-
Εγώ ευχαρίστως θα λάκαγα για 5-6 χρονάκια. Αλλά θέλω και την οικογένεια κοντά, δεν θέλω να πάω μόνος μου. Έκανα μια απόπειρα για εμιράτα, αλλά φάγαμε πόρτα. Αν βρεθεί κάτι αξιόλογο, ήτοι με τα δικά μου κριτήρια αυτή τη στιγμή κάτι που μπορεί να εξασφαλίσει εργασία και καλές αποδοχές και για τους δύο και παράλληλα ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά, θα το σκεφτώ σοβαρά.
Είναι σφαγείο η Ελλάδα αυτή την περίοδο, και μάλλον δεν θα είναι καλύτερα του χρόνου ή σε 3 χρονάκια.
Τα φρέσκα λαχανικά, το κοκορέτσι το Πάσχα στο χωριό, πέντε συγγενείς και δύο φίλους, και την παραλία μπορώ να τα αποχωριστώ για κάμποσο, άσε που το πιθανότερο άμα ψάξω να βρω επαρκή υποκατάστατά τους και εκεί.
Προέχουν άλλα αυτή τη στιγμή στην περίπτωσή μου. -
Μα εννοείται ότι είναι χαζά. Και αυτά - τα οποία μπορούμε να συνοψίσουμε στη λέξη καλοπερασιλίκι- είναι ο βασικός λόγος που θα προτιμούσε κανείς την Ελλάδα από την Ελβετία.
Άλλο καλοπερασιλίκι και άλλο το να λέμε ότι οι Κουκουβάουνες έχουν εύκρατο κλίμα που κάνει καλό στην υγεία...όλοι όσοι ΕΙΣΤΕ ελλάδα, εν τέλει είστε μαλάκες που δεν βλέπετε τον παράδεισο του εξωτερικού
Ούτε εγώ συμφώνησα με αυτό. Στην τελική αν δεν έχουμε τα επαγγελματικά του προσόντα να φύγουμε απ' την Ελλάδα για να πουλάμε λιόσπορο στη λίμνη της Ζυρίχης;
παμ παρακάτω τώρα, σε δεύτερο γύρο τρομπαρίσματος
Πρόσεξες ότι διαβάζει ο ΙΚΕ; Για ξανασκέψου το...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μα εννοείται ότι είναι χαζά. Και αυτά - τα οποία μπορούμε να συνοψίσουμε στη λέξη καλοπερασιλίκι- είναι ο βασικός λόγος που θα προτιμούσε κανείς την Ελλάδα από την Ελβετία.
Άλλο καλοπερασιλίκι και άλλο το να λέμε ότι οι Κουκουβάουνες έχουν εύκρατο κλίμα που κάνει καλό στην υγεία...όλοι όσοι ΕΙΣΤΕ ελλάδα, εν τέλει είστε μαλάκες που δεν βλέπετε τον παράδεισο του εξωτερικού
Ούτε εγώ συμφώνησα με αυτό. Στην τελική αν δεν έχουμε τα επαγγελματικά του προσόντα να φύγουμε απ' την Ελλάδα για να πουλάμε λιόσπορο στη λίμνη της Ζυρίχης;
παμ παρακάτω τώρα, σε δεύτερο γύρο τρομπαρίσματος
Πρόσεξες ότι διαβάζει ο ΙΚΕ; Για ξανασκέψου το...
Πέραν του σουβλακίου αναφέρθηκαν πολλά άλλα, τα οποία προφανώς και δεν διάβασες.
Να σου επαναλάβω βέβαια ότι εγώ ουδέποτε είπα ότι έκανε κακή επιλογή, αυτό που κατέκρινα ηταν η ρετσέτα και το συμπέρασμα ότι μετανάστευση=λύση, έχοντας δηλώσει μάλιστα στην αγορίνα ότι για μένα η Ελλάδα για τα γούστα μου δεν ήταν καλή ακόμα και όταν είχα σίγουρη και ας πούμε καλή δουλειά, πόσο μάλλον τώρα.
ο ΙΚΕ παίζει με τον Κίκιζα, δεν χρειάζεται να μπλέκει με σοβαρά θέματα
-
Ερώτηση: 50άρηδες ... αλλά 'παλληκάρια' , θα βρούν ψωμάκι έξω ή καλύτερα να πάρουν σύνταξη και να πάνε για ούζα κάτω απ΄τα πλατάνια ????
-
Καλυτερα να πιασεις τα πλατανια χαχαχαχα! Εκει στην πλατεια στη Ναυπακτο μια χαρουλα θα εισαι!
