-
Νταξ προφανώς η συζήτηση είναι θεωρητική...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Όταν προσαρμοστηκαν οι τιμές των γιατρών και των μηχανικών σε επίπεδα κρίσης νομίζω ότι ο καθηγητής αγγλικών οφείλει και αυτός να προσαρμοστεί ... Ουτε εμένα μου αρέσει, ουτε εσένα, ουτε σε κανέναν ... Ένας αυτός ο λόγος, και ένας η υπέρ προσφορά
Πάντως, Οι δασκάλες που κάνουν γερμανικά και αγγλικά στη μικρή αμείβονται πολ/Α και δεν μιλάμε για ακριβή γειτονιά της αθηνας
οι (νέοι) μηχανικοί ένα @@ παίρνουν, μόνο οι ναυπηγοί βγάζουν λεφτά και αυτό αν πηγαίνουν το μισό τουλάχιστον χρόνο έξω
εννοείς σαν αμειβόμενοι γενικώς ή από τα 'πλαφον' υπογραφών ?
-
από αυτά που παίρνουν πραγματικά στο χέρι, δε μου φαίνεται καλή περίπτωση δεδομένου του κόπου
βέβαια κανένα πτυχίο δε μου φαίνεται καλή περίπτωση δεδομένου του κόπου, καλύτερα σερβιτόρος όσο αντέξεις και στα 35 βλέπεις
πάντως γενικά σε πολλά επαγγέλματα παίζει διασυρμός στις τιμές και το θέμα δεν είναι ότι ζητάνε λίγα, αλλά και ότι πολλοί το δέχονται
δε γίνεται πχ να έχεις πελάτη που τζιράρει 2χιλιαρα τη μέρα (και αυτό ελέγχεται κατά πόσο στέκει) και να δουλεύεις να σου βγαίνει η παναγία για να σου μείνει εσένα καθαρό κέρδος ένα 600-700αρι το χρόνο., λιγότερα από όσα παίρνει μια λατζέρα
τις προάλλες πάντως μας είχε πάρει ρεντ συνάδελφός σου και ήθελε να του κρατάμε τα βιβλία με ένα γελοίο ποσό το χρόνο γιατί του είχαν ήδη κάνει προσφορά από αλλού (ούτε 20 το μήνα πρέπει να έβγαινε)
ευτυχώς του έδωσαν τα 3, γιατί 20€ κάνει να φάει ένας μια μέρα στο μητρώο για μια μεταβολή αν μπλέξεις σε κόσμο
άλλα κάποιος άλλος του χτύπαγε τη δουλειά με τόσα
βέβαια ότι πληρώνεις παίρνεις, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα..
όμως όταν κάποιος αναλαμβάνει πολλή δουλειά για λίγα χρήματα, εκ των πραγμάτων δεν έχει τους πόρους και τους (καλοπληρωμένους ή έμπειρους ή ορεξάτους στη τελική) εργαζόμενους για να διαχειριστεί αυτή τη κατάσταση οπότε το πάμε στη τύχη και ο,τι γίνει
άλλο να είσαι ανταγωνιστικός και άλλο να είσαι ξεφτίλας, το επίπεδο γενικά είναι ο,τι να'ναι σε διάφορες δουλειές και ο κόσμος γενικά έχει τεράστιο πρόβλημα στον εγκέφαλο εγώ αυτό καταλαβαίνω όσο περνάει ο καιρός
κρίση κρίση, αλλά πολλοί θέλουν να πουλάνε ακόμα με 400% κερδός (πχ ρούχα) και μετά παραπονιέται γιατί κανείς δε ψωνίζει, ενώ παράλληλα θέλει να φάει και τελευταίο cent από τον εργαζόμενο που τον έχει με μισθό κινέζου
τώρα μου χουν βρει όλοι τα εσπα και κωλοχαίρνονται και έχουν εργαζόμενους με ψίχουλα, μετά να δούμε τι θα κάνουν..
-
Προφανεστατα, οταν επισης απαγορευεται η διπλο-τριπλοφορολογηση και γινεται σε ολους τους τομεις της ζωης μας.
-
Qsis,οφτοπικ,αλλα σε επαγγελματα σχετικα με τα οικονομικα,αργα η γρηγορα ο καλος (και προφανως ακριβοτερος απο αυτους που σχολιαζουμε εδω) εκτιμαται και προτιμαται ακριβως επειδη οτι πληρωνεις παιρνεις..Κ οταν η δουλεια για την οποια θα πληρωσεις δε γινει σωστα και σου κοστιζει χρηματα εν τελει,τοτε θα απευθυνθεις στο 'σωστο' με το εξτρα κοστος..
