-
Κι εγώ χαβαλεδιάζω εδώ και χρόνια στην Ελλάδα αλλά μερικές φορές θα ήθελα να κάνω κάτι πιο σοβαρό. Φίλος μου που ήρθε για διακοπές το καλοκαίρι μου είπε 'δεν κάνεις απολύτως τίποτε εδώ, εμείς δοκιμάσαμε μια καινούρια ανάφλεξη (plasma torch) σε βενζινοκινητήρα, τόσο δυνατή που μπορείς να έχεις εξαιρετικά φτωχά μείγματα και να δουλεύεις το κινητήρα σαν ντίζελ'
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
παντως δεν παιρνουν ολοι οι προγραμματιστες μονο τοσα χρηματα(800-900). Οταν τελειώσουν μια δουλεια σε μερικές εταιρίες δινεται σε αυτούς ενα bonus.Προφανώς και δεν παίρνουν όλοι τόσα!
Για να μη λέτε ότι αναφέρομαι μόνο στον αδερφό μου, όλοι οι φίλοι-συμφοιτητές του ξεκίνησαν με μικτό μισθό >=1400 -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κι εγώ χαβαλεδιάζω εδώ και χρόνια στην Ελλάδα αλλά μερικές φορές θα ήθελα να κάνω κάτι πιο σοβαρό. Φίλος μου που ήρθε για διακοπές το καλοκαίρι μου είπε 'δεν κάνεις απολύτως τίποτε εδώ, εμείς δοκιμάσαμε μια καινούρια ανάφλεξη (plasma torch) σε βενζινοκινητήρα, τόσο δυνατή που μπορείς να έχεις εξαιρετικά φτωχά μείγματα και να δουλεύεις το κινητήρα σαν ντίζελ'Σίγουρα...Το ιδανικό θα ήταν να κάνεις κάτι πολύ ενδιαφέρον σε ρυθμούς που εσύ επιλέγεις...Αν όμως για να 'δεις' τα ενδιαφέροντα πρέπει κάποιος να σε ξεζουμίζει ακατάπαυστα (είτε λέγεται πελάτης, είτε εργοδότης) εγώ δεν θα πάρω... Προτιμώ την ησυχία μου
-
Λες και δεν ξέρεις ότι δεν μπορείς να επιλέγεις τους ρυθμούς της δουλειάς
Είτε θα κάθεσαι ή θα έρχονται όλα μαζί - πάντα, κανόνας.
Κι αν κάνεις το λάθος και αναλάβεις κάτι σαν project manager έχεις χάσει κάθε έλεγχο ρυθμού. Αν χρειάζεται να πάνε 2 άτομα να δουλέψουν Κυριακή, ΠΡΕΠΕΙ να είσαι εκεί, έστω κι αν μόνο κοιτάς - αλλιώς περνούν οι προθεσμίες και είσαι εκτεθειμένος. Μπορεί να παίρνεις τα περισσότερα λεφτά αλλά έχει πολύ πίεση, χώρια που δεν πρέπει να είσαι φίλος με κανέναν (αν δεν βυσματώσεις 2 άτομα να δουλέψουν Σάββατο/Κυριακή, τη Δευτέρα θα κάθονται 10).
-
βιολογικες καλλιεργειες
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
βιολογικες καλλιεργειεςΣυγνώμη, αλλά το να κάθομαι και να βλέπω ένα φυτό να μεγαλώνει είναι κάτι που δεν το αντέχω.
Πάντως φίλος μου (που για πάρα πολλά χρόνια έγραφε κώδικα) σχεδόν έχει γίνει αγρότης. Πρέπει να τον δω από κοντά, έμαθα ότι πήρε και τρακτέρ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
βιολογικες καλλιεργειες
Συγνώμη, αλλά το να κάθομαι και να βλέπω ένα φυτό να μεγαλώνει είναι κάτι που δεν το αντέχω.
Πάντως φίλος μου (που για πάρα πολλά χρόνια έγραφε κώδικα) σχεδόν έχει γίνει αγρότης. Πρέπει να τον δω από κοντά, έμαθα ότι πήρε και τρακτέρ.
