-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν είναι φίλε μου...απλά δεν είναι και ο δημόσιος τομέας όσο καλοπληρωμένος νομίζατε στο συνολο του. Κάποιοι πληρώνονταν παραπάνω και έχεις δίκιο...όχι όμως οι πολλοί!
το 'καλοπληρωμενος' ειναι πολυ σχετικο.
ειχα αναφερει παραδειγμα γνωστης, με απολυτηριο Δημοτικου, με 3 παιδια που δουλευει*** σε Υπουργειο με 650€. Πολλα ή λιγα;
*** δουλευει= απλα πηγαινει εκει και φευγει μετα απο 8 ωρες.
Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο μπορούμε να το συζητήσουμε...τα χρήματα που παίρνει αν προσέφερε-εργαζόταν θα τα χαρακτήριζα ελάχιστα.
Το γεγονός όμως ότι τεμπελιάζει και πληρώνεται με την ανοχή των υπολοίπων είναι απαράδεκτο και έχει να κάνει με αυτούς που προΐστανται σε αυτή. Προσωπικά αν εργαζόταν δίπλα μου θα την τσάκιζα. Δυστυχώς το γεγονός ότι υπάρχει ατιμωρησία σε παρασιτικές συμπεριφορές δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του δημόσιου τομέα...θα έλεγα ότι χαρακτηρίζει εν γένει την σχέση του Έλληνα με το κράτος!η ιδια χαρακτηριζει τα λεφτα ως αρκετα καλα, οχι γιατι δεν δουλευει, αλλα γιατι με τις γνωσεις της, την ανυπαρκτη προυπηρεσια, και 3 παιδια, δεν θα εβρισκε πουθενα δουλεια στον ΙΤ με αυτα τα λεφτα.
αφού καμαρώνει να τεμπελιάζει και να πληρώνεται δημοσιοποιώντας το κιόλας εγώ καλύτερα να ...
εδω εκαναν 3 μηνες να της βρουν καρεκλα για να καθεται και συ γκρινιαζεις;
βασικα προσεληφθει για να μεταφερει φακελους απο γραφειο σε γραφειο, αλλα πλεον υπαρχει το email (!!!), οποτε δεν εχει αντικειμενο. Φυσικα θα μπορουσε καποιος να της αναθεσει καποια αλλη εργασια, αλλα ποιος θα το κανει;
δεν ξέρεις πόσο θυμώνω όταν διαβάζω τέτοιες ιστορίες που φυσικά δεν είναι λίγες...χαίρομαι όμως που τα τελευταία 10 χρόνια έχουν μπει στο δημόσιο αξιόλογοι άνθρωποι που παλεύουν να τ' αλλάξουν. Ο λόγος που δεν βλέπεις άμεσα τις αλλαγές είναι ότι εκ των πραγμάτων αυτά τα άτομα δεν κάθονται στις θέσεις των προϊσταμένων όπως θα έπρεπε...οψόμεθα όμως...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Θα μου μείνει αξέχαστη μια επίσκεψη μου στα κεντρικά της τράπεζας της Ελλάδος - Πανεπιστημίου ή Σταδίου νομίζω - πριν 15-20 χρόνια.
Μπήκα σε μια τεράστια αίθουσα - το εννοώ - η οποία είχε την εξής διαρρύθμιση. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ταμείων/ γκισέδων πίσω από τους οποίους υπήρχαν δεκάδες των δεκάδων γραφεία με ανθρώπους να κάθονται και στην κυριολεξία να τα ξύνουν ανεξαρτήτως φύλλου. Το λέω γιατί έκατσα αρκετή ώρα περιμένοντας να εξυπηρετηθώ και παρατηρούσα τι γινόταν πίσω από τα ταμεία. Κουβεντούλα, καφεδάκι, πειράγματα, γελάκια 'τί κάνεις το βράδυ μωρό μου', 'μη φοβάσαι κοπέλα μου η απιστία δεν είναι κάτι κακό ο άντρας σου δεν θα το μάθει ποτέ' κλπ κλπ. Στην πράξη οι μόνοι που δούλευαν ήταν οι υπάλληλοι στα ταμεία.Άσχετο, μετά που έφυγα από την τράπεζα πήγα πιο κάτω προς την Ομόνοια που είχε ένα Wendys και χτύπησα ένα χάμπουργερ γίγας και μου πέρασε κάπως η στεναχώρια από όσα είχα δει.
