-
Ο χρήστης skye έγραψε:
τα πραγματα ειναι πολυ απλα.
στην ελληνικη επαρχια οντως περνας ανετα ως φοιτητης, αλλα και περνας (σκετο) ως μισθωτος με το ποσο των 800 ευρω.
το θεμα ειναι οτι κατι τετοιο θα ηταν μια χαρα στην περιπτωση που εισαι μονος και οι αναγκες σου ετσι δεν ειναι μεγαλες
το να κανεις οικογενεια ομως με 800 ευρω, μαλλον δεν ειναι και καμια προοπτικη της προκοπης..
δηλαδη πως το βλεπω εγω:
οταν εισαι 24-25 χρονων και εισαι μονος και λιγακι στα @@ σου και δεν εχεις και τρελες απαιτησεις τα 800 ευρω ειναι οκ. οταν ομως 30αριζεις τοτε δεν ειναι, μη λεμε μαλακιες...
εξωτερικο ειναι σταντε καλυτερα για καποιον πτυχιουχο αλλα εχει να κανει και με το τι θυσιες εισαι διατεθημενος να κανεις (για να ζησεις εξω)
δλδ εισαι διατεθημενος να δουλεψεις αγγλια και να τρως τα χαλαζια και τις υγρασιες, τους chavs και τα σχετικα, να αφησεις πισω φιλους-οικογενεια κλπ;Το να κάνεις οικογένεια με 800
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
...όταν χρειαστεί να κάνει checkout και να διορθώσει κώδικά του.
... το 2008 που θα έχει συνέρθει η 'εταιρική δομή' από τις διαδικασίες
της συγχώνευσης αλλά επειδή τέτοιες υποσχέσεις έχω ακούσει πολλές
κρατάω και μικρό καλάθι.Φίλε kyan, κάπoια keywords σου μου λένε ότι δουλεύαμε εσύ στην Α και εγώ στην Β πρίν τη
συγχώνευση σε ΑΒ.Τέλος πάντων.
Πείτε βρε και κανα όνομα εταιρίας να μαθαίνουμε, αφου φύγατε πλέον...
Ρε μη με καρφώνετε έτσι! Εγώ δεν έφυγα (ακόμα)!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
στην ελληνικη επαρχια οντως περνας ανετα ως φοιτητης, αλλα και περνας (σκετο) ως μισθωτος με το ποσο των 800 ευρω.
το θεμα ειναι οτι κατι τετοιο θα ηταν μια χαρα στην περιπτωση που εισαι μονος και οι αναγκες σου ετσι δεν ειναι μεγαλες
το να κανεις οικογενεια ομως με 800 ευρω, μαλλον δεν ειναι και καμια προοπτικη της προκοπης..
δηλαδη πως το βλεπω εγω:
οταν εισαι 24-25 χρονων και εισαι μονος και λιγακι στα @@ σου και δεν εχεις και τρελες απαιτησεις τα 800 ευρω ειναι οκ. οταν ομως 30αριζεις τοτε δεν ειναι, μη λεμε μαλακιες...
εξωτερικο ειναι σταντε καλυτερα για καποιον πτυχιουχο αλλα εχει να κανει και με το τι θυσιες εισαι διατεθημενος να κανεις (για να ζησεις εξω)
δλδ εισαι διατεθημενος να δουλεψεις αγγλια και να τρως τα χαλαζια και τις υγρασιες, τους chavs και τα σχετικα, να αφησεις πισω φιλους-οικογενεια κλπ;καλα ρε ξεπλενη στην Αγγλια ειπαμε να πας να δουλεψεις οχι σε ωρυχεια στην αφρικη!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
δηλαδη πως το βλεπω εγω:
δλδ εισαι διατεθημενος να δουλεψεις αγγλια και να τρως τα χαλαζια και τις υγρασιες, τους chavs και τα σχετικα, να αφησεις πισω φιλους-οικογενεια κλπ;καλα ρε ξεπλενη στην Αγγλια ειπαμε να πας να δουλεψεις οχι σε ωρυχεια στην αφρικη!