-
Βασικά το νταχτιρντί ξεκίνησε όταν ο Τρύφωνας ρώταγε την αγορίνα να της πεί ΕΝΑ πλεονέκτημα του να προτιμήσει κανείς την Ελλάδα (όταν έχει τη δυνατότητα να μείνει στο εξωτερικό), η αγορίνα ντρεπόταν να του πει τη λέξη καλοπέραση (που είναι και το βασικό).
-
Έχω ανοιχτή πρόταση να πάω Αγγλία (απ' όξω απ' το Λονδίνο) σε πολύ καλή θέση, με πολύ καλό μισθό κ συμβόλαιο για 5 χρόνια.
Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες, λέω ν' αρχίσω να το σκέπτομαι σοβαρά. -
Βασικά το νταχτιρντί ξεκίνησε όταν ο Τρύφωνας ρώταγε την αγορίνα να της πεί ΕΝΑ πλεονέκτημα του να προτιμήσει κανείς την Ελλάδα (όταν έχει τη δυνατότητα να μείνει στο εξωτερικό), η αγορίνα ντρεπόταν να του πει τη λέξη καλοπέραση (που είναι και το βασικό).Εμένα δε με ρώτησε, αμακαιμερώταγε ένα θα του έλεγα!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έχω ανοιχτή πρόταση να πάω Αγγλία (απ' όξω απ' το Λονδίνο) σε πολύ καλή θέση, με πολύ καλό μισθό κ συμβόλαιο για 5 χρόνια.
Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες, λέω ν' αρχίσω να το σκέπτομαι σοβαρά.Ηλια, αμα φυγεις εσυ, εμεις που πρεπει να παμε;;;
-
αφού ρε έντυ μόνο για να τρολάρεις γράφεις, τί πολεμάς να δώσεις και σοβαροφανή χροιά
ο μάστορας απ την αρχή ήταν αφοριστικός και επιθετικός, ποστάροντας και ανακρίβιες εκτός των άλλων (ακόμα περιμενουμε να δούμε και δημοσιεύσεις με δουλειές, εγώ του ανέφερα ακριβώς τί παίζει με μισθούς στον τομέα μου)
άν θέλω απλά να σου σταχυολογήσω πάρε:
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Σε όλα τα παραπάνω, οι ΗΠΑ πχ είναι χειρότερες από την Ελλάδα, μιλώντας με μέσους όρους. Υποθέτω λοιπόν πως πρέπει κι αυτοί να τα μαζεύουν άρον άρον για Ελβετία...
Η αλλού αν δεν τους αρέσει, εσένα που σ'αρέσει κάτσε εκεί, είσαι καλά.
Ακόμη μου αρέσει και κάθομαι. Αν δεν μου αρέσει, θα φύγω. Όπου και να είμαι όμως, μπορώ και κρίνω τα καλά και τα άσχημα και πράττω αναλόγως.
Στα 35 μου και χωρίς οικογένεια και υποχρεώσεις, ακόμη και να φύγω από Ελλάδα, δεν θα έρθω Ελβετία. Υπάρχουν και άλλα μέρη. Γιατί, δεν αναζητώ, ούτε πράσινο, ούτε χωριουδάκια, ούτε ήσυχη ζωή.
Είναι τόσο εκπληκτικά απλό, πως δεν αναζητούν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα, αλλά φαίνεται πως εσύ θέλεις με προκρούστεια λογική να χωρέσουν όλοι στα δικά σου θέλω και ανάγκες...
Oh well...
Εσύ κόλλησες στην Ελβετία, ποτε δεν ειπα κατι για την Ελβετια συγκεκριμενα.
Εδώ λένε ότι μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδα η Ελλάδα έχει καλύτερες υποδομές, αμοιβές και επίπεδο ζωής. Εδώ έβγαλαν τη κατάταξη των πανεπιστημίων παγκοσμίως άχρηστη γιατί λέει αυτά που είναι μέσα είναι χάλια σε σχέση με τα Ελληνικά και οι φοιτητές του ΜΙΤ είναι βλάκες.
Τελικά δεν ξέρω κατά πόσο φταίνε οι πολιτικοί για τα χάλια σας...
οποιαδήποτε πόλη της αμερικής είναι καλύτερη απο ελλάδα ε?
ειδικά στο θέμα της ασφάλειας
του γράφουμε για ντιτρόιτ πχ (βάλε και διάφορες άλλες) στα τέτοια του
Όχι θέλω να μου πεις ένα πλεονέκτημα, δεν είναι δύσκολο, τόσα θα υπάρχουν.
Να σου πω ποιά πλεονεκτήματα ΕΣΥ θεωρείς σημαντικά δεν μπορώ.
