-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πτυχιούχος ή μη υπάλληλος με μισθό 600-800 ευρώ μετά τις σπουδές και το στρατιωτικό και σε 'υπό απόλυση' κατάσταση καθημερινά βάσει των γούστων ενός αφεντικού, δεν μπορεί υπό λογικές συνθήκες να ξεφύγει από το οικογενειακό σπίτι...
Στη Σλοβενία των 400 ευρώ και με αντίστοιχο κόστος ζωής τα κατάφερνε. Και τώρα η χώρα είναι ένα έτος φωτός μπροστά από τη δική μας.
Στην Αμερική με πολλαπλάσια όλα, επίσης. Κι ας χρωστούσε τα δάνεια μια ζωή.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, μια από τα ίδια. Στην Τουρκία και τα Βαλκάνια, δεν γνωρίζω. Αλλά σε όλες μα όλες τις χώρες του 'ανεπτυγμένου' κόσμου, η μάνα δεν ταΐζει τον 30χρονο κανακάρη της στο στόμα, ούτε τον ξυπνάει στις 11 και του έχει αφήσει καφέ και χαρτζιλίκι στο κομοδίνο.Θα επανέλθω...
Nα χαρώ εγώ
Κατά βάση όμως ποιός ευθύνετε ρε Ηλία για αυτό το χάλι?
Δεν ευθύνεται η γενιά των πατεράδων μας?
Και το λέω 37άρης.(δεν ξέρω πόσο είσαι).
Η γενιά δηλ που έκανε σπίτια για να ζούμε στερήθηκε,έκανε εξωτερικό,στο σπίτι είχαμε τα ΠΑΝΤΑ και σήμερα σαν την αγελάδα που κάνει το γάλα και το ρίχνει μια κλωτσιά,οι ίδιοι άνθρωποι έχουν πουλήσει κτήματα,οικόπεδα και διαμερίσματα για να έχουν τα μανάρια τους μερσεντε και κινητά.
Να δούμε εμείς τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας.
Ξέρω ξέρω......το καινούριο μοντέλο της άουντι!!Ε γιατί να πα να δουλέψει ο άλλος?
Τι,θα πάω να δουλέψω σου λέει για 30 ευρώ?
Ωπα ρε μεγάλε,στην καφετέρια βγάζεις ποιό πολλά?
Πάνε δούλεψε,να δεις πως βγαίνει το γαμημένο το χρήμα και άμα είσαι μάγκας πάρε και κινητό με 1000 ευρώ και αμάξι με 40 000 ευρώ.Αστο Ηλία,πονεμένη ιστορία είναι.
Το βλέπω και με την πρώην πεθερά μου.Οτι θέλει η εγγονή,κινητά αυτά εκείνα τα άλλα.
Μάθε τε την έτσι λέω,και μετά όταν μεγαλώσει να ανοίγει τα πόδιαΔεν μπορούν να καταλάβουν ότι η επιτυχία και η ευτυχία είναι πρώτα στο μυαλό και όχι στην ευκαιριακή απόκτηση υλικών αγαθών.
Μια κατασταση στην οποία ο κόσμος νομίζει ότι είναι ευτυχισμένος....Θα επανέλθω με ένα πολύ γαμάτο κέιμενο που έγραψε ένας φίλος.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πτυχιούχος ή μη υπάλληλος με μισθό 600-800 ευρώ μετά τις σπουδές και το στρατιωτικό και σε 'υπό απόλυση' κατάσταση καθημερινά βάσει των γούστων ενός αφεντικού, δεν μπορεί υπό λογικές συνθήκες να ξεφύγει από το οικογενειακό σπίτι...
Στη Σλοβενία των 400 ευρώ και με αντίστοιχο κόστος ζωής τα κατάφερνε. Και τώρα η χώρα είναι ένα έτος φωτός μπροστά από τη δική μας.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, μια από τα ίδια. Στην Τουρκία και τα Βαλκάνια, δεν γνωρίζω. Αλλά σε όλες μα όλες τις χώρες του 'ανεπτυγμένου' κόσμου, η μάνα δεν ταΐζει τον 30χρονο κανακάρη της στο στόμα, ούτε τον ξυπνάει στις 11 και του έχει αφήσει καφέ και χαρτζιλίκι στο κομοδίνο.Θα επανέλθω...
Περασαμε και στην Ελλαδα την φαση με το ζωνάρι σφιγμένο,τοτε που τραγουδούσε ο Καζαντζίδης,τωρα καλώς ή καλώς, δεν θελουμε να την ξαναπεράσουμε,θελουμε ανεσεις και πραγματα που ειναι πολυτελειες τα χαρακτηρίζουμε αναγκαία (καφες 5Ε,κινητο,ακριβα ρουχα,αυτοκινητο κτλ)
Αγαπητέ Τίγρη,όταν πνευματικά είσαι άδειος (γενικός χαρακτηρισμός,μη παρεξηγηθούμε κι όλας ) η μόνη διέξοδος είναι τα προσωρινά υλικά αγαθά.
