-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γνωρίζω χιλιάδες εργαζόμενους του ΙΤ που θα άφηναν τις δουλειές τους για 130Κ 'αποζημίωση' κ 1,5Κ σύνταξη. Εσείς;Πλάκα μας κάνεις;
Τρέχοντας...!...
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Η ανακύκλωση καλωδίων κολλούσε,στο αντί να την κάνουν στην χώρα και να δουλέψουν ελληνικές επειχηρίσεις,τα στέλνουν γερμανία.Για το προσωπική ειρωνεία,συμπάσχω,αντιγερμανικό μένος,υποφέρω,υποφέρεις και τα έβγαλες απο το κεφάλι σου??Δλδ θες να καιγονται μονώσεις απο καλώδια στην Ελλάδα για να δουλέψουν ελληνικές επιχειρήσεις; Γιατί με αυτον τον τροπο μένει μονο ο χαλκός με οικονομικό τροπο απο τα καλώδια και γι αυτό όλα καταλήγουν στην Κίνα.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ΟΤΕ 2014 μετοχική σύνθεση :
DEUTSCHE TELEKOM AG 40,00% + ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 10,00% + FREE FLOAT 50,00%Μιλάμε ότι είναι εντελώς ΙΤ οπότε δεν καταλαβαίνω την υποτιθέμενη αντιδιαστολή με εργαζομένους του ΙΤ.
Μόλις γνώρισες λοιπόν κάποιους εργαζομένους του ΙΤ που πήραν 130.000 'αποζημίωση' + 1,5 K σύνταξη.
Οι μέτοχοι του ΟΤΕ δεν έχουμε πρόβλημα, εσύ τι ζόρι τραβάς ;Tα συγκεκριμενα πακετα είναι για τους εργαζομενους που αρχισαν με το παλιο κρατικο καθεστως και σιγουρα οι μετοχοι δεν πληρωνουν αυτές τις συνταξεις (και εφάπαξ), αλλα ο κρατικος προυπολογισμος τα πληρωνει (ολοι οι Ελληνες φορολογούμενοι).
Αυτην την στιγμη ο ΟΤΕ είναι εταιρεια της ΔΤ και ενοποιείται στα αποτελέσματα αλλα σε κάθε περιπτωση το ποσο αγορας των μετοχων από ΔΤ εχει λαβει υποψιν τα πακετα των παλιων εργαζομενων.
Η συνεχιζομενη παροχη τέτοιων συνταξεων είναι που δεν αφηνει να κατεβει το χρεος (γιατι πολλοι αναρωτιοντε γιατι δεν πεφτει το χρεος...)
Επισης οι μικρομέτοχοι του ΟΤΕ ουδεμια σχεση εχουν με την διοικηση της εταιρειας καθοτι η ΔΤ και το ΕΔ ελεγχουν το 50% αρα μια μετοχή να αγορασουν από την διασπορα εχουν και τυπικα την πλειοψηφια.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ΟΤΕ 2014 μετοχική σύνθεση :
DEUTSCHE TELEKOM AG 40,00% + ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 10,00% + FREE FLOAT 50,00%Μιλάμε ότι είναι εντελώς ΙΤ οπότε δεν καταλαβαίνω την υποτιθέμενη αντιδιαστολή με εργαζομένους του ΙΤ.
Μόλις γνώρισες λοιπόν κάποιους εργαζομένους του ΙΤ που πήραν 130.000 'αποζημίωση' + 1,5 K σύνταξη.
Οι μέτοχοι του ΟΤΕ δεν έχουμε πρόβλημα, εσύ τι ζόρι τραβάς ;E, πως, με 29+ χρόνια στο τεβε, προοπτική για σύνταξη 360 Ε σε άλλα 10++ κ πάνω από 500 Ε μηνιαίες εισφορές (για 'αποζημίωση' ούτε λόγος), αν κ μέτοχος του OTE ένα ζόρι το τραβάω.
-
Η UBER ζητάει γενικό διευθυντή στην Ελλάδα.
Όσοι δεν κάνετε τα χαρτιά σας για τον ΟΤΕ, και όσοι θα φύγετε με την εθελουσία και ψάχνεστε, ορίστε....
Οι υπόλοιποι θα περιμένουμε να κάνουμε δεύτερη καριέρα σαν οδηγοί ....
