-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...ΥΓ. ποσα πιστευεις εσυ οτι παιρνει αποφοιτος της σχολης του σαν πρωτο μισθο κατα μ.ο. σαν ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ με τα στοιχεια που εδωσε;Αφού σου πω ότι εγώ αναφέρω αυτά που αναφέρω σαν εργοδότης, αυτός που πληρώνει δλδ, κάτω εδώ στην εσχατιά θα έπαιρνε χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα 1.400 - 1.600 Ε καθαρά πρώτο μισθό.
Αν είχε και όρεξη να δουλέψει (για πάρτη του) κάποια απογεύματα, θα έπαιρνε στην ξεφτίλα 150 Ε το μήνα (200 πληρώνουμε σήμερα αλλά θα μας έκανε έκπτωση, σαν νέος) από εταιριούλες σαν τη δική μου, στις οποίες θα πήγαινε 1 ώρα το μήνα κ θα υπέγραφε σαν τεχνικός ασφαλείας.
Να γράψω κι άλλα; -
Ποτε μπορω να αρχισω ειπαμε;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα τον ξεσκίσουν που κόβει ΑΠΥ.Κανονικά οι ΑΠΥ έχουν συντελεστή καθαρού κέρδους (για μηχανολογικά) 26%. Επειδή όμως τις κόβει όλες σε έναν και συνέχεια, θα θεωρηθεί εξαρτημένη σχέση εργασίας (δεν θυμάμαι ακριβώς τον όρο) και μετά ο συντ. καθαρού κέρδους θα πάει στο 60% (αν θυμάμαι καλά).
Στο 72% θα πάει, αλλά και πάλι, μάλλον τον συμφέρει... Στα πρώτα χρόνια επίσης, λογικά δεν θα τον ελέγξει κανένας...
Επίσης, μπορεί να ψάξει και να υπογράψει τιμολόγια από κάποιον άλλο, αρκεί να είναι κάποιο σημαντικό ποσό, πχ τουλάχιστον 5Κ και παράλληλα να μην είναι γκαντέμης και πέσει σε κάνα ζοχαδιασμένο εφοριακό... Ο,τι και να γίνει πάντως, είμαι σίγουρος πως τον συμφέρει, αρκεί να προσέχει λίγο τι υπογράφει και που...Τip χρήσιμο: όλοι λένε πως είναι καλύτερα η έναρξη επαγγέλματος να γίνεται στην επαρχία, καθώς οι έλεγχοι είναι πιο χαλαροί.. Ειδικά αν έχετε γνωστούς και φίλους, ορμάτε άφοβα...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα τον ξεσκίσουν που κόβει ΑΠΥ.Κανονικά οι ΑΠΥ έχουν συντελεστή καθαρού κέρδους (για μηχανολογικά) 26%. Επειδή όμως τις κόβει όλες σε έναν και συνέχεια, θα θεωρηθεί εξαρτημένη σχέση εργασίας (δεν θυμάμαι ακριβώς τον όρο) και μετά ο συντ. καθαρού κέρδους θα πάει στο 60% (αν θυμάμαι καλά).
Μπορεί να είναι γραφείο 2-3 συνεργαζόμενων μηχανικών, και να τις κόβει πότε στον ένα και πότε στον άλλο... Και σε κάθε περίπτωση το 60% (ή 72% αν δε γράφει έξοδα στο βιβλίο) είναι καλύτερο από 100%, αυτό είναι και το μόνο καλό με τις ΑΠΥ για τον εργαζόμενο.
Επί της ουσίας ο skye έχει δίκιο, σαν πρώτο μισθό μηχανικού θα πάρει κανείς τα νόμιμα, αν πρόκειται να δουλέψει με ΑΠΥ μπορεί να διαπραγματευτεί και λίγα παραπάνω γιατί το κέρδος του εργοδότη είναι μεγάλο, δεν πληρώνει εργοδοτικές εισφορές που είναι πολλά λεφτά.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ποτε μπορω να αρχισω ειπαμε;Όταν καταφέρει το εργαλείο σου να κάνει 300 χιλιόμετρα μονοκόμματα.
-
Πάντως Ηλία, δεν ξέρω αν είναι η Ηλεία η εξαίρεση, αλλά πάνω στην πατρίδα (Γιάννενα) δεν παίζουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ τέτοιες αμοιβές που περιγράφεις...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στο 72% θα πάει, αλλά και πάλι, μάλλον τον συμφέρει...Φτάνει να το ξέρει και να μην κάνει υπολογισμούς με 26% Σ.Κ.Κ.