Και λέω προσωρινά γιατί σε 1 χρόνο το πολύ είσαι πάλι δυστυχισμένος κι άντε πάλι στον αγώνα της μάζας και του καταναλωτισμού.Το θέμα είναι να τα βρείς πρώτα με τον εαυτό σου....
-
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, μια από τα ίδια. Στην Τουρκία και τα Βαλκάνια, δεν γνωρίζω.
Θα επανέλθω...Δε νομίζω ότι η Ελλάδα είναι Σλοβενία. Είναι Ιταλία με λιγότερα χρήματα.
Στη Σλοβενία υποψιάζομαι ότι ο νέος μπορεί να πάει να πάρει πεζός την κοπελιά και να την πάει για παγωτό, όπως δηλαδή βλέπαμε στις ελληνικές ταινίες με το Βουτσά.
Σήμερα θα έρθει ο άλλος με το γυαλιστερό τρουμπάτο αμάξι (αγορασμένο από το μπαμπά ή με 999 δόσεις) και θα τον αφήσει να τρώει μαλλί της γριάς μόνος του.
Είμαι υπέρ της ανεξαρτητοποίησης, αλλά η κενωνία δε βοηθάει πλέον. Εκτός αν οι περισσότεροι γίνουν φυτά και αυνάνες, πράγμα που δεν θέλουν καθόλου όταν βλέπουν γύρω τους σπατάλη και επίδειξη.Αλλά σε όλες μα όλες τις χώρες του 'ανεπτυγμένου' κόσμου, η μάνα δεν ταΐζει τον 30χρονο κανακάρη της στο στόμα, ούτε τον ξυπνάει στις 11 και του έχει αφήσει καφέ και χαρτζιλίκι στο κομοδίνο.
Άλλο καπέλο αυτό. Είναι διαφορετική υπόθεση ο βουτυρομπεμπεδισμός από την οικονομική στενότητα που καταλήγει κατά κανόνα και σε κοινωνική περιθωριοποίηση βάσει των σήμερα ισχυόντων (κακώς, αλλά...)
-
Άλλο σπατάλη και επίδειξη και άλλο να μένεις με τους γονείς σου (και να σε τρέφουν) μέχρι τα 40. Για το δεύτερο οφείλεται η κατάσταση της οικονομίας και η ΑΝΕΡΓΙΑ.
-
Τη ζητάς την τηγανιά σου.Υπαρχει 'αλλη' Ελλαδα κι ας μην τη βλεπουμε. Μπορει να μην ειναι η Ελλαδα του Star, αλλα δεν ειναι και η Ελλαδα του 1/10.
Για τους 'ετσι' δε διαφωνω, προς θεου Τους βλεπω καθε μερα. Τονιζω, ομως, οτι υπαρχουν και οι 'αλλιως'
Μια χαρα το συζηταω οπως βλεπειςΥΓ. Δεν πιστευω οτι τα κοστη στη Σλοβενια, ηταν απολυτως αντιστοιχα. Αν ηταν, δε θα επαιρναν 400 ευρω...
-
Φίλος μου, υποψήφιος phD, ο οποίος εκτός από την εκπόνηση της εργασίας, υποαπασχολείται και ετεροαπασχολείται, παίρνει τον μήνα 450 ευρώ, χωρίς την παραμικρή αύξηση εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο.
Ούτε καν μία μικρή αύξηση στον πληθωρισμό.
Η δουλειά που παράγει, δε, είναι συχνότατα, σχεδόν αντίστοιχη της δουλειάς που θα παρήγε κάποιος υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης...Μία φορά, αυτόν τον 1,5 χρόνο, ζήτησε αύξηση και η απάντηση του εργοδότη δια του εκπροσώπου του ήταν: 'Ας δουλεύει λιγότερο'.
Με 450 ευρώ, όχι μόνο είναι αδύνατον να μείνει μόνος του, αλλά μετά βίας καλύπτει και κάποιες βασικές ανάγκες...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Φίλος μου, υποψήφιος phD, ο οποίος εκτός από την εκπόνηση της εργασίας, υποαπασχολείται και ετεροαπασχολείται, παίρνει τον μήνα 450 ευρώ, χωρίς την παραμικρή αύξηση εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο.
Ούτε καν μία μικρή αύξηση στον πληθωρισμό.
