-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πραγματικά περιεκτικός. Σε 2 ατελείωτες παραγράφος περιέλαβε όλα τα καφενοκλισέ περί του θέματος που λέει ο κάθε άσχετος
Ωπα σόρι εδώ είχαν ξεφύγει κάποια και τα περιέλαβε. Σκέψη 0%, κλισέ 200%, εντός θέματος: μείον άπειρο.
Φοβερή επιχειρηματολογία μπράβο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ε σε πληροφορω οτι τον εναν ναι, αμα θελω αυριο τον στελνω, αλλα τους αλλους δυο δεν τους αλλαζω με τιποτα.Επειδή δούλεψες, γνωρίζεις τι σημαίνει δουλειά και μόχθος. Έτσι εκτιμάς τους υπαλλήλους σου και κρίνεις ότι οι 2 από αυτούς είναι πολύ καλοί! Σε μια μεγάλη και απρόσωπη εταιρεία όμως, όταν ο γιος του Ιδρυτή αναλάβει νέος Πρόεδρος και φωνάξει τον οικονομικό διευθυντή του και δει ότι μερικά άτομα παίρνουν 20 χιλιάρικα το χρόνο, ξέρεις τι θα διατάξει; 'Απολύστε τους αυτούς, και πάρτες άλλους στη θέση τους με 12 χιλιάρικα'!!!
-
Σιγα ρε kacey τις δουλειες που κανουμε στην Ελλαδα για να εισαι απαραιτητος. Διεκπεραιωτες θελουν οι περισσοτεροι, ατομα της εμπιστοσυνης, να εισαι και λιγο χαφιεδακος οσο αφορα τους συναδελφους σου και να μην καταλαβαινεις και παρα πολλα πραγματα για τις υπογειες δουλειες.
Θυμαμαι ειχα παει σε ενα meeting μια φορα. Η ιστορια ειχε ως εξης: 3 εταιρειες. Η μια μεσολαβητης για να ερθουν σε επαφη οι αλλες 2. Η μια ηθελε να αγορασει η αλλη να πουλησει. Αυτος που πουλουσε, δεν ηξερε και πολλα και καταλαβα οτι το παιχνιδι ειναι ψιλοστημενο απ το manager μπας και καταφερουμε να σπρωξουμε τον δικο του για να εχει και αυτος το οφελος του. Ειχα παει μ εναν αλλο συναδελφο εγω του λεω οταν φευγουμε '@@, τι ηρθαμε να κανουμε εδω; αφου αλλος αερα πηγαινε να πουλησει δεν ηξερε τι του γινετε'. Ο συναδελφος ενθουσιαστηκε με την ικανοτητα μου να αντιλαμβανω τι γινετε και το διεδωσε στο γραφειο οταν γυρισαμε. Μετα απο αυτο ο μανατζερ με ειχε συνεχεια σε περιφερειακα ζητηματα και καθε λιγο μου ελεγε οτι τα ταχα θα ασχολιομουν με κατι πιο σοβαρο το οποιο δεν ηρθε ποτε.
-
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Γιατι όχι? Επάγγελμα δεν διάλεξαν? Με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καλές αποδοχές, βρέξει χιονίσει (μονιμότητα), με πολύ γρήγορη συνταξιοδότηση. Δεν νομίζω ποσοστό λιγότερο από 99% να διάλεξαν να το κάνουν για κάποιο άλλο λόγο. Ίσως 1% να το βλέπει σαν λειτούργημα...ίσως λέω ε. Κατά τα αλλα για έναν η για όλους τους προηγούμενους λόγους το διάλεξαν.