όταν γράφεις ότι είδες αυτό το θέαμα και δεν σε αμφισβητώ...πως να σε πείσω ότι σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου σκίζονται στην δουλειά για τα μισά χρήματα από δαύτους; Πως να σε κάνω να πιστέψεις ότι δεν είναι όλα τα ...δάκτυλα του χεριού όμοια;
Εγώ το ξέρω ότι τα δάχτυλα δεν είναι όμοια, εσύ γιατί δεν παραδέχεσαι ότι ένα τεράστιο ποσοστό του δημοσίου τομέα εδώ και δεκαετίες έτρωγε με χρυσά κουτάλια ενώ ο ιδιωτικός τομέας πήγαινε κωλοφερέντζα?
διαφωνώ με την θεώρηση του ποσοστού ως τέραστιο....θα το αντικαταστήσω μετην λέξη 'σεβαστό'! Να ξέρεις όμως ότι υπάρχουν και στον ΙΤ θέσεις που περνάνε καλά και πληρώνονται δυσανάλογα υψηλά. Να γενικεύσω;;;
-
Τί να γενικευσεις? Δεν είναι γενικό φαινόμενο ότι η μία πλεύρα είχα τη σιγουριά του αύριο, του μεθαύριο ενω ή άλλη δεν είχε τη σιγουρια ούτε καν του επόμενου δευτερολέπτου? Αλήθεια ή ψέματα? Δεν είναι γεγονός το πόσο μεγάλη ανασφάλεια, το πόσο μεγάλο άγχος, φόβο είχε ένα του ιδιωτικού τομέα απο ένα με τις ίδιες απολαβές στο δημόσιο? Με πόσους κόπους έπαιρνε τις υψηλές απολαβές ένας του ιδωτικού και με πόσους κόπους ένα του δημοσίου?
-
ναι αλλά ο εργατικός και ο ικανός στον ιδιωτικό τομέα ανταμείβονταν περισσότερο σε βάθος χρόνου και συνέχιζε με αμείωτο ρυθμό γνωρίζοντας ότι ανταμείβεται...στο δημόσιο τα κουκιά ήταν συγκεκριμένα ανά θέση....ότι και να κάνεις αυτά θα πάρεις...λογικό λοιπόν η απόδοση του υπαλλήλου να είχε να κάνει καθαρά με το πόσο φιλότιμος ήταν. Αυτό κάνειαπαραίτητα κακό τον υπάλληλο;
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ναι αλλά ο εργατικός και ο ικανός στον ιδιωτικό τομέα ανταμείβονταν περισσότερο σε βάθος χρόνου και συνέχιζε με αμείωτο ρυθμό γνωρίζοντας ότι ανταμείβεται...στο δημόσιο τα κουκιά ήταν συγκεκριμένα ανά θέση....ότι και να κάνεις αυτά θα πάρεις...λογικό λοιπόν η απόδοση του υπαλλήλου να είχε να κάνει καθαρά με το πόσο φιλότιμος ήταν. Αυτό κάνειαπαραίτητα κακό τον υπάλληλο;Στον ιδιωτικό τομέα αν δεν είσαι εργατικός έχεις φάει πόρτα. Το ίδιο συμβαίνει και στον δημόσιο, τουλάχιστον μέχρι πρίν λίγα χρόνια? Στον ιδιωτικό τομέα οι θέσεςι εργασίας δεν είναι και πολύ ελαστικές σε αντίθεση με το δημόσιο όπου χωρίς λόγο γινόταν προσλήψεις. Αυτοί όλοι δεν ήταν κακοί υπάλληλοι?
