόλια...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το τιμόνι άλλαξε σε σχέση με το after-lift; Αν όχι, τότε το κακό συνετελέσθη το 2001 και όχι τώρα.Εδώ εν τω μεταξύ, κάτι μου βρωμάει. Απορρίπτουμε ΣΟΥΠΕΡΜΙΝΙ (αυτοκίνητα, όχι φούστες ) γιατί δεν έχουν αρκετούς χώρους και πορτ-μπαγκάζ και όταν αυτά μας προσφέρονται, διαμαρτυρόμαστε που μεγαλώνουν οι διαστάσεις. Ψάξτε ΚΑΘΕ thread που εμπλέκεται το Clio II και διαπιστώστε το ιδίοις όμμασι. Αντιθέτως, για το Jazz (το οποίο δεν βάζει σε καμιά περίπτωση φωτιά στο δρόμο και δεν πιστεύω ότι θα έχει ανώτερο τιμόνι ή στήσιμο από πολλά supermini) διατηρούμε όλα τα θετικά σχόλια...
Το Jazz όμως είναι μικρότερο από το Clio III, είναι περίπου όσο το Clio II, έχει χώρους... μεσαίου και πορτ μπαγκάζ μικρομεσαίου Το μοναδικό μειονέκτημα είναι η μία και μοναδική έκδοση με απλώς επαρκή κινητήρα, που είναι ότι πρέπει εντός πόλης, μαζί με το CVT φυσικά
-
Αν δεν ήταν το Jazz (που έχει κερδίσει την εύνοια εδώ στο forum, όπως το mazda3) και όλα αυτά τα είχε το Clio III, θα διαμαρτυρόμασταν γιατί έγινε βανάκι! By the way, supermini δεν σημαίνει ΜΟΝΟ αυτοκίνητο πόλης (δέυτερο οικογενειακό), αλλά και πρώτο αυτοκίνητο νεαρών (ή το επόμενο βήμα μετά τα picanto και σία), άρα η φάση 'πολυμορφικοειδές με αχανή χώρο αποσκευών' δεν είναι και η μοναδική ενδεδειγμένη, όπως πασάρεται πολύ εδώ.
Ξαναλέω: Έχω παρατηρήσει ομαδοποίηση γνώμης, του στυλ 'για να το λένε τόσοι στο forum, μάλλον κάτι θα ξέρουν'.
Ξαναμαναλέω: Πριν γκρινιάζαμε για τους χώρους (σε κάθε θέμα), παραμερίζοντας την οδική συμπεριφορά και τους κινητήρες, όπως και τις αρκετά καλές τιμές...Τώρα γκρινιάζουμε για τους έξτρα 10κάτι πόντους, λέμε ότι το τιμόνι χάλασε (το οποίο αν χάλασε, αυτό έγινε το 2001 με το facelift, και όχι με το Clio III), οι επιδόσεις έπεσαν (το οποίο ακόμα δεν έχω πειστεί ότι έχει γίνει, με κάτι νούμερα που είδα) και οι τιμές είναι στο Θεό (πράγμα που ακόμα περιμένω ανάλυση αγοράς κατηγορίας από κάποιον).
Κάτι που λέω πρώτη φορά: Το Clio III έχει και κάτι diesel εις τας Ευρώπας, που αλλάζουν άρδην τις εντυπώσεις που μπορούν να έχουν ένα κάρο ειδικοί δημοσιογράφοι. Επίσης, όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν βγάλει πολλές φορές αυτοκίνητο της χρονιάς, οπότε το να μην πάρει το Yaris το βραβείο, δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε η Toyota να έχει τέταρτη επιτυχία στο θεσμό.
Σημειώνω ότι δεν έχω μπει/οδηγήσει καμιά από τις συμμετοχές του ίσως άχρηστου για μένα διαγωνισμού, απλά σχολιάζω την κριτική που ασκείται. Όσο αξίζει το Clio III το βραβείο, άλλο τόσο θα το αξίζει και η 159, και το Passat και το Yaris και τα υπόλοιπα...Αν πάλι όλη η αρνητική κριτική που δέχεται το Clio III απορρέει από τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν όλοι ως διάδοχο του Clio II (ο βασιλιάς της κατηγορίας μέχρι και σχεδόν την αντικατάστασή του), τότε κάποιοι κρίνουν φορώντας γυαλιά (γερμανικά, ιαπωνικά και ιταλικά)...