Και φυσικά...άμα τους πεις, ρε φίλε...περιπολία, ρε φίλε..αστυνόμευση, εφευρίσκουν χίλιους λόγους σαν δικαιολογία που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (επικίνδυνο πολύ, λίγα λεφτά για να ρισκάρουν τη ζωή τους κτλ κτλ). Ώπα ρε μεγάλε...όταν διάλεξες αυτό το επάγγελμα δηλαδή σου είπε κάνεις ότι θα πληρώνεσαι για να κάθεσαι? Δεν ήξερες, δεν ρωτησες το job description? Και στην τελική αν άλλαξε κάτι και δεν σ'αρέσει...μπορείς πάντα να παραιτηθείς, με το ζόρι δεν κρατάει κανείς κανένα που μισοκανει καλά τη δουλειά του για το χ/ψ λόγο...στον ιδιωτικό τομέα θα πεινούσε άσχημα κάποιος τέτοιος και θα φιλούσε κατουρημενες ποδιές για να βρει μια δουλειά του κωλου. Καμία παραπάνω συμπάθεια λοιπόν...μια δουλειά ειναι όπως όλες, σε όποιον δεν αρεσει ας μην την κανει.Υγ. Ειδικά για τους στρατιωτικούς τι να πει κανείς...η πιο μεγάλη ρεκλα!!! Οποίος έχει περάσει από στρατό ξέρει!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
Δεν είδα να έχεις κάτι αξιόλογο να αντιπαραβάλλεις...οπότε η συνεισφορά σου κρίνεται απλά ως μια
Μπράβο σου λοιπόν, άξιος ο μισθός σου, όπως λέει κι ο λαός.Sent from my Neo V using Tapatalk
Το να προσβάλλεις την δουλειά ανθρώπων για την οποία η μόνη σου επαφή ήταν λίγοι μήνες άπλας σε ένα στρατόπεδο,που πολύ πιθανό με τις γνωστές παρεμβάσεις να ήταν και το γραφείο κάποιου εξωτερικού ιατρείου στο 401,δεν το θεωρώ σωστό.
Το τι λέει ο λαός το γνωρίζω απο κοντα,όπως το γνωρίζουν και όλοι δημοσκοπικά.Αν ο 'μισθός' μου είναι άξιος καλύτερα να μην το κρίνεις εσύ. Σε πληροφορώ ότι το οικονομικό δεν είναι και τόσο μεγάλο δέλεαρ,εκτός αν κάποιος πχ Επλχος με 22 χρόνια υπηρεσίας,2 παιδιά,γυναίκα εννοείται άνεργη δάνεια δύο σπίτια να συντηρεί κλπ κλπ ο οποίος αμοίβεται με ένα χιλιάρικο είναι πλεονέκτης να του πούμε να σου τα χαρίσει. Εγώ πάντως μετά από 18000 μόρια σε πανελλήνιες,4 χρόνια σε παραγωγική Σχολή και όσα υπόλοιπα γράφω ευχαριστως σου δινω τα 813 μου ευρω και όλα μου τα έξοδα για να κάνεις την δουλεια μου για ενα μηνα.Αλλα κάτι μου λέει ότι δεν θα καταφέρεις να κλεισεις ούτε μήνα γιατί ότι δουλεύει ακόμα δουλεύρι χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό της πλειοψηφίας. Αν θες μπορούμε να μιλησουμε για περιβάλλον και συνθήκες εργασίας, για προσωπικό για ατυχήματα-δυστηχήματα κλπ κλπ κλπ κλπ.
Απλά αν είσαι ακόμα ένας που ο μπαμπάς δεν τον άφησε να δηλωσει ΣΣΕ,ΣΝΔ,ΣΙ η οτιδηποτε άλλο ή αν δεν έβγαλες τα μόρια σε παρακαλώ να μου το πείς για να καταλάβω την κατάσταση και να μην συνεχίσω.Πρώτον...ξεκινώ από το τέλος, ποτέ δεν θέλησα οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο (συμπεριλαμβανομενης της στρατιωτικής ιατρικής κτλ).
Δεύτερον...δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου την παραγωγικότητα και φιλότιμο της πλειονότητας του μόνιμου στρατεύματος μας (κάτι λίγοι φιλότιμοι όντως υπάρχουν...αλλα αποτελούν απλά την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα)...είπα, οποίος έχει έστω πάει στρατό ξέρει!!
