-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
bonus: Οι 3 πολυκατοικιες που εχει χτισει ο καθενας τους, γιατι οταν αρρωσταινει παει και κανει ιδιαιτερα και τα κονομαει διπλα
Δε χρειαζεται να αρρωστησει για να κανει ιδιαιτερα.Τα κανει και το απογευμα ή το καλοκαιρι...
Δε ξερω βεβαια πως μπορει τοτε να δουλευει τοσες πολλες ωρες .δεν κυκλοφορουν γριππες τοτενες.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Συνειδητοποιείς φυσικά ότι το 1994-1995 δεν υπήρχε η ΕΣΣΔ για την οποία και συζητάμε, έτσι;
πριν το 1990 ηταν ακομα χειροτερα.Οταν πηγα εγω τα μοναδικα αυτοκινητα εκτος Λαντα Βολγα Μοσκβιτς ηταν εισαγωγης μεταχειρισμενα 20ετιας απο Κινα σε αθλια κατασταση.Εχεις παει ποτε?Μπορω να σου πω πολυ χειροτερες ιστοριες απο τον πατερα μου που λογω δουλειας πηγαινε συχνα-πυκνα στην Εσσδ απο το 1960 εως και το 1988.Ακου ομως μερικα απο μενα που τα εζησα-ειδα.
Θελεις να σου πω οτι τα 17χρονα κοριτσακια ψωνιζονταν στην πλατεια με τους μπραβους στο διπλανο παγκακι για 20 δολλαρια ολο το βραδυ? Ξερεις απο αυτα ποσα επαιρνε ο δημοσιος υπαλληλος αστυνομικος μπροστα στα ματια σου?
Το ξερεις οτι σε πολη 1.000.000 κατοικων δεν υπηρχαν μαγαζια διασκεδασης παρα μονο το Σιμενς κλαμπ για ναυτικους?Ναι δεν υπηρχαν κλαμπ-εστιατορια-καφε.
Οτι η μοναδικη καφετερια στην κεντρικη πλατειας ηταν τροχοσπιτο πως σου φαινεται?
Το οτι δεν ειχε να αγορασεις 1 αναμνηστικο πως το βλεπεις?
Ολα αυτα μιλαμε για μια πολη λιμανι στη Μαυρη Θαλασσα απο τα μεγαλυτερα στην Ευρωπη(Ιλιτσεβσκ)
Φαντασου να ανεβεις σε κανα βουνο,λιγο πιο μεσα σε πολεις 30-50-100.000 κατοικων.
Αυτη τη στιγμη εχω ξαδελφο στην Ουφα (παλι μεγαλη πολη) και μιλαμε εβδομαδιαια.Παρακαλαει την εταιρια του να φυγει(εχει 8 μηνες μονο εκει) με μισθο 5000 ευρω+ για να ερθει Ελλαδα χωρις να υπαρχει καποιο προτζεκτ εδω(πιθανη απολυση)
Δυστυχως ετσι ειναι,και προφανως δεν ειδα και τα χειροτερα σε 3-4 μερες που πηγα.Τι σχεση εχουν τα κλαμπ που λες με την εκπαιδευση και την υγεια που λεγαμε δεν εχω καταλαβει ακομα. Τεσπα, υπαρχει καταλληλο τοπικ για αυτη τη συζητηση. Εδω ειμαστε off topic.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δεν κανω πλακα γιατι τα τελευταια 15 χρονια ειμαι σχεδον καθε μερα σε νοσοκομειο και στα επειγοντα.Μασκα φορανε μονο αμα ξερουν απο πριν οτι καποιος ασθενης εχει ή ειναι υποπτος για πολυ σοβαρη λοιμωξη .
Οι παιδιατροι οταν εξεταζουν παιδακια δε φορανε ουτε μασκα ουτε γαντια και δεν τους εχω δει να αρρωσταινουν και πολυ.
Εχω τη πεθερα μου και μια χαρα τη βλεπω ακομα και οταν γινετε χαμος απο τις ιώσεις.