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
ναι offtopic, αλλά δυστυχώς δε σκέφτονται έτσι και γενικά δε σκέφτονται, το ξαναλέω
οι περισσότεροι είναι σε φάση ό,τι μπορούμε να αρπάξουμε ΤΩΡΑ και έχει ο θεός
υπάρχουν πολλοί τρόποι να κρίνεις κάποιον, όχι μόνο με βάση τι κριτήρια επιλέγει τους συνεργάτες του και πίστεψέ με αυτοί ξέρουν να επιβιώνουν ότι και να συμβαίνει γύρω τους, όσο και να κλαίγονται, όσο και να φαίνονται χαζοί
μακροπρόθεσμα αν το πάρεις, μια χαρά τη βγάζουντο πρόβλημα το έχουν όσοι εξαρτώνται από αυτούς
τελοσπάντων, αν είναι συνεχίζουμε στο άλλο θέμα
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Qsis,οφτοπικ,αλλα σε επαγγελματα σχετικα με τα οικονομικα,αργα η γρηγορα ο καλος (και προφανως ακριβοτερος απο αυτους που σχολιαζουμε εδω) εκτιμαται και προτιμαται ακριβως επειδη οτι πληρωνεις παιρνεις..Κ οταν η δουλεια για την οποια θα πληρωσεις δε γινει σωστα και σου κοστιζει χρηματα εν τελει,τοτε θα απευθυνθεις στο 'σωστο' με το εξτρα κοστος..Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
μην παιρνεις ορκο...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έχω και άλλα έσοδα, τα οποία όμως επίσης εξανεμίστηκαν. Πως προκύπτει το ότι δεν έχω και πολλά να φοβάμαι;Ενταξει αυτο το ξερεις καλυτερα εσυ ο ιδιος.
ΥΓ αν εχεις κατι στην ακρη απο τις καλες εποχες δεν εχεις τπτ να φοβασαι (νομιζω γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να προκυψει).
-
Α, εντάξει... για μία στιγμή τρόμαξα...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όταν μπορεί να διδάξει αγγλικά ο οποιοσδήποτε έχει ένα proficiency, εύκολα καταλαβαίνουμε πού θα πάνε οι τιμές, έτσι δεν είναι;Εγώ πάντως έχοντας απλά proficiency με 5Ε/ώρα που αναφέρθηκαν παραπάνω ούτε από την πόρτα μου δεν έβγαινα.
Και δεν έχω καν εισόδημα αυτή τη στιγμή. -
Με 5€ την ώρα μια χαρά βγαίνεις από το σπίτι σου
-
Πραγματικά αμφιβάλλω.
Ούτε η βενζίνη για το RAV δεν θα βγαίνει! -
Εγώ πάντως βγαίνω για πολύ λιγότερα
Σκέψου πόσο είναι το καθαρό μεροκάματο
5€/h είναι χιλιάρικο καθαρό
-
Δεν μιλάω για 8ωρα και λοιπά αλλά καθαρά για ιδιαίτερα.
Αν είχα στάνταρ 8 ώρες μάθημα την ημέρα κάτι γινόταν. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Όταν μπορεί να διδάξει αγγλικά ο οποιοσδήποτε έχει ένα proficiency, εύκολα καταλαβαίνουμε πού θα πάνε οι τιμές, έτσι δεν είναι;
Εγώ πάντως έχοντας απλά proficiency με 5Ε/ώρα που αναφέρθηκαν παραπάνω ούτε από την πόρτα μου δεν έβγαινα.
Και δεν έχω καν εισόδημα αυτή τη στιγμή.Σου ευχομαι να μην αναγκαστεις να το κανεις ποτε σου, τα υπολοιπα τα λεει ο Qsis.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Qsis,οφτοπικ,αλλα σε επαγγελματα σχετικα με τα οικονομικα,αργα η γρηγορα ο καλος (και προφανως ακριβοτερος απο αυτους που σχολιαζουμε εδω) εκτιμαται και προτιμαται ακριβως επειδη οτι πληρωνεις παιρνεις..Κ οταν η δουλεια για την οποια θα πληρωσεις δε γινει σωστα και σου κοστιζει χρηματα εν τελει,τοτε θα απευθυνθεις στο 'σωστο' με το εξτρα κοστος..Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Παντού ισχύει αυτο
Και στην εταιρία μας υπαρχουν έργα στα μεγάλα διυλιστήρια που τα κάνουμε η εμείς η κάνει εν Ελλαδι πει γιατι δεν μπορείς να κανείς αλλιώς και γιατι όταν τα περισσότερα γραφεία αναλώνονταν ΜΟΝΟ στις εργολαβίες των οικοδομών το δικό μας επένδυσε σε σεμινάρια και εκπαιδευσεις
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
μην παιρνεις ορκο...