Τρίτον...αμ δε που ήμουν μόνο σε αυτά που λες...Άρτα, γσν Αλεξανδρούπολης, γσν Διδυμοτείχου, σνεν Πεντέλης (και φυσικά αντίστοιχες περιπτώσεις από φίλους αλλα και συγγενείς μόνιμους).
Τέταρτον...το άξιος ο μισθος σου (που να μην το έλεγα κιόλας στην πρόταση που το έγραψα) το είπα σαν έκφραση του λαού, σχολίασα την μη απάντηση σου πριν. Καμία σχέση με τον πραγματικό σου μισθό, για τον οποίο δεν θέλω να μιλήσω. Καλώς η κακώς τόσος ειναι, στον ιδιωτικό τομέα αυτή τη στιγμή θα έπαιρνες λιγότερα, αν ήσουν τυχερός κι είχες δουλειά βέβαια.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Που δουλεύει η γυναίκα σου να στείλω κ την δικιά μου? .πτυχίο Οικονομικών , master , +3 γλώσσες επίπεδο Prof , πριν 8 μήνες την γύρισαν σε 5 ωρο και από 1300 ...700. . Αν θες της είπαν , ούτε καν να αρνηθεί δεν πρόλαβε..)
Μπορούσε να φύγει. Εφυγε; Υποθέτω όχι. Η δικιά μου είπε ότι φεύγει. Και έμεινε. Βεβαια η μείωση ήταν χωρίς μείωση ωραρίου, οπότε θεωρητικά το αφεντικό της δικιάς σου ήταν κάπως πιο καλυμμένος.
Εμ, αυτο που δεν καταλαβαινει ο πολυς κοσμος ειναι οτι το κλειδι στο παραπανω ειναι το εξης: πρεπει με τις ικανοτητες σου κτη δουλεια σου = με το εργο που παραγεις, να καταστησεις τον εαυτο σου απαραιτητο για τον εργοδοτη σου. Κ αυτο ειναι στο χερι του υπαλληλου να το κανει.
Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς έτσι, αλλα σε γενικές γραμμές, ναι. Ο εργοδότης επενδύει πάνω σου. Αν σε διώξει απλά πετάει την επένδυση στα σκουπίδια. Αν σε διώξει σημαίνει ότι είτε δεν εχει επενδύσει πάνω σου, άρα αυτό που κάνεις είναι κάτι απλό είτε νομίζει ότι μπορεί σε βάθος χρόνου να καλύψει το μισθό σου, εκπαιδεύοντας κάποιον εκ νέου.
Στη δικιά μας την περίπτωση στην πράξη ο νέος μισθός ήταν 150 ευρώ ΜΑΧ να μας μένουν **ΣΥΝ **ο παιδικός σταθμός (το βάζω χώρια γιατί δεν είναι ανελαστικό έξοδο για άνεργη γυναίκα), ενώ με τον νέο κουρεμένο μισθό έκρινε η σύζυγος ότι η περίπτωση να αποδόσει τις αρμοδιότητές της ένας νέος ήταν εξαιρετικά μικρή. Ειχε να χασει σχετικά λίγα, έκρινε το ρίσκο λογικό και αρνήθηκε τη μείωση με επιτυχία. Βέβαια προφανώς σε άλλες περιπτώσεις δεν ισχύουν τα ίδια, αλλά η εμπειρία στην ίδια θέση εκτιμάται από τους εργοδότες πολύ περισσότερο από όσα ψαρωτικά λένε στους εργαζομένους.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Σιγα ρε kacey τις δουλειες που κανουμε στην Ελλαδα για να εισαι απαραιτητος. Διεκπεραιωτες θελουν οι περισσοτεροι, ατομα της εμπιστοσυνης, να εισαι και λιγο χαφιεδακος οσο αφορα τους συναδελφους σου και να μην καταλαβαινεις και παρα πολλα πραγματα για τις υπογειες δουλειες.Να μου πεις οτι το παραδειγμα μου δεν ηταν ακριβως αυτο, να σου απαντουσα περαιτερω. Αλλα τι παραπανω να πω απο αυτο:
