-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Είναι όμως εύκολο να έλθει η επιθεώρηση για έλεγχο και να σου κόψει κουστούμι. Κι αυτοί κόβουν από Αρμάνι και πάνω.Aς γελασω υπερωριακα...
Εδω τους φωναζεις και δεν ερχονται. ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδοτης δεν ειναι τοσο τυπικος οσο οριζει ο νομος...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Είναι όμως εύκολο να έλθει η επιθεώρηση για έλεγχο και να σου κόψει κουστούμι. Κι αυτοί κόβουν από Αρμάνι και πάνω.
Aς γελασω υπερωριακα...
Εδω τους φωναζεις και δεν ερχονται. ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδοτης δεν ειναι τοσο τυπικος οσο οριζει ο νομος...
Σ' εμένα έρχονται συχνότατα!
Πρόστιμο δεν μου έχουν βάλει ποτέ, βέβαια, αλλά όλο και κάτι βρίσκουν κι αφήνουν παρατηρήσεις: Μια τα κάγκελα της σκάλας είναι αραιά, μια το κλαρκ δεν έχει ... αριθμό κυκλοφορίας, μια ο ηλεκτρικός πίνακας δεν έχει αυτοκόλλητο ότι είναι επικίνδυνο να τον ανοίξεις, ... Και δίνουν διορία κάνα μήνα για να συμμορφωθώ. Κι εγώ συμμορφώνομαι κι όλα πάνε καλά.Α, και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θέλουν τον πίνακα ωρών εργασίας αναρτημένο, ψάχνουν να βρουν τους εργαζόμενους, τους ξεμοναχιάζουν και τους ρωτάνε διάφορα, ...
-
ψάχνουν να βρουν τους εργαζόμενους, τους ξεμοναχιάζουν και τους ρωτάνε διάφορα, ...Aυτο μου φανηκε πολυ αστειο , δεν ξερω γιατι...
Μηπως σε εχουν βαλει στο ματι ρε 'συ?
Σε ποια πολη γινονται ολα αυτα?
-
ψάχνουν να βρουν τους εργαζόμενους, τους ξεμοναχιάζουν και τους ρωτάνε διάφορα, ...
Aυτο μου φανηκε πολυ αστειο , δεν ξερω γιατι...
Ξέρεις, είναι για να βεβαιωθούν ότι τους κολλάω όλα τα ένσημα, ότι δεν τους πληρώνω με χαμηλότερο ημερομίσθιο, ότι δεν τους εκμεταλλεύεται κανένας σεξουαλικά (πραγματική ερώτηση σε εργαζόμενες), ότι κάνουν κανονικά το διάλλειμά τους, ότι παίρνουν την άδειά τους, ...
Μηπως σε εχουν βαλει στο ματι ρε 'συ?
Όχι, αλλιώς θα μου έκοβαν πρόστιμα. Πιάνουμε και κουβεντούλα και φεύγουν.
Σε ποια πολη γινονται ολα αυτα?
Ν. Ηλείας, αλλά μου φαίνεται ότι απλά κάνουν τη δουλειά τους καλά. Αν, βέβαια, πήγαιναν και σε γραφεία γιατρών και δικηγόρων θα την έκαναν άψογα, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας!
-
ότι δεν τους εκμεταλλεύεται κανένας σεξουαλικά (πραγματική ερώτηση σε εργαζόμενες)Tι ειναι αυτοι ρε...
Πρωτη φορα το ακουω αυτο...
Και...καθε ποτε επαναλαμβανεται η...ανακριση? -
...Και...καθε ποτε επαναλαμβανεται η...ανακριση?Ε, δυο - τρεις φορές το χρόνο...
-
Ρε μηπως επιδιωκουν κανα... τενεκε λαδακι?
(Μπραβο παντως, εισαι πολυ ψυχραιμος)
-
:slap:
Ρε μηπως επιδιωκουν κανα... τενεκε λαδακι?Δεν έχει υποπέσει τπτ τέτοιο στην αντίληψή μου.