-
Ζήστε ΕΣΕΙΣ (ΔΥ) και αφήστε τους άλλους (ΙΥ,ΕΕ) να πεθάνουν, η νέα ρεαλιστική ταινία James Bond, με επιρροές
άκρα(τη)του κρατισμού,ποτισμένη με το τίμιο ιδρώτα του Έλληνα εργατοπατέραE, πως, με 29+ χρόνια στο τεβε, προοπτική για σύνταξη 360 Ε σε άλλα 10++ κ πάνω από 500 Ε μηνιαίες εισφορές (για 'αποζημίωση' ούτε λόγος), αν κ μέτοχος του OTE ένα ζόρι το τραβάω. [/quote]
-
Ξέχασα να αναφέρω πως έλεγα σε κάτι γνωστούς μου στο Υπουρ.Οικ. που συναντιόμαστε στη παραλία πως και φέτος
είχα μόνο 1 εβδομάδα άδεια, το υπόλοιπο της οποίας φυσικά και δεν το πληρώνομαι και με κοιτάγαν σαν UFO.
Εκείνοι ζούσαν το δράμα του αυξημένου φόρτου εργασίας λόγω αλλαγών καθώς πλέον δεν θα μπορούν να τα ξύνουν
και να τα πληγιάζουν, μόνο να τα ξύνουν. -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Η UBER ζητάει γενικό διευθυντή στην Ελλάδα..Μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοιου είδους εταιρία στην Ελλάδα. Βάση των νόμων.
-
Ο χρήστης mmarkom έγραψε:
είχα μόνο 1 εβδομάδα άδεια, το υπόλοιπο της οποίας φυσικά και δεν το πληρώνομαι και με κοιτάγαν σαν UFO.Sorry κιόλας αλλά δεν σου φταίει κανείς που εσένα σε πιάσανε κορόιδο και παρανομούν στην πλάτη σου!!!
-
Δίκιο έχεις αλλά εσύ τι θα έκανες στη θέση μου σε μια επιχείρηση που τραβάει μεγάλο ζόρι το τελευταίο 1,5 χρόνο,
έχοντας δουλέψει πολύ και πληρωθεί αρκετά καλά για 12 χρόνια και έχεις στη πλάτη σου στεγαστικό δάνειο και ένα μικρό
παιδί ;
Εγώ θεώρησα σωστό να βάλω όσο μπορώ πλάτη μπας και ξεκολλήσουμε από αυτή τη κατάσταση.Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
είχα μόνο 1 εβδομάδα άδεια, το υπόλοιπο της οποίας φυσικά και δεν το πληρώνομαι και με κοιτάγαν σαν UFO.
Sorry κιόλας αλλά δεν σου φταίει κανείς που εσένα σε πιάσανε κορόιδο και παρανομούν στην πλάτη σου!!!
-
Αφού με ρωτάς θα σου πω πως σε αντίστοιχη περίπτωση απαίτησα τα νόμιμα και μετά από λίγο καιρό αποχώρησα καθώς δεν μου άρεσε αυτή η νοοτροπία. Βέβαια δεν είχα δάνειο και παιδί οπότε δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ. Από την άλλη όμως είτε έχετε πολλή δουλειά, οπότε βάζεις πλάτη αλλά πληρώνεσαι την άδεια που έχασες, ή δεν έχετε δουλειά και παίρνεις τουλάχιστον την άδεια σου. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις 'κανονιών', 'πιστολιών' κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ζυγίζεις και προσπαθείς να προβλέψεις αν η συνεισφορά σου θα αποζημιωθεί όταν και αν αλλάξουν τα πράγματα, ή αν απλά σε πιάνουν Κώτσο...
-
Αυτό το πράγμα με τις συντάξεις ειναι εντελώς παράνοια. Κάποια στιγμη θα πρεπει να γίνει κεφαλαιοποιητικο και ο κάθε ανθρωπος να έχει ΜΕΓΑΛΟ βαθμό συμμετοχής στις αποφάσεις. Ποσο εισφορά θα πληρώνει, κάθε ποτε, μέχρι ποσο, κλπ.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αυτό το πράγμα με τις συντάξεις ειναι εντελώς παράνοια. Κάποια στιγμη θα πρεπει να γίνει κεφαλαιοποιητικο και ο κάθε ανθρωπος να έχει ΜΕΓΑΛΟ βαθμό συμμετοχής στις αποφάσεις. Ποσο εισφορά θα πληρώνει, κάθε ποτε, μέχρι ποσο, κλπ.φυσικα και οχι... Θα δημιουργηθουν στρεβλωσεις στην αγορά και τεσπα, δεν θες ενα ματσο μλκες να πεινανε στα 65 τους επειδη θελανε dolce vita νωρίτερα ή ηθελαν να παρεχουν εργασία (ανταγωνισμος γαρ) ουτε για ενα κομμάτι ψωμι.
