-
Ξέρω σίγουρα για τον ΟΤΕ ότι διατηρεί μισθολόγιο των 'παλαιών υπαλλήλων' με μόρια που το αναρτούν στο διαδίκτυο οι σύλλογοι εργαζομένων.
Επίσης όμως ξέρω (από πολλούς φίλους και γνωστούς που έχω στον ΟΤΕ) ότι αυτοί οι πίνακες είναι 'για τα μπάζα'.
Μέσα στον ΟΤΕ γίνεται πανηγύρι με τους μισθούς. Χάος στην κυριολεξία.
Ειδικά μετά την συγχώνευση με διάφορες θυγατρικές τύπου ΟΤΕΝΕΤ, COSMOTE και το ανακάτεμα με άλλες π.χ. OTEGLOBE, OTEPLUS κλπ... γίνεται της κακομοίρας στο μισθολογικό. -
Δε μου φαίνεται κ τόσο καλή ιδέα να φαίνεται ο μισθός σου φάτσα κάρτα...
Και σε εμάς πέρα από τις εφημερίες υπάρχει ένα καθεστώς με μπόνους. Διαφέρει αρκετά, από υπάλληλο σε υπάλληλο, αλλά και από μήνα σε μήνα... Για τους νεότερους γύρω στα 500-1.000€. Για τους πιο προχωρημένους 1.000-2.500€ μπόνους πχ, μεικτά, αναλόγως και της απόδοσης κ του ενδιαφέροντος που επιδεικνύεις. για μεγαλύτερους που πλησιάζουν 10ετία έχω ακούσει κ κοντά στο 5-6.000-10.000€ μπόνους. Αλλά όλα αυτά είναι φήμες αν δεν τα δεις Έχω δει μερικές μισθοδοσίες κατά λάθος που είχαν μείνει πάνω σε τραπέζι ανοικτές -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ξέρω σίγουρα για τον ΟΤΕ ότι διατηρεί μισθολόγιο των 'παλαιών υπαλλήλων' με μόρια που το αναρτούν στο διαδίκτυο οι σύλλογοι εργαζομένων.Επίσης όμως ξέρω (από πολλούς φίλους και γνωστούς που έχω στον ΟΤΕ) ότι αυτοί οι πίνακες είναι 'για τα μπάζα'.
Ειδικά μετά την συγχώνευση με διάφορες θυγατρικές τύπου ΟΤΕΝΕΤ, COSMOTE και το ανακάτεμα με άλλες π.χ. OTEGLOBE, OTEPLUS κλπ... γίνεται της κακομοίρας στο μισθολογικό.που να δείς και με τους νέους που πήρε τώρα,για να μειωθεί η ανεργία και να συμβάλει στην ανάπτυξη που παίρνουν κάτω απο 500 γιούρος.
μιας και μιλάμε για οτε,ξέρεται οτι τα παλία καλώδια που ξηλώνουν τα στέλνουν με κοντέινερ,για ανακύκλωση στην μαμά πατρίδα?? -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σε ποιες ιδιωτικές εταιρείες και ιδιαίτερα ομίλων έχετε δει αναρτημενους τους μισθούς σε κοινή θέα όλου του προσωπικού ?Στη δική μου για ένα φεγγάρι ήταν αναρτημένη η λίστα προσωπικού με μισθούς στο λογιστήριο. Όποιος έμπαινε για το x/y προσωπικό του θέμα μπορούσε να τη δει. Λίγο καιρό αργότερα οι μισθοί 'εξαφανίστηκαν'
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
που να δείς και με τους νέους που πήρε τώρα,για να μειωθεί η ανεργία και να συμβάλει στην ανάπτυξη που παίρνουν κάτω απο 500 γιούρος.Τα ξέρω από πρώτο χέρι. Και αν κρίνω από τις επιλογές που έκανε, άστα-βράστα.
Έτυχε να γνωρίσω κάποιους από αυτούς που πήγαν στις συνεντεύξεις (μετά το φιλτράρισμα) που διήρκεσαν μόλις 5 μέρες εργάσιμες.Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι οι υποψήφιοι.
Αυτοί καλά κάνουν και αναζητούν εργασία ή κάτι καλύτερο από αυτό που έχουν.
Το μέγα πρόβλημα φίλε μου είναι οι θέσεις εργασίας, οι ειδικότητες που ζητάνε και τα προφίλ των θέσεων.
Π.χ. είναι εντελώς αντιφατικό να ζητάς ανθρώπους εξειδικευμένους σε τηλεπικοινωνίες και σε συγκεκριμένους τομείς, να έχουν προϋπηρεσία στο χώρο και στο αντικείμενο, να έχουν εργασθεί σε τομείς όπου απαιτούνται γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων αλλά να ξέρουν και από technical/field engineering και ταυτόχρονα να επιλέγεις για αυτές τις θέσεις πωλητές καταστημάτων vodafone ή wind με μισθό 500euro και 600euro μεικτά.Φυσικά όλα έχουν την αιτία τους και ίσως να μην είναι αυτό που οι περισσότεροι θεωρούν ή υποψιάζονται.