εσυ σαν chav εξαιρεισαι και σιγουρα θα περασες καλα
-
Δεν ξερω καν τι ειναι το chav, αν ειναι ' πανεμορφος πανεξυπνος και πλουσιοτατος νεος που τον κυνηγουν ολες οι γυναικες της πολης αλλα αυτος διαλεςγει μονο τις καλητερς' οκ τα παραδεχομαι ειμαι, αλλα να ξερεις δεν ειναι καθολου ευκολο....ειναι σαν καταρα ποσες να ικανοποιησεις πια!
-
Chav = κάγκουρας.
Ας μην τσατάρουμε όμως εδώ.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν ξερω καν τι ειναι το chav, αν ειναι ' πανεμορφος πανεξυπνος και πλουσιοτατος νεος που τον κυνηγουν ολες οι γυναικες της πολης αλλα αυτος διαλεςγει μονο τις καλητερς' οκ τα παραδεχομαι ειμαι, αλλα να ξερεις δεν ειναι καθολου ευκολο....ειναι σαν καταρα ποσες να ικανοποιησεις πια!http://en.wikipedia.org/wiki/Chav
καλα σπουδασες αγγλια και δεν ξερεις τι ειναι οι chavs?
μπας και επινες τιποτα βαρυ ομορφε και εξυπνε κοπριτη; -
το chavs και εγώ δεν το ήξερα . Απ'ότι κατάλαβα για τις γυναίκες είναι συνώνυμο του slapper
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Chav = κάγκουρας.Ας μην τσατάρουμε όμως εδώ.
δεν ειναι απλως καποιος 'καγκουρας'
ειναι ο κλασσικος καμμενος αγγλος που συνηθως φοραει φορμες και σπορτεξ και μπορει να σε ενοχλησει στο δρομο
τους εχετε συναντησει οσοι εχετε παει uk, απλα δεν ξερατε πως λεγονται μαλλον
sorry για τα οφ τοπικ -
[quote='vengas'][quote='ratanplan']Δυστηχως ο ZARDOZ εχει δικιο!
Ολες οι σχολες που βγαινουν μιλουνια καθε χρονο πληροφορικαριοι και δ.επιχειρησεων εχουν πολυ κακη επαγγελματικη αποκατασταση, το 90% που θα βρει δουλεια θα είναι δουλος, τουλαχιστον οι πληροφορικαριοι δεν πανε με κουστουμια και γραβατες στη δουλεια τους!
Οσοι εχουν το στομαχι να ανοιξουν δικη τους δουλεια να το κανουν εγω δεν θα μπορουσα με τπτ.
[quote='Vasgti'][quote='koutsan'][quote='Vasgti'][quote='vengas']
ενώ στις προοδευμένες χωρες θα βγαζει πρωτο μισθο 4500 -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Chav = κάγκουρας.
ειναι ο κλασσικος καμμενος αγγλος που συνηθως φοραει φορμες και σπορτεξ και μπορει να σε ενοχλησει στο δρομο
sorry για τα οφ τοπικΤο ίδιο πράγμα είναι, με αποχρώσεις 'τοπικού' χαρακτήρα.
Chav = κάγκουρας = άνθρωπος με -συνήθως αλλά όχι πάντα- χαμηλό κοινωνικό/διανοητικό υπόβαθρο που δεν σέβεται τους γύρω του και προσπαθεί να επιδειχθεί όπως-όπως αλλά το κακό του γούστο και η αντικοινωνική του συμπεριφορά τον κάνει περίγελω.
-
Όσο για την πληροφορική, είναι ένα ιδιαίτερο αντικείμενο. Πολλοί την ακολουθούν γιατί πιστεύουν καλώς ή κακώς ότι 'είναι η επιστήμη του μέλλοντος' και ότι 'έχει σίγουρη εξασφάλιση'. Λόγω της φύσης της όμως αν δεν την αγαπάς πραγματικά δεν μπορείς να είσαι καλός σε αυτήν και τελικά θα σε εκδικηθεί κουράζοντας και περιθωριοποιώντας σε.