-
Δεν ξέρω αν είναι τυπογραφικό λάθος αλλά στην δοκιμή του κλειώ το περιοδικό δίνει θόρυβο γύρο στα 85 με 88 ντισιμπέλ ανάλογα τις συνθήκες!!!! Είναι δυνατό να βουίζει τόσο πολύ και αν ναι τότε μιλάμε για μεγάλη πατάτα!
-
...δεν ξέρω...το Clio II που έχει αρκετό θόρυβο στις υψηλές ταχύτητες (συγκρινόμενο με το Leon π.χ.), δεν έχει 27 κιλά ηχομόνωσης που έχει το Clio III. Μήπως αυτή η ηχομόνωση κρατάει τον ήχο μέσα στην καμπίνα;;;
-
Τι να πω δεν ξέρω. Μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση όταν το διάβασα. Με τόσο βάρος και ηχομόνωση θα έπρεπε να έχει το πολύ 75 ντισιμπέλ και όχι 88!!! Περιμένω διόρθωση από το περιοδικό αν είναι λάθος ή αλλαγή στα συμπεράσματα του τεστ!!!
-
13 decibel δεν είναι σημαντική διαφορά. Τόσο θόρυβο κάνει ένα απλό ανεμιστηράκι υπολογιστή.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
13 decibel δεν είναι σημαντική διαφορά. Τόσο θόρυβο κάνει ένα απλό ανεμιστηράκι υπολογιστή.Το decibel, είναι εκθετικό μέγεθος. 13 decibel από μόνα τους, δε λένε τίποτα. Από τα 75 στα 88 όμως, είναι σημαντική η διαφορά. Και, από τα 130 στα 145 ας πούμε, η διαφορά είναι ακούω---->μένω κουφός για πάντα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το decibel, είναι εκθετικό μέγεθος. 13 decibel από μόνα τους, δε λένε τίποτα. Από τα 75 στα 88 όμως, είναι σημαντική η διαφορά. Και, από τα 130 στα 145 ας πούμε, η διαφορά είναι ακούω---->μένω κουφός για πάνταΣωστός, για αυτό και το 88 είναι μάλλον αδύνατο να συμβαίνει, εκτός και αν βγάλαμε σιγαστήρες, η 3η μας χρησιμεύει για να ξεριζώνουμε σεκόιες και έχουμε αφαιρέσει όλα τα ηχομονωτικά σε απόσταση 5 μέτρων από το αυτοκίνητο!
-
Μάλλον το 7Χ έγινε 8Χ και προσέθεσαν 10 ντεσιμπέλια.
Εκτός αν την ηχομέτρηση την έκαναν με την πεθερά στο πίσω κάθισμα!!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συνυπογραφω
Καλυτερη και απο τη Citroen θα ελεγα....
Εγκάθετε η Citroen δεν τσιτσιδώνεται.... ....εάν το κάνει κ αυτή τότε να δεις χαρές εδώ μέσα...
Αν το κανει κ αυτη τοτε ισως αναθεωρησουμε......
Μεχρι τοτε ομως Renault=champion
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι τυπογραφικό λάθος αλλά στην δοκιμή του κλειώ το περιοδικό δίνει θόρυβο γύρο στα 85 με 88 ντισιμπέλ ανάλογα τις συνθήκες!!!! Είναι δυνατό να βουίζει τόσο πολύ και αν ναι τότε μιλάμε για μεγάλη πατάτα!τυπογραφικό λάθος
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν δεν ήταν το Jazz (που έχει κερδίσει την εύνοια εδώ στο forum, όπως το mazda3) και όλα αυτά τα είχε το Clio III, θα διαμαρτυρόμασταν γιατί έγινε βανάκι! By the way, supermini δεν σημαίνει ΜΟΝΟ αυτοκίνητο πόλης (δέυτερο οικογενειακό), αλλά και πρώτο αυτοκίνητο νεαρών (ή το επόμενο βήμα μετά τα picanto και σία), άρα η φάση 'πολυμορφικοειδές με αχανή χώρο αποσκευών' δεν είναι και η μοναδική ενδεδειγμένη, όπως πασάρεται πολύ εδώ.Ξαναλέω: Έχω παρατηρήσει ομαδοποίηση γνώμης, του στυλ 'για να το λένε τόσοι στο forum, μάλλον κάτι θα ξέρουν'.