Εισαι εντελως λαθος σε αυτο μη το συνεχιζεις.Η πεθερά σου που κολλάει; Έρχεται σε επαφή με παιδάκια;
Ο παιδίατρος ακόμα και γάντια (ή μάσκα) να μην φοράει έχει την δυνατότητα να απολυμάνει τα χέρια αμέσως μετά την εξέταση. Μην μου πεις ότι πίνει το καφέ του, μετά την εξέταση, με τα χέρια άπλυτα αφού πριν έχει εξετάσει πχ το στόμα του παιδιού;Εντάξει παραχέσαμε την συζήτηση. Είναι προφανές ότι έχεις διαφορετική γνώμη από την δικιά μου.
Εγώ σου λέω απλώς ότι γνωρίζω πολλούς εκπαιδευτικούς (νηπιαγωγούς) που αρρωσταίνουν συχνά (ΟΧΙ ότι λείπουν από την δουλειά τους συχνά όπως κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να πει) λόγο της επαφής τους με μικρά παιδιά.Τεσπα. Πάμε παρακάτω
-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Δεν κανω πλακα γιατι τα τελευταια 15 χρονια ειμαι σχεδον καθε μερα σε νοσοκομειο και στα επειγοντα.Μασκα φορανε μονο αμα ξερουν απο πριν οτι καποιος ασθενης εχει ή ειναι υποπτος για πολυ σοβαρη λοιμωξη .
Οι παιδιατροι οταν εξεταζουν παιδακια δε φορανε ουτε μασκα ουτε γαντια και δεν τους εχω δει να αρρωσταινουν και πολυ.
Εχω τη πεθερα μου και μια χαρα τη βλεπω ακομα και οταν γινετε χαμος απο τις ιώσεις.
Εισαι εντελως λαθος σε αυτο μη το συνεχιζεις.Η πεθερά σου που κολλάει; Έρχεται σε επαφή με παιδάκια;
Ειναι παιδιατρος...
-
Δεν το διευκρίνησες
Όλο και κάποια προστασία λαμβάνει πάντως, εκτός αν είναι βιονικήΔεν ξέρω αν στηρίζεις τις απόψεις μόνο στην πεθερά σου ή έχεις και άλλες εμπειρίες. Εγώ σου μιλάω για τουλάχιστον 10-15 νηπιαγωγούς που ξέρω και γνωρίζω ότι υφίσταται αυτό το πρόβλημα. Σε άλλες λιγότερο (ή καθόλου) και σε άλλες περισσότερο.
Αυτά. Πάμε παρακάτω.
-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
:lol: Δεν το διευκρίνησες
Όλο και κάποια προστασία λαμβάνει πάντως, εκτός αν είναι βιονικήΔεν ξέρω αν στηρίζεις τις απόψεις μόνο στην πεθερά σου ή έχεις και άλλες εμπειρίες.
Ειμαι και εγω γιατρος και το λεω απο τη νοσοκομειακη μου εμπειρια.
Οπως ειπες ας το σταματησουμε εδω -
Τι συζητάμε τώρα τα αυτονόητα;
Ολοι εχουν δικαιώμα να νοσησουν, αν βλέπεις οτι είσαι επιρρεπής σε μικρόβια πατάς το εμβόλιο της γρίπης και φινιτο...
Αλλά ας μη γελιόμαστε, η σιγουριά μισθού και θέσης δίνει στον δυ έξτρα κίνητρο για ξαπλα -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συνειδητοποιείς φυσικά ότι το 1994-1995 δεν υπήρχε η ΕΣΣΔ για την οποία και συζητάμε, έτσι;
πριν το 1990 ηταν ακομα χειροτερα.Οταν πηγα εγω τα μοναδικα αυτοκινητα εκτος Λαντα Βολγα Μοσκβιτς ηταν εισαγωγης μεταχειρισμενα 20ετιας απο Κινα σε αθλια κατασταση.Εχεις παει ποτε?Μπορω να σου πω πολυ χειροτερες ιστοριες απο τον πατερα μου που λογω δουλειας πηγαινε συχνα-πυκνα στην Εσσδ απο το 1960 εως και το 1988.Ακου ομως μερικα απο μενα που τα εζησα-ειδα.
