-
Για ρωτα κανενα δικηγόρο, γιατι τιποτα απο αυτα δεν ισχυει!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Αν ο στεφαν έχει φτάσει να θεωρεί δεδομένο και καλό αυτό που περιγράφει, χωρίς να είναι μέλος του ΔΣ της εταιρείας, τότε εξηγούνται παρά πολλά, δυστυχώς.
Άλλο να σου πουν ότι σε έκτακτες περιπτώσεις θα πρέπει να κάτσεις έξτρα, άλλο να θεωρείται δεδομένο ότι θα δουλεύεις 40+10 κάθε βδομάδα, χωρίς την ανάλογη αποζημίωση.
Cost reduction my ass
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά αυτή η κουβέντα με τα ωράρια δεν καταλήγει πουθενά. Ο καθένας έχει την οπτική του. Εγώ πχ θεωρώ δεδομένο ότι στο 60-70% των εργάσιμων ημερών το 8ωρο ξεπερνιέται. Όπου έχω δουλέψει αυτό ίσχυε και θα ισχύει. Οπότε αυτός που θα προτείνω για μια θέση πρέπει να βεβαιωθώ ότι είναι ΟΚ με αυτό. Έτσι προστατεύω και την εταιρία μου αλλά και τον υποψήφιο.
Δεν είναι θέμα οπτικής, αλλά θέμα προστασίας του εργαζομένου.
Πόσων χρονών είσαι; 30;
Πόσο καιρό θα αντέχεις νομίζεις να εργάζεσαι τόσες ώρες;
Πόσο χρόνο θα έχεις διαθέσιμο εκτός εργασίας για οικογένεια, προσωπική ζωή, ξεκούραση;
Έχεις ακούσει για το εργασιακό burnout;
Πώς θα σου φανεί αν σε λίγα ή περισσότερα χρόνια σε απολύσουν ή υποβιβάσουν σε θέση της πλάκας, επειδή αφενός δεν θα μπορείς πια να εργάζεσαι σαν 20χρονος με 10 redbull στην καθισιά του και αφετέρου γιατί ο αντικαταστάτης σου θα είναι καλύτερος προστάτης της εταιρίας 'σου' από εσένα;
Γιατί νομίζεις ότι αμείβεται παραπάνω η υπερωρία και δεν μπορεί να είναι -νομίμως- πάνω από 3 ώρες την ημέρα;Λυπάμαι που θα είμαι λίγο οξύς, αλλά σκάβεις το λάκκο σου.
-
Sorry στεφαν, εδώ κάναμε κουβέντα για το πως πρέπει να γράφεται ενα job description, αστε τα αριστεριστικα προς το παρόν
Λετε λοιπόν πουθενά no 8-5 mentality? Αν οχι, μια χαρά κάνει και στραβομουτσουνιάζει αυτός που όταν τον καλείτε του λέτε ξέρεις φιλαράκι το 8ωρο είναι για τα μάτια του κόσμου.
Μάθετε εκει στα ΗR να γράφετε κανα job description της προκοπής να μην σπαταλάμε άδικα και τον δικό σας χρόνο και τον δικό μας
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Sorry στεφαν, εδώ κάναμε κουβέντα για το πως πρέπει να γράφεται ενα job description, αστε τα αριστεριστικα προς το παρόνΛετε λοιπόν πουθενά no 8-5 mentality? Αν οχι, μια χαρά κάνει και στραβομουτσουνιάζει αυτός που όταν τον καλείτε του λέτε ξέρεις φιλαράκι το 8ωρο είναι για τα μάτια του κόσμου.
Μάθετε εκει στα ΗR να γράφετε κανα job description της προκοπής να μην σπαταλάμε άδικα και τον δικό σας χρόνο και τον δικό μας
+1
το οτι το 8ωρο παραβιαζεται χωρις να πληρωνεται και μαλιστα σε καποιες εταιριες αυτο θεωρειται αυτονοητο, δεν ειναι ουτε παραδειγμα προς μιμιση, ουτε ειναι κατι για το οποιο το HR θα πρεπει να νιωθει υπερηφανο.
ελαχιστα HR ξερουν να γραφουν job description, οπως αντιστοιχα ελαχιστες ειναι οι σοβαρες εταιριες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για ρωτα κανενα δικηγόρο, γιατι τιποτα απο αυτα δεν ισχυει!Sent from my Neo V using Tapatalk.
Aναφερεσαι σε μενα? Δυστυχως ειναι νομικα καλυμμενοι, εχουν δικαιωμα αν εγω το θελω να δουλεψω παραπανω και αφιλοκερδως.