Εκτός βέβαια κι αν είσαι φελλός, οι οποίοι ως γνωστόν επιπλέουν παντού.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όσο για την πληροφορική, είναι ένα ιδιαίτερο αντικείμενο. Πολλοί την ακολουθούν γιατί πιστεύουν καλώς ή κακώς ότι 'είναι η επιστήμη του μέλλοντος' και ότι 'έχει σίγουρη εξασφάλιση'. Λόγω της φύσης της όμως αν δεν την αγαπάς πραγματικά δεν μπορείς να είσαι καλός σε αυτήν και τελικά θα σε εκδικηθεί κουράζοντας και περιθωριοποιώντας σε.Εκτός βέβαια κι αν είσαι φελλός, οι οποίοι ως γνωστόν επιπλέουν παντού.
Ένας φίλος μηχανικός με τεχνική εταιρία και πολλααά λεφτά λέει ότι οι πληροφορικάριοι είναι οι χειρώνακτες του μέλλοντος
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Chav = κάγκουρας.
sorry για τα οφ τοπικΤο ίδιο πράγμα είναι, με αποχρώσεις 'τοπικού' χαρακτήρα.
Chav = κάγκουρας = άνθρωπος με -συνήθως αλλά όχι πάντα- χαμηλό κοινωνικό/διανοητικό υπόβαθρο που δεν σέβεται τους γύρω του και προσπαθεί να επιδειχθεί όπως-όπως αλλά το κακό του γούστο και η αντικοινωνική του συμπεριφορά τον κάνει περίγελω.
δεν ειναι το ιδιο
στην ελλαδα παρομοια φαση με chavs δεν μπορεις να πεις τους καγκουρες γενικα..
ο καγκουρας ως εκφραση εχει επικρατησει στην ελλαδα κυριως γι'αυτον που ασχολειται με καγκουρεμενα οχηματα, και χρησιμοποιειται καμια φορα και γενικοτερα οσον αφορα το bold. στο 99% των περιπτωσεων ειναι ακινδυνος, εκτος οταν βρισκεται πισω απ'το τιμονι, και ειναι απο γελοιος μεχρι ενοχλητικος (επειδη πχ σου κολλαει στον προφυλακτηρα ή βαζει τερμα το στερεο κλπ)
στην περιπτωση της αγγλιας, ο chav ειναι πιθανο να σου λεει μαλακιες ενω ειναι με παρεα στο δρομο, αν εισαι κοπελα να σε ενοχλει καθως περπατας κλπ. συνηθως ειναι πολυ λιωμα ή απλα καμμενος απο τις πολλες φορες που γινεται λιωμα και προκαλει μονο αν ειναι με παρεα.
παρομοια φαση στην ελλαδα ηταν παλιοτερα (ισως ειναι ακομα σε μικροτερες ηλικιες, δεν ξερω) παρεες απο (φτιαγμενα) μηχανακια, βασικα παπακια..Όσο για την πληροφορική, είναι ένα ιδιαίτερο αντικείμενο. Πολλοί την ακολουθούν γιατί πιστεύουν καλώς ή κακώς ότι 'είναι η επιστήμη του μέλλοντος' και ότι 'έχει σίγουρη εξασφάλιση'. Λόγω της φύσης της όμως αν δεν την αγαπάς πραγματικά δεν μπορείς να είσαι καλός σε αυτήν και τελικά θα σε εκδικηθεί κουράζοντας και περιθωριοποιώντας σε.
πραγματικα, πολυ σοφη κουβεντα. το αντικειμενο μου ειναι στον 'ευρυτερο χωρο', δυστυχως ειχα αναγκαστει να μαθω στο πανεπιστημιο C++ και μετα java, ποτε ομως δεν μου αρεσε ο προγραμματισμος (εκτος απ'το δημοτικο που εκανα basic ) και ποτε δεν θα μπορουσα να γινω προγραμματιστης, ειδικα τη java τη σιχαθηκα, κριμα που εχασα τοσο χρονο διαβαζοντας πραγματα που δεν με ενδιεφεραν καθολου
γι'αυτο θελω να πω, οσοι σκεφτεστε στο μελλον να ακολουθησετε κατι τετοιο και δεν εχετε ιδεα, προτεινω να κατεβασετε κανα eclipse ξερω'γω να 'παιξετε' λιγο, να δειτε αν σας αρεσει και μετα αποφασιζετε αν εχετε φτιαχτει για να κανετε αυτη τη δουλεια..