-
Πάντως Ηλία, δεν ξέρω αν είναι η Ηλεία η εξαίρεση, αλλά πάνω στην πατρίδα (Γιάννενα) δεν παίζουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ τέτοιες αμοιβές που περιγράφεις...Δεν ξέρω (πραγματικά) τι γίνεται αλλού, αλλά να το ξαναπώ: Ο μηχανολόγος μας είναι τελειόφοιτος ΤΕΙ, παίρνει καθαρά 1.040 Ε το μήνα (Χ14), είναι δίχως ουσιαστική αύξηση γιατί δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο (να απαλλαγούμε, τουλάχιστον, από τον εξωτερικό συνεργάτη 'τεχνικό ασφαλείας' ο οποίος πληρώνεται χωρίς να προσφέρει τπτ, αφού τη δουλειά του την κάνουμε μόνοι μας), ασχολείται τα απογεύματα με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων (για πάρτη του) και είναι δυσαρεστημένος που παίρνει τόσο λίγα. Δεν δουλεύει υπερωριακά ΠΟΤΕ, δεν υπάρχει και λόγος, άλλωστε. Τελευταία αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά και με άλλους τομείς της δουλειάς μας (πωλήσεις), απ' όπου θα παίρνει ποσοστά.
Δυο Μηχ Μηχ που έχουμε στην περιοχή, δεν προλαβαίνουν να διώχνουν πελάτες. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα. -
Έχουν λεφτά αυτοί κάτω από τ' αυλάκι.
Πέρσι κάηκαν, φέτος γκρεμίστηκαν, ο κόσμος θα υποφέρει αλλά οι μηχανικοί θα έχουν δουλειές.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Πότε γίνεται η εκκαθάριση της δήλωσης για μισθωτούς?
Λίγο μετά την κατάθεση της δήλωσης.
Αν την έστειλες την τελευταία στιγμή (η και μετά...) ή μέσω λογιστή μάλλον θα περιμένεις λίγο παραπάνω μέχρι να τακτοποιήσουν τα βουνά που μάζεψαν αυτές τις μέρες.
Αν την έστειλες νωρίς ή μέσω internet μπορεί να είναι ήδη στο ταχυδρομείο το εκκαθαριστικό.Δυστυχώς πήγα στη ΔΟΥ την τελευταία στιγμή, από του χρόνου θα την κάνω ηλεκτρονικά αν έχω τα ίδια εισοδήματα και δεν αλλάξει κάτι. Thanx
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πάντως Ηλία, δεν ξέρω αν είναι η Ηλεία η εξαίρεση, αλλά πάνω στην πατρίδα (Γιάννενα) δεν παίζουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ τέτοιες αμοιβές που περιγράφεις...
Δεν ξέρω (πραγματικά) τι γίνεται αλλού, αλλά να το ξαναπώ: Ο μηχανολόγος μας είναι τελειόφοιτος ΤΕΙ, παίρνει καθαρά 1.040 Ε το μήνα (Χ14), είναι δίχως ουσιαστική αύξηση γιατί δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο (να απαλλαγούμε, τουλάχιστον, από τον εξωτερικό συνεργάτη 'τεχνικό ασφαλείας' ο οποίος πληρώνεται χωρίς να προσφέρει τπτ, αφού τη δουλειά του την κάνουμε μόνοι μας), ασχολείται τα απογεύματα με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων (για πάρτη του) και είναι δυσαρεστημένος που παίρνει τόσο λίγα. Δεν δουλεύει υπερωριακά ΠΟΤΕ, δεν υπάρχει και λόγος, άλλωστε. Τελευταία αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά και με άλλους τομείς της δουλειάς μας (πωλήσεις), απ' όπου θα παίρνει ποσοστά.
Δυο Μηχ Μηχ που έχουμε στην περιοχή, δεν προλαβαίνουν να διώχνουν πελάτες. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.Tι να πω, απίστευτο μου φαίνεται! Δηλαδή, αυτοί η Μηχ.Μηχ τι δουλειές υπογράφουν συνέχεια εκεί; Και γιατί είναι μόνον δύο, εδώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είμαστε ο...ένας πάνω στον άλλο!
Έχει δίκιο ο Λεωνίδας, θα μαζωχτούμε όλοι και θα κάνουμε κατάβαση, εσείς δεν χαμπαριάζετε ούτε από φωτιές , ούτε από σεισμούς!
