-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί σας φαίνεται παράξενο; Κι εγώ ήξερα καθηγητή μαθηματικών που αρχές της δεκαετίας του 90 έπαιρνε το 45λεπτο ιδιαίτερα 25.000 δρχ και μάλιστα επέλεγε ποιους θα πάρει, συνήθως καλούς και με προοπτικές. Χρυσές εποχές. Τώρα ούτε φροντιστήριο δεν θα πηγαίνουν.+100000
Πλήρωνε ο πατέρας μου σε καθηγητή 120.000 δρχ τον μήνα για ιδιαίτερα στα 90s, βάλε ότι αυτός είχε τουλάχιστον 5 μαθητές, για να μην κουράζεται κιόλας=600.000 δρχ τον μήνα + τον μισθό του
Α και γυναίκα εφοριακό
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ο Τσοχατζοπουλος ή οι καθηγητες εβγαζαν περισσοτερα λεφτα;
Γιατι με αυτα αυτα που διαβαζω βλεπω οτι δεν ειναι ευκολη η απαντησηη χαζομαρα δεν εχει ορια...
δεν ειπα οτι 'οι καθηγητες εβγαζαν πολλα λεφτα'
ειπα οτι...καποιοι καλοι καθηγητες με προυπηρεσια και πολλες επιτυχιες (στις Πανελληνιες τοτε)
εβγαλαν παρα πολλα λεφτα
στην επαρχια
τη δεκαετια του 80-90.-δεν ξερω τι γινοταν τοτε στην Αθηνα.
Δεν ειναι μονο οτι εισαι χαζος,ειναι οτι γραφεις πραγματα που δεν ισχυουν
Αν ειχες μισο δραμι μυαλο θα ηξερες οτι στην επαρχια ειδικα οι ταριφες ηταν παντα χαμηλοτερες απο Αττικη -
γιαυτο ρε τρομπα εγραψα για 6-9000/ωρα ενω αλλοι σου γραφουν μεχρι 25000/ωρα
μαθε πρωτα να διαβαζεις και μετα να απαντας.στην επαρχια, μπορουσες να εισαι απο ιδιετερο σε ιδιετερο σε 15' με τα ποδια ή 2' με μηχανη, υπολογισε τωρα ποσα εβγαζαν τη μερα
για να μην μιλησω για κοστος κατασκευης σπιτιου/πολυκατοικιας...
-
Μην μιλας γενικως για πραγματα που δεν ξερεις,θα σε βοηθησει πολυ
-
νταξ δεν παιζεσαι
1 παραδειγμα μονο, δε μιλαω ουτε γιαυτους που ειχαν ιδιοκτητα φροντιστηρια, ουτε για τους πιο ακριβους.
φιλος κολητος, φιλολογος. Εκανε Αρχαια, Λατινικα, Ιστορια.
μαθηματα το πρωι-μεσημερι σε μαθητες που ξαναεδιναν πανελληνιες, απογευμα σε μαθητες 3ης Λυκειου.ξεκιναγε 10 το πρωι, τελειωνε 9-10 το βραδυ.
7 μαθητες τη μερα με 7.500/ωρα = 52.500δρχ/μερα (χ 22μερες = 1.155.000δρχ/μηνα). Θυμιζω οτι ο βασικος μισθος τοτε ηταν 120.000 -140.000 (?).
δεν υπολογιζω οτι καποιες φορες δουλευε και Σαββατα/Κυριακες κοντα στις εξετασεις κυριως.δουλευε 8 μηνες, αρα 9.240.000 το χρονο. Ολα μαυρα (δυστυχως για μας).
κοστος για 3αρι καινουργιο εκεινη την εποχη θυμαμαι 18.000.000δρχ στην επαρχια παντα.
θα του δειξω αυτα τα ποστ για να τον πεισω οτι ζει σε εικονικη πραγματικοτητα και οχι σto σπιτι του...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο Τσοχατζοπουλος ή οι καθηγητες εβγαζαν περισσοτερα λεφτα;
Γιατι με αυτα αυτα που διαβαζω βλεπω οτι δεν ειναι ευκολη η απαντησηη χαζομαρα δεν εχει ορια...
δεν ειπα οτι 'οι καθηγητες εβγαζαν πολλα λεφτα'
ειπα οτι...