Κι εντάξει, τη δουλειά τους κάνουν. Αλλά να μη μπορούν δυο εργαζόμενοι να κανονίζουν μόνοι τους τι ώρα θα πιάσουν και τι ώρα θ΄αλλάξουν βάρδια, μου φάνηκε γελοίο! -
Αλλά να μη μπορούν δυο εργαζόμενοι να κανονίζουν μόνοι τους τι ώρα θα πιάσουν και τι ώρα θ΄αλλάξουν βάρδια, μου φάνηκε γελοίο!Μα,,, αυτο λεω και εγω παραπανω. Και εμενα γελοιο μου φαινεται, εφ'οσων μαλιστα γινεται κατοπιν συμφωνιας εργαζομενων και εργοδοτη...
-
Στη δουλεια μου το προγραμμα στελνετε στην επιθεωρηση καθε βδομαδα, μιλαμε για 600-700 ατομα με κυλιομενα ωραρια, ρεπο κλπ. Φυσικα αλλαγες σε βαρδιες γινονται συνεχεια λογω ασθενειας, λογω οτι καποιος την κοπανησε κλπ φυσικα αυτες οι αλλαγες δεν γινεται να δηλωθουν στην επιθεωρηση καθως οι πιο πολλες συμβαινουν ξαφνικα....δεν ξερω δλδ αν γινεται να δηλωσεις τετοια αλλαγη αν το ξερεις 2-3 μερες πριν.
Μια απορια που εχω απο καποιον φιλο που ειχε ενα ατυχημα στη δουλεια (οχι τπτ σοβαρο) τον πρηξανε απο το ΗR, να μην το δηλωσει εργατικο γιατι εχει μανουρα και γραφειοκρατια (για αυτον) αυτος απο οτι εμαθε ειναι η ιδια διαδικασια...και θα το δηλωσει εργατικο για το γαμωτο (ας του ελεγαν οτι εχει μανουρα για αυτους και θα το δηλωνε απλο ατυχημα) Υπαρχει καποιο ωφελος για τον εργαζομενο να φηλωθει εργατικο η οχι το ατυχημα?
-
Πολύ μεγάλη διαφορά. Μη διανοηθεί να κάνει το κέφι του εργοδότη, θα βρεθεί ξεκρέμαστος.
Ενδεικτικά:
http://www.somtechnik.gr/Pravo/ErgAtyx.htm#10.4 -
Ναι ενταξει εχει διαφορα για σοβαρο ατυχημα.
Το παλικαρι απλα πανω σε μια δουλεια που εκανε επεσαν 2 ραφια και του εσκισαν το δαχτυλο και χτυπησε και λιγο τον τενοντα, τπτ σπουδαιο δλδ, απλα τον τσαντησε που του λεγανε οτι και καλα θα εχει αυτος γραφειοκρατιες για να μην τρεξουν αυτοι. Αν του λεγανε αστο ρε φιλε, θα τρεχουμε τωρα, ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το δηλωνε εργατικο.
-
Με κάθε δήλωση για εργατικό ατύχημα, έρχεται για έλεγχο η επιθ. εργασίας.
Τυπικά όλα, ουσία ελάχιστη, αλλά σου τρώνε μισή μέρα. Απ' τη στιγμή που δεν χάνεις τπτ, μιλάμε δλδ για μικροατυχήματα κι όχι για σπασμένα κόκαλα και κομμένους τένοντες, δεν βλέπω λόγο να δηλωθεί.
Ο εργοδότης, βέβαια, πρέπει και να δώσει άδεια αν χρειάζεται αλλά και να αλλάξει για λίγο δουλειά στον εργαζόμενο, αν η ζημιά που έπαθε τον εμποδίζει - ή τον πονάει.