Ξαναμαναλέω: Πριν γκρινιάζαμε για τους χώρους (σε κάθε θέμα), παραμερίζοντας την οδική συμπεριφορά και τους κινητήρες, όπως και τις αρκετά καλές τιμές...Τώρα γκρινιάζουμε για τους έξτρα 10κάτι πόντους, λέμε ότι το τιμόνι χάλασε (το οποίο αν χάλασε, αυτό έγινε το 2001 με το facelift, και όχι με το Clio III), οι επιδόσεις έπεσαν (το οποίο ακόμα δεν έχω πειστεί ότι έχει γίνει, με κάτι νούμερα που είδα) και οι τιμές είναι στο Θεό (πράγμα που ακόμα περιμένω ανάλυση αγοράς κατηγορίας από κάποιον).
Κάτι που λέω πρώτη φορά: Το Clio III έχει και κάτι diesel εις τας Ευρώπας, που αλλάζουν άρδην τις εντυπώσεις που μπορούν να έχουν ένα κάρο ειδικοί δημοσιογράφοι. Επίσης, όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν βγάλει πολλές φορές αυτοκίνητο της χρονιάς, οπότε το να μην πάρει το Yaris το βραβείο, δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε η Toyota να έχει τέταρτη επιτυχία στο θεσμό.
Σημειώνω ότι δεν έχω μπει/οδηγήσει καμιά από τις συμμετοχές του ίσως άχρηστου για μένα διαγωνισμού, απλά σχολιάζω την κριτική που ασκείται. Όσο αξίζει το Clio III το βραβείο, άλλο τόσο θα το αξίζει και η 159, και το Passat και το Yaris και τα υπόλοιπα...Αν πάλι όλη η αρνητική κριτική που δέχεται το Clio III απορρέει από τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν όλοι ως διάδοχο του Clio II (ο βασιλιάς της κατηγορίας μέχρι και σχεδόν την αντικατάστασή του), τότε κάποιοι κρίνουν φορώντας γυαλιά (γερμανικά, ιαπωνικά και ιταλικά)...
-
Το Jazz ξεκίνησε εξ αρχής ως βανάκι, το Clio όχι! Για αυτό και η μεγάλη απογοήτευση.
-
Το Jazz ανταποκρίνεται πολύ καλά σε αυτό που κάνει (με μόλις 3,83m μήκος έναντι των ~4m του Clio) και μάλιστα σε παρεμφερείς τιμές έχοντας όμως το ατού των 5 επιπλέον ετών στην εγγύηση και την αποδεδειγμένα καλή αξιοπιστία.
-
-
Και την εξυπηρέτηση του Σακαράκη...
-
Όντως το Jazz είναι πολύ καλό σε αυτό που κάνει, αλλά για τους περισσότερο νεαρούς το Clio μου κάθεται πιο καλά ως μοναδικό αυτοκίνητο.
Πάντως θα συμφωνήσω με τη θέση πως το Clio III δεν είναι τίποτε επαναστατικό, αλλά το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και τα υπόλοιπα της ψηφοφορίας... όσο το άξιζε το Clio, τόσο το άξιζε το Yaris κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και την εξυπηρέτηση του Σακαράκη...Ενώ με την Renault είμαστε μέλι-γάλα. Τους είδα κ αυτούς. Και να μην μιλήσω και για κόστος των σέρβις...
Άξιζε το Clio τον τίτλο του COTY;