Σαφως αλλα:
Δεν μιλησα για προσοντα, μιλησα για ΕΡΓΟ. Να μπορεις να αποδιδεις ετσι κ να προσφερεις τοσα στον εργοδοτη σου ωστε να του εισαι απαραιτητος. Τρανο παραδειγμα οι δικοι μου υπαλληλοι που ακριβως επειδη τα προσοντα ειναι 'ανειδικευτος υπαλληλος γραφειου' που μαθαινει την απλη κ ευκολη δουλεια μας on the job, λογικα θα μπορουσα να τους αλλαζω οποτε θελω. Ε σε πληροφορω οτι τον εναν ναι, αμα θελω αυριο τον στελνω, αλλα τους αλλους δυο δεν τους αλλαζω με τιποτα.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Γιατι όχι? Επάγγελμα δεν διάλεξαν? Με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καλές αποδοχές, βρέξει χιονίσει (μονιμότητα), με πολύ γρήγορη συνταξιοδότηση. Δεν νομίζω ποσοστό λιγότερο από 99% να διάλεξαν να το κάνουν για κάποιο άλλο λόγο. Ίσως 1% να το βλέπει σαν λειτούργημα...ίσως λέω ε. Κατά τα αλλα για έναν η για όλους τους προηγούμενους λόγους το διάλεξαν.
Και φυσικά...άμα τους πεις, ρε φίλε...περιπολία, ρε φίλε..αστυνόμευση, εφευρίσκουν χίλιους λόγους σαν δικαιολογία που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (επικίνδυνο πολύ, λίγα λεφτά για να ρισκάρουν τη ζωή τους κτλ κτλ). Ώπα ρε μεγάλε...όταν διάλεξες αυτό το επάγγελμα δηλαδή σου είπε κάνεις ότι θα πληρώνεσαι για να κάθεσαι? Δεν ήξερες, δεν ρωτησες το job description? Και στην τελική αν άλλαξε κάτι και δεν σ'αρέσει...μπορείς πάντα να παραιτηθείς, με το ζόρι δεν κρατάει κανείς κανένα που μισοκανει καλά τη δουλειά του για το χ/ψ λόγο...στον ιδιωτικό τομέα θα πεινούσε άσχημα κάποιος τέτοιος και θα φιλούσε κατουρημενες ποδιές για να βρει μια δουλειά του κωλου. Καμία παραπάνω συμπάθεια λοιπόν...μια δουλειά ειναι όπως όλες, σε όποιον δεν αρεσει ας μην την κανει.Υγ. Ειδικά για τους στρατιωτικούς τι να πει κανείς...η πιο μεγάλη ρεκλα!!! Οποίος έχει περάσει από στρατό ξέρει!!!
Δεν είδα να έχεις κάτι αξιόλογο να αντιπαραβάλλεις...οπότε η συνεισφορά σου κρίνεται απλά ως μια
Μπράβο σου λοιπόν, άξιος ο μισθός σου, όπως λέει κι ο λαός.Sent from my Neo V using Tapatalk
Το να προσβάλλεις την δουλειά ανθρώπων για την οποία η μόνη σου επαφή ήταν λίγοι μήνες άπλας σε ένα στρατόπεδο,που πολύ πιθανό με τις γνωστές παρεμβάσεις να ήταν και το γραφείο κάποιου εξωτερικού ιατρείου στο 401,δεν το θεωρώ σωστό.