καποιοι καλοι καθηγητες με προυπηρεσια και πολλες επιτυχιες (στις Πανελληνιες τοτε)
εβγαλαν παρα πολλα λεφτα
στην επαρχια
τη δεκαετια του 80-90.-
δεν ξερω τι γινοταν τοτε στην Αθηνα.Δεν ειναι μονο οτι εισαι χαζος,ειναι οτι γραφεις πραγματα που δεν ισχυουν
Αν ειχες μισο δραμι μυαλο θα ηξερες οτι στην επαρχια ειδικα οι ταριφες ηταν παντα χαμηλοτερες απο ΑττικηΉθελα να 'ξερα, γιατί τσακώνεστε... Αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι η διόρθωση μιας στρεβλής κατάστασης, που θα έπρεπε να είχε συμβεί προ ΠΟΛΛΩΝ ετών (εάν υπήρχαν γονείς αντί κοπαδιών με γελάδια ).
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ήθελα να 'ξερα, γιατί τσακώνεστε... Αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι η διόρθωση μιας στρεβλής κατάστασης, που θα έπρεπε να είχε συμβεί προ ΠΟΛΛΩΝ ετών (εάν υπήρχαν γονείς αντί κοπαδιών με γελάδια ).Ακριβώς, ο κλάδος της παραπαιδείας καιρός είναι να συρρικνωθεί διότι δεν προσφέρει πλεον κάτι στην οικονομία. Επιτέλους να φύγουμε απο τον φαύλο κύκλο 'τελείωσα το μαθηματικό? Καθηγητής θα γίνω, τι άλλο?'
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
20% δεν ειναι λιγο αλλα δεν ειναι απαγορευτικο...
Επισης το θεμα δεν ειναι τα καθαρα νουμερα αλλα σε ποσοστο του μισθου.Εμενα το σπιτι ΜΑΖΙ με λογαριασμους θερμανση και κοινοχρηστα ειναι λιγοτερο απο το 30% του καθαρου μισθου μου. Και μενω σε πολυ καλη περιοχη ξαναλεω. Αν ελλαδα επαιρνα 1200, θα επρεπε να δινω 350 με ολα μεσα για το αντιστοιχο. Δεν νομιζω να υπαρχει...
Δεν με απασχολει να πεισω καποιον,
Αλίμονο, συζήτηση κάνουμε και μ αρέσει να βλέπω και να μαθαίνω.
Το θέμα είναι αν τα 2.957€ που παίρνεις αρκούν όχι μόνο να ζήσεις με την λογική σπίτι δουλειά κλπ αλλά να έχεις μια Α ποιότητα ζωής με κανένα ταξιδάκι-διακοπές και φυσικά την δυνατότητα αποταμίευσης (έστω μικρής) για το μέλλον.
Τα λέω όλα αυτά γιατί πολλές φορές παρουσιάζονται όλα ρόδινα για το εξωτερικό ενώ δεν είναι, σίγουρα είναι καλύτερα από ότι στην Ελλάδα, δεν το συζητάμε, απλά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο εύκολο να κάνεις την ζωή που ονειρεύεσαι εκτός κι αν πετύχεις δουλειά-θέση πραγματικά πολύ καλή. Αυτό βέβαια απαιτεί και μεγάλα προσόντα.
Γενικά όπως βλέπω τα πράγματα, όπου γης και πατρίς, αρκεί να μπορείς να κάνεις τα πράγματα που έχεις στο μυαλό σου και να μπορείς να ζήσεις μια ήρεμη (σχετικά) ζωή. Πλέον πάω οπουδήποτε στον κόσμο θα μου προσφέρει αυτά που θέλω κι ας είναι 30 ώρες πτήσης από Ελλάδα.
OK
Χαιρομαι πολυ να κανω κουβεντα...
Θα ξεκινησω λεγοντας πως δεν ειναι καθολου ολα ροδινα στο εξω, αλλα μου τη σπανε οι ανακριβειες του στυλ 3.000 ευρω μισθος και δε σου μενει δεκαρα επειδη ειναι πανακριβα.Οπως ειπα και πριν ειναι ασκοπη η μετατροπη σε ευρω... Πριν 2 χρονια επαιρνα 2.000 ευρω και τωρα σχρδον 3000 και ομως ειναι και στις 2 περιπτωσεις 25000 κορωνες
Για να σου απαντησω για την περισυνη χρονια πηγα
2 φορες βερολινο μια λονδινο 3 ελλαδα 1 νορβηγια (σελας) και 1 ηπα- καναδα.