Για να σου πω ΕΓΩ ή ο ΑΛΛΟΣ πλεονεκτήματα, θα πρέπει να σου δηλώσουμε τι δουλειά κάνουμε, πόσο μας αρέσει αυτή η δουλειά, με τι σπορ ασχοληθήκαμε και σε ποιό επίπεδο, αν έχουμε παιδιά, αν είμαστε γκέη, αν γουστάρουμε το κέντρο της πόλης ή τα χωριουδάκια, αν είμαστε χορτοφάγοι, αν μας αρέσει να μεθάμε ή να καπνίζουμε φούντα, αν χρησιμοποιούμε την τοπική γλώσσα και σε τι βαθμό για τη δουλειά μας, πόσο είμαστε δεμένοι με κάποιο χόμπι που βρίσκεις εδώ και όχι παραπέρα, πόσο μας ενοχλεί η υγρασία και τι ακίνητη περιουσία κληρονομήσαμε από το θείο στο Μανχάταν ή στην Τζιά. Και επειδή εγώ (αλλά και νομίζω κανένας άλλος) δεν έχουμε καμιά διάθεση να εξομολογηθούμε σε κανέναν, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος ανάμεσα στις αγελάδες σου και να πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος ευτυχής και όσοι μένουν στην Ελλάδα είναι ηλίθιοι ή ανίκανοι ή ψαράδες ή και τα τρία μαζί.Όχι θέλω να μου πεις ένα πλεονέκτημα, δεν είναι δύσκολο, τόσα θα υπάρχουν.
- Θάλασσες και νησιά από τα ωραιότερα στον κόσμο
- Επικοινωνία στη μητρική σου γλώσσα
- Φίλοι, οικογένεια
- Γνώριμο περιβάλλον
Αυτός ο τόπος είναι το σπίτι μου, και να έφευγα για ένα διάστημα έξω, θα ξαναγύριζα σύντομα. Stob Uzzomu για όλα τα υπόλοιπα, ότι μπορώ να είμαι κάθε εβδομάδα στη θάλασσα μου αρκεί. Όλα εξαρτώνται από τα κριτήρια που θέτεις και το πώς έχεις φανταστεί τη ζωή σου.
απ την αρχή μέχρι το τέλος πολεμάει να μας πεί ότι όλα είναι σκάρτα, τοσο στραβός είσαι για να δεις τι μπουρδες έχει αραδιάσει?
ο καθένας Ο,ΤΙ γουστάρει θεωρεί σημαντικό και καλά κάνει. Ο άλλος δεν μπορεί να ζήσει όλη του τη ζωή σε μία χώρα που μιλάει την γλώσσα σε βασικό επίπεδο, είτε δεν μπορεί να μάθει την γλώσσα μιας χώρας που μετράει επαγγελματικά.
Γερμανία ας πούμε αν είσαι ΗΛ/Μ έχεις βρει δουλειά χτες, αλλά θες Γερμανικά. Δεν με ψήνει αυτή τη στιγμή να μάθω και 5 γλώσσα τί να κάνουμε δλδ. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες, λέω ν' αρχίσω να το σκέπτομαι σοβαρά.πάει και το τελευταίο κάστρο της ελληνικής επαρχίας
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ερώτηση: 50άρηδες ... αλλά 'παλληκάρια' , θα βρούν ψωμάκι έξω ή καλύτερα να πάρουν σύνταξη και να πάνε για ούζα κάτω απ΄τα πλατάνια ????Εξαρτάται την χώρα και την ειδίκευση που έχεις. Σε πολλές χώρες είναι δύσκολο να βρεις δουλεια απο το πουθενά σε αυτήν την ηλικία αλλα αν έχεις κάποια συγκεκριμένη εμπηρεια δουλεύεις είτε με συμβόλαιο είτε σε κάποια θέση που άλλοι δεν θέλουν να πανε. Πχ πρώην στρατιωτικοί και αστυνομικοί δουλεύουν σε εταιρείες σε physical security IT security business continuity etc.
-
@drifter
αν όντως θεωρείς ότι τρολάρω τότε γιατί πέφτεις στο επίπεδο να μου απαντάς; Δεν είναι πάντως και πολύ κομψό όταν δεν μας αρέσει μια απάντηση να το ρίχνουμε στο σορολόπ ήτοι 'τρολάρεις' ή ακόμα πιο ιντελεκουέλ 'δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφω'.
Φιλικά.Για το θέμα του Τρύφωνα το αναλύσαμε μέχρι αηδίας. Το 'μεταναστεύτε γιατί καήκατε' είναι εξίσου ακραίο με το 'Το μποτιλιάρισμα της Μεσογείων μου φτιάχνει τη διάθεση'...