-
Το δημόσιο, σαν εργοδότης, είναι κακοπληρωτής παιδιά, μην την ψάχνετε.
Υπερδουλεύεις, υποπληρώνεσαι .
Απόδειξη;
Τα κύματα παραιτήσεων δυ, που αναζητούν την τύχη τους στον τρυφερό ιδιωτικό τομέα.
Επειδή δεν προλαβαίνω, κάποιος δυ είμαι σίγουρος ότι θα μας βρει σχετικό λινκ.
(α, και τα συσσίτια. Γεμάτα δυ). -
[edit όχι δεν θα μπλεχτώ ξανά στην ίδια συζήτηση ]
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
ναι αλλά ο εργατικός και ο ικανός στον ιδιωτικό τομέα ανταμείβονταν περισσότερο σε βάθος χρόνου και συνέχιζε με αμείωτο ρυθμό γνωρίζοντας ότι ανταμείβεται...στο δημόσιο τα κουκιά ήταν συγκεκριμένα ανά θέση....ότι και να κάνεις αυτά θα πάρεις...λογικό λοιπόν η απόδοση του υπαλλήλου να είχε να κάνει καθαρά με το πόσο φιλότιμος ήταν. Αυτό κάνειαπαραίτητα κακό τον υπάλληλο;
Στον ιδιωτικό τομέα αν δεν είσαι εργατικός έχεις φάει πόρτα. Το ίδιο συμβαίνει και στον δημόσιο, τουλάχιστον μέχρι πρίν λίγα χρόνια? Στον ιδιωτικό τομέα οι θέσεςι εργασίας δεν είναι και πολύ ελαστικές σε αντίθεση με το δημόσιο όπου χωρίς λόγο γινόταν προσλήψεις. Αυτοί όλοι δεν ήταν κακοί υπάλληλοι?
καλό για στερεότυπο αλλά καθόλα αναληθές
-
Ρε παιδιά, είναι ανάγκη να αρνείστε μια απλή και λογική πραγματικότητα, επειδή λατρεύετε ορισμένα τοτέμ;
Το ότι κάποιοι είναι καλοβολεμένοι στον ΙΤ, που προσλήφθηκαν λόγω συγγενειών, πολιτικών φίλων, γούστων του επιχειρηματία κλπ, σημαίνει ότι αυτός είναι ο κανόνας; Ότι δεν απολύεται όποιος τα ξύνει, χωρίς ν' ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες (η συντριπτικότατη πλειοψηφία); Ότι στο ΔΤ αυτό ισχύει αντιστρόφως ανάλογα;
Εεεεε... -
Ελληνας ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Δεν είναι φίλε μου...απλά δεν είναι και ο δημόσιος τομέας όσο καλοπληρωμένος νομίζατε στο συνολο του. Κάποιοι πληρώνονταν παραπάνω και έχεις δίκιο...όχι όμως οι πολλοί!
το 'καλοπληρωμενος' ειναι πολυ σχετικο.
ειχα αναφερει παραδειγμα γνωστης, με απολυτηριο Δημοτικου, με 3 παιδια που δουλευει*** σε Υπουργειο με 650€. Πολλα ή λιγα;
*** δουλευει= απλα πηγαινει εκει και φευγει μετα απο 8 ωρες.
Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο μπορούμε να το συζητήσουμε...τα χρήματα που παίρνει αν προσέφερε-εργαζόταν θα τα χαρακτήριζα ελάχιστα.
