-
Από τα 400 βιογραφικά που σκρίναρα για τέτοια θέση δεν υπήρχε ούτε ένας 28-30 με τέτοια προϋπηρεσία. Μετά βίας 3ετία οι καλύτεροι. Μέχρι να πάρεις πτυχίο, να κάνεις μεταπτυχιακό, να πας φαντάρος και να ψάξεις και για δουλειά πέρασαν τα χρόνια και το κοντέρ γράφει 0 προϋπηρεσία.
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tί να σου πώ ρε στέφαν, έχω γνωστούς στις μεγαλύτερες εταιρίες λογισμικού στην ελλάδα και εχουν κανει καί απολύσεις και μειώσεις, οποτε πραγματικά απορώ για ποιες εταιρίες μιλάς και τί λέν τα δεδομένα που έχεις.Για τις real engineer εκεί να δεις μειώσεις, θα στα πεί καλύτερα ο HF
Κατά βάση κάτι φούσκες τύπου Velti έσκασαν και έμεινε πολύς κόσμος στο δρόμο. Σοβαρές εταιρίες τύπου SAP, Singular κτλ βαστάνε ακόμα καλά. Για τα δεδομένα της εποχής, επαναλαμβάνω.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Από τα 400 βιογραφικά που σκρίναρα για τέτοια θέση δεν υπήρχε ούτε ένας 28-30 με τέτοια προϋπηρεσία. Μετά βίας 3ετία οι καλύτεροι. Μέχρι να πάρεις πτυχίο, να κάνεις μεταπτυχιακό, να πας φαντάρος και να ψάξεις και για δουλειά πέρασαν τα χρόνια και το κοντέρ γράφει 0 προϋπηρεσία.φαντάροι δεν πάνε όλοι, υπάρχουν ας πούμε και οι γυναίκες
Even so, SAP δεν έμαθαν στον ύπνο τους κι εξακολουθούν να μην είναι 'παραπάνω από καλά'.
Το φυσιολογικό ποιο θεωρείς ότι είναι δλδ; -
Δεν υπάρχει φυσιολογικό και δεν είμαι και ειδικός για να κρίνω επακριβώς. Αυτά τα νούμερα τα καθορίζει η αγορά. Άρα εφόσον η αγορά εν έτη 2013 τους δίνει τόσα, όταν ο αντίστοιχος λογιστής (σε ηλικία, προϋπηρεσία, σπουδές) πχ παίρνει 200-300€ λιγότερα, τότε ο SAPίτης είναι παραπάνω από καλά.
Και δεν φαντάζομαι κι ο λογιστής να έμαθε ότι ξέρει στον ύπνο του...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από τα 400 βιογραφικά που σκρίναρα για τέτοια θέση δεν υπήρχε ούτε ένας 28-30 με τέτοια προϋπηρεσία. Μετά βίας 3ετία οι καλύτεροι. Μέχρι να πάρεις πτυχίο, να κάνεις μεταπτυχιακό, να πας φαντάρος και να ψάξεις και για δουλειά πέρασαν τα χρόνια και το κοντέρ γράφει 0 προϋπηρεσία.
φαντάροι δεν πάνε όλοι, υπάρχουν ας πούμε και οι γυναίκες
Even so, SAP δεν έμαθαν στον ύπνο τους κι εξακολουθούν να μην είναι 'παραπάνω από καλά'.
Το φυσιολογικό ποιο θεωρείς ότι είναι δλδ;1500 για 28αρη και μικτα ακομα, μια χαρα λεφτα ειναι.
-
Δεν υπάρχει φυσιολογικό και δεν είμαι και ειδικός για να κρίνω επακριβώς. Αυτά τα νούμερα τα καθορίζει η αγορά. Άρα εφόσον η αγορά εν έτη 2013 τους δίνει τόσα, όταν ο αντίστοιχος λογιστής (σε ηλικία, προϋπηρεσία, σπουδές) πχ παίρνει 200-300€ λιγότερα, τότε ο SAPίτης είναι παραπάνω από καλά.Και δεν φαντάζομαι κι ο λογιστής να έμαθε ότι ξέρει στον ύπνο του...