Η δουλειά που παράγει, δε, είναι συχνότατα, σχεδόν αντίστοιχη της δουλειάς που θα παρήγε κάποιος υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης...Μία φορά, αυτόν τον 1,5 χρόνο, ζήτησε αύξηση και η απάντηση του εργοδότη δια του εκπροσώπου του ήταν: 'Ας δουλεύει λιγότερο'.
Με 450 ευρώ, όχι μόνο είναι αδύνατον να μείνει μόνος του, αλλά μετά βίας καλύπτει και κάποιες βασικές ανάγκες...
Υποθετω οτι ο εν λογω εργοδοτης δεν ειναι ο μοναδικος στον πλανητη.
Εαν ο φιλος σου ειναι σε θεση να παραγει εργο, δεν τον εχει αναγκη.
Εαν κανει μια ψευτοδουλεια,δικαιως εισπραττει αυτη την απαντηση.
Επισης θα γινω λιγο κακoς,αλλα αν καποιον τον απασχολει η εργασια και η διαβιωση,δεν ασχολειται με phD,παει και πιανει κανονικη δουλεια. -
Αυτο που λες ειναι βλακεια.
Το οτι δεν έχω οικονομικο πρόβλημα (εχω γονεις απο πισω) και μπορώ να κάνω ενα διδακτορικό, δεν σημαίνει πως δεν επιθυμώ την ανεξαρτησία μου, και το ότι ο εργοδότης του, του είπε να δουλεύει λιγότερο...απλα αρκετοι εργοδότες, έχουν σαν σημαία τους το ουδεις αναντικαταστατος...οποτε σε γραφουν στα @@ τους, θα παρουν αλλο με 450 €.
-
Kαι αυτο που λες εσυ ειναι μ@λακία
(καταλαβαινεις οτι δεν γινεται συζητηση με τετοια επιχειρηματα) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ειδικά με τις δουλειές των 700ευρώ και να θες να απογαλακτιστείς, είναι δύσκολο.Οσο περιεργο και να φαινεται σε μερικους, οταν δεν παιρνεις τα
-
Πριν από λίγο καιρό, σε μια Ελληνική πόλη αυτοκτόνησε μια κοπελιά 29 χρόνων. Οι δικοί της δεν την άφηναν να παντρευτεί αυτόν που ήθελε και την προηγούμενη της αυτοκτονίας της ανακοίνωσαν ότι της βρήκαν έναν καλό γαμπρό.
Καλα, προκειται για υπερβολη και οχι για τη μεση αντιμετωπιση...
-
Συγνώμη, PhD σημαίνει Philosophy Doctor, σωστά; Δηλαδή ο άνθρωπος κάνει διδακτορικό στη φιλοσοφία;
Μπράβο του, θα μάθει ενδιαφέροντα πράγματα, θα δει τον κόσμο με άλλο μάτι κλπ. Αλλά πώς έναν εργοδότη τον εξυπηρετεί αυτό; Και γιατί θα πρέπει να τον προτιμήσει για πρόσληψη, προαγωγή ή αύξηση ο προσωπάρχης ή ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας;
Ίσως, ΙΣΩΣ λέω, να έπρεπε στην παρούσα φάση ο συγκεκριμένος άνθρωπος να διοχετεύσει την ενεργητικότητά του σε μια δεύτερη δουλειά (αφού είναι υποαπασχολούμενος στην τωρινή) και να πατήσει καλύτερα στα πόδια του, όχι; -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αυτο που λες ειναι βλακεια.Το οτι δεν έχω οικονομικο πρόβλημα (εχω γονεις απο πισω) και μπορώ να κάνω ενα διδακτορικό, δεν σημαίνει πως δεν επιθυμώ την ανεξαρτησία μου, και το ότι ο εργοδότης του, του είπε να δουλεύει λιγότερο...απλα αρκετοι εργοδότες, έχουν σαν σημαία τους το ουδεις αναντικαταστατος...οποτε σε γραφουν στα @@ τους, θα παρουν αλλο με 450 €.
Oπότε είναι άλλο τόσο μαλάκας κι αυτός που πάει για 450
Γιατί για να πας για 450 άρα και οι γνώσεις σου ή η διάθεσή σου είναι για τόσα
Καταλάβετε επιτέλους ότι τα πτυχία απο μόνα τους δεν σε κάνουν εξειδικευμένο.
Το πτυχία είναι ένα εργαλείο που σε βοηθά στη διαδικασία της ασφάλισης και την ένταξής σου γενικότερα σε μια επιχείρηση.