Το τι λέει ο λαός το γνωρίζω απο κοντα,όπως το γνωρίζουν και όλοι δημοσκοπικά.Αν ο 'μισθός' μου είναι άξιος καλύτερα να μην το κρίνεις εσύ. Σε πληροφορώ ότι το οικονομικό δεν είναι και τόσο μεγάλο δέλεαρ,εκτός αν κάποιος πχ Επλχος με 22 χρόνια υπηρεσίας,2 παιδιά,γυναίκα εννοείται άνεργη δάνεια δύο σπίτια να συντηρεί κλπ κλπ ο οποίος αμοίβεται με ένα χιλιάρικο είναι πλεονέκτης να του πούμε να σου τα χαρίσει. Εγώ πάντως μετά από 18000 μόρια σε πανελλήνιες,4 χρόνια σε παραγωγική Σχολή και όσα υπόλοιπα γράφω ευχαριστως σου δινω τα 813 μου ευρω και όλα μου τα έξοδα για να κάνεις την δουλεια μου για ενα μηνα.Αλλα κάτι μου λέει ότι δεν θα καταφέρεις να κλεισεις ούτε μήνα γιατί ότι δουλεύει ακόμα δουλεύρι χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό της πλειοψηφίας. Αν θες μπορούμε να μιλησουμε για περιβάλλον και συνθήκες εργασίας, για προσωπικό για ατυχήματα-δυστηχήματα κλπ κλπ κλπ κλπ.
Απλά αν είσαι ακόμα ένας που ο μπαμπάς δεν τον άφησε να δηλωσει ΣΣΕ,ΣΝΔ,ΣΙ η οτιδηποτε άλλο ή αν δεν έβγαλες τα μόρια σε παρακαλώ να μου το πείς για να καταλάβω την κατάσταση και να μην συνεχίσω.Πρώτον...ξεκινώ από το τέλος, ποτέ δεν θέλησα οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο (συμπεριλαμβανομενης της στρατιωτικής ιατρικής κτλ).
Δεύτερον...δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου την παραγωγικότητα και φιλότιμο της πλειονότητας του μόνιμου στρατεύματος μας (κάτι λίγοι φιλότιμοι όντως υπάρχουν...αλλα αποτελούν απλά την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα)...είπα, οποίος έχει έστω πάει στρατό ξέρει!!
Τρίτον...αμ δε που ήμουν μόνο σε αυτά που λες...Άρτα, γσν Αλεξανδρούπολης, γσν Διδυμοτείχου, σνεν Πεντέλης (και φυσικά αντίστοιχες περιπτώσεις από φίλους αλλα και συγγενείς μόνιμους).
Τέταρτον...το άξιος ο μισθος σου (που να μην το έλεγα κιόλας στην πρόταση που το έγραψα) το είπα σαν έκφραση του λαού, σχολίασα την μη απάντηση σου πριν. Καμία σχέση με τον πραγματικό σου μισθό, για τον οποίο δεν θέλω να μιλήσω. Καλώς η κακώς τόσος ειναι, στον ιδιωτικό τομέα αυτή τη στιγμή θα έπαιρνες λιγότερα, αν ήσουν τυχερός κι είχες δουλειά βέβαια.Sent from my Neo V using Tapatalk
Σαν ιατρός λοιπόν είδες τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αν κατάλαβα σωστά.
Είδες πως είναι μια μάχιμη Μονάδα προκαλύψεως όμως; Πάτησες ποτέ σε όρχο αρμάτων/οχημάτων με το πόδι να μπαίνει μέχρι το γόνατο στην λάσπη; Είδες από κοντά 15ήμερο ασκήσεων υπό 35 βαθμών Κελσίου, με πραγματικά πυρά, κίνδυνο ζωής και ούτε νερό για να πιεις, όχι για να πλυθείς; Είδες μετάθεση στο τέρμα Θεού/αρχή Αλλάχ; Είδες περιπτώσεις που να ανταλλάσσεις πυρά με τους απέναντι; Είδες Δκτη να βγάζει πιστόλι σε περίπτωση αντιδικείας με κατώτερο του; -
παρ ολ αυτα δεν κανουν κατι εξειδικευεμενο απλα εισαι ευχαριστημενος απ τη δουλεια τους. Αν εσυ ειχες επιλεξει καθε 1,5 χρονο κυκλικα πχ να τους οδηγεις στην εξοδο δεν θα ειχαν γινει τοσο χρησιμη. Λειτουργουν πολλες εταιρειες ετσι και το συζηταω με φιλους που εχουμε σπουδασει τα ιδια πραγματα και εχουμε καποιες κοινες απαιτησεις απο τους ευατους μας.