συγκρίνεις παντελώς ανόμοια πράγματα. Από τη μία μια εξειδικευμένη γνώση, από την άλλη ένα γνωστικό πεδίο τύπου σχολή. Να μου έλεγες για προγραμματιστή vs λογιστή, κάτι θα πήγαινε και θα ερχόταν.
Το τι δίνει η αγορά είναι μεγάλη κουβέντα. Αν οι αναφορές σου είναι από 'KPMG, PWC ' που έγραψες, αυτές πάντα έδιναν φρικτούς μισθούς, ακόμα και σε καλές εποχές.
Α, μια που το ανέφερε ο trident, ελπίζω φυσικά να αναφέρεσαι σε 'καθαρά'.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το τι δίνει η αγορά είναι μεγάλη κουβέντα. Αν οι αναφορές σου είναι από 'KPMG, PWC ' που έγραψες, αυτές πάντα έδιναν φρικτούς μισθούς, ακόμα και σε καλές εποχές.
Α, μια που το ανέφερε ο trident, ελπίζω φυσικά να αναφέρεσαι σε 'καθαρά'.
Φυσικά και αναφέρομαι σε μικτά. Σαν HRαρας μιλάω πάντα με μικτά, με όσα κοστίζει δηλαδή ο εργαζόμενος στην εταιρία.
Όσο για τις KPMG κτλ οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα μου θα είχαν διαφορετική άποψη!
-
Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα ρε συ HF. Ίσα ίσα μάλλον καλοπληρώνονται για τα δεδομένα της εποχής. 1500αρια για SAP Business Analyst 28-30 ετών νομίζω είναι παραπάνω από καλά.Το θέμα είναι ότι ο χώρος της πληροφορικής είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο και είναι απ' τους λίγους τομείς που επενδύουν ακόμα οι εταιρίες. Συν του ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν έχει προλάβει να παράξει ακόμα πολλούς υποψηφίους. Ακόμα και Java ή κάναν ABAP programmer να ψάχνεις θα σου βγει η πίστη...
Αν εχεις μερικα χρονια εμπηρεια σε ΑΒΑΡ θα εισαι τρελλος να καθεσαι στην Ελλαδα για 1500 το μηνα ενω μπορεις να κανεις συμβολαια πανευρωπαικα με 500 την ημερα. Εκτος και αν εχουν σταματατησει οι καινουριες ΣΑΠ εγκαταστασεις τουλαχιστον 10-12 χρονια πιο πριν (οταν ειχα δουλεψει σε παρομοια προτζεκτς) πληρωναν πολλα για αυτες τις ικανοτητες.
-
Ρε στεφαν συγκρινεις τον πατερα σου που φανταζομαι θα ειναι 60αρης, που εφτιαξε καριερα σε μια εποχη που οτι ακουμπουσες γινοταν χρυσαφι, που πιθανον η KPMG βρηκε τον πατερα σου στην Ελλαδα και οχι ο πατερας σου την KPMG μ εναν 30αρη του σημερα που δουλευει στην PwC η στην KPMG και περιμενεις να βγαλουμε συμπερασμα;
Τα 1800 που βγαζει φιλος μου 33χρονων στην PwC, οντας 7 χρονια στην εταιρεια και δουλευοντας τλχ 11-12 ωρες την ημερα καθημερινα, λιγα τα θεωρω προσωπικα.
-
Φυσικά και αναφέρομαι σε μικτά. Σαν HRαρας μιλάω πάντα με μικτά, με όσα κοστίζει δηλαδή ο εργαζόμενος στην εταιρία.Όσο για τις KPMG κτλ οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα μου θα είχαν διαφορετική άποψη!
αναφέρομαι προφανώς στα levels που συζητάμε
Και σε αυτά, δίνουν φρικτούς μισθούς οι εν λόγω εταιρείες. Πολλά χρόνια τώρα, όχι λόγω κρίσης.εεπ 1500 κόστος στην εταιρεία, δεν είναι καν 1500 μικτά (στο συμβόλαιο του εργαζομένου).