Το γεγονός όμως ότι τεμπελιάζει και πληρώνεται με την ανοχή των υπολοίπων είναι απαράδεκτο και έχει να κάνει με αυτούς που προΐστανται σε αυτή. Προσωπικά αν εργαζόταν δίπλα μου θα την τσάκιζα. Δυστυχώς το γεγονός ότι υπάρχει ατιμωρησία σε παρασιτικές συμπεριφορές δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του δημόσιου τομέα...θα έλεγα ότι χαρακτηρίζει εν γένει την σχέση του Έλληνα με το κράτος!η ιδια χαρακτηριζει τα λεφτα ως αρκετα καλα, οχι γιατι δεν δουλευει, αλλα γιατι με τις γνωσεις της, την ανυπαρκτη προυπηρεσια, και 3 παιδια, δεν θα εβρισκε πουθενα δουλεια στον ΙΤ με αυτα τα λεφτα.
αφού καμαρώνει να τεμπελιάζει και να πληρώνεται δημοσιοποιώντας το κιόλας εγώ καλύτερα να ...
εδω εκαναν 3 μηνες να της βρουν καρεκλα για να καθεται και συ γκρινιαζεις;
βασικα προσεληφθει για να μεταφερει φακελους απο γραφειο σε γραφειο, αλλα πλεον υπαρχει το email (!!!), οποτε δεν εχει αντικειμενο. Φυσικα θα μπορουσε καποιος να της αναθεσει καποια αλλη εργασια, αλλα ποιος θα το κανει;
δεν ξέρεις πόσο θυμώνω όταν διαβάζω τέτοιες ιστορίες που φυσικά δεν είναι λίγες...χαίρομαι όμως που τα τελευταία 10 χρόνια έχουν μπει στο δημόσιο αξιόλογοι άνθρωποι που παλεύουν να τ' αλλάξουν. Ο λόγος που δεν βλέπεις άμεσα τις αλλαγές είναι ότι εκ των πραγμάτων αυτά τα άτομα δεν κάθονται στις θέσεις των προϊσταμένων όπως θα έπρεπε...οψόμεθα όμως...
του Σπυρου έγινε
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Και για αυτούς που ισχυρίζονται ότι οι μισθοί του δημοσίου έφτασαν πλέον στα επίπεδα που βρισκόταν ο ΙΤ εδώ και χρόνια, μια ερώτηση: σε ποια θέση στον ΙΤ, εργαζόμενος 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, με απαιτούμενα τυπικά προσόντα ΠΕ (& MSc) έγγαμος, σε εργασία εκτός έδρας, θα λάμβανε καθαρές μηνιαίες αποδοχές 950 € & συνολικές ετήσιες 12.000 €? Επαναλαμβάνω, μετά από 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη...Καθε μερα καθομαι διπλα σε εναν με εννια χρονια στην εταιρια που παιρνει κατι λιγοτερο απο τα 950. Και δυστυχως θα μειωθει λιγο συντομα. Εντος εδρας του βεβαια, αλλα χωρις καποιου ειδους μονιμοτητα και με συνολικα 13 χρονια εργασιας. Οχι οτι σημαινει κατι που το γραφω, περα απο την απεραντοσυνη των περιπτωσεων.
-
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
http://news247.gr/oikonomia/ypshlos_o_katwtatos_misthos.1582261.html?fb_ref=recHPΑραγε η Alpha τι πιστευει για τους μισθους στελεχων φαληρημενων και κρατικα στηριζομενων τραπεζων ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ρε παιδιά, είναι ανάγκη να αρνείστε μια απλή και λογική πραγματικότητα, επειδή λατρεύετε ορισμένα τοτέμ;Το ότι κάποιοι είναι καλοβολεμένοι στον ΙΤ, που προσλήφθηκαν λόγω συγγενειών, πολιτικών φίλων, γούστων του επιχειρηματία κλπ, σημαίνει ότι αυτός είναι ο κανόνας; Ότι δεν απολύεται όποιος τα ξύνει, χωρίς ν' ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες (η συντριπτικότατη πλειοψηφία); Ότι στο ΔΤ αυτό ισχύει αντιστρόφως ανάλογα;
Εεεεε...Το αυτό.