Καταλαβαινεις τι λεω. Δεν χρειαζεται να ξερει καποιος πυρηνικη φυσικη για να πουλησει τσιγαρα πχ... Αν σου πει ενας 'Αφεντικο φευγω παω να ζησω στο χωριο μου' σε ποσες μερες θα βρεις αντικαταστατη και σε ποσες μερες θα εχει φτασει σε ικανοποιητικο βαθμο αποδοσης.
Και εννοειται οτι αντιλαμβανομαι αυτο που πρεπει να ισχυει, οτι ο εργαζομενος ειναι επενδυση και οτι αξιζει περισσοτερα απο τα 1000ευρω που παιρνει και οτι το κοστος αντικαταστασης ειναι μεγαλυτερο απ οτι φαινεται. Αλλα απ την αλλη εχω βιωσει και εχω ακουσει εμπειριες για εταιρειες που οι εργαζομενοι τους ειναι αναλωσιμοι για να μπορουν να κρατανε χαμηλα το κοστος εργασιας.
-
Mε εξαίρεση την πυροσβεστική ο μισθός των άλλων 2 σωμάτων δεν δικαιολογείται και ως προς τη δυσκολία το να γίνει κάποιος στρατιωτικός(πλέον και αστυνομικός) όπως και στις συνθήκες εργασίας.
Για τους στρατιωτικούς ισχύει ότι λέει ο Αλεξ για τους αστυνομικούς τα πράγματα είναι χειρότερα. Τα ρεπό σχεδόν ανύπαρκτα, η έκθεση σε κίνδυνο γίνεται σε καθημερινή βάση (το μόνο επάγγελμα με τους περισσότερους θανάτους στον ΔΤ), κακές συνθήκες εργασίας (κρύο το χειμώνα, ζέστη το καλοκαίρι), κάκιστος εξοπλισμός και πολλά άλλα. -
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σε ΚΑΘΕ δουλεια, μπορεις να κανεις τον εαυτο σου απαραιτητο στον εργοδοτη σου, με το να εισαι περισσοτερο καλος και να κανεις περισσοτερα πραγματα απο οσα στενα οριζει η δουλεια σου, απο το μ.ο. προσφερομενων εργαζομενων (ή εστω περισσοτερα απο οσα θα γλυτωσει η διαφορα μισθου παλιου κ νεου εργαζομενου).
-
Στην πρωτη μου δουλεια ειδα απ τον πρωτο μηνα οτι δεν ειχα μελλον εκει γιατι δεν με καλυπτε και δεν εκανα τιποτα περισσοτερο. Στην δευτερη δουλεια το κανα κυριως λογω φιλοτιμου δικου μου αλλα και εκει δεν υπηρξε μελλον λογω ελειψης πελατιας
Γενικα ξεφευγεις απ τα στενα ορια πιο ευχαριστα αν γνωριζεις οτι εχεις καποιο κινητρο (εξελιξη, χρηματικη ανταποδωση, σταθεροτητα κοκ) ή αν ξερεις οτι τα εφοδια σου δεν ειναι τετοια που θα βρεις ευκολα επομενη δουλεια.
Στην εποχη που ζουμε βεβαια τα πραγματα ειναι διαφορετικα γιατι γινεσαι χρησιμος για να πας και αυριο για δουλεια. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είδες πως είναι μια μάχιμη Μονάδα προκαλύψεως όμως; Πάτησες ποτέ σε όρχο αρμάτων/οχημάτων με το πόδι να μπαίνει μέχρι το γόνατο στην λάσπη; Είδες από κοντά 15ήμερο ασκήσεων υπό 35 βαθμών Κελσίου, με πραγματικά πυρά, κίνδυνο ζωής και ούτε νερό για να πιεις, όχι για να πλυθείς; Είδες μετάθεση στο τέρμα Θεού/αρχή Αλλάχ; Είδες περιπτώσεις που να ανταλλάσσεις πυρά με τους απέναντι; Είδες Δκτη να βγάζει πιστόλι σε περίπτωση αντιδικείας με κατώτερο του;Όχι, εγώ άμεσα με τα μάτια μου δεν είδα πολλά από αυτά που λες...παρόλα αυτά λογικά θα γνωρίζεις ότι το γσν Αλεξανδρούπολης συστεγαζεται με άλλες μονάδες.