Προφανως εξαιρουνται οσοι ειναι αξιοπρεπεις στη δουλεια τους και παρ ολα αυτα δεχονται να κανουν π.χ φορολογικες δηλωσεις για εκτος ανταγωνισμου τιμες..Αυτοι καιγονται και καινε και τον κλαδο ταυτοχρονα..
Αλλα ο αποφοιτος ενος οικονομικου αει ή τει λογιστικης που θα βγει στα 23 να κανει δηλωσεις με 10 € ε πολυ δυσκολα θα κανει ιδια δουλεια μ εναν επαγγελματια ή μια εταιρια που εχει 20 χρονια στο αντικειμενο (και ειναι ακριβότεροι εννοειται)
Μπορει για ενα χρονο να φανε πελατες,αλλα στη πρωτη στραβη θα τους χασουν
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εγώ πάντως βγαίνω για πολύ λιγότεραΣκέψου πόσο είναι το καθαρό μεροκάματο
5€/h είναι χιλιάρικο καθαρό
Δυστυχως 'σερι' μαθημα γινεται μονο στο φροντιστηριο. Οι 18 ωρες που ελεγε πιο πριν ο ΧΛ είναι το οριο περαν του οποιου εισαι μισθωτος, κατι το οποιο δεν κανει κανενα φροντιστηριο, γιατι πολύ απλα δεν εχει 12μηνη δραστηριοτητα. Είναι δουλεια 8-9μηνων, τα καλοκαιρινα είναι σαν επιδομα ανεργιας.
Ιδιαιτερο σπανια να κανεις πανω από 3 ημερισιως+το χαμενο χρονο στο δρομο. Επισης εισαι αναγκασμένος να δουλεψεις από 3-10 το απόγευμα, μιας και τα παιδια το πρωι είναι σχολειο και το Σ/Κ δυσκολο να κατσει μαθημα. Ο δε ενηλικας είναι μακραν ο δυσκολότερος πελατης. Ερχεται και φευγει σαν φωτοβολιδα στην πλειοψηφια των περιπτώσεων.
Οποτε μιλαμε για πολύ κατω από χηνα+χιλιομετρα που είναι απαγορευτικα πλεον στο αυτοκινητο, εκτος αν εισαι μηχανακιας...
Αυτή η αναπτυξη ρε παιδι μου, ολο ευκαιριες. Σωστο Ελ Ντοραδο...
Μην το κουραζετε παιδια. Σε μερικους μηνες αν δεν πεσουν τα καθικια το 80% των πολιτων θα είναι με δεσμευμενους λογαριασμούς για χρεη στην εφορια+ταμεια. Αναπτυξη/Σταθεροτητα/Η Ελλαδα βγαινει πιο ισχυρη από την κριση/Πηραμε το μηνυμα και αλλα πολλα... -
Οποιος μπορει να χρεωσει χρεωνει, και οποιος δε μπορει να χρεωσει δε χρεωνει.
Τα 20 χρονια εμπειρια δε λενε και πολλα πραγματα, υπαρχον πολλοι που επιβιωσαν απο τυχη ή ειχαν γραφειο απο τον πατερα/θειο και ειχαν αρκετη μαγια για να συνεχισουν λογω αδρανειας, χωρις να χρειαζεται να σκιστουν.Ειδικα για τις φορολογικες δηλωσεις, αν δεν εχεις περιεργα πράγματα, ενα μισθο ενα αυτοκίνητο, σιγα τη γνωση που χρειαζεται για να παρει καποιος παραπανω απο 10-15€. Καποτε θελανε 40 μονο για να περασεις την πορτα.
Οι καθηγητες οι ιδιαιτεράδες, ας μη κλαινε. Τα εκατομμυρια που εχουν διακινηθει τοσα χρονια ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ηταν καλα? Τωρα ολοι πληρωνουν μεταξυ αλλων και τα δικα τους σακατιλίκια.
-
Για πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης (δουλειά μιας μέρας και αν, αν του έχεις πάρει τον αέρα ) περνάνε την περίοδο που ο ελ είχα μονει 450+ ένας γνωστός μου είχε πάρει και 750
Οχι μηχανικουλη, δεν ειναι ο κόσμος μλκς
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....