Δεν κανω ντολτσε βιτα τα βραδια σε κλαμπ πανακριβα αλλα βγαινω και δε σκεφτομαι τι θα παρω, αν θα ειναι 1 η 3 μπυρες.
Δεν ντυνομαι ακριβα, και δεν εχω μακ και ιπαντ. Μεσημερι τρωω παντα εξω με συναδελφουςΟι οικονομιες μου σε μια χρονια ηταν περιπου 100.000 κορωνες.
Ξαναλεω δεν εινε ολα ροδινα (το αντιθετο) αλλα το προβλημα δεν ειναι το οικονομικο, ουτε η ακριβεια
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
20% δεν ειναι λιγο αλλα δεν ειναι απαγορευτικο...
Επισης το θεμα δεν ειναι τα καθαρα νουμερα αλλα σε ποσοστο του μισθου.Εμενα το σπιτι ΜΑΖΙ με λογαριασμους θερμανση και κοινοχρηστα ειναι λιγοτερο απο το 30% του καθαρου μισθου μου. Και μενω σε πολυ καλη περιοχη ξαναλεω. Αν ελλαδα επαιρνα 1200, θα επρεπε να δινω 350 με ολα μεσα για το αντιστοιχο. Δεν νομιζω να υπαρχει...
Δεν με απασχολει να πεισω καποιον,
Αλίμονο, συζήτηση κάνουμε και μ αρέσει να βλέπω και να μαθαίνω.
Το θέμα είναι αν τα 2.957€ που παίρνεις αρκούν όχι μόνο να ζήσεις με την λογική σπίτι δουλειά κλπ αλλά να έχεις μια Α ποιότητα ζωής με κανένα ταξιδάκι-διακοπές και φυσικά την δυνατότητα αποταμίευσης (έστω μικρής) για το μέλλον.
Τα λέω όλα αυτά γιατί πολλές φορές παρουσιάζονται όλα ρόδινα για το εξωτερικό ενώ δεν είναι, σίγουρα είναι καλύτερα από ότι στην Ελλάδα, δεν το συζητάμε, απλά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο εύκολο να κάνεις την ζωή που ονειρεύεσαι εκτός κι αν πετύχεις δουλειά-θέση πραγματικά πολύ καλή. Αυτό βέβαια απαιτεί και μεγάλα προσόντα.
Γενικά όπως βλέπω τα πράγματα, όπου γης και πατρίς, αρκεί να μπορείς να κάνεις τα πράγματα που έχεις στο μυαλό σου και να μπορείς να ζήσεις μια ήρεμη (σχετικά) ζωή. Πλέον πάω οπουδήποτε στον κόσμο θα μου προσφέρει αυτά που θέλω κι ας είναι 30 ώρες πτήσης από Ελλάδα.
OK
Χαιρομαι πολυ να κανω κουβεντα...
Θα ξεκινησω λεγοντας πως δεν ειναι καθολου ολα ροδινα στο εξω, αλλα μου τη σπανε οι ανακριβειες του στυλ 3.000 ευρω μισθος και δε σου μενει δεκαρα επειδη ειναι πανακριβα.Οπως ειπα και πριν ειναι ασκοπη η μετατροπη σε ευρω... Πριν 2 χρονια επαιρνα 2.000 ευρω και τωρα σχρδον 3000 και ομως ειναι και στις 2 περιπτωσεις 25000 κορωνες
Για να σου απαντησω για την περισυνη χρονια πηγα
2 φορες βερολινο μια λονδινο 3 ελλαδα 1 νορβηγια (σελας) και 1 ηπα- καναδα.
Δεν κανω ντολτσε βιτα τα βραδια σε κλαμπ πανακριβα αλλα βγαινω και δε σκεφτομαι τι θα παρω, αν θα ειναι 1 η 3 μπυρες.
Δεν ντυνομαι ακριβα, και δεν εχω μακ και ιπαντ. Μεσημερι τρωω παντα εξω με συναδελφουςΟι οικονομιες μου σε μια χρονια ηταν περιπου 100.000 κορωνες.
Ξαναλεω δεν εινε ολα ροδινα (το αντιθετο) αλλα το προβλημα δεν ειναι το οικονομικο, ουτε η ακριβεια
Αυτό πιστεύω κι εγώ....πάντα υπάρχουν προβλήματα, στην δική σου περίπτωση όχι οικονομικά, αλλά γενικά οι δυσκολίες είναι πολλές και χρειάζεται πάρα μα πάρα πολύ καλή έρευνα για κάποιον που θα πάρει την απόφαση να φύγει απ την Ελλάδα. Μπορεί στα χαρτιά ή στο ιντερνετ να φαίνονται όλα καταπληκτικά αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι.