Αλλά αν κάθε φορά που τα κορίτσια στο λογιστήριο κόβουν το δάχτυλό τους με μια σελίδα χαρτί δηλώνουν εργατικό ατύχημα, τη βάψαμε... -
Ποιο πολυ Ηλια απο οτι καταλαβα πειραξε τον φιλο η κουτοπονηρια της κοπελας απο το HR, και οτι τον περασε για μαλακα, οτι με ενα ψεματακι θα κανει την δουλεια της. Δεν μιλαμε για κοψιματακι απο χαρτι, του εχουν δεσει μαζι το χτυπημενο δαχτυλο με το διπλανο, και κατα συνεπεια ειναι αρκετα δυσκολο να οδηγησει....και μενει 1 ωρα+ μακρια απο τη δουλεια του. Οτι δεν ειναι σοβαρο το χτυπημα εννοουσα οτι δεν θα του αφησει κουσουρι
-
Αφού δεν είναι σοβαρό, ας το αφήσει έτσι. Αλλά να πάρει 1-2 μέρες ρεπό, όχι να κάνει το κορόιδο και να εργάζεται πονώντας.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ποιο πολυ Ηλια απο οτι καταλαβα πειραξε τον φιλο η κουτοπονηρια της κοπελας απο το HR, και οτι τον περασε για μαλακα, οτι με ενα ψεματακι θα κανει την δουλεια της. Δεν μιλαμε για κοψιματακι απο χαρτι, του εχουν δεσει μαζι το χτυπημενο δαχτυλο με το διπλανο, και κατα συνεπεια ειναι αρκετα δυσκολο να οδηγησει....και μενει 1 ωρα+ μακρια απο τη δουλεια του. Οτι δεν ειναι σοβαρο το χτυπημα εννοουσα οτι δεν θα του αφησει κουσουριΗ κοπελιά είναι ιδιοκτήτης ή εργαζόμενη που θέλει ν' αποφύγειτη τη χαρτούρα;
Αν έλθει για έλεγχο η επιθ. εργασίας, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να αποδείξουν, εργαζόμενος κ εργοδοσία, ότι η μετακίνηση των ραφιών ήταν μέσα στη σύμβαση του εργαζόμενου, που έχει κατατεθεί σε ΟΑΕΔ, ΙΚΑ κ επιθ. εργασίας. Συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις, για να μη μπλέξει η κατάσταση, δηλώνεται ότι το ατύχημα έγινε από απροσεξία, ξέρεις, 'παραπάτησα κι όπως έπεφτα δεν κατάλαβα που χτύπησα' κ τέτοια. Αν, βέβαια, πρόκειται για ατύχημα που έγινε από αμέλεια ή και αδιαφορία του εργοδότη, ο εργαζόμενος πρέπει να πει τα πράγματα όπως έγιναν, μπας κ βάλουμε κάποτε μυαλό.
Να σου περιγράψω ένα μπέρδεμα (πραγματικό): Εμπορικό κατάστημα, παραλάμβαναν εμπορεύματα από ένα φορτηγό. Η πωλήτρια βγήκε να ελέγξει την παραλαβή πριν υπογράψει τη φορτωτική, εκείνη τη στιγμή ο εργάτης της φορτοεκφόρτωσης έσπρωχνε την πόρτα του φορτηγού να κλείσει. Να μην τα πολυλογώ, την χτύπησε η πόρτα κι έχασε το παιδί (ήταν στον 3ο μήνα και θα ήταν το πρώτο της). Φαντάζεσαι τι επακολούθησε, αλλά φαντάζεσαι να μην ήταν κανονικά δηλωμένη ότι εργαζόταν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα;
Για τον φίλο, αν με μια - δυο μέρες 'άγραφη' άδεια είναι εντάξει, δεν χρειάζεται να γίνει δήλωση ατυχήματος. Μπορούσε κ να ρωτήσει το γιατρό, πόση άδεια θα του έγραφε για εργατικό ατύχημα. Σε παρόμοιο (αλλά αρκετά σοβαρότερο, φαντάζομαι) ατύχημα, εργάτης δικός μου πήρε 2 μήνες άδεια!