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ρε στεφαν συγκρινεις τον πατερα σου που φανταζομαι θα ειναι 60αρης, που εφτιαξε καριερα σε μια εποχη που οτι ακουμπουσες γινοταν χρυσαφι, που πιθανον η KPMG βρηκε τον πατερα σου στην Ελλαδα και οχι ο πατερας σου την KPMG μ εναν 30αρη του σημερα που δουλευει στην PwC η στην KPMG και περιμενεις να βγαλουμε συμπερασμα;Τα 1800 που βγαζει φιλος μου 33χρονων στην PwC, οντας 7 χρονια στην εταιρεια και δουλευοντας τλχ 11-12 ωρες την ημερα καθημερινα, λιγα τα θεωρω προσωπικα.
Εχουμε αρκετο κοσμο απο KPMG στην δουλεια και οντως βαζουν πολλες ωρες.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Φυσικά και αναφέρομαι σε μικτά. Σαν HRαρας μιλάω πάντα με μικτά, με όσα κοστίζει δηλαδή ο εργαζόμενος στην εταιρία.
Όσο για τις KPMG κτλ οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα μου θα είχαν διαφορετική άποψη!
αναφέρομαι προφανώς στα levels που συζητάμε
Και σε αυτά, δίνουν φρικτούς μισθούς οι εν λόγω εταιρείες. Πολλά χρόνια τώρα, όχι λόγω κρίσης.εεπ 1500 κόστος στην εταιρεία, δεν είναι καν 1500 μικτά (στο συμβόλαιο του εργαζομένου).
1500 κόστος στην εταιρία πρέπει να είναι περίπου 850 στην τσέπη.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ρε στεφαν συγκρινεις τον πατερα σου που φανταζομαι θα ειναι 60αρης, που εφτιαξε καριερα σε μια εποχη που οτι ακουμπουσες γινοταν χρυσαφι, που πιθανον η KPMG βρηκε τον πατερα σου στην Ελλαδα και οχι ο πατερας σου την KPMG μ εναν 30αρη του σημερα που δουλευει στην PwC η στην KPMG και περιμενεις να βγαλουμε συμπερασμα;Τα 1800 που βγαζει φιλος μου 33χρονων στην PwC, οντας 7 χρονια στην εταιρεια και δουλευοντας τλχ 11-12 ωρες την ημερα καθημερινα, λιγα τα θεωρω προσωπικα.
Δεν συγκρίνω τίποτα. Μια απλή αναφορά έκανα γιατί έχω το παράδειγμα μέσα στο σπίτι. Χέστηκα για τις κωλοεταίριες. Ξαναλέω όμως για τον 30αρη του σήμερα δεν ασχολούμαι καν. Είναι εργαζόμενος 2ης κλάσης ειδικά αν είναι και νεοπροσληφθής. Επίσης τρανό παράδειγμα η αφεντιά που παίρνω λιγότερα απ' ότι ως φοιτητής μεταπτυχιακού με 3μηνη σύμβαση.
εεπ 1500 κόστος στην εταιρεία, δεν είναι καν 1500 μικτά (στο συμβόλαιο του εργαζομένου).
Δεν το πιάνω αυτό το τελευταίο. Τι εννοείς?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εχουμε αρκετο κοσμο απο KPMG στην δουλεια και οντως βαζουν πολλες ωρες.
Ωράρια δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια. Υπάρχουν εταιρίες που πλέον απροκάλυπτα σου λενε για 10ωρα (πχ Πλαίσιο) προτού βάλεις τη τζίφρα στο συμφωνητικό.
1500 μικτά είναι περί τα 1100κατι στην τσέπη εφόσον μιλάμε για ασφάλιση ΙΚΑ.
-
Από τα 'μικτά' που γράφει στο συμβόλαιο (για μισθωτό) αφαιρείς ταμεία, ασφάλειες, συντάξεις, φόρο και έχεις τα καθαρά.