Επίσης δέν υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα, είναι της φαντασίας σου και όλα τα εγκληματα τα κάνουν έλληνες. Αν δεν με πιστεύεις να σου βάλω και μερικά λίνκ
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ρε παιδιά, είναι ανάγκη να αρνείστε μια απλή και λογική πραγματικότητα, επειδή λατρεύετε ορισμένα τοτέμ;
Το ότι κάποιοι είναι καλοβολεμένοι στον ΙΤ, που προσλήφθηκαν λόγω συγγενειών, πολιτικών φίλων, γούστων του επιχειρηματία κλπ, σημαίνει ότι αυτός είναι ο κανόνας; Ότι δεν απολύεται όποιος τα ξύνει, χωρίς ν' ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες (η συντριπτικότατη πλειοψηφία); Ότι στο ΔΤ αυτό ισχύει αντιστρόφως ανάλογα;
Εεεεε...Το αυτό.
Επίσης δέν υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα, είναι της φαντασίας σου και όλα τα εγκληματα τα κάνουν έλληνες. Αν δεν με πιστεύεις να σου βάλω και μερικά λίνκ
Αν εννοείς τη σχετική συζήτηση στο ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ, εγώ δεν αναφέρθηκα κάπου στην αυξημένη εγκληματικότητα (ποσοτικά), αλλά στο γεγονός ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι ορισμένα αποτρόπαια εγκλήματα είναι αποκλειστικά ξενόφερτα (ποιοτικά) όπως οι ληστείες, οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες ηλικιωμένων. Τέλος πάντων, είμαστε εντελώς .
-
Τελικά ο μισθός των 600 ευρώ/μήνα στον ΙΤ είναι μύθος και εξαίρεση? Μάθαμε και κάτι σήμερα.
-
Συνταγματικα κατοχυρωμενη δια βιου θεση εργασιας, κ καθοσαστε κ συζητατε για μισθους κ ποιος τον εχει μεγαλυτερο κ καλυτερο...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ωραια ατακα παντως το 'κρατήστε μου μια δόση ΤΕΜΠΕ'
Την δόση του ΤΕΜΠΜΕ μπορείς να την καθυστερήσεις κ 3 μήνες, χωρίς να μπορεί να σου κάνει κανένας τπτ. Πληρώνεις λίγο τόκο παραπάνω, εννοείται, αλλά τπτ άλλο.
Πρίν μερικές μέρες πλήρωσα την τελευταία δόση ενός δανείου ΤΕΜΠΜΕ. Στην τράπεζα μου λέγανε οτι αν το καθυστερήσω θα πληρώσω και τους τόκους των προηγούμενων δόσεων οι οποίες είχαν εξοφληθεί στην ώρα τους. Μούσια?
Ναι.
Αντιγράφω 1-2 post από άλλο forum (εκπαίδευσης) χωρίς παραπάνω σχόλια...
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουάριος 19, 2012, 03:45:50 μμ
μισθοδοσια Φεβρουαριου : βαθμος ΣΤ
ποσο :272 ευρω το δεκαπενθημερο με επιδομα παραμεθοριου μαζι.
το μηνα συνολο: 544 ευρω.
ενοικιο:500 ευρω, τηλεφωνο σταθερο:40 ευρω.
καλοφαγατα λοιπον!
η απολυτη ξεφτιλα...Παράθεση από: emmaki στις Ιανουάριος 19, 2012, 05:17:45 μμ
Φίλη μου, καθηγήτρια επίσης, με βαθμό Ε και παραμεθόριο, πήρε 15νθήμερο 250,55...........
