Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Γιατι όχι? Επάγγελμα δεν διάλεξαν? Με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καλές αποδοχές, βρέξει χιονίσει (μονιμότητα), με πολύ γρήγορη συνταξιοδότηση. Δεν νομίζω ποσοστό λιγότερο από 99% να διάλεξαν να το κάνουν για κάποιο άλλο λόγο. Ίσως 1% να το βλέπει σαν λειτούργημα...ίσως λέω ε. Κατά τα αλλα για έναν η για όλους τους προηγούμενους λόγους το διάλεξαν.
Και φυσικά...άμα τους πεις, ρε φίλε...περιπολία, ρε φίλε..αστυνόμευση, εφευρίσκουν χίλιους λόγους σαν δικαιολογία που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (επικίνδυνο πολύ, λίγα λεφτά για να ρισκάρουν τη ζωή τους κτλ κτλ). Ώπα ρε μεγάλε...όταν διάλεξες αυτό το επάγγελμα δηλαδή σου είπε κάνεις ότι θα πληρώνεσαι για να κάθεσαι? Δεν ήξερες, δεν ρωτησες το job description? Και στην τελική αν άλλαξε κάτι και δεν σ'αρέσει...μπορείς πάντα να παραιτηθείς, με το ζόρι δεν κρατάει κανείς κανένα που μισοκανει καλά τη δουλειά του για το χ/ψ λόγο...στον ιδιωτικό τομέα θα πεινούσε άσχημα κάποιος τέτοιος και θα φιλούσε κατουρημενες ποδιές για να βρει μια δουλειά του κωλου. Καμία παραπάνω συμπάθεια λοιπόν...μια δουλειά ειναι όπως όλες, σε όποιον δεν αρεσει ας μην την κανει.
Υγ. Ειδικά για τους στρατιωτικούς τι να πει κανείς...η πιο μεγάλη ρεκλα!!! Οποίος έχει περάσει από στρατό ξέρει!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
Δεν είδα να έχεις κάτι αξιόλογο να αντιπαραβάλλεις...οπότε η συνεισφορά σου κρίνεται απλά ως μια
Μπράβο σου λοιπόν, άξιος ο μισθός σου, όπως λέει κι ο λαός.
Το να προσβάλλεις την δουλειά ανθρώπων για την οποία η μόνη σου επαφή ήταν λίγοι μήνες άπλας σε ένα στρατόπεδο,που πολύ πιθανό με τις γνωστές παρεμβάσεις να ήταν και το γραφείο κάποιου εξωτερικού ιατρείου στο 401,δεν το θεωρώ σωστό.
Το τι λέει ο λαός το γνωρίζω απο κοντα,όπως το γνωρίζουν και όλοι δημοσκοπικά.Αν ο 'μισθός' μου είναι άξιος καλύτερα να μην το κρίνεις εσύ. Σε πληροφορώ ότι το οικονομικό δεν είναι και τόσο μεγάλο δέλεαρ,εκτός αν κάποιος πχ Επλχος με 22 χρόνια υπηρεσίας,2 παιδιά,γυναίκα εννοείται άνεργη δάνεια δύο σπίτια να συντηρεί κλπ κλπ ο οποίος αμοίβεται με ένα χιλιάρικο είναι πλεονέκτης να του πούμε να σου τα χαρίσει. Εγώ πάντως μετά από 18000 μόρια σε πανελλήνιες,4 χρόνια σε παραγωγική Σχολή και όσα υπόλοιπα γράφω ευχαριστως σου δινω τα 813 μου ευρω και όλα μου τα έξοδα για να κάνεις την δουλεια μου για ενα μηνα.Αλλα κάτι μου λέει ότι δεν θα καταφέρεις να κλεισεις ούτε μήνα γιατί ότι δουλεύει ακόμα δουλεύρι χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό της πλειοψηφίας. Αν θες μπορούμε να μιλησουμε για περιβάλλον και συνθήκες εργασίας, για προσωπικό για ατυχήματα-δυστηχήματα κλπ κλπ κλπ κλπ.
Απλά αν είσαι ακόμα ένας που ο μπαμπάς δεν τον άφησε να δηλωσει ΣΣΕ,ΣΝΔ,ΣΙ η οτιδηποτε άλλο ή αν δεν έβγαλες τα μόρια σε παρακαλώ να μου το πείς για να καταλάβω την κατάσταση και να μην συνεχίσω.
Πρώτον...ξεκινώ από το τέλος, ποτέ δεν θέλησα οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο (συμπεριλαμβανομενης της στρατιωτικής ιατρικής κτλ).
Δεύτερον...δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου την παραγωγικότητα και φιλότιμο της πλειονότητας του μόνιμου στρατεύματος μας (κάτι λίγοι φιλότιμοι όντως υπάρχουν...αλλα αποτελούν απλά την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα)...είπα, οποίος έχει έστω πάει στρατό ξέρει!!
Τρίτον...αμ δε που ήμουν μόνο σε αυτά που λες...Άρτα, γσν Αλεξανδρούπολης, γσν Διδυμοτείχου, σνεν Πεντέλης (και φυσικά αντίστοιχες περιπτώσεις από φίλους αλλα και συγγενείς μόνιμους).
Τέταρτον...το άξιος ο μισθος σου (που να μην το έλεγα κιόλας στην πρόταση που το έγραψα) το είπα σαν έκφραση του λαού, σχολίασα την μη απάντηση σου πριν. Καμία σχέση με τον πραγματικό σου μισθό, για τον οποίο δεν θέλω να μιλήσω. Καλώς η κακώς τόσος ειναι, στον ιδιωτικό τομέα αυτή τη στιγμή θα έπαιρνες λιγότερα, αν ήσουν τυχερός κι είχες δουλειά βέβαια.