Θελεις να σου πω οτι τα 17χρονα κοριτσακια ψωνιζονταν στην πλατεια με τους μπραβους στο διπλανο παγκακι για 20 δολλαρια ολο το βραδυ? Ξερεις απο αυτα ποσα επαιρνε ο δημοσιος υπαλληλος αστυνομικος μπροστα στα ματια σου?
Το ξερεις οτι σε πολη 1.000.000 κατοικων δεν υπηρχαν μαγαζια διασκεδασης παρα μονο το Σιμενς κλαμπ για ναυτικους?Ναι δεν υπηρχαν κλαμπ-εστιατορια-καφε.
Οτι η μοναδικη καφετερια στην κεντρικη πλατειας ηταν τροχοσπιτο πως σου φαινεται?
Το οτι δεν ειχε να αγορασεις 1 αναμνηστικο πως το βλεπεις?
Ολα αυτα μιλαμε για μια πολη λιμανι στη Μαυρη Θαλασσα απο τα μεγαλυτερα στην Ευρωπη(Ιλιτσεβσκ)
Φαντασου να ανεβεις σε κανα βουνο,λιγο πιο μεσα σε πολεις 30-50-100.000 κατοικων.
Αυτη τη στιγμη εχω ξαδελφο στην Ουφα (παλι μεγαλη πολη) και μιλαμε εβδομαδιαια.Παρακαλαει την εταιρια του να φυγει(εχει 8 μηνες μονο εκει) με μισθο 5000 ευρω+ για να ερθει Ελλαδα χωρις να υπαρχει καποιο προτζεκτ εδω(πιθανη απολυση)
Δυστυχως ετσι ειναι,και προφανως δεν ειδα και τα χειροτερα σε 3-4 μερες που πηγα.Τι σχεση εχουν τα κλαμπ που λες με την εκπαιδευση και την υγεια που λεγαμε δεν εχω καταλαβει ακομα. Τεσπα, υπαρχει καταλληλο τοπικ για αυτη τη συζητηση. Εδω ειμαστε off topic.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Θες να σου πω παραδειγμα με την υγεια απο τον πατερα μου επι Εσσδ την δεκαετια του '70 οταν μετα απο πτωση στο μηχανοστασιο χρειαστηκε να παει σε δημοσιο νοσοκομειο στην Οδησσο? Θες να μαθεις ποσα εδωσε την 2η φορα ''φακελακι'' μιας και την πρωτη τον εγραψαν ,ή να σου πω για την λανθασμενη διαγνωση της 1ης φορας?
Το φακελακι παντως να ξερεις επι εσσδ ηταν σε πολυ μεγαλυτερη εξαρση,αποτι ειναι σημερα στην Ελλαδα.
Ξεκολλα και μην τα βλεπεις ολα εσσδ=καλο. -
-
μαλλον δε προσεχες το εργο, συμφωνα με αυτο στη φανταστικη ρωσια φακελακια δεν επαιζαν
τα φακελακια τα καβατζωνε η μαρουσκα
-
'Εμείς' αλλα μαθαίναμε όμως! 'Πολύ νωρίς ξυπνήσαν ...' λέγαμε.
-
αμα σκεφτεις οτι οταν το εβλεπα εγω τοτε αυτο πηγαινα πρωτη γυμνασιου και θυμαμαι πολυ καλα οτι μου φαινοταν φυσιολογικη η φαση με τα φακελακια, καταλαβαινεις...