-
Παίδες σόρρυ που σας το χαλάω αλλά η πικρή αλήθεια και πραγματικότητα αυτή είναι. Είπα εγώ ότι πετάω τη σκούφια μου για 50 ώρες εργασία τη βδομάδα και με τα λεφτά που παίρνω? Σίγουρα όχι. Η κάθε εποχή όμως έχει τα δικά της και χρειάζεται προσαρμοστικότητα.
Από την άλλη με αυτόν τον τρόπο ζούμε, εμείς και μερικές άλλες εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, και με αυτό τον τρόπο μπόρεσε ο γέρος μου να μου παρέχει Q5, κάτι ακίνητα, σπουδές κοκ. Εδώ πάει το 'αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι'. Την πρωτη στιγμή που θα βρω τον τρόπο να τα έχω όλα αυτά με λιγότερο κόπο πιστέψτε με θα κάνω κωλοτούμπα Ολυμπιακών διαστάσεων.
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.......Λυπάμαι που θα είμαι λίγο οξύς, αλλά σκάβεις το λάκκο σου.
Απολύτως δεκτό. Αλλά αν η μάνα μου μπορούσε στα 55 της να δουλεύει περισσότερες ώρες από μένα (fact) και σε πολύ πιο απαιτητική θέση τότε θα είμαι κουβάς αν δεν μπορω κι εγώ. Ακόμα μεγαλύτερος αν δεν το προσπαθήσω καν. Στην τελική πολλά παιδιά της γενιάς μου είμαστε τόσο καλοζωισμένα που και να φτάσουμε από τα 30 (αλήθεια αν όχι τώρα, πότε?) να λιώνουμε στη δουλειά, δεν θα μας λήψει τίποτα. Έχουμε κάνει κάβα από τουλάχιστον 10ετια κραιπάλης και lifestyle που οι γονείς μας δεν έχουν ονειρευτεί στα 60+ τους.
But that's just me...
-
Βασικά η κατάσταση που περιγράφει ο stefan θεωρείται ως δεδομένη γιατί στην μπανανία μας έχουμε εξωφρενική ανεργία...
Ας ήταν καλύτερα τα πράγματα και να δεις για πότε οι εταιρείες θα έκαναν διαγωνισμό ποια θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας...
Δεν θυμάμαι το όνομα του executive στα καλά χρόνια του Detroit που αν τυχόν έβλεπε κάποιον να δουλεύει πέραν του 8ώρου τον φώναζε στο γραφείο του την επόμενη και προσπαθούσε να δει γιατί ο συγκεκριμένος έκανε υπερωρίες. Αν ήταν λάθος δικό του, τότε απλά δεν ήταν παραγωγικός και η εταιρεία έπρεπε να τον βοηθήσει να γίνει πιο παραγωγικός, αν ήταν λάθος της εταιρείας (του έδιναν πιο πολύ δουλειά από το κανονικό), έπρεπε να μειωθεί το workload.
Και όλα με το σκεπτικό φυσικά ότι ο εργαζόμενος πρέπει να έχει και χρόνο και χρήμα για να καταναλώνει...
-
@ stefan147
το θεμα δεν ειναι αν στα 55 σου θα αντεχεις να δουλευεις πολυ, αλλα το οτι θα υπαρχουν 30ρηδες που θα δουλευουν το ιδιο με τα μισα λεφτα και θα λενε ευχαριστω.
-
Ξέρεις, είναι εντελώς διαφορετικό το να δουλεύεις μέχρι εξάντλησης γιατί αυτό θα σού προσφέρει μεγάλα οφέλη (υλικά κυρίως, αλλά και συναισθηματικά, υπό την έννοια της προσωπικής ολοκλήρωσης, της επιτυχίας κλπ) και διαφορετικό να το κάνεις γιατί 'έτσι γίνεται, τσίμπα και ένα βασικό μισθό συν μπόνους 300 ευρώ μέχρι να σε πάρουν με φορείο'.
Οι περισσότεροι, παλιά, δούλευαν όσο μπορούσαν γιατί αμείβονταν αναλόγως. Αν δούλευες πολύ, έβγαζες πολλά.
Τώρα, με ανεργία 30%, δουλεύεις πολύ χωρίς επιπλέον κέρδος γιατί σε περιμένουν άλλοι απέξω και απαγορεύεται να κάνεις διαφορετικά.Μπορείς πάντως να ρωτήσεις και να μάθεις πόσοι σούπερ μάνατζερ και διευθυντές βρέθηκαν χωρίς δουλειά μόλις εμφανίστηκε κάποιο νεότευκτο αεικίνητο μηχανάκι, ενώ οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις τους έπνιγαν.