-
@drifter
αν όντως θεωρείς ότι τρολάρω τότε γιατί πέφτεις στο επίπεδο να μου απαντάς; Δεν είναι πάντως και πολύ κομψό όταν δεν μας αρέσει μια απάντηση να το ρίχνουμε στο σορολόπ ήτοι 'τρολάρεις' ή ακόμα πιο ιντελεκουέλ 'δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφω'.
Φιλικά.από ένα σημείο και μετά κακώς σου απαντάω, όντως. Απλά θεωρώ ότι δεν μπορείς να 'κοροϊδεύεις' λεγοντας πράγματα που δεν γράφτηκαν. Γι αυτό το λόγο λοιπόν μπήκα στον κόπο καισου παρέθεσα κάμποσα ποστ με απαντήσεις στο θέμα της αγορίνας για τα πλεονεκτήματα.
φιλικά κι εγώ λοιπόν.
Η όλη κουβέντα με σένα ξεκίνησε επειδή ένιωσες την ανάγκη να υπερασπιστής τον αβοήθητο λέγοντας ότι πετάμε την μπάλα εκτός. Ε, σε αυτό λοιπόν σου είπα ότι τρολάρεις, έχω άδικο? Στο τέλος λες κι εσύ απλά ότι είπαμε ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι εδω μέσα, ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ασπρο μαύρο, αλλά για κάποιο λόγο σου κακοφάνηκε να το πεις ευθέως και σε αυτόν που στο τέλος σε βγάζει και ηλίθιο.
-
Του το πα. Εμένα πάντως πιο πολύ με ξένισε η uberφυσιολαγνεία περί Ελλάδας (το νερό απ' το Καματερό και το φανταστικό ηλιοβασίλεμα με θέα απ' τα τουρκοβούνια) παρά η άποψη του Τρύφωνα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες, λέω ν' αρχίσω να το σκέπτομαι σοβαρά.Ηλια, αμα φυγεις εσυ, εμεις που πρεπει να παμε;;;
Στην άτιμη την ξενιτιά: Ν. Ηλείας.
Ανορθόγραφε! :funis:
Μηνκλαίς γιαμένα φίλε... 5 χρόνια θα περάσουνε γρήγορα...
-
δε ξέρω αν εννοείς φυσιολαγνεία τις παραλίες και τον ήλιο, αλλά δεν καταλαβαίνω και στο κάτω κάτω πού είναι το πρόβλημα ακόμα και με αυτό
Σε ξένισε δλδ ότι ο άλλος γουστάρει να βγάζει 2000 ευρώ λιγότερα και απ το μάη μέχρι τον οκτώβρη να καβαλάει το ποδήλατο του και να μπανιάρει τα @ του, αλλά σε δε σε ξένισε οτι κατά τον τρύφωνα αυτό είναι τρελό, μαλακία, λάθοςΓια τα δικά μου τα γούστα τώρα είναι τρελό να κάνω ακριβώς αυτό που περιγράφω, αλλά δε βλέπω τον πατέρα μου να τον χαλάει.
Ισως βέβαια δεν έχει μυηθεί στην απόλυτη ευτυχία του Εpalignes, αν και όταν βρέθηκαν στην περιοχή, με τη μάνα μου λίγο καιρό πριν ο τρύφωνας ξεκινήσει το μακρύ οδοιπορικό προς την μέθεξη δεν τρελάθηκαν -
Ρε μλκ Τρίφτη, βάλε κανένα κόμμα, διάβασα 8 φορές το ποστ σου, μέχρι να βγει άκρη!
(μπας και η ξενιτιά σ' έκανε να ξεχάσεις τα ελληνικά σου; )
-
Πάντως drifter είσαι περίπου το ίδιο απόλυτος όπως και ο τρύφωνας νομίζω, απλώς από την άλλη πλευρά.
Και να σας κάνω μια ερώηση: σύμφωνοι ότι οι παραλίες, το κλίμα κλπ. μπορεί να ικανοποιούν κάποιον και ας παίρνει 1 χιλιάρικο τον μήνα μισθό. Όταν όμως μεγαλώσει, παντρευτεί και φτιάξει οικογένεια, πως θα ανοίξει σπίτι με συνολικό εισόδημα 2 χιλιάρικα? Σε αυτή την περίπτωση ο καιρός, οι παραλίες και η καλοπέραση θα τσοντάρουν κατιτίς?
-
Όχι πάλι απ' την αρχή, να χαρείς!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....