-
υπαρχει καποια υπηρεσια/φορεας που μπορεις να καταγγειλεις καποιον που εχει υποβαλλει τα χαρτια του για κοινωφελη εργασια στον τομεα του πολιτισμου(αρχαιολογια), τα αποτελεσματα βγηκαν και τον πηραν νυχτερινο φυλακα που βασικη προυποθεση ηταν να εχει καποιος αντιστοιχη προυπηρεσια ενος ετους που αποδεικνυεται με κολλημενα ενσημα απο το ικα, αυτος ειναι γνωστος μου τελειωσε απο το τει, τελειωσε απο στρατο προσφατα, δεν εχει δουλεψει ουτε μια μερα δεν εχει κολλησει ουτε ενα ενσημο
αν τα χαρτια του εχουν ελεγχθει απο τον ασεπ και εγκριθηκαν πιστευω οτι εχει προσκομισει πλαστο-παραποιημενο-εικονικο εγγραφο προυπηρεσιας(απο ικα)
τι μπορει να γινει; -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
υπαρχει καποια υπηρεσια/φορεας που μπορεις να καταγγειλεις καποιον που εχει υποβαλλει τα χαρτια του για κοινωφελη εργασια στον τομεα του πολιτισμου(αρχαιολογια), τα αποτελεσματα βγηκαν και τον πηραν νυχτερινο φυλακα που βασικη προυποθεση ηταν να εχει καποιος αντιστοιχη προυπηρεσια ενος ετους που αποδεικνυεται με κολλημενα ενσημα απο το ικα, αυτος ειναι γνωστος μου τελειωσε απο το τει, τελειωσε απο στρατο προσφατα, δεν εχει δουλεψει ουτε μια μερα δεν εχει κολλησει ουτε ενα ενσημο
αν τα χαρτια του εχουν ελεγχθει απο τον ασεπ και εγκριθηκαν πιστευω οτι εχει προσκομισει πλαστο-παραποιημενο-εικονικο εγγραφο προυπηρεσιας(απο ικα)
τι μπορει να γινει; -
ευχαριστω!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν μπορουν να δουλεψουν πανω απο 4ωρες/μερα. Ενω πχ ενας χειρουργος σε δημοσιο νοσοκομειο μπορει.Εντάξει για να πούμε και του στραβού το δίκιο είναι και το αντικείμενό τους τέτοιο. Τα νήπια πάνω από 4 ώρες τη μέρα δε μπορείς να τα κρατάς στο σχολείο. Οπότε μετά το τετράωρο τι να τους κάνουν; Να καθάριζαν το σχολείο ίσως
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
δεν μπορουν να δουλεψουν πανω απο 4ωρες/μερα. Ενω πχ ενας χειρουργος σε δημοσιο νοσοκομειο μπορει.
Εντάξει για να πούμε και του στραβού το δίκιο είναι και το αντικείμενό τους τέτοιο. Τα νήπια πάνω από 4 ώρες τη μέρα δε μπορείς να τα κρατάς στο σχολείο. Οπότε μετά το τετράωρο τι να τους κάνουν; Να καθάριζαν το σχολείο ίσως
ο χειρουργος μπορει μετα τις 4 ωρες;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
δεν μπορουν να δουλεψουν πανω απο 4ωρες/μερα. Ενω πχ ενας χειρουργος σε δημοσιο νοσοκομειο μπορει.
Εντάξει για να πούμε και του στραβού το δίκιο είναι και το αντικείμενό τους τέτοιο. Τα νήπια πάνω από 4 ώρες τη μέρα δε μπορείς να τα κρατάς στο σχολείο. Οπότε μετά το τετράωρο τι να τους κάνουν; Να καθάριζαν το σχολείο ίσως
Πάνο χίλιες δυο δουλειές σου βρίσκω που θα μπορούσαν να κάνουν όχι για 4 ώρες αλλά έστω για 2 ώρες (+το 4ωρο με τα νήπια) ,π.χ ας έκαναν γραφική δουλειά που χρειάζεται το υπουργείο.. Μόνο αν βάλεις όλους τους χιλιάδες βολεμένους δασκάλους και καθηγητές που είναι χωμένοι σε υπηρεσίες επιτελικές του υπουργείου παιδείας (π.χ δ-νση σπουδών πρωτοβάθμιας , δ-νση σπουδών δευτεροβάθμιας , κ.λ.π) φτάνουν για να καλυφθούν όλοες οι κενές θέσεις που υπάρχουν στην κυρίως Παιδεία που είναι το σχολείο ( από Νήπιο έως Λύκειο..).. Ότι και να λέμε, σε θέματα ωραρίου , ημερών εργασίας συνολικά μέσα στο έτος , συνθηκών εργασίας , δυνατότητας 2ης (με μαύρα λεφτά..) εργασίας (ιδιαίτερα..) , οι σε όλες τις βαθμίδες εκπαιδευτικοί είναι οι πιο ευνοημένοι από τον κλάδο των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Υ.Γ
Μην μου πεις γιατί δεν έγινα..