Και πόσο μακριά βρίσκεται η ζωή που περιγράφεις για τους 'εργατικούς', οι οποίοι σήμερα απλώς ελπίζουν να μπορούν να πάνε 10 μέρες σε κάποιο νησί για ξεκούραση και να ζουν σε νοικιασμένο σπίτι. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Για ρωτα κανενα δικηγόρο, γιατι τιποτα απο αυτα δεν ισχυει!
Aναφερεσαι σε μενα? Δυστυχως ειναι νομικα καλυμμενοι, εχουν δικαιωμα αν εγω το θελω να δουλεψω παραπανω και αφιλοκερδως.
Δεν μπορουν να σε εξαναγκασουν ομως!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν ο στεφαν έχει φτάσει να θεωρεί δεδομένο και καλό αυτό που περιγράφει, χωρίς να είναι μέλος του ΔΣ της εταιρείας, τότε εξηγούνται παρά πολλά, δυστυχώς.Άλλο να σου πουν ότι σε έκτακτες περιπτώσεις θα πρέπει να κάτσεις έξτρα, άλλο να θεωρείται δεδομένο ότι θα δουλεύεις 40+10 κάθε βδομάδα, χωρίς την ανάλογη αποζημίωση.
Cost reduction my ass
Στην Αγγλια ειναι στανταρ οτι υπογραφεις οτι συναινεις να δουλευεις περισσοτερο απο 48 ωρες την εβδομαδα αν σε χρειαστει ο μανατζερ σου. Αν δεν υπογραψεις δεν υπαρχει προσφορα.
-
υπάρχουν δουλειές και δουλειές.
Σε άλλες μπορεί να είναι απαράδεκτο το 'απλήρωτη υπερωρία', σε άλλες δεν υφίσταται η έννοια της υπερωρίας.Δλδ από τη μία δεν συμφωνώ με το στεφάν ότι για την οποιαδήποτε θέση, μέχρι και του τελευταίου developer [ ], όσο κακοπληρωμένη και να είναι, είναι αυτονόητη η 'απλήρωτη υπερωρία', από την άλλη όμως θα συμφωνήσω μαζί του και θα πω ότι manosk το έκαψες και εσύ το ζήτημα. Ε, δεν παθαίνουν και όλοι burnout αν δουλεύουν σημαντικά περισσότερο από το 40ωρο, ούτε χρειάζεται να είναι 20χρονών.
Ή για να το δούμε και αλλιώς (πιθανολογώ πιο κοντά σε αυτό που βλέπει και ο στεφάν), manosk αν τον στεφάν δεν το απολύσουν και εξελιχθεί και ανέβει ιεραρχικά (στην ίδια ή σε άλλη εταιρεία δεν έχει σημασία), πόσες ώρες πιστεύεις ότι θα χρειάζεται να δουλεύει; (και πάλι βέβαια εξαρτάται και από τον κλάδο)
Σημασία έχει να είναι σωστή η ξήγα [tm πλαίσιο ακάου], όπου σωστή ξήγα σημαίνει και σωστές απολαβές (δεν χρειάζεται να μετράει υπερωρίες για να είναι σωστές) και όχι μόνο καθρεφτάκια για 'γράφεις βιογραφικό τώρα εσύ'.
-
Πάντως το δουλεύω υπερβολικά, παίζει μόνο στην Ελλάδα.
Στο εξωτερικό (τουλάχιστον με τις χώρες που συναναστρέφομαι) μετά τις 6-7 έχουν φύγει όλοι, δε βρίσκεις κανέναν.
Προσωπικά, το 6-7 πάντως το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό, αν έχεις δουλειά. Αν δεν έχεις δουλειά να κάνεις είναι χαζό να κάθεσαι (το έχω δει σε παλιές μου εταιρίες να το κάνουν μερικοί).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορείς πάντως να ρωτήσεις και να μάθεις πόσοι σούπερ μάνατζερ και διευθυντές βρέθηκαν χωρίς δουλειά μόλις εμφανίστηκε κάποιο νεότευκτο αεικίνητο μηχανάκι, ενώ οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις τους έπνιγαν.