-
Βρε συ συνονόματε, αυτά που είδες στα ΓΣΝ δεν έχουν καμία σχέση με τον κανονικό στρατό, αυτό λέω. Τα ΓΣΝ είναι από άλλο πλανήτη για την ακρίβεια. Αν πας στην 25 ΕΜΑ ή στην 395 Β' ΕΑΡΜΕΘ (τυχαία παραδείγματα ζόρικων Μονάδων) θα νομίζεις ότι βλέπεις ταινία για τον πόλεμο... Για αυτό σου λέω, μην είσαι τόσο απόλυτος για ένα επάγγελμα που δεν γνωρίζεις. Μόνο εύκολη δεν είναι η ζωή του στρατιωτικού*.
*Υποδιοικητής Μονάδος ΤΘ να τριγυρνάει μονολογώντας ότι 'δεν την παλεύει άλλο', Υπίλαρχος της Σχολής να παίζει με το πιστόλι του λέγοντας ότι έχει ένα φυσίγγιο φυλαγμένο για τον εαυτό του και πολλά άλλα τέτοια.
-
Βρε συ συνονόματε, αυτά που είδες στα ΓΣΝ δεν έχουν καμία σχέση με τον κανονικό στρατό, αυτό λέω. Τα ΓΣΝ είναι από άλλο πλανήτη για την ακρίβεια. Αν πας στην 25 ΕΜΑ ή στην 395 Β' ΕΑΡΜΕΘ (τυχαία παραδείγματα ζόρικων Μονάδων) θα νομίζεις ότι βλέπεις ταινία για τον πόλεμο... Για αυτό σου λέω, μην είσαι τόσο απόλυτος για ένα επάγγελμα που δεν γνωρίζεις. Μόνο εύκολη δεν είναι η ζωή του στρατιωτικού.για ποσο ποσοστο των στρατιωτικων δεν ειναι ευκολη η ζωη;, πιστευω αυτο που λες για τις ζορικες μοναδες αλλα ποσες αλλες ειναι που δεν ειναι ζορικες αλλα φυσιολογικη εργασια, με τις βαρδιες και τα οφ
-
Λίγα είναι τα εύκολα μέρη. Όλες οι Μονάδες προκαλύψεως και αντεπιθέσεως, όπως και επίσης τα ΚΕΝ, είναι όπως τα περιέγραψα πάνω-κάτω. Κάτι 'ψωλίστικα' Στρατηγεία, Φρουραρχεία κλπ είναι σπάνια στην ζωή του στρατιωτικού. Θα πας σε αυτά από τον βαθμό του Λοχαγού-Ταγματάρχη και πάνω και φυσικά αν είσαι τυχερός/βυσματίας, οπότε έχεις φάει το σκατό 15 χρόνια τώρα. Και όποιος άντεξε...
-
Είδες πως είναι μια μάχιμη Μονάδα προκαλύψεως όμως; Πάτησες ποτέ σε όρχο αρμάτων/οχημάτων με το πόδι να μπαίνει μέχρι το γόνατο στην λάσπη; Είδες από κοντά 15ήμερο ασκήσεων υπό 35 βαθμών Κελσίου, με πραγματικά πυρά, κίνδυνο ζωής και ούτε νερό για να πιεις, όχι για να πλυθείς; Είδες μετάθεση στο τέρμα Θεού/αρχή Αλλάχ; Είδες περιπτώσεις που να ανταλλάσσεις πυρά με τους απέναντι; Είδες Δκτη να βγάζει πιστόλι σε περίπτωση αντιδικείας με κατώτερο του;Εγω εκανα ολη σχεδον τη θητεια μου στη παραμεθωριο και παραπερα ακομα.. .