Επί του 'μικτού' και πλέον αυτού, υπολογίζονται εργοδοτικές εισφορές. -
Από τα 400 βιογραφικά που σκρίναρα για τέτοια θέση δεν υπήρχε ούτε ένας 28-30 με τέτοια προϋπηρεσία. Μετά βίας 3ετία οι καλύτεροι. Μέχρι να πάρεις πτυχίο, να κάνεις μεταπτυχιακό, να πας φαντάρος και να ψάξεις και για δουλειά πέρασαν τα χρόνια και το κοντέρ γράφει 0 προϋπηρεσία.Tί να σου πώ ρε στέφαν, έχω γνωστούς στις μεγαλύτερες εταιρίες λογισμικού στην ελλάδα και εχουν κανει καί απολύσεις και μειώσεις, οποτε πραγματικά απορώ για ποιες εταιρίες μιλάς και τί λέν τα δεδομένα που έχεις.
Για τις real engineer εκεί να δεις μειώσεις, θα στα πεί καλύτερα ο HF
Κατά βάση κάτι φούσκες τύπου Velti έσκασαν και έμεινε πολύς κόσμος στο δρόμο. Σοβαρές εταιρίες τύπου SAP, Singular κτλ βαστάνε ακόμα καλά. Για τα δεδομένα της εποχής, επαναλαμβάνω.
Για πες για την singular, γιατί γι αυτή μίλαγα κι εγώ
-
Ειλικρινα εκπλησσομαι για καποιον με εμπηρεια σε ΣΑΠ να δεχεται να δουλεψει με τοσα λιγα. Ειναι ικανοτητες που μπορεις να δουλεψεις σε ολο το κοσμο με πολυ καλα χρηματα.
-
1500 μικτά είναι περί τα 1100κατι στην τσέπη εφόσον μιλάμε για ασφάλιση ΙΚΑ.
καλά στα λέει.
1500 μικτά που σημαίνει 1100 στην τσέπη, σημαίνει και τπτ 1800 κόστος στην εταιρεία. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ειλικρινα εκπλησσομαι για καποιον με εμπηρεια σε ΣΑΠ να δεχεται να δουλεψει με τοσα λιγα. Ειναι ικανοτητες που μπορεις να δουλεψεις σε ολο το κοσμο με πολυ καλα χρηματα.ε, γι' αυτό δεν βρίσκουν και πολλούς να δεχτούν
Κι εδώ πάντως, βρίσκει και σαφώς καλύτερα. -
Καλά πια σιγά την πυρηνική φυσική αυτό το SAP. Σύμφωνοι είναι ανεξάντλητο και μπορεί να εφαρμόσει παντού αλλά δεν γίνεσαι και παντοκράτορας αν ξέρεις λίγο SAP. Κι εγώ έστησα το οργανόγραμμα του ομίλου στο SAP με 4 ώρες 'εκπαίδευση', τι πρέπει να κάνω τώρα? Να ζητήσω μπόνους ή αύξηση? Αφήστε που το εξωτερικό δεν είναι για όλους.
Τους υπολογισμούς με τους μισθούς δεν μπορώ να καταλάβω πως τους κάνετε. Έχω ένα εργαλειάκι στη δουλειά που μου τα υπολογίζει αυτά γιατί προσωπικά δεν έχω και πολύ ενασχόληση με μισθοδοσία. Μπορώ να βάλω ενδεικτικά τα ποσά που αναφέρουμε και να σας γράψω λεπτομερώς τα ποσά και για που προορίζονται.
@δριφτερ
έχουμε έναν εξωτερικό συνεργάτη που έρχεται που και που και εκφράστηκε με καλά λόγια για την πορεία της εταιρίας. Το ίδιο κι ένας άλλος εργαζόμενος που του κανα interview. Κανείς τους δεν είπε κάτι για μειώσεις, όχι όμως ότι δεν έφυγε και κόσμος.
-
Στην παλια μου εταιρεια αυτοι που εκαναν την αρχικη εγκατασταση SAP τους πηρε αμεσως μολις τελειωσαν η IBM και τους εστελναν consultants σε διαφορες εταιρειες. Μισθος 200k.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....