Βαθμος συμμετοχής σου επιτρεπεται να έχεις και ειναι επαρκής... Το πρόβλημα ειναι οτι για λίγη συνταξη παραπάνω δινεις δυσάναλογα (βαρια δυσαναλογα δλδ) ασφαλιστρα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους ιδιους τους φορείς τους οποιους εμεις πληρώνουμε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ... Αυτοι ειναι υπευθυνοι για τα ασφάλιστρα τα οποια λαμβάνουν υποχρεωτικα... αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο γι αυτους η χρήστη διαχείριση... (μονοτερμα μας παίζουν)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αυτό το πράγμα με τις συντάξεις ειναι εντελώς παράνοια. Κάποια στιγμη θα πρεπει να γίνει κεφαλαιοποιητικο και ο κάθε ανθρωπος να έχει ΜΕΓΑΛΟ βαθμό συμμετοχής στις αποφάσεις. Ποσο εισφορά θα πληρώνει, κάθε ποτε, μέχρι ποσο, κλπ.
φυσικα και οχι... Θα δημιουργηθουν στρεβλωσεις στην αγορά και τεσπα, δεν θες ενα ματσο μλκες να πεινανε στα 65 τους επειδη θελανε dolce vita νωρίτερα ή ηθελαν να παρεχουν εργασία (ανταγωνισμος γαρ) ουτε για ενα κομμάτι ψωμι.
Βαθμος συμμετοχής σου επιτρεπεται να έχεις και ειναι επαρκής... Το πρόβλημα ειναι οτι για λίγη συνταξη παραπάνω δινεις δυσάναλογα (βαρια δυσαναλογα δλδ) ασφαλιστρα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους ιδιους τους φορείς τους οποιους εμεις πληρώνουμε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ... Αυτοι ειναι υπευθυνοι για τα ασφάλιστρα τα οποια λαμβάνουν υποχρεωτικα... αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο γι αυτους η χρήστη διαχείριση... (μονοτερμα μας παίζουν)
Βασικά, σίγουρα συμφωνώ στο να γίνει κεφαλαιοποιητικό το σύστημα, με μία σύνταξη εγγυημένη φυσικά (και όχι 360 ευρώ...)
Το πρόβλημα που έχουμε με το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα είναι φυσικά άλλο... Η πολλαπλή λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων από τις αρχές τις δεκαετίας του '80 κι έπειτα...
Οπότε, ακόμα και ένα πολύ καλά στημένο κεφαλαιοποιτικό σύστημα με ΑΥΤΟ το μπουρδέλο για κράτος να το διαχειρίζεται, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και θα πέσει πολύ έξω...
-
Με 50% ανεργια στους νεους και δημογραφικο προβλημα,δεν υπαρχει κανενα ειδος συστηματος που θα ηταν βιωσιμο,εκτος απο το μοιρασμα αρχιδιων.
Γι αυτο πολυ απλα αποφασιστηκε να παει η συνταξη στα 360Ε απο 1/1/15 με την ελπιδα οτι θα βρεθουν λεφτα μεχρι τοτε για να διδονται παραπανω -
Καπου ειδα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ κραζει τη διαγραφη των αιωνιων φοιτητων γιατι 'αυτο τους καταδικαζει στην ανεργεια'.
-
αυτο λεμε χρονια τωρα... με την Μερκελινα, δεν χρειαζεται διδακτορικο για να καταλαβει καποιος οτι κανει μακακιες... απλα δεν υπαρχει ηγετης να της τα χωσει και να το διαλυσει το μαγαζι με το ευρω ετσι που το στησανε... ευτυχως πεφτει τωρα πλεον...
-
Καλημέρα σε όλους, είμαι 22 ετών και σπουδάζω εκπαιδευτικός μηχανολόγος στην Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε ενα σταυροδρόμι διότι δεν ξέρω ποιόν τομέα της μηχανολογίας να ακολουθήσω..
Ενοείτε πως για εκπαιδευτικός το έχω βγάλει απο το μυαλό μου και επίσης κατά 99% θα φύγω εξωτερικό λογικά Λονδίνο γιατί εδώ δεν βλέπω καμία προοπτική.
Με ποιο αντικείμενο μου προτείνετε να ασχοληθώ αξίζει να κάνω κάπου κάποια εξειδίκευση κατι.... ?
κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Μαλλον δεν πρεπει να ρωταω κατι τετοιο αλλα δεν νομιζω πως εχω αλλη επιλογη. Αν καποιος γνωριζει και μπορει να απαντησει στο ερωτημα μου θα μου κανει πολυ μεγαλη χαρη. Ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ Θεσσαλονικης απο το τμημα Οχηματων και εχω και κωδικο ελεγκτη για ιδιωτικο ΚΤΕΟ. Εχω κανονισει με ενα ιδιωτικο ΚΤΕΟ για δουλεια αλλα η συμβαση που μου παρουσιασε ηταν για 586 ευρω μεικτα. Ξερει κανεις αν ολες οι νεες συμβασεις στα ιδιωτικα ΚΤΕΟ ειναι ετσι ή παει να μου την φερει? Ευχαριστω.
-
Για κοιτα/ρωτα εδώ μαν:
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....