δεν βλεπεις 1, εχεις ολοκληρα στρεματα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
:ysterical: Συγνώμη, αλλά το να κάθομαι και να βλέπω ένα φυτό να μεγαλώνει είναι κάτι που δεν το αντέχω.Το έχεις κάνει ποτέ, Λέοντα;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το έχεις κάνει ποτέ, Λέοντα;Εκτός από φυτά εσωτερικού χώρου, ομολογώ πως όχι. Πάντως εκτός από το φίλο που σιγά σιγά γίνεται αγρότης, και ο πατέρας ενός φίλου μου έχει αγοράσει 20 στρέμματα ελιές και άλλες καλιέργειες (αυτός έχει 2 τρακτέρ, μικρό και μεγάλο ΚΑΙ αγροτικό που το φορτώνει) - o άνθρωπος δεν είχε καμιά σχέση με αυτά, όλη του τη ζωή ήταν έμπορος υφασμάτων
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Συγνώμη, αλλά το να κάθομαι και να βλέπω ένα φυτό να μεγαλώνει είναι κάτι που δεν το αντέχω.Και φαντασου αφου το εχεις δει να μεγαλωνει,ενα χαλαζι ή μια ασθένεια να στο κάνει στάχτη,και εσυ απλως να βλεπεις ανημπορος...
-
Το ίδιο συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις. Παράγεις ένα προϊόν κι έρχεται ένας τύπος με 10 κοντέινερ από την Κίνα και πλημμυρίζει την αγορά. Έχοντας να αποπληρώσεις δάνεια και να ξεπληρώσεις προμηθευτές, είσαι επαγγελματικά νεκρός.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Συγνώμη, αλλά το να κάθομαι και να βλέπω ένα φυτό να μεγαλώνει είναι κάτι που δεν το αντέχω.
Και φαντασου αφου το εχεις δει να μεγαλωνει,ενα χαλαζι ή μια ασθένεια να στο κάνει στάχτη,και εσυ απλως να βλεπεις ανημπορος...
Δεν γίνεται να τ' ασφαλίσεις;;;
Ρωτάω, δε το ξέρω...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Και φαντασου αφου το εχεις δει να μεγαλωνει,ενα χαλαζι ή μια ασθένεια να στο κάνει στάχτη,και εσυ απλως να βλεπεις ανημπορος...
Ρωτάω, δε το ξέρω...
Υπαρχει ο ΕΛΓΑ!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ρωτάω, δε το ξέρω...
Υπαρχει ο ΕΛΓΑ!!
Όχι ρε!!!!! Δες τι πήγε και σκέφτηκε...
Σε καμμιά σοβαρή ασφαλιστική εννοώ...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...Κι αν κάνεις το λάθος και αναλάβεις κάτι σαν project manager έχεις χάσει κάθε έλεγχο ρυθμού. Αν χρειάζεται να πάνε 2 άτομα να δουλέψουν Κυριακή, ΠΡΕΠΕΙ να είσαι εκεί, έστω κι αν μόνο κοιτάς - αλλιώς περνούν οι προθεσμίες και είσαι εκτεθειμένος. Μπορεί να παίρνεις τα περισσότερα λεφτά αλλά έχει πολύ πίεση, χώρια που δεν πρέπει να είσαι φίλος με κανέναν (αν δεν βυσματώσεις 2 άτομα να δουλέψουν Σάββατο/Κυριακή, τη Δευτέρα θα κάθονται 10).Καλά δεν είναι ακριβώς έτσι το project management
(Tip: Μη δώσεις για PMP) -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
...Κι αν κάνεις το λάθος και αναλάβεις κάτι σαν project manager έχεις χάσει κάθε έλεγχο ρυθμού. Αν χρειάζεται να πάνε 2 άτομα να δουλέψουν Κυριακή, ΠΡΕΠΕΙ να είσαι εκεί, έστω κι αν μόνο κοιτάς - αλλιώς περνούν οι προθεσμίες και είσαι εκτεθειμένος. Μπορεί να παίρνεις τα περισσότερα λεφτά αλλά έχει πολύ πίεση, χώρια που δεν πρέπει να είσαι φίλος με κανέναν (αν δεν βυσματώσεις 2 άτομα να δουλέψουν Σάββατο/Κυριακή, τη Δευτέρα θα κάθονται 10).