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όσο για την πληροφορική, είναι ένα ιδιαίτερο αντικείμενο. Πολλοί την ακολουθούν γιατί πιστεύουν καλώς ή κακώς ότι 'είναι η επιστήμη του μέλλοντος' και ότι 'έχει σίγουρη εξασφάλιση'. Λόγω της φύσης της όμως αν δεν την αγαπάς πραγματικά δεν μπορείς να είσαι καλός σε αυτήν και τελικά θα σε εκδικηθεί κουράζοντας και περιθωριοποιώντας σε.
Ένας φίλος μηχανικός με τεχνική εταιρία και πολλααά λεφτά λέει ότι οι πληροφορικάριοι είναι οι χειρώνακτες του μέλλοντος
Γιατί, τα τελευταία 20 χρόνια τι κάνουν; δουλεύουν ώρες γραφείου
-
Δύο γραφείων ίσως...
-
παντως δεν παιρνουν ολοι οι προγραμματιστες μονο τοσα χρηματα(800-900). Οταν τελειώσουν μια δουλεια σε μερικές εταιρίες δινεται σε αυτούς ενα bonus.
Η αδερφή μου εχει ενα γνωστο που δουλευει στο δημόσιο. Δουλευει καθε μερα 8ωρο και γραφει καθημερινα ενα κομμάτι κώδικα. Του δινουν 1000 ευρώ και όταν τελειώσει του εχουν υποσχεθεί ενα bonusβεβαια το καλύτερο ειναι να γινεις καθηγητης σε γυμνασιο/λύκειο και να μαθαινεις τα παιδακια να ζωγραφίζουν και να χρησιμοποιούν το Power point δουλευοντας 4-5 ωρες και μετα να κααααθεσαι
αλλά δυστυχως οι καθηγητες που παιρνουν τωρα τελευταια ειναι πολύ λίγοι -
Ο χρήστης skye έγραψε:
δεν ειναι το ιδιο
στην ελλαδα παρομοια φαση με chavs δεν μπορεις να πεις τους καγκουρες γενικα..
ο καγκουρας ως εκφραση εχει επικρατησει στην ελλαδα κυριως γι'αυτον που ασχολειται με καγκουρεμενα οχηματα, και χρησιμοποιειται καμια φορα και γενικοτερα οσον αφορα το bold. στο 99% των περιπτωσεων ειναι ακινδυνος, εκτος οταν βρισκεται πισω απ'το τιμονι, και ειναι απο γελοιος μεχρι ενοχλητικος (επειδη πχ σου κολλαει στον προφυλακτηρα ή βαζει τερμα το στερεο κλπ)
στην περιπτωση της αγγλιας, ο chav ειναι πιθανο να σου λεει μαλακιες ενω ειναι με παρεα στο δρομο, αν εισαι κοπελα να σε ενοχλει καθως περπατας κλπ. συνηθως ειναι πολυ λιωμα ή απλα καμμενος απο τις πολλες φορες που γινεται λιωμα και προκαλει μονο αν ειναι με παρεα.Επίσης ο chav ή townie (όπως το ήξερα εγώ) δεν είναι απαραίτητο να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο (αν το κάνει θα οδηγά κυρίως παλιό fiesta ή metro). Συνήθως είναι στην τελευταία θέση στον πάνω όροφο του λεωφορείου με μπάφο και αγκαλιά κανα 15χρονο να της βάζει δάχτυλο. Ωραία πράγματα...
Η φορμίτσα, το καπελάκι και το χρυσό κόσμημα είναι απαραίτητα.