να σου στειλω λιστα με μεγαλα ονοματα και μισθους 5Κ+ προς κρισης που τωρα ειναι ανεργοι ή δουλευουν για ψιχουλα;
εναν τον πετυχα προ μηνος σε ενα παρκινγκ. Δεν τον γνωρισα καν. Απο volvo leasing σε fiat panda. Απο senior manager με 150 υπαλληλους απο κατω του, πιστωτικες, μπονους κτλ κτλ, κανει τωρα τον μηχανικο πωλησεων με 1000€, λεει ευχαριστω που εχει δουλεια, και τρεμει γιατι ξερει οτι την δουλεια του μπορει να την κανει ενας 30αρης για 700€, χωρις απαιτησεις και χωρις να κουραζεται να γυρναει ολη την Ελλαδα με το αυτοκινητο...
Γιατι εχασε τη θεση του; Γιατι ηταν 'ακριβος'. Και μιλαω για εταιρια που τα κερδη της ηταν κολοσσιαια...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορείς πάντως να ρωτήσεις και να μάθεις πόσοι σούπερ μάνατζερ και διευθυντές βρέθηκαν χωρίς δουλειά μόλις εμφανίστηκε κάποιο νεότευκτο αεικίνητο μηχανάκι, ενώ οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις τους έπνιγαν.Ενώ αν δούλευε λιγότερο δεν θα βρισκόταν το νεότευκτο μηχανάκι;
Σε οποιαδήποτε θέση παίζει αυτό, και για οποιαδήποτε θέση προσπαθείς να δημιουργείς για τον εαυτό σου 'συγκριτικά πλεονεκτήματα'. Μόνο στο δημόσιο είναι αλλιώς
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να σου στειλω λιστα με μεγαλα ονοματα και μισθους 5Κ+ προς κρισης που τωρα ειναι ανεργοι ή δουλευουν για ψιχουλα;
και αυτό είναι αστείο, διότι;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
και αυτό είναι αστείο, διότι;
καθολου αστειο δεν ειναι, πατησα απο λαθος το διπλανο εικονιδιο!!!!
( ) -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στην Αγγλια ειναι στανταρ οτι υπογραφεις οτι συναινεις να δουλευεις περισσοτερο απο 48 ωρες την εβδομαδα αν σε χρειαστει ο μανατζερ σου. Αν δεν υπογραψεις δεν υπαρχει προσφορα.I beg to differ. Προαιρετικό είναι, στον τελευταίου εργοδότη, μου έδωσαν το χαρτί και επέλεξα να μη το υπογράψω. Δεν συνέβη τίποτα.
-
Ταπεινές προσωπικές γνώμες:
Ανώνυμες αγγελίες: μπορεί να είναι της πλάκας, μπορεί να είναι και τεράστιο όνομα που θέλει να μειώσει βιογραφικά που λαμβάνει (παράδειγμα στην Ελλάδα που μου ανέφερε ένας head hunter: Google )
Ωράριο: Σε όποια δουλειά και να πας είναι δεδομένο ότι θα κάτσεις όσο χρειάζεται για να βγει η δουλειά. Απλά είναι θέμα της εταιρείας να το διαχειριστεί σωστά. Πχ όταν δούλευα ως πωλητής μου είχαν πει ότι αν τελειώνεις νωρίς πας σπίτι σου ακόμα και ας μην έχει τελειώσει το ωράριο. Το ότι θα κάτσω μέχρι να τελειώσει η δουλειά δεν χρειάστηκε καν να μου το πουν. Το θεώρησα αυτονόητο.
Ατάκες του τύπου 'Ξέχνα προσωπική ζωή εδώ': γελοία κομπλεξικά ανθρωπάκια. Το τι θα κάνω με την προσωπική μου ζωή μούσχαρε είναι δικό μου θέμα και δική μου επιλογή. Αν είμαι σωστός επαγγελματίας θα φύγω απ' το γραφείο στις 10:00 γιατί αυτό μου επιβάλλει η δική μου ιδιοσυγκρασία και όχι κάποιος φανταστικός επιστάτης του μπαρμπα Θωμά.
Το ότι μαθαίνονται άμεσα κινήσεις βιογραφικών στις εταιρείες (αυτό κυρίως προς τον stefan): Μπορεί να είναι δεδομένο αλλά να ξέρεις ότι όσο το παίρνεις ως δεδομένο υποβαθμίζεις το ρόλο σου από HR σε κυρία της αυλής που βγαίνει στο πλυσταριό για κουτσομπολιό.
Δυστυχώς, το HR στην Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί σε κάτι τέτοιο οπότε λογικές και οι διαπιστώσεις σου.Πάρτε και μια εικόνα από αξιολόγηση εργαζομένου (Διευθυντής τμήματος, HR Business Partner, Εργαζόμενος)
[spoiler:17d18aef][/spoiler:17d18aef]
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....