Άσε που δεν είναι σε όλους εύκολο να ζήσουν στο εξωτερικό, ακόμα κι αν ξέρουν την γλώσσα τα προβλήματα και οι δυσκολίες της καθημερινότητας του φαίνονται βουνό με αποτέλεσμα να γυρίζουν άρον άρον.
-
Αυστραλία: Στέλνουν πίσω τους Έλληνες που 'δεν πείθουν' ότι είναι τουρίστες
Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.
γιατί; είναι μικρή η αυστραλία και δεν χωράνε;
εμείς πως έχουμε εδώ τα πάκια και όλες τις φυλές της γης;
ξέχασα εμείς είμαστε το ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ! -
Εμεις ειμαστε στον δρομο τους προς την πολιτισμενη ευρωπη, εχουμε δε εκατονταδες χιλιομετρων χερσαια συνορα και αλλα τοσα σε θαλασσα, ειναι πρακτικα αδυνατον να φυλαχθουν (οσους κουμπαρους εμπορους συρματοπλεγματος και να εχουν οι πολιτικοι μας).
Η Αυστραλια απο την αλλη εχει το θετικο οτι δεν μπορει να παει κανεις κολυμποντας ουτε περπατωντας δυο ωρες. Οι επιλογες ειναι δυο, ειτε με αεροπλανο ειτε με καραβι. Δεν ειναι πιο ευκολο;
Μην ξεχναμε οτι ο αντιπαλλος του συριζα ηταν αυτος που αφησε ανοιχτα τα συνορα και εγινε η χωρα μικρη αλβανια οχι ο συριζα, ειχαν σχεδιο ομως με τον δρακουμελ, ηθελαν να μειωθει το κοστος της εργασιας για την αναπτυξη. Ειδαμε πως πετυχε.
Ξεχνα για λιγο την κομματικη γραμμη τις αφισες και τα σημαιακια και σκεψου με επιχειρηματα.
-
Ποιος σου είπε ότι σκέφτομαι κομματικά; Ή ζεις σε άλλη χώρα τελευταία ή εσύ κουνάς σημαιάκια με τον Τσίπρα μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Εμεις ειμαστε στον δρομο τους προς την πολιτισμενη ευρωπη, εχουμε δε εκατονταδες χιλιομετρων χερσαια συνορα και αλλα τοσα σε θαλασσα, ειναι πρακτικα αδυνατον να φυλαχθουν (οσους κουμπαρους εμπορους συρματοπλεγματος και να εχουν οι πολιτικοι μας).Η Αυστραλια απο την αλλη εχει το θετικο οτι δεν μπορει να παει κανεις κολυμποντας ουτε περπατωντας δυο ωρες. Οι επιλογες ειναι δυο, ειτε με αεροπλανο ειτε με καραβι. Δεν ειναι πιο ευκολο;
φυσικα ειναι πιο ευκολο να φυλαχθει η Αυστραλια. Η βασικη διαφορα ομως ονομαζεται 'εφαρμογη των νόμων'. Σε πιασανε; Τον πουλο πισω στο χωριο σου, οχι χαρτι για να κυκλοφορεις ελευθερος...
-
Γαλλία 20% ακριβότερη η ζωή 60% καλύτερες αμοιβές.
Αγγλία 30% ακριβότερη ζωή, 60% καλύτερες αμοιβές.
Σαουδική Αραβία 20% φθηνότερη ζωή, 80% μεγαλύτερες αμοιβές, μα η ζωή στης γυναίκες είναι κόλαση.
Πάντοτε μιλάω για δυνατά βιογραφικά, και όχι για εργάτες. Οι θέσεις των τελευταίων είναι επισφαλής. Και πάντοτε συγκρίνω με μισθούς στην Ελλάδα πριν 2,5 χρόνια και όχι σήμερα, με μισθούς σήμερα στο εξωτερικό.