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
βεβαια το καλύτερο ειναι να γινεις καθηγητης σε γυμνασιο/λύκειο και να μαθαινεις τα παιδακια να ζωγραφίζουν και να χρησιμοποιούν το Power point δουλευοντας 4-5 ωρες και μετα να κααααθεσαι
αλλά δυστυχως οι καθηγητες που παιρνουν τωρα τελευταια ειναι πολύ λίγοιΞαδερφος μου 'πετυχε' αυτο το πραγμα πριν μερικα χρονια. Εγινε καθηγητης πληροφορικης. Νταξ... δεν λεω... μηνας μπαινει μηνας βγαινει ο παρας πεφτει....
Στα δικα μου ματια (τα ματια του geek ) αυτο ειναι ξεπεσμος. Ειχε ενα μυαλο που του εκοβε, και του αρεσε ο προγραμματισμος. Θα μπορουσε να πετυχει πραγματα... και να αξιωθει στον χωρο του. Αντ' αυτου... τζαμπα το διαβασμα και οι σπουδες. Τωρα δειχνει το paint σε ενα ματσο αδιαφορα ζωντανα.... και κατ΄ επεκταση εχει χασει και καθε επαφη με τις εξελιξεις στον χωρο του.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
βεβαια το καλύτερο ειναι να γινεις καθηγητης σε γυμνασιο/λύκειο και να μαθαινεις τα παιδακια να ζωγραφίζουν και να χρησιμοποιούν το Power point δουλευοντας 4-5 ωρες και μετα να κααααθεσαι
αλλά δυστυχως οι καθηγητες που παιρνουν τωρα τελευταια ειναι πολύ λίγοιΞαδερφος μου 'πετυχε' αυτο το πραγμα πριν μερικα χρονια. Εγινε καθηγητης πληροφορικης. Νταξ... δεν λεω... μηνας μπαινει μηνας βγαινει ο παρας πεφτει....
Στα δικα μου ματια (τα ματια του geek ) αυτο ειναι ξεπεσμος. Ειχε ενα μυαλο που του εκοβε, και του αρεσε ο προγραμματισμος. Θα μπορουσε να πετυχει πραγματα... και να αξιωθει στον χωρο του. Αντ' αυτου... τζαμπα το διαβασμα και οι σπουδες. Τωρα δειχνει το paint σε ενα ματσο αδιαφορα ζωντανα.... και κατ΄ επεκταση εχει χασει και καθε επαφη με τις εξελιξεις στον χωρο του.
Δεν ακούγεται πολύ άσχημα αν 'ξέρεις' να χειρίζεσαι τον ελεύθερο χρόνο σου (πράγμα καθόλου εύκολο σε διαβεβαιώ)...
Τα φράγκα, οι φιλοδοξίες, η εξουσία κοστίζουν πολύ σε φθορά και κόπο...Όσους ξέρω με φράγκα και 'επιτυχία' είναι 'δούλοι' κάποιου (του πελάτη , του χρήματος, του προισταμένου, του ιδανικού προτύπου αρσενικού)...Τρέχουν, αγχώνονται, παθαίνουν και κάνα δυο επεισόδια, χάνουν φίλους και μένουν με γνωριμίες κτλ....Βέβαια ο άπειρος ελεύθερος χρόνος που ευαγγελίζομαι και πρατικάρω εγώ είναι μεγάλη παγίδα : αν δεν έχεις ενδιαφέροντα και αν δεν ασκείσαι συνεχώς (πνευματικά κυρίως) θα σε λιώσει με την απεραντοσύνη του και με τη διαφορετικότητα που σου 'προσάπτει' απέναντι στο κυρίαρχο κοινωνικό πρότυπο του σκληρά εργαζόμενου και στη θεοποίηση της εργασίας...Είναι δίκοπο μαχαίρι...
Οπότε ίσως μία δουλειά που σε κοινωνικοποιεί λίγο και σου δίνει 5 δεκάρες χωρίς να σου πίνει το αίμα είναι η χρυσή τομή...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....