Παίζουν και άλλα θέματα π.χ. κουλτούρα επιχείρησης, οι άνθρωποι της επιχείρισης, η ιστορία της, το περιβάλλον εργασίας κλπ...κλπ...υ.γ. α! σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος όμιλος κάνει και το άλλο το φοβερό. Την ώρα που ανακοινώνει θέσεις εργασίας μέσω OTEPLUS και καλά για διαφάνεια, παίρνει άλλους χωρίς καν αγγελία... με άλλους μισθούς. Να'ναι καλά η εργασιακή κουλτούρα που έχει χτισθεί σε αυτή τη χώρα.
-
Ξέρω σίγουρα για τον ΟΤΕ ότι διατηρεί μισθολόγιο των 'παλαιών υπαλλήλων' με μόρια που το αναρτούν στο διαδίκτυο οι σύλλογοι εργαζομένων.
Επίσης όμως ξέρω (από πολλούς φίλους και γνωστούς που έχω στον ΟΤΕ) ότι αυτοί οι πίνακες είναι 'για τα μπάζα'.
Ειδικά μετά την συγχώνευση με διάφορες θυγατρικές τύπου ΟΤΕΝΕΤ, COSMOTE και το ανακάτεμα με άλλες π.χ. OTEGLOBE, OTEPLUS κλπ... γίνεται της κακομοίρας στο μισθολογικό.που να δείς και με τους νέους που πήρε τώρα,για να μειωθεί η ανεργία και να συμβάλει στην ανάπτυξη που παίρνουν κάτω απο 500 γιούρος.
μιας και μιλάμε για οτε,ξέρεται οτι τα παλία καλώδια που ξηλώνουν τα στέλνουν με κοντέινερ,για ανακύκλωση στην μαμά πατρίδα??Οπου μαμά πατρίδα η Γερμανία; Και το πρόβλημα είναι; Αν και θα σε στεναχωρησω αν σου πω πως τελικά καταλήγουν Κίνα.
Sent from Corsair's brick
-
το 'πρόβλημα' είναι οτι αυτά τα καλώδια,δεν τα εφεραν αυτοί απο την γερμανία τους Τώρα για το αν απο γερμανία καταλήγουν στην κίνα,αφου είναι 'δική τους ιδιοκτησίας',οπου θέλουν θα τα στείλουν.
-
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω το σκεπτικό σου. Καταλαβαίνω και συμπασχω με το αντίγερμανικο μένος σου, αν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν πρεπει να ξεχνάς πως ο ΟΤΕ είναι γερμανική εταιρεία. Αν λοιπον θεωρουν πως το συνολικό κοστος και αρα το κέρδος τους είναι υψηλότερο παρόλη τα έξοδα μεταφοράς στην Γερμανία καλά κάνουν.
-
Νομίζω ότι προηγήθηκε διαγωνισμός.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω το σκεπτικό σου. Καταλαβαίνω και συμπασχω με το αντίγερμανικο μένος σου, αν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν πρεπει να ξεχνάς πως ο ΟΤΕ είναι γερμανική εταιρεία. Αν λοιπον θεωρουν πως το συνολικό κοστος και αρα το κέρδος τους είναι υψηλότερο παρόλη τα έξοδα μεταφοράς στην Γερμανία καλά κάνουν.Sent from Corsair's brick
Δεν είναι ακριβώς γερμανική εταιρία...η dt εχει μόνο το 40%:
https://www.ote.gr/web/cr2012/corporate ... re-in-2012
Sent from a mobile device
-
Έστω. Αν το κέρδος είναι μεγαλυτερο για τον ΟΤΕ εγώ δεν έχω θεμα
-
mirage,η απαντησή σου,'συμπάσχω και αντιγερμανικό μένος',είναι το λιγότερο άστοχη.Αν λέγαμε οτι η cosco,κόβει τις γερανογέφυρες του λιμανιού και τις στέλνει για ανακύκλωση στην μαμά κίνα,πάλι το ίδιο θα έγραφες??? Η απαντησή σου μου θυμίζει κάτι 'δημοσιογράφους' τύπου μπάμπη και σία
Οσο για το εαν το κέρδος είναι μεγαλύτερο,ναι είναι και γιαυτό τον λόγο προσλαμβάνει προσωπικό με 500 ευρώ και κάνει εθελουσίες των 150000+ ευρώ και κλείνει τα περιφεριακά καταστήματα και οι τεχνικοί που έχουν μείνει δεν προλαβαίνουν πολλές φορές ούτε τις πιο έυκολες βλάβες να φτιάξουν.Οσο για τις γνώσεις των καινούργιων και τις δουλειές που τους δείνουν,άστο. -
Θα σε ρωτησω κάτι απλό. Ξέρεις πως ανακυκλώνονται τα καλώδια; Αν ναι, θα ήθελες αυτό να γίνεται στην Ελλάδα; Όλα τα αλλά που εγραψες τα εχεις βγάλει απο το κεφάλι σου. Δε σε ξέρω δε με ξέρεις υποφέρω κι υποφερεις.