Εμένα με κέρδισε το modelling.. -
απο συμπτωση το αναφερω... σημερα συναντησα παλιο γνωστό μου ασφαλιστη ο οποίος ηταν και μαθηματικός και περιστασιακά έκανε και ιδιαίτερα
τωρα εξακολουθεί να είναι ασφαλιστής αλλά είναι και συνταξιούχος καθηγητής... -
Αθήνα
Το 40,5% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, ενώ το 52% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) Μάρκος Τούντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα, Τετάρτη, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΥΠΕΑ, μόνο το Μάρτιο, από τις 1.891 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, οι 979 απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους και από τους 7.959 εργαζόμενους που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις αυτές οι 2.295 ήταν ανασφάλιστοι.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα πρόσφατα γεγονότα της Μανωλάδας, ο κ. Τούντας ανέφερε ότι επανειλημμένα έχουν γίνει έλεγχοι στη συγκεκριμένη περιοχή και έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις, υπογράμμισε όμως ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται τοπικά, αλλά απλώνεται σε όλη τη χώρα.
«Όλη η Ελλάδα είναι μια Μανωλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΕΥΠΕΑ και υπογράμμισε τις περιορισμένες δυνατότητες των ελεγκτικών μηχανισμών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και μέσων.
Ο ελεγκτικός μηχανισμός του Ιδρύματος, περιορίζεται σε 25 ελεγκτές πανελλαδικά, που υπηρετούν στα τμήματα της ΕΥΠΕΑ στην Αθήνα, τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Γιώργο Κυριακόπουλο, για να ελέγξουν το σύνολο των περίπου 400.000 ενεργών επιχειρήσεων θα πρέπει ο κάθε ένας να διενεργήσει περισσότερους από 16.000 ελέγχους το χρόνο.
Αλλά και οι έλεγχοι που έπρεπε να πραγματοποιούνται από τα κατά τόπους καταστήματα του ΙΚΑ, έχουν ατονήσει εντυπωσιακά. Από 107.115 το 2009, μειώθηκαν στους 46.370 το 2012. Αντίστοιχα μειώθηκε και ο αριθμός των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν: από 48.583 το 2009, περιορίστηκαν σε 18.086 το 2012.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΙΚΑ, αιτία για τη μείωση των ελέγχων δεν είναι μόνο η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η άρνηση του υπουργείου Εργασίας να χορηγήσει τα έξοδα κίνησης, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να εργάζονται με τα δικά τους ιδιωτικά μέσα και αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ εκτιμούν ότι τόσο το μέγεθος της ανασφάλιστης εργασίας, όσο και οι απώλειες από εισφορές, δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια σε πραγματικούς αριθμούς.
Ζητώντας λύση στα προβλήματα της υποστελέχωσης κρίσιμων υπηρεσιών του Ιδρύματος, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει προειδοποιητική στάση εργασίας τη Μεγάλη Δευτέρα, από 7.30 έως τις 10.30 το πρωί.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, προβλήματα σαν αυτά που ανέκυψαν στη Μανωλάδα δεν οφείλονται μόνο στην έλλειψη προσωπικού, αλλά και σε προβλήματα εφαρμογής της νομοθεσίας
Σύμφωνα με το νόμο 4052/2012, που ψηφίστηκε πέρυσι το Μάρτιο, ο εργοδότης που «απασχολεί εκ προθέσεως παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, των οποίων η απασχόληση συνοδεύεται με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους εργασίας, τιμωρείται, ανεξάρτητα από την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 5 μηνών ή 6 μηνών, εάν οι απασχολούμενοι είναι ανήλικοι».
Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε παρέμενε μέχρι σήμερα ανεφάρμοστος αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας δεν είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε συλλήψεις.
Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4144/2013 «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας» του υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α-88/18-4-2013 και προβλέπει τη συνεργασία οικονομικής αστυνομίας με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και τους επιθεωρητές του ΙΚΑ, φαινόμενα σαν αυτό της Μανωλάδας θα αντιμετωπισθούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....