Από κει και πέρα αν δε στρώσεις κώλο που λέμε στην δουλειά σου να μάθεις πέρα απ τα δεδομένα του σχολείου (σεμινάρια,βιβλία κλπ ) μη περιμένεις να έχεις την ίδια αντιμετώπιση με έναν της ίδιας ειδικότητας που πιάνει πουλιά στο αέρα
Γι αυτό και κυνηγάνε όλοι το δημόσιο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Kαι αυτο που λες εσυ ειναι μ@λακία
(καταλαβαινεις οτι δεν γινεται συζητηση με τετοια επιχειρηματα)Σου εγω γράψει και 5 σειρες απο κατω γιατι ειναι βλακεια αυτο που λες....
Συγνώμη, PhD σημαίνει Philosophy Doctor, σωστά;
Οχι ετσι λεγοντε τα διδακτορικα, ας πουμε Phd σε Marketing εινα ιδιδακτορικο σε μαρκετινκ κλπ.
Γιατί για να πας για 450 άρα και οι γνώσεις σου ή η διάθεσή σου είναι για τόσα
Αν δεν κάνω λάθος τόσα ειναι τα λεφτά που σου δινει το πανεπιστημιο.....Ας με διορθώσει ο Αγγελος αν κανω λαθος.
-
phD μπορείς να κάνεις σε οποιονδήποτε τομέα, όπως είπε σωστά κι ο Στέλιος.
Το πανεπιστήμιο για phD, πλέον, δεν σου δίνει λεφτά. Παλιότερα, έπαιρνες 100 ευρώ το μήνα, τα οποία όμως κόπηκαν. Ο μόνος τρόπος να πάρεις λεφτά για σπουδές (μεταπτυχιακό ή phD) είναι να πάρεις υποτροφία από κάποιο ίδρυμα (ΙΚΥ, Ίδρυμα Ωνάση κ.λπ). Σε αυτή την περίπτωση τα τροφεία φτάνουν τα 450-500 ευρώ (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς), αλλά έχεις αρκετούς περιορισμούς, όπως π.χ. το ότι υποχρεούσαι να μην δουλεύεις...Ο G60 ίσως έχει δίκιο, και ίσως να είναι όντως μλκας ο φίλος μου, που κάθεται και διαβάζει συνεχώς, ενημερώνεται και γμιέται στη δουλειά, για 450 ευρώ, δουλεύοντας συχνά αρκετά παραπάνω από το συμφωνημένο 4ώρο/μέρα.
Μου έχει πει, ότι άρχισε να ψάχνει για άλλη δουλειά, όχι μόνο γιατί τα 450 ευρώ είναι ελάχιστα αναλογικά της τεράστιας υπεραξίας που παράγει, αλλά και γιατί δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προσπάθειά του. Έχει αρχίσει να αισθάνεται και ο ίδιος μλκας... Αλλά έχει ανάγκη τη δουλειά και μόνο οταν βρει κάτι άλλο, θα αποχωρήσει... Μέχρι τότε κάποιος θα εκμεταλλεύται αυτή την ανάγκη του, βγάζοντας εκατομμύρια... -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
[...]Το πανεπιστήμιο για phD, πλέον, δεν σου δίνει λεφτά. [...]Το ***ελληνικό ***πανεπιστήμιο δεν δίνει λεφτά για υποψήφιους διδάκτορες.
Στο εξωτερικό παίρνεις κανονικότατο μισθό (ασχέτως υποτροφιών κλπ) Πιθανώς χαμηλότερο από αυτό που θα πετύχαινες στην αγορά, αλλά ικανότατο να σε συντηρήσει.
Το διδακτορικό στην ελλάδα δυστυχώς είναι μια πολύ μεγάλη και άσχημη ιστορία... -
Μα για Ελλαδα μιλαμε!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μα για Ελλαδα μιλαμε!δεν το έγραψα σαν διόρθωση, αλλά σαν 'έμφαση' για στον σχολιασμό της ελληνικής πραγματικότητας....
-
Στην ελληνική πραγματικότητα, κάποιοι άχρηστοι φοιτητές παίρνουν υποτροφίες από τα δημόσια πανεπιστήμια λόγω βύσματος εις βάρος άλλων ικανών και διαβαστερών.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Το πανεπιστήμιο για phD, πλέον, δεν σου δίνει λεφτά. [...]
Το ***ελληνικό ***πανεπιστήμιο δεν δίνει λεφτά για υποψήφιους διδάκτορες.
Στο εξωτερικό παίρνεις κανονικότατο μισθό (ασχέτως υποτροφιών κλπ) Πιθανώς χαμηλότερο από αυτό που θα πετύχαινες στην αγορά, αλλά ικανότατο να σε συντηρήσει.
Το διδακτορικό στην ελλάδα δυστυχώς είναι μια πολύ μεγάλη και άσχημη ιστορία...Στην Πάτρα, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, οι περισσότεροι διδάκτορες αμοίβονται με ~500-700 ευρώ το μήνα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....