Προσωπικά σαν εργοδότης θα έκανα τη δήλωση, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.- -
Η κοπελα ηταν εργαζομενη.
Η επιθεωρηση ερχεται παει καθε βδομαδα (που λεει ο λογος) απο θεμα ασφαλειας ειναι ενταξει αλλα οπως και να το κανεις ειναι ευκολο να γινουν ατυχηματα (εκτος αν εισαι λογιστης οπως ειπες παραπανω και καθεσαι σε ενα γραφειο )
Την αγραφη απο την εταιρια εγω ποτε δεν προκειται να την ζητησω....παντα θα παιρνω αναρωτικη (δεν εχω παρει ποτε μου) θυμουμενος οταν πριν απο 3-4 χρονια 1-2 Αυγουστου, με πιανει τρελος πονος στον φρονυμιτη....μετα απο 2-3 μερες βρισκω Γιατρο που να εχει παει και καποιος αλλος και να μην ειναι χασαπης (βλεπεις ηταν οι μερες τετοιες που δνε εβρισκες κανεναν) μου βγαζει το φρονυμητη, κατι μου ελεγε για αδεια, με κατι διαδικασιες στο ΙΚΑ κλπ, και λεω νταξ δεν παιζει δεν θελω αδεια του λεω κουτσα στραβα θα παω στη δουλεια.
Φυσικα τις επομενες 30 ωρες ουτε να πιω νερο δεν μπορουσα....οποτε δουλεια δεν πηγα....πηγα την επομενη, για να μην χωθουν οι υπολοιποι συναδελφοι (μονο για αυτο πηγα) φυσικα ειχα 2 ημερων μουσια....το μαγουλο ηταν πολυ πρησμενο και δεν μπορουσα να το ακουμπησω....ε το αποτελεσμα ηταν να με δει ο Χ κυρ μαλακας στελεχαρας και να μου βαλει χερι.....του απαντησα βεβαια οτι δεν φταιει κανενας αλλος αλλα εγω που δεν πηρα την αναρωτικη.
Α...απλα να προσθεσω οτι με ρωτησαν για αυτην την μερα που δεν πηγα αν θελω να μου την χρεωσουν αδεια....ή να μου την κρατησουν απο το μισθο μου....τους ειπα το πρωτο....αλλα σκεψου οτι δουλευα 66 ωρες και 6 μερες την εβδομαδα.....και μου λεγανε να μου κρατησουν την μερα
-
Προσωπικά σαν εργοδότης θα έκανα τη δήλωση, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.-
Φιλαράκι, δεν ξέρω αν είσαι σωστός ή όχι σαν εργοδότης (και δεν με ενδιαφέρει να το μάθω) αλλά είσαι έξυπνος.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Προσωπικά σαν εργοδότης θα έκανα τη δήλωση, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.-
Φιλαράκι, δεν ξέρω αν είσαι σωστός ή όχι σαν εργοδότης (και δεν με ενδιαφέρει να το μάθω) αλλά είσαι έξυπνος.
Τύρρανος και δυνάστης. Αλλά κρύβει καλά τα μαστίγια όταν έρχεται η επιθεώρηση εργασίας.
-
**Και ** τις αλυσίδες.
Επί του θέματος: Όλα μπορούν να συμβούν, μέχρι τα πιο απίθανα! Καλύτερα να είμαστε καλυμμένοι. Κι ο καλύτερος τρόπος είναι να είμαστε νόμιμοι!
Πάντως, αυτό ισχύει: Δεν μπορούν δυο εργαζόμενοι να κανονίζουν το ωράριό τους μόνοι τους. Πρέπει να ετοιμάζουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο και να κοινοποιείται στην επιθ. εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα.
Κάτι σαν τις υπηρεσίες που βγάζαμε στο στρατό, ένα πράγμα...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....