Ενοίκιο πληρώνει 250, κοινόχρηστα 150 (κάνει και κρύο στα βόρεια που είναι), τηλέφωνο 40....πάει το μηνιάτικο.....Περισσεύουν 60 ευρώ για βενζίνες, φαγητό, ΔΕΗ, νερό.........Εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο. Είναι σίγουρα κατακριτέο και απαράδεκτο σε αυτή την εποχή που ζούμε ο οποιοδήποτε άνθρωπος να μην μπορεί να ζήσει αλλά απο εκεί και πέρα τί? Τί έχει κάνει ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός για τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα που έχουν τέτοιες ή παρόμοιες απολαβές εδώ και χρόνια?
Συμφωνώ, να απολυθούν όλοι οι ΔΥ (γιατροί, νοσοκόμοι, δάσκαλοι, αστυνομικοί, δεσμοφύλακες, κτλ...)
Mercyful_Fate, έπαιρναν ανέκαθεν 600€ στον ΙΤ ; Ποιοι οι ντελιβεράδες ;
Γιατί διαβάζοντας πολλούς εδώ μέσα προ κρίσης αλλά βλέποντας και πόσα έπαιρνα εγώ δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα αυτό που λες.Με μεταπτυχιακό και 3 ξένες γλώσσες, η πρώτη μου δουλειά μετά το στρατό ήταν 641 καθαρά. Και δεν είχα άδειο βιογραφικό από εργασιακή εμπειρία... Ξεκολλήστε. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, όπου ανέκαθεν οι μισθοί ήταν καλύτεροι (αλλά και η ζωή ακριβότερη) και εδώ στη φτωχομάνα, τουλάχιστον από το 2002 που δουλεύω εγώ, ένας μισθός 1.000 ευρώ ήταν όνειρο στον ΙΥ! Εγώ τα 1.000 ευρώ τα έφτασα το 2007 και με ωράριο 'όταν τελειώσεις'.
μια ερώτηση: σε ποια θέση στον ΙΤ, εργαζόμενος 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, με απαιτούμενα τυπικά προσόντα ΠΕ (& MSc) έγγαμος, σε εργασία εκτός έδρας, θα λάμβανε καθαρές μηνιαίες αποδοχές 950 € & συνολικές ετήσιες 12.000 €? Επαναλαμβάνω, μετά από 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη...
Σε αρκετές. Γνωρίζω αρκετούς τέτοιους ανθρώπους. Και σε λίγα χρόνια θα ήμουν ένας από αυτούς.
@spiros
Καλά και δεκτά όλα αυτά αλλά δεν απαντούν στην ερώτηση.Το ότι μέχρι πρίν πολύ λίγο καιρό ήταν όνειρο κάθε Έλληνα να μπεί στο δημόσιο τί να σημαίνει άραγε?
Το ότι από τα 600 με ωράριο 12ωρο/μέρα και αβεβαιότητα τα 650 με ωράριο 8ωρο και βεβαιότητα απασχόλησης είναι σαφώς καλύτερα...
Το έχω ξαναγράψει. Όταν (μετά το στρατό) βρήκα τη δουλειά των 641 ευρώ καθαρών (επαναλαμβάνω, με μεταπτυχιακό και 3 ξένες γλώσσες + εργασιακή εμπειρία), γνωστή μου διορίστηκε στη ΔΟΥ (είχε απλά ένα πτυχίο και ένα Lower), με πρώτο μισθό (καθαρό) περίπου 1900 ευρώ.
Εσύ (αν μπορούσες) που θα πήγαινες;;;;
ναι αλλά ο εργατικός και ο ικανός στον ιδιωτικό τομέα ανταμείβονταν περισσότερο σε βάθος χρόνου και συνέχιζε με αμείωτο ρυθμό γνωρίζοντας ότι ανταμείβεται..
Στον ιδιωτικό τομέα αν δεν είσαι εργατικός έχεις φάει πόρτα.
pipes εις το τετράγωνο.
-
edit... ε, ναι... δεν έχει νόημα...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....