-
mirage, θα σε ρωτήσω κάτι απλό,σε αυτά που έγραψα εγώ και ο storm,στην προηγούμενη σελίδα,ξέρεις να απαντήσεις ή μόνο απο ανακύκλωση καλωδίων ξέρεις?? Αν ξέρεις πες το, αλλίως και ακριβώς επειδή δεν με ξέρεις,μην πετας την μπάλα έξω απο το γήπεδο με προσωπικές ειρωνείες.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω το σκεπτικό σου. Καταλαβαίνω και συμπασχω με το αντίγερμανικο μένος σου, αν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν πρεπει να ξεχνάς πως ο ΟΤΕ είναι γερμανική εταιρεία. Αν λοιπον θεωρουν πως το συνολικό κοστος και αρα το κέρδος τους είναι υψηλότερο παρόλη τα έξοδα μεταφοράς στην Γερμανία καλά κάνουν.
Εχω την εντυπωση ότι τον ενοποιει τον ΟΤΕ, δηλαδή τον ελεγχει...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εχω την εντυπωση ότι τον ενοποιει τον ΟΤΕ, δηλαδή τον ελεγχει...
Δε ξέρω τι έλεγχο εχει και δεν είναι εκει το θεμα.
Με 40% δε τη λες γερμανική εταιρία.
-
mirage, θα σε ρωτήσω κάτι απλό,σε αυτά που έγραψα εγώ και ο storm,στην προηγούμενη σελίδα,ξέρεις να απαντήσεις ή μόνο απο ανακύκλωση καλωδίων ξέρεις?? Αν ξέρεις πες το, αλλίως και ακριβώς επειδή δεν με ξέρεις,μην πετας την μπάλα έξω απο το γήπεδο με προσωπικές ειρωνείες.Κοιτά εγώ δεν έχω καταλάβει που κολλούσε η ανακύκλωση καλωδίων με όλα τα υπολοιπα και θέλω να μάθω γιατί σου φαίνεται τόσο παράξενο. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιασα όπως είδες. Καμία προσωπική ειρωνία.
-
Η ανακύκλωση καλωδίων κολλούσε,στο αντί να την κάνουν στην χώρα και να δουλέψουν ελληνικές επειχηρίσεις,τα στέλνουν γερμανία.Για το προσωπική ειρωνεία,συμπάσχω,αντιγερμανικό μένος,υποφέρω,υποφέρεις και τα έβγαλες απο το κεφάλι σου??
-
ΟΤΕ 2014.
Με 21 χρόνια υπηρεσίας σε θέση 'πωλήσεις - ταμείο' κ (καθαρό) μισθό 1,5+Κ, συνταξιοδοτήθηκε φέτος (51 χρόνων με ανήλικο).
Πήρε 'αποζημίωση' κ έφερε βαρέως ότι άλλη, καθαρίστρια, πήρε 130 Κ κ αυτή πήρε λιγότερα (είχε λιγότερα χρόνια υπηρεσίας).
21 χρόνια υπηρεσίας, 51 χρόνων, θα παίρνει σύνταξη κοντά στο 1,5Κ κ πήρε 'αποζημίωση' κοντά στα 130Κ.
Το 2014.
Κ ο ΙΤ πρέπει να δουλεύει (κυριολεκτικά) για να τα πληρώνει.
Το 2014.Γνωρίζω χιλιάδες εργαζόμενους του ΙΤ που θα άφηναν τις δουλειές τους για 130Κ 'αποζημίωση' κ 1,5Κ σύνταξη. Εσείς;
-
ΟΤΕ 2014 μετοχική σύνθεση :
DEUTSCHE TELEKOM AG 40,00% + ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 10,00% + FREE FLOAT 50,00%Μιλάμε ότι είναι εντελώς ΙΤ οπότε δεν καταλαβαίνω την υποτιθέμενη αντιδιαστολή με εργαζομένους του ΙΤ.
Μόλις γνώρισες λοιπόν κάποιους εργαζομένους του ΙΤ που πήραν 130.000 'αποζημίωση' + 1,5 K σύνταξη.
Οι μέτοχοι του ΟΤΕ δεν έχουμε πρόβλημα, εσύ τι ζόρι τραβάς ;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....