Η γνώμη μου είναι ότι η σοσιαλιστική Γαλλία, όσο σοσιαλιστική είναι, δίνει καλύτερες συνθήκες ζωής, και πληρώνει τα δυνατά μεταπτυχιακά. Άλλωστε το εργατικό το έχει λύσει με τους αλλοδαπούς εξ Αλγερίας και Μαρόκου και λιγότερους Τυνήσιους, που ήταν και τέως αποικίες της. Σίγουρα έχουν ότι χαρτιά και δικτυώματα έχουν και οι Γάλλοι. Οπωσδήποτε αλλάζοντας ο πολιτικός άνδρας, ορισμένα μένουν σταθερά!. Και βάζουν στην ούρα και με συνοπτικές διαδικασίες στέλνουν πχ τους ρομά στην χώρα τους!. Και Σαρκοζή και Ολάν!!!!!!.
Βεβαίως υπάρχουν και χώρες με διαφορές. Πχ σε Νορβηγία, οπού η κοινωνική πολιτική είναι ψιλά μα και οι κρατήσεις πολλές. Καθηγητής με έδρα διδακτική σε πανεπιστήμιο βόρια, και με βιογραφικό που χρειάζεται ώρες να το διαβάσεις, παράτησε την έδρα, και πήγε στην πρωτεύουσα σε εταιρία. 84000ε καθαρά τον χρόνο….. να είναι καλά το παλικάρι.
Πάμε Ελλάδα?. Μνημονεύετε εποχές που καλύτερα θα έπρεπε να της ξεχάσουμε. Εποχές που όλοι η σχεδόν όλοι τα μαύρα τα είχαμε για ψωμοτύρι…. Και 4 ώρες ιδιαίτερα στο σπίτι μου για να προλαβαίνουν τα κορίτσια μου. Πλήρωνα σχεδόν μαύρα.
Έτσι βοηθήσαμε όλοι, να φτάσουμε στην σημερινή κατάντια μας.
Και πριν τρία χρόνια, έφτασε στην χώρα μας ένα μεγάλο κεφάλι, διεθνώς καταξιωμένο, με μια ομάδα, και έβγαλε ένα πρόγραμμα για λογαριασμό της ΓΓΠΠ. Μα έλεγε, ότι με μόνον το ΑΦΜ και δυο ακόμη μικρές συμπληρώσεις, θα γνώριζε και τι σώβρακο φοράμε!!!!..... τι πληρώνουμε, τι μας πληρώνουν, που χρωστάμε ποιοι μα χρεωστάνε, τι περιούσια έχουμε, και πολλά ακόμη.
Τελείωσε την δουλειά και την παρέδωσε το πρωί στον υπουργό, το απόγευμα παρατήθηκε……. Θα τεθεί επερώτηση.
Α. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Που ειναι το παραξενο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Που ειναι το παραξενο?
Εθνική μαλακιά και αμάθεια. Νομίζουν ότι παντού υπάρχει σκόρπιο αμπέλι όπως εδώ. Σίγουρα δεν πέρασαν από την εδώ πρεσβεία της χώρας. Λες και βρισκόμαστε στο 1912!.
Α. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ήρθες πάλι να μας λοιδορήσεις στα επαγγελματικά;Να σου υπενθυμίσω τι έγινε το χειμώνα σε άλλο topic αναφορικά με τις γνώσεις σου στο ΙΤ:
viewtopic.php?f=13&t=49609&start=825#p2395007Sorry για το ΟΤ, αλλά η παπαριά με το var στο /etc/hosts ισχύει ή είναι πλάκα; Δεν έχω κάτι τέτοιο υπόψη μου ούτε βρήκα κάτι ψάχνοντας.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ήρθες πάλι να μας λοιδορήσεις στα επαγγελματικά;
Να σου υπενθυμίσω τι έγινε το χειμώνα σε άλλο topic αναφορικά με τις γνώσεις σου στο ΙΤ:
viewtopic.php?f=13&t=49609&start=825#p2395007Sorry για το ΟΤ, αλλά η παπαριά με το var στο /etc/hosts ισχύει ή είναι πλάκα; Δεν έχω κάτι τέτοιο υπόψη μου ούτε βρήκα κάτι ψάχνοντας.
Δεν υπάρχει θέμα πλάκας. Η ερώτηση (από τον φίλτατο pro) ήταν σαφής και ξεκάθαρη, αν υπάρχει δηλαδή το λεκτικό 'var' στο αρχείο /etc/hosts. Σαφώς και μπορεί να παίξει τέτοιο σενάριο (vardas.gr), αλλά εμείς οι 'Ελληνες είμαστε 'μηδενικά', κλπ...
-
O tryphon μάλλον μπερδεψε το string var με το directory var και νομιζε ότι κάποιος έβαλε το hosts file μέσα στο /var
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....