Καλά δεν είναι ακριβώς έτσι το project management
(Tip: Μη δώσεις για PMP)Στην Ελλάδα έτσι είναι, τουλάχιστον όταν ο pm έχει ομάδα. Εκτός κι αν είσαι pm του εαυτού σου (γίνεται κι αυτό).
-
duplicate.
-
Ρε παιδια παιρνει ο μεσος συνταξιουχος 800 ευρω;
Εγω εχω συγγενεις εν Ελλαδι και ειναι συνταξιουχοι. Απλος εργατης ηταν ο ξαδερφος στον ΟΛΠ. Τωρα μενουν ζευγαρι εχουν το δικο τους σπιτι (διαμερισμα). Αυτοκινητο που κουνιεται μια φορα στον μηνα για να μην πεθανει η μπαταρια. Δυο φορες τον χρονο στο χωριο ειναι το μονο βενζινοεξοδο. Κινητο μονο ενα καρτοτηλεφωνο. Φυσικα εχουν ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ, κοινοχρηστα, πετρελαιο κτλ...Δεν μπορω να φανταστω οτι παιρνουν καθαρα 800. Αλλα ισως.
Νικος
Ο χρήστης klong έγραψε:
τα πραγματα ειναι πολυ απλα.
στην ελληνικη επαρχια οντως περνας ανετα ως φοιτητης, αλλα και περνας (σκετο) ως μισθωτος με το ποσο των 800 ευρω.
το θεμα ειναι οτι κατι τετοιο θα ηταν μια χαρα στην περιπτωση που εισαι μονος και οι αναγκες σου ετσι δεν ειναι μεγαλες
το να κανεις οικογενεια ομως με 800 ευρω, μαλλον δεν ειναι και καμια προοπτικη της προκοπης..
δηλαδη πως το βλεπω εγω:
οταν εισαι 24-25 χρονων και εισαι μονος και λιγακι στα @@ σου και δεν εχεις και τρελες απαιτησεις τα 800 ευρω ειναι οκ. οταν ομως 30αριζεις τοτε δεν ειναι, μη λεμε μαλακιες...
εξωτερικο ειναι σταντε καλυτερα για καποιον πτυχιουχο αλλα εχει να κανει και με το τι θυσιες εισαι διατεθημενος να κανεις (για να ζησεις εξω)
δλδ εισαι διατεθημενος να δουλεψεις αγγλια και να τρως τα χαλαζια και τις υγρασιες, τους chavs και τα σχετικα, να αφησεις πισω φιλους-οικογενεια κλπ;Το να κάνεις οικογένεια με 800
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Στην Ελλάδα έτσι είναι, τουλάχιστον όταν ο pm έχει ομάδα. Εκτός κι αν είσαι pm του εαυτού σου (γίνεται κι αυτό).Άλλη μια αφοριστική τοποθέτηση για τις συνθήκες στην Ελλάδα.
Ο κακός PM είτε στην Ελλάδα είναι, είτε στη μη-Ελλάδα, πάλι κακός PM θα είναι. Η διαφορά είναι οτι στην πρώτη περίπτωση έχει τη δικαιολογία πιο εύκολη. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το έχεις κάνει ποτέ, Λέοντα;
Εκτός από φυτά εσωτερικού χώρου, ομολογώ πως όχι. Πάντως εκτός από το φίλο που σιγά σιγά γίνεται αγρότης, και ο πατέρας ενός φίλου μου έχει αγοράσει 20 στρέμματα ελιές και άλλες καλιέργειες (αυτός έχει 2 τρακτέρ, μικρό και μεγάλο ΚΑΙ αγροτικό που το φορτώνει) - o άνθρωπος δεν είχε καμιά σχέση με αυτά, όλη του τη ζωή ήταν έμπορος υφασμάτων
Το μόνο καλύτερο από το να ανασταίνεις μια καλλιέργεια (ή μια επιχείρηση - το ίδιο είναι), είναι να ανασταίνεις παιδιά.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....