Και σε πολυ μαχιμες μοναδες.Μαλιστα μια δυο φορες ειχαμε επεισοδια με τους απεναντι και ημουν παρον. .
Δυστυχως η αποψη μου ειναι ιδια με του Alxnks... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο εργοδότης του (δημόσιο) όμως χρεοκόπησε, γιατί πλήρωσε τα σπασμένα των ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ τραπεζών,
Ελεος, ειλικρινά σε ποιά χώρα ζεις, στην Ιρλανδία ? Διάβασε το θέμα του ΔΝΤ, κάτι περισσότερο θα μάθεις για το ποιός χρεωκόπησε πρώτος.
Ετσι για πληροφόρησή σου €360 δις το ΔΗΜΟΣΙΟ χρέος το 2010, €50 δις δόθηκαν το 2013 για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (μετά το PSI, αν το έχεις ακουστά).κάνε τις πράξεις ....
Έχουμε και λέμε :** 31δισ.** ευρώ από το Ελληνικό κράτος αρχομένων από τον Κωστάκη τον Βου (του βοός) μέχρι σήμερα και άλλα** 50** με την ανακεφαλαιοποίηση του PSI σύνολο 81 δισ. ζεστό χρήμα , νέο χρέος για μας, για να πάρουν νέοι και παλαιοί μέτοχοι με το 10 % τον έλεγχο των τραπεζών και οι επίτροποι να διορίζονται από την τρόικα. Ο οικονομικός έλεγχος της χώρας σε όλο το δραματικό μεγαλείο του. Να μη μιλήσουμε για τις εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου υπέρ των τραπεζών ύψους 155 δισ. ευρώ.
Τόσο πουλημένη εκλεγμένη κυβέρνηση για τα συμφέροντα του δημοσίου δεν έχει ξαναπεράσει νομίζω από τη χώρα! -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Mε εξαίρεση την πυροσβεστική ο μισθός των άλλων 2 σωμάτων δεν δικαιολογείται και ως προς τη δυσκολία το να γίνει κάποιος στρατιωτικός(πλέον και αστυνομικός) όπως και στις συνθήκες εργασίας.
Για τους στρατιωτικούς ισχύει ότι λέει ο Αλεξ για τους αστυνομικούς τα πράγματα είναι χειρότερα. Τα ρεπό σχεδόν ανύπαρκτα, η έκθεση σε κίνδυνο γίνεται σε καθημερινή βάση (το μόνο επάγγελμα με τους περισσότερους θανάτους στον ΔΤ), κακές συνθήκες εργασίας (κρύο το χειμώνα, ζέστη το καλοκαίρι), κάκιστος εξοπλισμός και πολλά άλλα.Γιατί εξαιρείς την Πυροσβεστική απ'τα άλλα σώματα;
-
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι:
Ο Ε.Σ., το Π.Ν. και η Π.Α. είναι οι Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Η ΕΛ.ΑΣ., το Π.Σ. και το Λ.Σ. είναι τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας. -
Εξαιρεί την πυροσβεστική γιατί οι πυρκαγιές (σε μόνιμη βάση κάθε καλοκαίρι) του φαίνονται πιο ζόρικη υπόθεση από την καταδίωξη δουλέμπορων και από τη σύλληψη κακοποιών/τήρηση τάξης.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν βέβαια ότι η Πυροσβεστική είναι μακράν το πιο βυσματικό σώμα και από το Λιμενικό και από τους Μπατσέους.
Εννοώ πάντα κατά μέσο όρο γιατί και ο αξιωματικόμπατσος που δουλεύει στο γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ (klein) και μπορεί να κυκλοφορεί με πολιτικά δεν συγκρίνεται με το λιμενοφύλακα στο Καστελόριζο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....