-
Ελαιοτριβεία (σχεδόν κανένα δεν είχε άδεια), συσκευαστήρια (φυτρώνουν σαν μανιτάρια), ΗΜΧ μελέτες οικοδομών, ο ένας άνοιξε ιδιωτικό ΚΤΕΟ, εκδόσεις αδειών, ανανεώσεις αδειών, ...
6.000 Ε για μια άδεια στην Πάτρα, 10.000 Ε για την ίδια άδεια στην Αμαλιάδα. Μια άδεια το 2μηνο εμένα με έφτανε, τι λες; -
Ελαιοτριβεία (σχεδόν κανένα δεν είχε άδεια), συσκευαστήρια (φυτρώνουν σαν μανιτάρια), ΗΜΧ μελέτες οικοδομών, ο ένας άνοιξε ιδιωτικό ΚΤΕΟ, εκδόσεις αδειών, ανανεώσεις αδειών, ...
6.000 Ε για μια άδεια στην Πάτρα, 10.000 Ε για την ίδια άδεια στην Αμαλιάδα. Μια άδεια το 2μηνο εμένα με έφτανε, τι λες;Mπορεί τι να πω!
Κάτσε να φτιάξω πρώτα τον καινούριο δρόμο για να μπορώ να έρχομαι γρήγορα Αθήνα και ...θααααα το σκεφτώ!(πλάκα κάνω ΟΚ, μην παρεξηγηθείς! )
-
Ποτε μπορω να αρχισω ειπαμε;
Όταν καταφέρει το εργαλείο σου να κάνει 300 χιλιόμετρα μονοκόμματα.
Κριμα και μου δημιουργησες προσδοκιες συνεργασιας μας...
-
Το 5% επιστρέφεται?
-
Θα τον ξεσκίσουν που κόβει ΑΠΥ.
Κανονικά οι ΑΠΥ έχουν συντελεστή καθαρού κέρδους (για μηχανολογικά) 26%. Επειδή όμως τις κόβει όλες σε έναν και συνέχεια, θα θεωρηθεί εξαρτημένη σχέση εργασίας (δεν θυμάμαι ακριβώς τον όρο) και μετά ο συντ. καθαρού κέρδους θα πάει στο 60% (αν θυμάμαι καλά).
Στο 72% θα πάει, αλλά και πάλι, μάλλον τον συμφέρει... Στα πρώτα χρόνια επίσης, λογικά δεν θα τον ελέγξει κανένας...
Επίσης, μπορεί να ψάξει και να υπογράψει τιμολόγια από κάποιον άλλο, αρκεί να είναι κάποιο σημαντικό ποσό, πχ τουλάχιστον 5Κ και παράλληλα να μην είναι γκαντέμης και πέσει σε κάνα ζοχαδιασμένο εφοριακό... Ο,τι και να γίνει πάντως, είμαι σίγουρος πως τον συμφέρει, αρκεί να προσέχει λίγο τι υπογράφει και που...Τip χρήσιμο: όλοι λένε πως είναι καλύτερα η έναρξη επαγγέλματος να γίνεται στην επαρχία, καθώς οι έλεγχοι είναι πιο χαλαροί.. Ειδικά αν έχετε γνωστούς και φίλους, ορμάτε άφοβα...
Προφανώς κάτι θα ξέρετε για να τα γράφετε αυτά, αλλά θα ρωτήσω και τη μάνα μου (χρόνια λογίστρια)...Μην την πατήσει έτσι άσχημα και από κει που πήγε για μαλλί να βγει και κουρεμένος
-
Κοίτα ρε που όλο το πολυτεχνείο εδώ έχει μαζευτεί. Κανας ασοειτης εδώ; Οικονομολόγος γενικοτερα; Funis, eddie_147 μου φένεται οτι πρέπει να τους κόψουμε λίγο τον αέρα μαυτους τους μισθούς..
-
Mουφες οικονομολογοι ( τρεδεμαρκ γιαννισπολο )
-
Καλά λέγε εσύ και ο πολο μουφες οικονομολόγοι στο τέλος όμως της ημέρας εμείς πάλι θα κάνουμε κουμαντο
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Κοίτα ρε που όλο το πολυτεχνείο εδώ έχει μαζευτεί. Κανας ασοειτης εδώ; Οικονομολόγος γενικοτερα; Funis, eddie_147 μου φένεται οτι πρέπει να τους κόψουμε λίγο τον αέρα μαυτους τους μισθούς..O μόνος λόγος ύπαρξής σας είναι για να μας συνδέετε με το ταμείο
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....